K. Vary – Jekatěrinburg 2:4 (kon.) | Olomouc – Kokšetau 2:3 (2:3 po s.n.) | Litoměřice – Litvínov 2:4 (kon.)
Chomutov – Ústí n/L 6:3 (kon.) | Kladno – Slavia 6:4 (kon.) | Přerov – Opava 2:4 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 01.08.2019, 17:30 • Kalich Arena, Litoměřice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u přípravného duelu z litoměřické Kalich Areny. Své síly zde změří domácí HC Stadion Litoměřice proti hostům HC VERVA Litvínov. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Oba týmy jsou v trochu rozdílné fázi přípravy. Zatímco zkušenější extraligový celek již odehrál dva zápasy proti Spartaku Moskva a Kladnu, tak litoměřický tým je pouze na počátku své zápasové šňůry v rámci letní přípravy. Za sebou má jen týden tréninků.
     
    Přestože se oba týmy ještě ve své nedávné historii spolu neutkaly, v posledních letech je řada hráčů Chemiků, která litoměřický dres oblékala. A nejinak tomu bude i v tomto utkání, v němž by měl za Stadion nastoupit kupříkladu litvínovský Přemysl Svoboda, avšak ten je zároveň odchovancem litoměřického hokeje. V rámci svazového projektu Dukla se v Litoměřicích objevili Martin Havelka, Filip Helt, Marek Havlík, Lukáš Doudera či David Šesták. Ze zkušenějších hráčů Chezy, ať už současných či bývalých pak Jan Strejček, Josef Stříbrný, Jaroslav Šimeček, Pavel Kantor, Peter Jánský, Lukáš Válek, či Josef Jícha.
     
    Zrovna tak ale fungovala spolupráce i opačně. Právě díky ní si svůj extraligový debut odbyl někdejší hráč Litoměřic Jan Kloz, spolu s ním i Markus Korkiakoski. Svůj zatím poslední zápas v extralize odehrál právě v Litvínově kapitán Stadionu Aleš Pavlas.
     
    Aktuální soupiska Stadionu Litoměřice:

    Brankáři: Tomáš Král, Šimon Sklíba, Ondřej Skokan.

    Obránci: Tomáš Dajčar, Jiří Jebavý, František Klejna, Miroslav Kukla, Patrik Marcel, Jan Mlčák, Aleš Pavlas, Radek Procházka, Jan Strejček.

    Útočníci: Dominik Arnošt, Ondřej Damašek, Jan Grim, Kamil Hajšman, Peter Jánský, Martin Kadlec, Kristian Kangas, Markus Korkiakoski, Vojtěch Kropáček, Dominik Sklenář, Vojtěch Střondala, Přemysl Svoboda, Otakar Šik, Martin Štohanzl, David Vitouch, Daniel Voženílek.
     
    Aktuální soupiska Vervy Litvínov:

    Brankáři: David Honzík, Jaroslav Janus, Martin Pejsar.

    Obránci: Ondřej Baláž, Marek Baránek, Lukáš Doudera, Adam Jánošík, Karel Kubát, Jiří Říha, Jan Ščotka, David Šesták, David Štich.

    Útočníci: Dan Bartoš, Jan Bečvář, David Drašar, František Gerhát, Martin Hanzl, Martin Havelka, Filip Helt, Viktor Hübl, Josef Jícha, Ondřej Jurčík, Lukáš Kašpar, František Lukeš, Juraj Mikúš, Jan Myšák, Jakub Petružálek, Přemysl Svoboda, Michal Trávníček, Lukáš Válek, Pawel Zygmunt.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Zajíček (Sklíba) – Marcel, Klejna, Šesták, Strejček, Mlčák, Doudera, Dajčar – Kadlec (C), Korkiakoski, Kangas, Voženílek, Střondala (A), Jánský, Šik, Štohanzl, Svoboda (A), Kropáček, Arnošt, Jouza.

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Jánošík, Říha, Kubát, Háva, Štich, Ščotka – Lukeš (A), Hübl, Válek, Bartoš, Mikúš, Zygmunt, Helt, Hanzl, Drašar, Jindra.

    Rozhodčí: Vyštejn, Luczków – Ševic, Votrubec.
     
    Zejména sestava Litoměřic je pro nadcházející utkání hodně překvapivá. Díky Summer Hockey Challenge reprezentace U19 dostane v kališnickém dresu příležitost hned několik hráčů Litvínova. Pro Lukáše Douderu a Davida Šestáka to bude obnovená premiéra, Šimon Zajíček a Daniel Jouza si střihnou svou kališnickou premiéru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    První buly vyhráli litoměřičtí hokejisté. Ti se okamžitě sjeli k brance Zajíčka, kde rozehráli kombinační akci ve snaze prověřit branku Davida Honzíka.
     
    01:34
    Po chvilce litvínovského tlaku jsou znovu na koni domácí hokejisté. Puk v pásmu udržel Lukáš Doudera, Stadion tak nadále hledal vhodnou pozici ke střelbě.
     
    02:36
    Do vedení mohl poslat litoměřické hokejisty Dominik Arnošt, před kterým se otevřel volný prostor u levé tyče. David Honzík ale na poslední chvíli dokázal proti puku vystrčit beton a vyrazit jej.
     
    03:56
    Podél mantinelu si drží kotouč na své holi Jiří Říha. Po krátkém zpětném pohybu k Honzíkovi se rychle obrátil a intenzivněji se rozjel proti kališnické svatyni. Chemici ale v pásmu zahráli vysokou holí, čímž se stejně hra přesunula k Davidu Honzíkovi.
     
    04:41
    Litvínovští se snaží vyjet z vlastního obranného pásma. Jenomže těsně u modré narazili na litoměřický obranný blok, čímž poslali kotouč dozadu na Davida Šticha, který zahájil další rozehrávku Chezy, tentokrát však již úspěšnou.
     
    06:00
    Za podpory Daniela Jouzy se pokusil o výjezd podél pravého mantinelu Dominik Arnošt. Proti nim ale stála stejně početná obrana v černožlutých barvách, která jim cestu velmi zbrzdila, ba na malý moment i zastavila.
     
    07:06
    Nepřesná přihrávka Pawela Zygmunta stála Litvínovské v pokračování akce.
     
    07:35
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Velké překvapení se rodilo po rychlém kališnickém brejku. Zpoza branky si najel Martin Štohanzl, který těsně před Honzíkem našel zcela volného PŘEMYSLA SVOBODU. Ten následně trefou do sítě svého mateřského klubu otevírá skóre dnešního utkání. Asistence: Martin Štohanzl.
    07:35 SVOBODA - 1:0
     
    09:26
    Po obdržení gólu nabrala hra Litvínova na vyšší obrátky. Svůj předbrankový prostor ale domácí dokázali ubránit, i za cenu vyhození kotouče na zakázané uvolnění.
     
    10:25
    Kotouč si holí srazil k zemi Lukáš Válek, který pokračoval v útočném tempu svého týmu. Domácí obrana ale nakonec dokázala celou akci zachránit, navíc zcela vytěsnit Vervu z pásma před Zajíčkem.
     
    11:26
    Davida Jindru obral v první chvíli o kotouč Patrik Marcel a vydal se s ním mezi modrými čarami směrem k Honzíkově brance. Tam ale nestál žádný z jeho spoluhráčů, navíc se Jindra vrátil a přistrčil beka Litoměřic k mantinelu. Díky tomu Marcel pouze vypálil do volného prostoru směrem k litvínovské brance.
     
    12:44
    Lukáš Doudera nejprve zjistil, že podél mantinelu to nepůjde, tak se vydal křižmo přes modrou čáru do středního pásma. Jeho průnik vzal ale po nějaké době za své, čímž se k puku opět dostali Litvínovští.
     
    13:56
    Viktor Hübl rozehrál velmi nadějnou akci Litvínova. Křižnou přihrávkou nejprve přesně našel Davida Jindru, který si sjel hlouběji do předbrankového prostoru a poslal pass těsně před branku na Františka Lukeše. Před ním ale stáli dva hráči v litoměřickém dresu a konkrétně Tomáš Dajčar si kotouč ukořistil pro sebe a akci chemiků tak zastavil.
     
    15:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., podrážení).
     
    16:29
    První přesilovku rozehrál Stadion velmi aktivně. Tu zahájil sérií několika rychlými brejky na litvínovskou branku. Z nich ale nic zásadního vytěžit nedokázal, obrana hostí zafungovala velmi spolehlivě.
     
    17:48
    Hosté v plném počtu.
     
    18:22
    Po vyrovnání početních sil to jsou Litvínovští, kteří jsou aktivnější a drží se v prostoru před Zajíčkem. Ani oni ale nemůžou litoměřického gólmana precizně prověřit.
     
    18:49
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Dan Bartoš – 2 min., hákování).
     
    19:15
    Další početní výhodu rozehrály Litoměřice v poklidnějším tempu od vlastní branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi, navíc s trochu překvapivým výsledkem. Od prvních chvil byla hra víceméně vyrovnaná, možná s lehkou převahou domácího celku, který svou snahu korunoval v gólovou trefu Přemysla Svobody. Právě od obdržení gólu se ale Litvínov dostával více do šancí a častěji tak ohrožoval branku Šimona Zajíčka, byť tedy zatím bez úspěchu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Taktéž první buly druhé třetiny dopadlo lépe pro litoměřické hráče. Ti se ihned sjeli do útočného pásma, kde se snaží najít volný prostor k vystřelení na Honzíka.
     
    20:49
    Hosté v plném počtu.
     
    21:16
    Další gólovou trefu už propasíroval za záda Honzíka Peter Jánský. Sudí Vyštejn ale nekompromisně ukázal přihrávku rukou, čímž gól domácích odvolal. hra tak pokračuje po vhazování ve středním pásmu.
     
    22:29
    Po dlouhé kombinaci Litvínovských prověřil gólmana Zajíčka František Lukeš. Jeho střelu z pravé hranice kruhu ale litoměřický strážce svatyně dokázal celkem pohotově lapit.
     
    23:09
    Tlak chemiků v útočném pásmu pokračuje i nadále. Tvrdou stopku ale všemu vystavuje litoměřická obrana. Což na vlastní kůži pocítil Lukáš Válek, který byl přistrčen za brankou Zajíčka k mantinelu.
     
    23:46
    Po určité době se dostali do střelecké příležitosti i hráči Litoměřic. V tlaku na Honzíka ale nakonec nic zásadního nevytěžili a hosté obrátili hru.
     
    24:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A z této situace také Cheza srovnává! Po brejku se těsně před brankovištěm opřel do kotouče FILIP HELT, který využil velmi rychlého posunutí kotouče při vlastní rozehrávce a posílá tak kotouč do sítě týmu, ve kterém strávil předešlé dvě sezony. Asistence: Martin Hanzl a Jan Ščotka.
    24:12 HELT - 1:1
     
    26:00
    V rámci přetahované z jedné strany na druhou znovu zaúřadovali hráči Litvínova. Šimon Zajíček si ale sjel k pravé tyči a kotouč dokázal přistrčit k tělu.
     
    26:24
    Vyvézt kotouč po litvínovském tlaku se pokusil Lukáš Doudera. Krátce za modrou čárou se ale kotouče zmocnil Juraj Mikúš, který ovšem kotouč nahodil podél mantinelu zpět k Zajíčkovi. Díky tomu se Stadion mohl opět dostat do šance.
     
    27:55
    Martin Kadlec si obhodil litvínovského beka a posunul kotouč dopředu na Šestáka. Ten se také pokoušel o udržení svého týmu v útočném pásmu, což se malou chvíli i dařilo, vzápětí se ale stejně zmocnili kotouče chemici.
     
    28:59
    O další brejk Stadionu se pokusili Martin Štohanzl a Přemysl Svoboda. Tomu ale při pokusu o střelu vypíchl kotouč František Lukeš. Tím se hra obrátila a Litvínov znovu střelecky úřadoval.
     
    29:55
    Dominik Arnošt nedokázal přesně protečovat kotouč za sebe na Martina Štohanzla. Díky tomu se jej zmocnil Daniel Voženílek, ovšem to už sudí přerušili hru.
     
    30:05
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vojtěch Kropáček.
     
    30:38
    Další přesilovka ještě více upevnila pozici Litvínova v prostoru před Šimonem Zajíčkem. Proti tomu se ale kališnická obrana drží zuby nehty a svůj vymezený prostor s přehledem udržuje bez velkého ohrožení.
     
    31:55
    Útočná kombinace Litvínova se stále více a více blíží k brance Zajíčka. Asi největší šanci měl Martin Hanzl, který také rozvlnil síť, leč tu za brankou.
     
    32:05
    Domácí v plném počtu.
     
    33:05
    Z dlouhého litvínovského tlaku na vlastní branku se Stadion alespoň pokouší vyjet v několik brejku. Z nich se do pásma dostane, ale v něm narazí na důraznost litvínovské obrany a o puk přijde.
     
    33:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici otáčejí vývoj utkání! Po vyhraném vhazování Viktorem Hüblem se dostal ke kotouči DAVID JINDRA, který ve velké rychlosti využil momentu překvapení před litoměřickou brankou a Zajíčka prostřelil. Asistence: Viktor Hübl.
    33:53 JINDRA - 1:2
     
    34:16
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:46
    I v početní nevýhodě to jsou Litvínovští, kteří jsou aktivnějším týmem. Litoměřičtí stále volí taktiku výpadů na branku, ze kterých však byl již dvakrát v krátkém čase ofsajd.
     
    35:13
    I tak to Litoměřičtí nevzdávají a postupnou kombinací se dostali až do prostoru před Davidem Honzíkem. Tam se ale tentokrát dlouho neohřáli, litvínovská obrana velmi rychle kombinační snažení domácích přečetla a vyhodila puk mimo pásmo.
     
    36:16
    Hosté v plném počtu.
     
    36:21
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Krátce po vyrovnání početních sil se srovnává i stav skóre! Odražený kotouč po střele Martina Kadlece si převzal MARKUS KORKIAKOSKI, který si nejprve objel branku a následně svou oblíbenou trefou a lá Granlund poslal kotouč pod víko Honzíkovy branky. Asistence: Martin Kadlec, Patrik Marcel.
    36:21 KORKIAKOSKI - 2:2
     
    38:24
    Po vstřelení gólu se litoměřický tým drží v útočném pásmu a snaží se ještě o navýšení skóre. To ale domácím nechce litvínovská obrana umožnit.
     
    39:35
    V posledních vteřinách druhé periody se ještě domácí snaží zahrozit. Další Korkiakoskiho střelu ale Honzík tentokrát lapil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se nesla v obdobně vyrovnaném duchu jako třetina první. Litvínov do ní vstoupil ve větším tlaku, čímž si dokázal po trefách Filipa Helta a Davida Jindry strhnout vedení na svou stranu. Pak ale zaúřadoval Markus Korkiakoski a svou finesou opět vrátil hru do vyrovnaného stavu, za kterého budou oba týmy vstupovat do třetiny poslední.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    V úvodu závěrečné třetiny musí Stadion bránit nápor litvínovského týmu. Se svou prací se ale vypořádává celkem úspěšně.
     
    41:23
    Litvínov se stále drží u kotouče v útočném pásmu. Naproti tomu ale obrana litoměřického týmu ale drží svého soupeře dosti daleko od branky.
     
    42:09
    Hned 1020 diváků si našlo cestu do Kalich Areny na sledování tohoto velmi vypjatého duelu.
     
    42:57
    Po chvilkovém výjezdu Litoměřic se znovu dostali na koně hráči Litvínova, kteří svého soupeře sevřeli před brankovištěm a snaží se vypálit na Zajíčka. Ten se ovšem statečně drží, spolu s celou obranou.
     
    44:19
    Lukáš Doudera převzal odražený puk od Honzíka a s ním se pokusil o další prověření gólmana Litvínova. V tom momentálně nebyl úspěšně, přesto se jeho tým udržel u kotouče a pokračuje v tlaku na branku.
     
    45:30
    Už druhý odvolaný gól Litoměřic v tomto utkání! Kotouč do branky poslal Přemysl Svoboda, ovšem vstřelil jej rukou, čímž jej sudí nemohli uznat.
     
    45:53
    Litvínovští opět kombinují a vlastními akcemi se pokouší překonat Zajíčka.
     
    46:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A to se nakonec i černožlutým podařilo! Zcela volný prostor u pravé tyče našel FRANTIŠEK LUKEŠ, kam také po zemi doťuknul puk a poslal svůj tým opět do vedení. Asistence: Adam Jánošík, Lukáš Válek.
    46:27 LUKEŠ - 2:3
     
    46:49
    Litvínov nadále pokračuje v útočném tlačení na litoměřickou branku. Kombinaci napříč útočnou třetinou ale zvládá obrana Litoměřic blokovat.
     
    48:12
    Po nějaké době zaúřadovali před brankou i domácí. Tento tlak ale Litvínov proměnil v zakázané uvolnění a z následného vhazování se vydal střemhlav do prostoru na druhém konci ledové plochy.
     
    49:00
    Litoměřičtí se snaží probít z vlastní obranné třetiny. Po chvilkovém boji se jim to i povedlo, navíc Vojtěch Kropáček mohl zaútočit na druhé straně. V souboji s litvínovskou obranou ale nakonec o kotouč přišel.
     
    50:21
    Jan Ščotka nejdříve přesně přihrál Válkovi, ten ovšem nedokázal vyjet ze sevření dvou protihráčů v litoměřických barvách, čímž se Stadion opět dostal do brejku.
     
    51:54
    Z pravé strany si najel obloukem před branku Filip Helt a měl ideální příležitost pro navýšení vedení svého týmu. V klíčovém momentu na vrcholu brankoviště ale poslal puk jen do gólmana.
     
    52:49
    Svůj díl šancí si urvali i litoměřičtí hokejisté, kteří si najeli do útočného prostoru, v němž se snaží ostřelovat Davida Honzíka. Ten se ovšem zatím drží.
     
    53:27
    Patrik Marcel velmi důrazně zkřížil cestu Janu Ščotkovi při jeho průniku do pásma podél mantinelu. Přesto se Litvínov v útočném pásmu udržel a snaží se o další vstřelení gólu.
     
    54:42
    Hra se přerývá z jedné strany na druhou. Na koni jsou momentálně hráči Litoměřic, který se nejdříve pokoušel o střelbu na branku, v závěru kombinoval těsně před Zajíčkem.
     
    55:39
    Středním pásmem se do útoku dostal Daniel Voženílek. Na modré čáře ale nakonec o puk přišel, čímž se jej zmocnili hosté a zahájili svůj protiútok.
     
    56:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    °Litvínov využívá svého tlaku a přeci jen vstřeluje další branku. Z hranice levého kruhu vyslal křižnou střelu VIKTOR HÜBL. Ta pak bez větších obtíží zaplula ke vzdálenější tyči branky Šimona Zajíčka. Asistence: Adam Jánošík, Filip Helt.
    56:19 HÜBL - 2:4
     
    58:00
    Ani přes takový stav se Stadion nevzdává a stále se snaží natlačit před Honzíkovu branku. Obrana Litvínova si ale hájí svůj vymezený prostor velmi precizně a nenechá soupeře vystřelit.
     
    59:08
    Ještě v posledních vteřinách hry se pokouší Litvínov prostřelit Zajíčka. Ani z velmi malé vzdálenosti se to ale nedaří.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Stadion se sice velmi snažil, leč v závěru Litvínov ukázal svou kvalitu a otočil vývoj utkání ve svůj prospěch. Na úvod přípravy se ale kališníci nemusí za svůj výkon vůbec stydět, byli Litvínovu více než důstojným soupeřem. Ten tak pokračuje ve svých vyrovnaných výsledcích z předešlých dvou přípravných zápasů.
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Přeji hezký zbytek večera. (19:38:22)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 8. Svoboda (Štohanzl), 37. Korkiakoski (Kadlec, Marcel) – 25. Helt (Hanzl, Ščotka), 34. Jindra (Hübl), 47. Lukeš (Jánošík, Válek), 57. Hübl (Jánošík, Helt)


    HC Stadion Litoměřice: Zajíček (Sklíba) – Marcel, Klejna, Šesták, Strejček, Mlčák, Doudera, Dajčar – Kadlec (C), Korkiakoski, Kangas, Voženílek, Střondala (A), Jánský, Šik, Štohanzl, Svoboda (A), Kropáček, Arnošt, Jouza.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Jánošík, Říha, Kubát, Háva, Štich, Ščotka – Lukeš (A), Hübl, Válek, Bartoš, Mikúš, Zygmunt, Helt, Hanzl, Drašar, Jindra.

    Rozhodčí: Vyštejn, Luczków – Ševic, Votrubec

    Diváci: 1020
    thejrc.org