Hr. Králové – Dukla Praha 0:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:2 (0:0)
FK Dukla Praha
Pondělí 29.07.2019, 17:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec, Hradec sice ve druhém poločase zlepšil svoji ofenzivní aktivitu, branky ale dával jen hostující tým, a to dvě v samotném závěru. Tři body tak dnes putují z Hradce Králové s hosty do Prahy. Ode mě vše, díky za pozornost a úspěšný týden. (18:52:32)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Za zdržování hry dostává ještě žlutý kartónek hostující Souček.
     
    90+2
    Ostře fauloval hradecký Milan Černý, proto také oprávněně dostává žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty, o vítězi je dnes ale už z předcházejících minut rozhodnuto.
     
    90
    Dukla právě vstřelila branku!
    LUKÁŠ HOLÍK využil rozhozené obrany Hradce a ubezpečuje prudkou ranou vedení svého týmu – 0:2!
     
    88
    Žlutou kartu dostává Jan Kvída (FC Hradec Králové).
     
    87
    Votrokům snaha rozhodně upřít nejde, jejich dnešní koncovky však zatím nebyly dostatečně efektivní, proto Dukla má momentální ke třem bodům už velice blízko.
     
    86
    Vzápětí se úspěšně se dvěma obránci opět pral Tetour, byť to nakonec koncovkou tentokrát neskončilo.
     
    85
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom dnešní zápas neskončí už jistě bezbrankovým! Ayong vytáhl míč pravou stranou až k vápnu, kde se poté dostal na roh pokutového území pro kapitána DANIELA TETOURA. Ten prudkou ranou na přední tyč posílá do hodně cenného vedení hostující celek – 0:1!
     
    83
    Vlkanova protáhl míč do vápna, kde se krkolomně dostal až na Doležala, ten však musel dát nohu hodně vysoko, proto skoro nezakončil!
     
    81
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Pablo González, přichází Štěpán Krunert.
     
    79
    Tentokrát byl nejblíže ke střele Šípek, po velkém závaru se ovšem píská faul útočný faul domácích.
     
    78
    Hradec v posledních minutách začíná čím dál více tlačit, nyní se do dobré střely tlačil Černý. Tak moc chtěl skákající balon z hranice vápna usměrnit mezi tři tyče, až ale nakonec hodně přestřeluje...
     
    76
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Jakub Šípek.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Vojtěch Hadaščok, přichází Karsten Ayong.
     
    75
    Obrovská příležitost Hradce a opět nekončí brankou! Po centru se do míče zřejmě hlavou opřel Prekop a koncovka do pravé šibenice skončila na konečkách prstů Hrušky!
     
    74
    Pozornost Vízka ověřil prudkou přízemní střelou na přední tyč Holík, úspěšnější byl právě hradecký brankář.
     
    73
    Po pískotu z tribun se Hradec dočkal i podpory, dopředu mu to ale momentálně nepomohlo.
     
    72
    Votroci se zase probojovávali směrem k pokutovému území a opět se dožadovali odpískání neoprávněné hry. Sudí Cieslar však má hru přímo před očima, takže každou situaci může posoudit detailně. A i tady nechal hru bez přerušení.
     
    70
    Stoprocentní šance hostujícího Pirocha! Ten placírou uklízel míč do zcela volné branky, na brankové čáře ale kulatý nesmysl vykopl Zbrožek!
     
    69
    Hra se po delší době přesunula na druhou stranu, tedy k brance Hradce. Tam se včas vrátil Kopečný, který odvrátil míč na rohový kop.
     
    68
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Dominik Soukeník, přichází Milan Černý.
     
    66
    Po levém křídle se dostal balon od Doležala až na Frýdka, který pronikl až do vápna, kde se Hradečtí dožadují odpískání hry rukou. Tak se ale neděje.
     
    65
    Do šprajcu o míč se zapojil také o hlavu menší útočící Vlkanova, jehož střetl viditelně více bolel, než bránícího borce. Po přerušení a ošetření se bude pokračovat.
     
    64
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází David Douděra, přichází Daniel Souček.
     
    63
    Další střelecká příležitost domácího celku a opět mimo tři tyče. Votrokům se nyní směrem dopředu vůbec nedaří finální fáze akcí.
     
    61
    Doležal se hned zapojil do hry a obehrál bránícího hráče. Z toho tak pramenila dobrá příležitost pro Prekopa, který ale zařízení překop a balon končí až na montovací tribuně.
     
    60
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Daniel Procházka, přichází David Doležal.
     
    58
    Kopečný protáhl balon po pravé straně vápna a nahrál ho do ideální příležitosti na Prekopa. Tomu však míč projíždí pod kopačkou mimo pokutové území!
     
    56
    Hrálo se zase blíže k brance domácího týmu, jenomže tam se míče ujal Hradec a rychle spěchal do brejku. Nadějná příležitost ovšem končí opět nepřesnou finální přihrávkou.
     
    54
    Obrovská šance Dukly! Do prostoru penalty dostal balon González a jeho prudká koncovka doprostřed branky neznamená branku jenom z toho důvodu, že perfektně zasáhl Vízek!
     
    52
    Hra se začíná opět přesouvat ze strany na stranu a ofenzivní fotbal, který jsme viděli i v prvním poločase, byť bez větších šancí, se tak zřejmě začíná vracet. Jinak se však diváci zatím příliš nebaví, jelikož se hraje spíše blíže k brance Votroků.
     
    50
    Domácí sice opět hrozili, jenomže se míče ujala Dukla a rychlou brejkovou situaci musel zachraňovat za cenu žluté karty až Zbrožek.
     
    48
    Tohle ale už byla největší příležitost dosavadních minut! Vlkanova nacentroval z pravé strany na hranici malého vápna pro Procházku, který trkl prudce balon pouze do břevna!
     
    46
    Druhá polovina zápasu začala hned velkou příležitostí hostí, Holík si zasekl bránícího hráče a poté prudce střílel zřejmě na zadní tyč. Branku však vysoce přestřeluje!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který končí bez branek.Příliš fotbalového nebezpečí tak k vidění nebylo, více příležitostí na změnu skóre ale měla určitě Dukla. Když pak neproměnil ani své ojedinělé ofenzivní náznaky Hradec, budeme začínat druhou polovinu zápasu stejným výsledkem, jako svítil i od úvodních vteřin.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Tak to nakonec mohlo být ještě jinak, protože to byl Hradec, jenž zakončil první poločas velkou příležitostí, leč také neúspěšnou!
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    44
    Dukla je v posledních chvílích do přerušujícího tónu z píšťalky o hodně lepší, jeden z prudký centrů se sice neujal, při další šanci už to ale vypadalo lépe a Hradec tak mohl být velice rád, že se tak dělo z ofsajdu.
     
    42
    Konec prvního poločasu jinak nepřináší příliš fotbalových momentů, navíc se z tribun ozývá i pískot, který je směřován na nepřesné rozehrávky Hradeckých...
     
    40
    Vše ještě uzavřel třetí roh, ani ten ale brankou neskončil. Hradečtí se musí rychle oklepat, jelikož Pražané jsou teď jasně nebezpečnější.
     
    39
    Dukla ale hrozí dál, a to nyní hodně zřetelně! Dva po sobě jdoucí rohové kopy vždy jen se štěstím skončily těsně vedle pravé tyčky branky Vízka!
     
    37
    Po přímém kopu Dukly se do balonu z otočky opřel kapitán Tetour, s přispěním bránícího hráče ale potěšil pouze fanoušky za montovací tribuně přímo za brankou.
     
    35
    Urma si šel ve vápně hostů po přihrávce Procházky také viditelně pro faul. Naopak však může být rád, že sám nebyl oceněný, a to žlutou kartou za přifilmovaný pád.
     
    33
    Hradecký Jukl v útoku trochu zbytečně fauloval a dostává oprávněně první žlutou kartu v zápase.
     
    31
    Další dobra šance pro Hadaščoka, tentokrát vše zmařil skluz Zbrožka.
     
    30
    Přesně po půl hodině hry měl na noze vedoucí branku Dukly Hadaščok! Hráč, který v minulosti působil i na tehdejším zdejším pažitu, se probojoval v souboji jeden na jednoho až ke střele na zadní tyč, balon však odkrytý prostor těsně minul!
     
    28
    Oba celky si dvěma nákopy teď vyměnily balon a už se snad bude pokračovat opět více fotbalově.
     
    26
    Průběžné skóre se nyní snažil změnit hostující González, na tribunách to jen zahučelo!
     
    24
    I nadále se hraje ofenzivní fotbal na obě strany, každopádně chybí tomu větší nebezpečí v koncovce, a to platí pro obě strany.
     
    22
    Po rohovém kopu Votroků se balonu rychle ujali hosté a následovala rychlá a efektivní kombinace až do vápna Východočechů. Tam však těsně před koncovkou skvěle odvrátil kulatý nesmysl Kvída!
     
    20
    Teď už se hosté zlepšili, míč na nabíhajícího Holíka nebyl vůbec špatný, souhra Vízka s bránícím Kvídou ale o chlup lepší.
     
    19
    Standardní situaci jsme viděli i na druhé straně, také však byla zahrávána z velké dálky. Navíc nakrátko a příliš z ní veselo pro Duklu nebylo.
     
    18
    Při bránění standardní situace nalétl do vlastního brankáře hostující Chlumecký. Hruška je sice hodně otřesený, po chvíli se ale zvedá z trávníku a hra bude pokračovat.
     
    16
    A hned přichází tutovka domácích! Po obrovském závaru na malém vápně se pak všechny ležící i stojící hráče snažil propálit Vlkanova. Úspěšný ovšem není!
     
    15
    Hodně důležitý zákrok teď předvedl hostující Douděra. Nebýt jeho skluzu ve vápně by totiž stoprocentně zakončoval zcela osamocený Soukeník. Bude to roh!
     
    14
    V mezičase musíme z Hradce také pochválit návštěvu, i přesto, že se jedná o televizní duel, je totiž na první jarní domácí hradecké kolo na tribunách nezvykle zaplněno.
     
    12
    Tak přeci jenom se Pražané hned vrátili, centr od Kozmy byl ale odměnou pro rukavice Vízka.
     
    11
    Dlouho si na hranici velkého vápna pohrával s míčem Douděra, až se ho nakonec rozhodl nahrát na Doumbiu, jenž při střele upadl. Míč se tak dostává zpět na stranu Hradce.
     
    9
    Během krátké chvíle se teď několikrát ozvala píšťalka sudího Cieslara, hra se tak nepatrně začíná kouskovat.
     
    8
    Hra se přesunula doprostřed hrací plochy, u míče se ale začíná čím dál více držet domácí celek. Frýdek to teď navíc zkoušel rychlým průnikem po pravé straně, s úspěchem se ale nesetkal.
     
    6
    Dvojice Pražanů nyní dostala míč za obranu domácích a už se hnala sama na brankáře Votroků, praporek sudího však hned signalizuje zřetelný ofsajd.
     
    4
    Naopak na druhé straně to hned mohlo skončit první změnou skóre! Z pravé strany se jeden z ofenzivních hráčů Dukly hnal do koncovky, kterou však včasným zákrokem zastavil padající Vízek!
     
    2
    První útočné snažení předvedl domácí tým, balon se ale pohyboval pouze před velkým vápnem, odkud se už nikdo z Hradeckých ke střele nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dobré pondělní odpoledne z Hradce Králové! FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA dorazila v novém ročníku ve svém 2. kole i na východ Čech. Hradečtí Votroci před televizními kamerami vyzvou vloni ještě ligovou Duklu Praha a na Všesportovním stadionu nás tak čeká hodně zajímavý souboj dvou možných bojovníků o letošní nejvyšší tabulkové příčky
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ondřej Novotný

    Branky: 85. Daniel Tetour, 90. Lu. Holík

    Karty:   33. Jukl (HKR), 50. Zbrožek (HKR), 88. Kvída (HKR), 90+2. M. Černý (HKR) – 90+3. D. Souček (DUK)


    FC Hradec Králové: Vízek – Kopečný, Zbrožek, Kvída, Urma (C) – Jukl, Soukeník (68. M. Černý) – Vlkanova, Ch. Frýdek, D. Procházka (60. Doležal) – Prekop (76. Šípek).
    Náhradníci: Ottmar – M. Černý, Djurdević, Doležal, Kateřiňák, Martinec, Šípek.

    FK Dukla Praha: M. Hruška – Kozma, Piroch, Chlumecký – Douděra (64. D. Souček), Daniel Tetour (C), P. González (81. Krunert), Doumbia, Preisler – Hadaščok (76. Ayong), Lu. Holík.
    Náhradníci: F. Rada – Krunert, Ayong, Kovaľ, D. Souček, Fišl, Jakab.

    Rozhodčí: Cieslar – Melichar, Klupák

    Diváci: 1193
    ocianews.com