Vissel Kobe – Barcelona 0:2 (kon.) | PSG – Inter 1:1 (5:6 po pen.) | Dortmund – Udinese 4:1 (kon.)
konec
Vissel Kobe
0:2 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 27.07.2019, 11:00 • NOEVIR Stadium Kobe (Kobe) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Barcelony, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Na první branku tohoto zápasu jsme čekali do úvodu druhého poločasu, dokázal se prosadit hostující Pérez, který ještě jednou skóroval v závěru tohoto zápasu. Katalánci byli ve druhém dějství jasně aktivnějším celkem, naopak soupeř se k ničemu vážnějšímu nedostal. (12:54:40)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vypadá to, že se žádné další branky už nedočkáme. Barcelona se i nadále nachází celkem daleko od branky soupeře.
     
    90+1
    Jaime neměl kolem sebe podporu spoluhráčů, proto musel na své kolegy čekat, načež se mu jako první nabídl aktivní Pérez.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dost možná se ještě dočekáme nastaveného času.
     
    88
    Nyní to budou mít hráči Kobe nesmírně složité, pár minutek před koncem zápasu prohrávají už o dvě branky, což je téměř neřešitelný úkol.
    86. PÉREZ - 0:2
     
    86
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme tady druhou branku tohoto zápasu! Na levém křídle operoval s míčem Jaime, kterému se na hranici pokutového území podařilo najít CARLESE PÉREZE, jehož tvrdá rána levou nohou se otřela o tyč, načež skončila za domácím brankářem.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Barcelona je i nadále ve vedení o jednu branku, navíc je i v posledních minutách nebezpečnějším celkem.
     
    84
    Velice dobře to udělal Todibo, který si v pokutovém území počkal na zakončení od Nakasakeho, jenž dokázal srazit za brankovou čáru – rohový kop.
     
    83
    Sám na sebe to zkoušel vzít Dembélé, který se pohotovým způsobem dostal až k hranici pokutového území, odkud mířil pouze doprostřed branky.
     
    82
    Hned dva hráči hostujícího celku se ocitli na zemi, avšak ani v jednom případě to nebyl nedovolený zákrok. Posléze Wellington přenášel hru vlevo.
     
    81
    De Jong se včas vrátil na vlastní polovinu, kde si navíc pomohl čistým způsobem. Daleko se ale nedostal Dembélé, jenž narazil pouze do Nišiho.
     
    80
    Majekawa nyní rozehrával od své branky, přičemž celkem riskoval. Jeho přihrávka směřovala na Nakasakeho, jenž mu v tísni dokázal vrátit na kopačku.
     
    78
    Do další velké šance se pro změnu dostal Malcom, který rovněž nevyzrál na domácího brankáře. Na opačné straně se daleko nedostal Watanabe.
     
    74
    Na opačné straně se do dobré pozice dostával Wellington, avšak ani on nedokázal vystřelit. Navíc další z řady centrů přistál přesně na hlavě Todiba.
     
    73
    Málem to bylo o dvě branky! Obrana Kobe totiž naprosto propadla, před brankáře se dostal Aleñà, který nedokázal přehodit brankáře Majekawu.
     
    72
    Do kombinace svého celku se zapojil také záložník de Jong, který místo kolmice na pravou stranu oslovil pouze Roberta, jenž podržel balón na kopačce.
     
    71
    U postranní čáry si o přihrávku řekl Jaime, který ihned vracel zpět na kopačku Umtitiho, jenž ještě prodloužil přihrávku na hostujícího brankáře Neta.
     
    70
    Domácí Hašimoto se kostrbatým způsobem dostal až do pokutového území, avšak tam se mu nepodařilo trefit hrací předmět, Neto tak nezasahoval.
     
    69
    Katalánci si hodně zahrávali u své šestnáctky, kde celkem zbytečně prodlužovali rozehrávku. Nakonec byl přeci jenom pískán faul na Péreze.
     
    68
    Dembélému se sice podařilo vrátit přihrávku na kopačku Roberta, avšak druhý jmenovaný po nedovoleném zákroku skončil na zemi, což uviděl také sudí.
     
    67
    Až nyní jsme se dočkali střeleckého pokusu Kobe. Z druhé vlny se do míče dokázal opřít Hašimoto, jehož nepovedená rána nevystrašila brankáře Neta.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Katalánci se před malým momentem dostali do vedení, v tuto chvíli je na tak na tahu domácí výběr.
     
    65
    Hodně prostoru měl kolem sebe Aleñà, který to zkoušel vzít sám na sebe. Jeho zakončení levou nohou nebylo přesné, domácí brankář tak nezasahoval.
     
    64
    Barcelona celkem dlouho kombinovala na vlastní polovině, načež Umtiti prudkou přihrávkou dokázal oslovit Monchua, jenž si s touto nabídkou poradil.
    59. PÉREZ - 0:1
     
    59
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak až nyní tady máme úvodní branku tohoto zápasu! CARLES PÉREZ dokráčel s míčem k pokutovému území, kde si dokázal narazit s Malcomem, který mu chytrým způsobem vrátil do běhu, načež prvně jmenovaný hráč zacílil mezi nohy brankáře.
     
    59
    Barcelona ještě zahrávala rohový kop, který se zakroutil přímo do rukavic domácího brankáře, jenž po chvilkovém váhání založil rychlou protiakci Kobe.
     
    58
    Na opačné straně to velice nebezpečnou střelou zkoušel Dembélé, který levačkou mířil ke vzdálenější konstrukci, kterou míč minul o pár centimetrů.
     
    57
    Todibo to šikovným způsobem vyřešil u svého pokutového území, načež odkopl pouze na kopačku protihráče. Kobe se k zakončení nedokázalo dostat.
     
    56
    Brankář Majekawa opět rozehrával od své branky, přičemž to kolmicí za obranu zkoušel Nakasaka, avšak jeho nabídka našla pouze hruď Umtitiho.
     
    55
    Malcom na pravém křídle spolupracoval s Dembélém, který si potáhl míč do pokutového území, kde ho odzbrojil protihráč. Poté druhý jmenovaný fauloval.
     
    54
    O přihrávku si řekl Dembélé, který si nedokázal pohlídat své postavení, přičemž se ocitl v ofsajdu, což signalizoval také hlavní sudí tohoto zápasu.
     
    53
    Posléze to podél autové čáry zkoušel hostující Pérez, avšak s míčem se dostal pouze za postranní čáru. O autové vhazování se tak postará Jasui.
     
    52
    Watanabe v tísni vyprodukoval zpětnou nahrávku, po které se domácí nedokázali dostat na druhou stranu, neboť velice dobře zasahoval Todibo.
     
    51
    Ve středu hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl Jaime, který místo míče trefil pouze nohu protihráče. Kobe se rozhodlo rozehrát po zemi.
     
    50
    Sledovali jsme odkop od branky japonského celku, který velice přesně našel kopačku Nišiho, jehož kolmici za obranu dokázal zastavit pozorný Umtiti.
     
    49
    U postranní čáry se dostal k míči Masujama, který šel proti přesile protihráčů. Kobe se ale udrželo na útočné polovině, nicméně z toho pramenil ofsajd.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali hodně nebezpečný rohový kop, na který si dokázal naskočit Todibo, který o kousek minul branku soupeře.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Barcelony, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám celkem překvapivě nepřinesl žádnou přesnou trefu. Paradoxně jsme nesledovali žádnou velkou územní převahu Barcelony, také domácí hráči měli dobré pasáže, přičemž několikrát pořádně zavařili obraně soupeře. Katalánci se zatím herně hledají, do druhého poločasu se dají čekat změny v sestavách.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
    45. Rakitić nevyzrál na brankáře.
     
    45
    Majekawa nyní podržel svůj celek, neboť se mu podařilo vyrazit hodně nebezpečné zakončení od Rakitiće.
     
    43
    Araújo zavezl míč k pravé autové čáře, kde ještě spolupracoval s Rafinhou. Druhý jmenovaný kolem sebe neměl moc spoluhráčů, načež volil zpětnou příhru.
     
    41
    Sledovali jsme zajímavý protiútok, po kterém se do zakončení dostal kapitán Iniesta. Ten to zkoušel přízemním zakončením, se kterým si ter Stegen poradil.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Odpovědnost na sebe vzal Rakitić, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho rána skončila pouze na zdi, přičemž Majekawa ještě udržel míč.
     
    38
    Iniesta se postaral o provedení rohového kopu z pravé strany. Jeho centr zablokoval Alba, načež se do protiútoku hnal Collado, který vybojoval standardku.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Hotaru Jamaguči (Vissel Kobe).
     
    36
    Zhruba ze třiceti metrů to hodně pohotovým způsobem zkoušel Rakitić, jehož rána pravou nohou byla ještě tečována, na řadu tak přijde rohový kop.
     
    35
    Pokus o roztažení hry na levou stranu nevyšel, Goke se tak k míči nedostal. Pochvalu si zaslouží pozorný Araújo, který za sebe nepustil prudkou kolmici.
     
    31
    Busquets se dobře zorientoval ve středu hrací plochy, poté roztáhl hru na vedle stojícího Rakitiće, kterému se nepodařilo projít přes trojici protihráčů.
     
    30
    Puig se napřáhl zhruba z pětadvaceti metrů, avšak trefil pouze protihráče před sebou. Následný boj o hrací předmět skončil nedovoleným zákrokem Semeda.
     
    29
    Katalánci se pro změnu podívali na vlastní polovinu, odkud to Araújo zkoušel kolmicí na Griezmanna, avšak přihrávka byla až moc nepřesná.
     
    28
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop. Míč se snášel do malého vápna domácích, kde propadl přesně na nohu Rakitiće, který trefil hráče před sebou.
     
    27
    Taktickým zákrokem si pomohl Goke, který v hlavičkovém souboji použil ruce. Posléze Semedo centroval do šestnáctky, avšak Griezmanna nenašel.
     
    26
    Hatsuse tak dlouho zpracovával Rafinhu, až nakonec hlavní sudí pískl do své píšťalky. Další jednoznačný faul, po kterém Barcelona rozehrála nakrátko.
     
    25
    Villa nedokázal na pravém křídle přesně vrátit míč na kopačku Iniesty, akce japonského celku tak rychle skončila. Na druhé straně se k balónu dostal Collado.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se žádné branky nedočkali. Sledujeme vyrovnanou podívanou, což je možná trochu překvapivé.
     
    23
    Rafinha to chtěl zkusit akrobatickým zakončením, avšak míč před ním odehrál jeden z protihráčů. Katalánci se i přesto dostali k volnému hracímu předmětu.
     
    22
    Rakitić si nastolil opravdu velké sousto, načež byl přeci jenom odpískán nedovolený zákrok. V tomto případě se faulem prezentoval záložník Samper.
     
    21
    Sám na sebe to zkoušel vzít Semedo, avšak pád na zem mu u sudího nevyšel. Pokračuje se ve hře, nicméně Hatsuse nedokázal najít Iniestu.
     
    16
    Před malým momentem se do zakončení levou nohou dostal Rafinha, jenž trefil pouze prostředek branky, kde se nacházel pohotový brankář Majekawa.
     
    15
    Logicky tak na řadu přišlo další autové vhazování, po kterém se do kombinace zapojil také brankář ter Stegen, který pro změnu našel Araúja.
     
    14
    Kobe se s míčem dostalo zpět na vlastní polovinu, kde celkem dlouho kombinovalo. Poté jsme sledovali nepřesné přenesení hry na Hatsuseho.
     
    13
    Katalánci se mohli dostat do vedení! Dankler chyboval při rozehrávce, k míči se tak dostal Puig, jehož zakončení pravou nohou skončilo na boční síti.
     
    13
    Pokus o dalekonosné přenesení hry opět skončil pouze za postranní lajnou. Semedo se tak postaral o další aut, nicméně Rafinha nedovolený zákrok nevybojoval.
     
    12
    Goke to před malým momentem neudělal zrovna nejlépe, ve finální fázi totiž centroval do malého vápna, nicméně Iniesta se nacházel úplně někde jinde.
     
    11
    Villa neměl v osobním souboji proti Lengletovi sebemenší nárok, následně se hosté dostali na útočnou polovinu, kam se vrátila také smečka protihráčů.
     
    10
    K rozehrávce se nakonec postavil kapitán Iniesta, který to zkoušel centrovanou nabídkou do pokutového území, na kterou žádný ze spoluhráčů nedosáhl.
     
    9
    Brankář Majekawa velice přesně poslal míč k postranní lajně, načež k nedovolenému zákroku sáhl Lenglet. Následovat bude nadějná standardní situace.
     
    8
    Ani rychlonohý Semedo nedokázal zachytit míč na hrací ploše. Hatsuse se tak postaral o provedení autového vhazování, které poslal na nohu Sampera.
     
    7
    Alba se pokoušel o centr z levé strany, avšak tato nabídka se proměnila v hodně nebezpečné zakončení, které nakonec putovalo vedle zadní tyče.
     
    6
    Napadající Iniesta se nakonec dostal k míči, což vedlo k prvnímu střeleckému pokusu tohoto zápasu. Bývalý hráč Barcelony mířil kousek vedle branky.
     
    5
    Goke mohl vysunout Villu, avšak prvně jmenovaný se k této kolmici nakonec nedovážil. Posléze na jistotu jednal Lenglet, který odklidil míč do zámezí.
     
    4
    Mija celkem dlouho váhal s přihrávkou, nakonec na pravém křídle chtěl najít Fujitaniho, jenž trefil pouze napadajícího protihráče, který se k míči nedostal.
     
    3
    Poprvé si s míčem zahrál německý brankář ter Stegen, který pouze přeposlal přihrávku na vedle stojícího Araúja, jenž vyvezl míč na druhou stranu.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vissel Kobe: Majekawa – Fujitani, Dankler, Mija, Hatsuse – Jamaguči, Samper, Iniesta – Goke, Villa, Ogawa
    Náhradníci: Ito – Tanaka, Niši, Wellington, Jasui, Nasu, Osaki, Ogi, Jošimaru, Kobajaši, Nakasaka, Hašimoto, Watanabe, Masujama

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Araújo, Lenglet, Alba – Puig, Busquets, Rakitić – Rafinha, Griezman, Collado
    Náhradníci: Neto, Iňaki – Umtiti, de Jong, Todibo, Aleñà, O. Busquets, Abe, Piqué, Jaime, Roberto, Pérez, Malcom, Dembélé, Monchu.
     
    FC Barcelona

    Na opačné straně stojí Barcelona, která na start své domácí soutěže bude ještě čekat. Katalánci se budou pokoušet vylepšit minulou sezónu, ve které vyhráli "pouze" domácí soutěž, nicméně v Lize mistrů vypadli v semifinále a v domácím pohárů ve finále nestačili na Valencii. Barcelona má za sebou jediné přátelské utkání, a sice proti londýnské Chelsea, která nakonec dokázala zvítězit poměrem 2:1. Do tohoto zápasu nastoupila také nová letní posila španělského celku, Antoine Griezmann si doslova vynutil přestup z madridského Atlética, v nové sezóně tak bude oblékat dres mistrovského celku.
     
    Vissel Kobe

    Japonské Kobe má letošní ročník své domácí soutěže v plném proudu, nicméně se mu zatím nedaří dle představ. Kobe se totiž nachází až na patnácté pozici, což znamená poslední nesestupové místo. Japonský celek má za sebou dvacet ligových zápasů, ve kterých se mu podařilo vyhrát pouze v šesti případech, navíc hned v jedenácti zápasech pocítil hořkost porážky. Za tento celek hraje také trojice španělských hráčů, jedná se o Davida Villu, Andrése Iniestu a Sergiho Sampera, přičemž všichni tři v minulosti hráli za Barcelonu, což je možná důvod tohoto přátelského zápasu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Příprava na nový ročník je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Vissel Kobe a FC Barcelona.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    David Suchý

    Branky: 59. Pérez, 86. Pérez

    Karty:   37. Jamaguči (KOBE)


    Vissel Kobe: Majekawa (82. Jošimaru) – Fujitani (46. Niši), Dankler (46. Watanabe), Mija (46. Hašimoto), Hatsuse – Jamaguči (46. Tanaka), Samper (82. Kobajaši), Iniesta (C) (46. Jasui)– Goke (46. Nakasaka), Villa (46. Wellington), Ogawa (46. Masujama)
    Náhradníci: Ito, Ogi, Jošimaru – Tanaka, Niši, Wellington, Jasui, Nasu, Osaki, Kobajaši, Nakasaka, Hašimoto, Watanabe, Masujama

    FC Barcelona: ter Stegen (46. Neto) – Semedo (46. Roberto), Araújo (46. Todibo), Lenglet (46. Umtiti), Alba (46. Jaime) – Puig (46. Malcom), Busquets (C) (46. Aleñà), Rakitić (46. de Jong) – Rafinha (46. Monchu), Griezmann (46. Dembélé), Collado (46. Pérez)
    Náhradníci: Neto, Iňaki – Umtiti, de Jong, Todibo, Aleñà, O. Busquets, Abe, Piqué, Jaime, Roberto, Pérez, Malcom, Dembélé, Monchu
    thejrc.org