Žďár n/S – Humpolec 1:2 (kon.) | Start Brno – Vrchovina 1:5 (kon.) | Želetava – Tasovice 2:4 (po pr.)
Skaštice – Blansko 2:2 (3:2 po pen.) | Olešnice – Nové Sady 1:0 (kon.) | Polanka n/O – Nový Jičín 0:3 (kon.)
Frýdlant n/O – D. Benešov 0:2 (kon.)
konec
FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou
1:2 (1:1)
A.F.C. Humpolec
Sobota 27.07.2019, 17:00 • Fotbalový stadion Bouchalky, Žďár nad Sázavou • MOL Cup • Předkolo
     
    86
    Humpolec právě vstřelil branku!
    A z rohového kopu se čtyři minuty před koncem dostává Humpolec do důležitého vedení! Bylo to jednoduché, centr od hostujícího hráče našel ve vzduchu přesným timingem JAN PEŠEK a rozjásal drobný počet hostujících fans – 1:2!
     
    83
    Pešek následně na půlce zasáhl do obličeje kopačkou domácího kapitána Šindelku a vidí žlutou kartu.
     
    81
    Pešek měl ohromnou šanci na vedoucí gól! Zprava mu přišel povedený centr od Tomoviče a hostující hroťák zakončoval do vrchní části branky. Ale zamířil těsně nad břevno!
     
    78
    Střídání v týmu A.F.C. Humpolec: ze hřiště odchází Nermut, přichází Ujčík.
     
    66
    Střídání v týmu A.F.C. Humpolec: ze hřiště odchází Havel, přichází Pikl.
     
    63
    Přetažený centr od Málka nebezpečí pro žďárskou branku nepředstavuje, na druhé straně ale bomba Kováře pořádně hostujícího gólmana vystrašila! Ten reflexivně stihl vytáhnout nohu proti tvrdé střele po zemi!
     
    61
    Střídání v týmu FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou: ze hřiště odchází Švoma, přichází Henzl.
     
    60
    Ohromný závar před hostující brankou gólem nekončí! Šanci na dorážku měli hned čtyři hráči Žďáru, ale Kříž ve dvou případech skvěle zasáhl a ve zbývajících pomohla obrana.
     
    57
    Druhá nedisciplína žďárských hráčů a za naprosto směšné a zbytečné protesty dostává žlutou kartu Patrik Fiala. Taky dostává za to od domácího trenéra kartáč...
     
    57
    Žlutá karta přichází i na straně Žďáru. Za zakopnutý míč po odpískání je trestán domácí hráč Vitásek.
     
    55
    Střídání v týmu FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou: ze hřiště odchází Vokoun, přichází Janů.
     
    44
    Stanislav Švoma naprosto jasně odmítl vedoucí gól Žďáru! Centr Fialy zleva vyrazil Kříž před sebe, ale také přímo na nohu Švomy. Tomu ležel gólman a měl prázdnou branku. Míč ale poslal z první o dost vedle pravé tyčky!
     
    40
    Humpolec právě vstřelil branku!
    AFC zcela z ničeho vytěžilo maximum a srovnává stav utkání! Tohle si za rámeček celá žďárská obrana rozhodně nedá. MATYÁŠ HAVEL rozehral přímák, míč však nikdo nedokázal ve vápně trefit. Proto se balon odrazil o zem a zcela překvapivě zaplul do domácí branky – 1:1.
     
    37
    Po odpískání faulu na humpoleckého hráče si neodpustil Daniel Šerý protesty a dostává žlutou kartu. Nyní se už bude muset dost krotit...
     
    33
    První šance Humpolce! Byl to právě Šerý, který našel před brankou centrem Dalíka. Ten sice míč ve skluzu trefil, ale těsně minul vzdálenější tyč!
     
    31
    Hned tři hráči domácích zůstali nepokryti na malém vápně a Fialův centr mohli do branky usměrnit všichni. Ani jeden ale nenačasoval skluz nebo náběh a tato šance tak zůstala nevyužita!
     
    23
    Žďár n.Sázavou právě vstřelil branku!
    Ale ono to prakticky domácím moc nevadí, protože z rohu se dostali do vedení! Nákop na bližší tyči našel přesně TOMÁŠ TROJÁNEK, využil drobné chyby v bránění hostí a střelou z úhlu na delší štangli mění poprvé skóre – 1:0!
     
    22
    Výborný obranný zákrok Zástěry, který skluzem zblokoval tvrdou střelu od Lubora Trojánka z oblasti penaltového puntíku. Pokud by tam nebyl, troufám si říci, že by to byl gól!

    Tomáš Kalas

    Branky: 23. Trojánek Tomáš – 40. Havel, 86. Pešek

    Karty:   57. Vitásek (ZNS), 57. Fiala (ZNS) – 37. Šerý (HUM), 83. Pešek (HUM)


    FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou: Jícha – Kovář, Šindelka (C), Fiala, Růžička, Vitásek, Trojánek Tomáš, Trojánek Lubor, Švoma (61. Henzl), Sodomka, Vokoun (55. Janů)
    Náhradníci: Sáblík – Komínek, Henzl, Janů, Peňáz, Havlík

    A.F.C. Humpolec: Kříž (C) – Zástěra, Alt, Nermut (78. Ujčík), Šerý, Dalík, Maršík, Málek, Svoboda, Havel (66. Pikl), Pešek
    Náhradníci: Pikl, Tomovič, Kopic, Štěpán, Ujčík, Havel

    Rozhodčí: Krondráf – Machač, Novák
    thejrc.org