Anderlecht – Oostende 1:2 (kon.) | Charleroi – Gent 1:1 (kon.) | Eupen – Antverpy 1:4 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
1:2 (1:1)
KV Oostende
Neděle 28.07.2019, 14:30 • Constant Vanden Stockstadion, Brusel • Belgická liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:26:57)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:2.
     
    Je konec! Překvapení hned na úvod nového ligového ročníku! Oostende totiž dokázalo otočit utkání s Anderlechtem a vítězí 2:1! Anderlecht vlétl do nového ročníku jako velká voda a už po čtrnácti minutách se prosadil Michel Vlap! Stejný hráč se trefil také o dvě minuty později, ale jeho zásah nemohl kvůli ofsajdu platit. Oostende však bleskově srovnalo, když se prosadil Roberto Vargas. Stejný hráč mohl dokonat obrat, ale domácí brankář jeho zakončení špičkou kopačky vyrazil na roh. Po změně stran jsme dlouho čekali na první šanci. Až v 70. minutě zahrozil Amuzu, ale technickou střelou jen protáhl brankáře. V 76. minutě tak přišel trest. K míči se dostal střídající Sakala a přesnou střelou k tyči rozhodl!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ještě jedna žlutá karta! Za taktický faul ji dostává Skúlason.
     
    90+4
    Anderlecht už působí hodně křečovitě. Hosté vystoupili na polovinu hrací plochy a drží míč na svých kopačkách. S Oostende už to vypadá velmi dobře.
     
    90+3
    Dutoit ještě vyfasoval žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+3
    Samir Nasri zahrával další přímý kop Anderlechtu. Nadýchaný centr si v pokutovém území našel důrazný Sebastiaan Bornauw, který své zakončení poslal nad břevno.
     
    90+2
    Jeremy Doku zkoušel odcentrovat z pravé strany, jenže pozorný brankář Oostende se vydal na malé vápno a jeho prudký centr vyboxoval.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Nasri procedil další přihrávku do pokutového území, nicméně Vlap si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil do rukavic připraveného brankáře.
     
    89
    Samir Nasri zahrával další rohový kop domácího mužstva. Na jeho centr si naskočil Kompany, jehož hlavičku obětavě zastavil obránce Capon.
     
    88
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Pieter Gerkens, přichází Anúar Ait El Hadj.
     
    87
    Hosté už pouze odkopávají míče na polovinu Anderlechtu. Pro Oostende to budou nesmírně náročné závěrečné minuty dnešního střetnutí.
     
    86
    Doku dostal přihrávku na hranici velkého vápna, předvedl parádní obratnost, jenže musel zakončovat v pádu a vůbec netrefil branku Oostende.
     
    85
    Jeremy Doku si při zpracování prudké přihrávky pomohl rukou. Míč se od jeho končetiny odrazil do autu. Hosté budou zahrávat přímý kop.
     
    84
    Lutonda vybojoval míč na pravé straně, ale sám nevěděl, co s ním udělat. Čerstvý hráč nakonec přihrál na střed. Oostende brání na podtrženou jedničku.
     
    83
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Hotman El Kababri, přichází Thierry Lutonda.
     
    82
    Thomas Didillon musel znovu zasahovat! Domácí brankář si poradil s dělovkou zpoza pokutového území a ukryl míč do svých rukavic.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 14. Vlap – 20. R. Vargas, 76. F. Sakala

    Karty:   10. Bornauw (AND) – 61. Milović (OOS), 73. Capon (OOS), 90+3. Dutoit (OOS), 90+5. A. Skúlason (OOS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:2.
    RSC Anderlecht: Didillon – El Kababri (83. Lutonda), Bornauw, Cobbaut, Kompany – Gerkens (88. Ait El Hadj), Vlap, Verschaeren (62. Nasri), Žulj – Doku, Amuzu.
    Náhradníci: Roef – Nasri, Sandler, Saelemaekers, Lutonda, Ait El Hadj.

    KV Oostende: Dutoit – Capon, Milović, Faes, A. Skúlason – R. Vargas (59. F. Sakala), Palaversa, Vandendriessche – D'Haese (67. Boonen), Hjulsager (68. Jonckheere), Rajsel.
    Náhradníci: Schelfhout – Boonen, Canesin, Jonckheere, Marquet, F. Sakala, Ndenbe.

    Rozhodčí: van Driessche – Monteny, Cremers
    thejrc.org