Žďár n/S – Humpolec 1:2 (kon.) | Start Brno – Vrchovina 1:5 (kon.) | Želetava – Tasovice 2:4 (po pr.)
Skaštice – Blansko 2:2 (3:2 po pen.) | Olešnice – Nové Sady 1:0 (kon.) | Polanka n/O – Nový Jičín 0:3 (kon.)
Frýdlant n/O – D. Benešov 0:2 (kon.)
konec
FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou
1:2 (1:1)
A.F.C. Humpolec
Sobota 27.07.2019, 17:00 • Fotbalový stadion Bouchalky, Žďár nad Sázavou • MOL Cup • Předkolo
     
    Z rohového kopu se ale nepovedlo dotlačit balón do branky a po výsledku 2:1 je jasné, že se Humpolec utká s jihlavskou Vysočinou! Ke konci druhé půle více šel za výhrou a gól z rohového kopu v 86. minutě od Jana Peška byl rozhodující faktor v tomto utkání. Jinak jsme ale nesledovali nijak pohledný fotbal, bylo to spíše bojovné a remíza by zápasu slušela rozhodně více. Vyhrát ale mohl dnes jenom jeden, a tím byl Humpolec.

    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a budu se někdy z nižších fotbalových soutěží v okrese těšit napočtenou! (18:52:38)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Roh pro Žďár. Asi úplně poslední možnost na srovnání stavu. Do vápna jde navíc i gólman!
     
    90
    Svoboda faulovaný u postranní čáry před protější tribunkou a tohle vypadá už pro hosty dost dobře. Zvláště, když sudí nastaví pouhou minutu!
     
    89
    Šerý vybojoval rohový kop pro hostující barvy. Kolik bude nastaveno, se dozvíme za chvíli.
     
    88
    Rychlý brejk Humpolce zastavil dobrým obranným zákrokem zpět sprintující Fiala. Žďár se navíc dopustil na půli útočného faulu a Humpolec stále drží důležité vedení.
     
    87
    Žďár musí hrát vabank, teď už není na co čekat. Přitom byl v tomto zápase považován za mírného favorita.
     
    86
    Humpolec právě vstřelil branku!
    A z rohového kopu se čtyři minuty před koncem dostává Humpolec do důležitého vedení! Bylo to jednoduché, centr od hostujícího hráče našel ve vzduchu přesným timingem JAN PEŠEK a rozjásal drobný počet hostujících fans – 1:2!
     
    85
    Tomovič zblokovaným centrem vybojoval pro Humpolec roh. Hráči z města pana Hliníka cítí, že by gól přišel v nejlepší chvíli.
     
    84
    Jícha překopl celé hřiště až k gólmanovi Křížovi. Zatím to vypadá, že zápas dojde do prodloužení, ač je Humpolec posledními minutami aktivnější celek.
     
    83
    Pešek následně na půlce zasáhl do obličeje kopačkou domácího kapitána Šindelku a vidí žlutou kartu.
     
    81
    Pešek měl ohromnou šanci na vedoucí gól! Zprava mu přišel povedený centr od Tomoviče a hostující hroťák zakončoval do vrchní části branky. Ale zamířil těsně nad břevno!
     
    80
    Průnik jednoho z domácích ve vápně by si rádi přáli Žďárští označit jako penaltový, tak se ale neděje a hra jde na druhou stranu. K tvrdé střele z 20 metrů se dostal Pikl, diváky zvaný Jarda Kužel. Jícha vyrazil na levou stranu.
     
    79
    Šerý, spoluhráči zvaný Číča, hledal na vápně volného Peška, který ale v této oblasti vůbec nebyl. Humpolec si nicméně vybojoval vhazování poblíž domácí branky.
     
    78
    Střídání v týmu A.F.C. Humpolec: ze hřiště odchází Nermut, přichází Ujčík.
     
    77
    Šindelka důrazně zvýšil hlas na svého parťáka z obrany a absolventa žďárského státního gymnázia, Ondřeje Růžičku, zatímco na hřišti zůstal ležet faulovaný Pešek.
     
    75
    Bleskově se šlo na druhou stranu a Šerý po levé straně šel tělo na tělo s Tomášem Trojánkem, střelec jediného gólu domácích výborně odstavil svého soupeře.
     
    75
    Kovář po pravé straně sprintoval a čekal na náběh hráčů z osy hřiště. Ten i přišel a domácí #2 nahrávala na oblast penalty. Hosté ale tuto šanci pokryli.

    Tomáš Kalas

    Branky: 23. Trojánek Tomáš – 40. Havel, 86. Pešek

    Karty:   57. Vitásek (ZNS), 57. Fiala (ZNS) – 37. Šerý (HUM), 83. Pešek (HUM)


    FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou: Jícha – Kovář, Šindelka (C), Fiala, Růžička, Vitásek, Trojánek Tomáš, Trojánek Lubor, Švoma (61. Henzl), Sodomka, Vokoun (55. Janů)
    Náhradníci: Sáblík – Komínek, Henzl, Janů, Peňáz, Havlík

    A.F.C. Humpolec: Kříž (C) – Zástěra, Alt, Nermut (78. Ujčík), Šerý, Dalík, Maršík, Málek, Svoboda, Havel (66. Pikl), Pešek
    Náhradníci: Pikl, Tomovič, Kopic, Štěpán, Ujčík, Havel

    Rozhodčí: Krondráf – Machač, Novák
    thejrc.org