Německo – Česko U19 3:4 (po pr.) | Slovensko – Dánsko 4:2 (kon.)
po prodl.
Německo
3:4 (0:1, 1:2, 2:0 - 0:1)
Česko U19
sk Sobota 03.08.2019, 12:00 • Zimný štadión mesta Poprad • U20 Summer Hockey Challenge
Partner:
     
    Česko napokon nedopustilo prekvapenie a vzalo zápas do svojich rúk. Do streleckej listiny sa zapísal po druhýkrát Kukla, ktorý rozhodol o triumfe Česka nad Nemeckom 3:4 po predĺžení. Popoludní tu máme stretnutie slovenskej reprezentácie s Dánskom.

    Dovtedy dočítania, priatelia. (14:12:54)
     
    Koniec zápasu.
    61:35 Miroslav KUKLA - 3:4
     
    61:35
    Tím Česko U19 práve strelil gól!
    Česko rozhoduje o svojom triumfe! Česi to zahrali pomerne jednoducho. Dostali sa k strele spoza pravého kruhu a odtiaľ to presne namieril MIROSLAV KUKLA a nedal Ancickovi žiadnu šancu.
    Asistencia: Šimon Jelínek.
     
    61:22
    Český tím bude hrať presilovku. Hráčska lavica Nemecka dostáva trest za príliš veľa hráčov na ľade, odsedí si to Hon.
     
    61:09
    S pukom sa po pravom krídle nepríjemne natlačil Dominik Sklenář, prišiel až pred bránku a ohrozil Ancicku. Nemecký gólman to ustál.
     
    61:01
    Len pripomínam, že predĺženie sa hrá vo formáte troch hráčov proti trom.
     
    60:40
    Oba tímy začali predĺženie veľmi pozorne. Nemecko má momentálne puk na hokejkách a snaží sa ísť dopredu.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V tretej tretine predviedli dominantný výkon nemeckí hokejisti, ktorých treba pochváliť za bojovnosť. V 54. minúte prišlo zníženie od Lobacha a následne necelé tri minúty pred koncom tretiny vyrovnal Valenti. Tímy si teda zahrajú päťminútové predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:14
    Nemci striedajú a s pukom za bránkou je obranca Moller. Ešte sa Nemci možno pokúsia aj otočiť skóre.
     
    58:18
    Nemecku napokon hra v powerplay vyšla, Valenti sa ku gólovému zápisu dostal pomerne jednoducho. Riadil sa jednoduchým heslom: keď nevieš čo urobiť s pukom, daj gól.
    57:47 Yannik VALENTI - 3:3
     
    57:47
    Nemecko dalo gól!
    Tak s týmto Česi rozhodne nepočítali. Na ľavom kruhu sa ocitol pripravený YANNIK VALENTI, ktorý si pripravil strelu švihom a strelou po ľade prekvapil Škorpíka. Zároveň sa po druhýkrát zapísal do streleckej listiny.
    Asistencia: Dennis Lobach.
     
    57:36
    Oddychový čas pre Nemecko!
     
    57:36
    K strele z ľavého kruhu sa dostal Justin Schütz, ktorý dokázal aj po niekoľkýkrát v zápase preveriť Škorpíka. Český gólman bol pripravený.
     
    57:15
    Českí hráči urýchlene vyhodili puk preč po mantineli a odišli striedať. Nemecko ihneď otáča hru a korčuľuje dopredu.
     
    56:43
    Po ľavom krídle sa nebezpečne dopredu vysunul Luis Schinko. Stíhaný však bol českým obrancom a aj preto jeho koncovka nebola presná.
     
    56:20
    Nemeckí hráči nedokázali zužitkovať túto početnú prevahu a naďalej si teda Česko stráži jednogólové vedenie.
     
    55:33
    Tentokrát spoza pravého kruhu zakončoval Filip Varejcka. Jeho strelecký pokus smeroval priamo na bránku, ktorú si Jan Škorpík dostatočne postrážil.
     
    54:46
    Delovka z hokejky Tara Jentzscha smerovala popred Škorpíka, ale nenabrala smer na bránku. Česi potom získali puk a ihneď vyhodili do bezpečia.
     
    54:04
    A Nemecko má dokonca k dispozícii ďalšiu presilovku. Dve minúty za vyhodenie puku dostáva Martin Beránek.
     
    54:01
    Český tím sa od týchto chvíľ musí mať ešte viac na pozore. Tak ako som spomínal dávnejšie, Nemci vôbec nepôsobia odovzdaným dojmom a hrajú aktívne smerom dopredu a zodpovedne smerom dozadu.
    53:29 Dennis LOBACH - 2:3
     
    53:29
    Nemecko dalo gól!
    Nemecko sa dostáva od Česka na rozdiel jediného zásahu. Do útočného pásma zatiahol puk Schütz, ktorý potom prihrávkou našiel DENNISA LOBACHA. Lobach vystrelil zblízka a trafil presne.
    Asistencie: Justin Schütz, Luis Schinko.
     
    52:52
    O puk v útočnom pásme bojoval Schutz, ktorý mal proti sebe dvojicu protihráčov, ale situáciu dokázal ustáť a zvládnuť. Dlho však Nemecko puk na hokejkách neudržalo.
     
    51:31
    V útočnom pásme nabíjal Peterek na hokejku Dominika Sklenářa, ktorý sa ukázal voľný na pravom kruhu. Strela z prvej mierila na Ancickov betón.
     
    50:48
    Štvrtý úder mohol zasadiť útočník Martin Beránek. On spoločne s Davidom Vitouchom sa vysunuli vo dvojici dopredu, Vitouch prihrával pred bránkovisko Beránkovi, ktorý strieľal švihom, no trafil iba priamo na hruď nemeckého gólmana.
     
    50:02
    Za nami už máme takmer polovicu ďalšej početnej prevahy nemeckého tímu, ktorý je stále hladný po góle a aktívny v korčuľovaní a aj iných herných činnostiach.
     
    49:38
    Dobre si pripravil pozíciu na pravom kruhu pred bránkou Taro Jentzsch, ktorý vypálil z prvej po prihrávke, ale netrafil priestor brány.
     
    49:08
    Nemecko bude hrať len kratučkú presilovku o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu putuje Jan Grim. Dostáva dve minútky za podrazenie.
     
    48:40
    Pred českou bránkou sa vytvoril zhluk viacerých hráčov. Jeden z nemeckých hráčov z tesnej blízkosti prekonal Škorpíka a trafil konštrukciu bránky. Hlavný rozhodca ihneď rozpažil a ukázal, že gól nebol.
     
    48:13
    Z pravého kruhu prišiel pred bránku nepríjemný nahodený puk, ktorý mieril na Škorpíka. Českí obrancovia si dokázali s ním poradiť.
     
    47:25
    Až v tejto chvíli dochádza k vylúčeniu a českému trestu. Dve minúty za podrazenie dostáva Jan Bambula.
     
    46:55
    Nemci stále nepôsobia odovzdaným dojmom, je zrejmé, že stále cítia šancu na zlepšenie momentálneho výsledku. Práve hrajú powerplay kvôli avizovanému vylúčeniu.
     
    45:54
    Po ľavom krídle sa dopredu natlačil Filip Varejcka, ktorý prišiel až pred bránku, zblízka sa ju snažil ohroziť. Škorpík bol pripravený a zareagoval dostatočne vhodne.
     
    45:06
    Spoza ľavého kruhu prišla strela z hokejky Valentina Klosa, ktorá bola zblokovaná a puk vyletel na ochrannú sieť. Vhadzuje sa pred Škorpíkom.
     
    44:25
    Český útok nemal koncovku na bránku, dopredu sa mohol po ľavom krídle vysunúť Schutz, ktorý potiahol puk po krídle a získal pre spoluhráčov aspoň útočné pásmo.
     
    43:52
    Svoje individuálne zdatnosti predviedol aj Taro Jentzsch, ktorý sa vysunul dopredu po ľavom krídle, otočkou sa takmer zbavil obrancu a zblízka vystrelil. Škorpík dobre zasiahol.
     
    43:01
    Po pravom krídle sa dopredu vysunul Luis Schinko, ktorý si to namieril na kruh a odtiaľ preveril v tretej tretine zatiaľ nie veľmi rozchytaného Škorpíka. Český gólman to ale zvládol.
     
    42:00
    Po tvrdej delovke opäť v podaní Kuklu, ktorý je mimoriadne aktívny v tejto presilovke, nevedel Ancicka, kde sa nachádza puk. Vypadol mu z lapačky a skončil pri bránkovisku. Pomôcť mu museli spoluhráči.
     
    41:27
    A český obranca Kukla pálil tvrdo opäť. Tentokrát už jeho projektil bol presnejší, mieril na Ancickov betón.
     
    41:12
    Tesne spoza pravého kruhu prišla delovka z prvej z hokejky Miroslava Kuklu, ktorý však triafal iba na plexisklo.
     
    40:30
    Nedisciplinovanosť Nemcov pokračuje naďalej. Česko bude hrať presilovku o dvoch hráčov. Tobias Moller dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    40:14
    Tak ako sme sa dozvedeli od hlásateľky, Nemecko v závere druhej tretiny ešte inkasovalo menší trest za zdržiavanie hry a Česko teda hrá presilovku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry bola rozhodne bohatšia na presné zásahy. Dvojgólové české vedenie prišlo po údere Čermáka z 28. minúty, no o necelú minútu už bolo vďaka Valentimu znížené. Čechom prinavrátil dvojgólové líderstvo Kukla, ktorý skóroval v 35. minúte.
    Tretia tretina sa začne približne o 13:34.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:00
    Nemecko ešte v závere druhej tretiny dostáva dve minúty za zdržiavanie hry.
     
    39:53
    V závere druhej tretiny je tu ešte nemecké zakázané uvoľnenie a hra sa sťahuje pred zrak gólmana Ancicku.
     
    39:12
    Strela z hokejky Justina Schütza spoza pravého kruhu sa nepríjemne odrazila od Škorpíkovej vyrážačky a český gólman tentokrát situáciu nemal úplne pod kontrolou. Pomohli mu však spoluhráči.
     
    38:39
    Obranca Jakub Žurek nepustil ďalej do útočného pásma Eisenmengera, ktorého telom odstavil medzi kruhmi a jasne mu dal najavo, že už nič podobné nemá skúšať.
     
    38:04
    Strelu z hokejky Tobiasa Mollera sa síce podarilo tečovať Eisenmengerovi, no usmernil puk iba vysoko na ochrannú sieť. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    37:32
    Zo stredného pásma Procházka urýchlene nahodil puk do útočnej tretiny, aby ponaháňal svojich spoluhráčov. Za krátky okamih sme sledovali zakázané uvoľnenie Nemecka.
     
    36:37
    Strela z hokejky nemeckého kapitána Leona Huttla bola niekoľkokrát zblokovaná a nesiahol si na ňu český gólman. Pri puku už znovu Česi.
     
    35:49
    Zmeniť sa to pokúsil Luis Schinko, ktorý predviedol šikovný a rýchly korčuliarsky prienik po ľavom krídle, bekhendom sa natlačil pred Škorpíka a vyskúšal jeho ostražitosť.
     
    35:22
    Nemci sú kvôli predchádzajúcim hrám v oslabení naozaj fyzicky poriadne oslabení a momentálne iba nahadzujú puky do útočného pásma.
    34:11 Miroslav KUKLA - 1:3
     
    34:11
    Tím Česko U19 práve strelil gól!
    Tak Česko napokon využíva početnú prevahu a opäť má dvojgólové vedenie. Bola to taká prekvapivá a veľmi nečakaná jemná strela od modrej čiary v podaní MIROSLAVA KUKLU, ktorá prepadla za Ancicku. Nemecký gólman veľa toho nevidel.
    Asistencie: Jonáš Peterek, Ondřej Pšenička.
     
    33:47
    Nemci prežili úvodné ťažké sekundy v oslabení a bezpečne poslali puk preč cez všetky čiary. Česi začínajú spoza Škorpíka.
     
    33:25
    Bude z toho 14-sekundová presilovka Česka o dvoch korčuliarov. Tentokrát dostáva trest za príliš veľa hráčov na ľade nemecká striedačka.
     
    33:19
    Vo vlastnom oslabení dokázal dopredu uniknúť Luis Schinko, ktorý sa aj dostal do zakončenia z ľavého kruhu. Škorpík vytriasol puk z lapačky a rozohral.
     
    32:44
    Česká presilovka je od začiatku veľmi aktívna a Čechom sa darí udržať v útočnom pásme. Teraz prišla dokonca nebezpečná strela od modrej v podaní Radka Procházku, ktorá sa od hornej žŕdky odrazila na ochrannú sieť.
     
    31:39
    Nedisciplinovanosť hráčov na ihrisku nekončí. Erik Betzold dostáva dve minúty za držanie a presilovku bude hrať české mužstvo.
     
    31:11
    Pred bránou krúžil voľný Justin Schütz, ktorý si počkal na vhodnú prihrávku od Jentzscha. Z prvej však zakončiť nemohol, bol obkliesnený českými hráčmi.
     
    30:12
    V obrannom pásme zachytil puk na hokejku Kukla a ihneď ho vyhodil preč po mantineli. Česi nazbierali cenné sekundy.
     
    29:21
    Chybu teraz urobila česká striedačka, ktorá si neskontrolovala hráčov. Jelínek si odchádza odsedieť 2 minúty pre hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľade.
    28:42 Yannik VALENTI - 1:2
     
    28:42
    Nemecko dalo gól!
    Tak v posledných sekundách sa toho deje naozaj veľa. Najprv prišiel český gól, potom vylúčení a hneď tu máme rýchlo využitú presilovú hru Nemecka. K puku sa na ľavom kruhu dostal YANNIK VALENTI a perfektnou prudkou strelou švihom poslal puk do žrde a do bránky.
    Asistencie: Justin Schütz, Taro Jentzsch.
     
    28:28
    Nemci majú hneď po inkasovanom góle možnosť na zníženie v presilovej hre. Trest za nedovolené bránenie dostáva Jakub Rychlovský.
    27:59 Erik ČERMÁK - 0:2
     
    27:59
    Tím Česko U19 práve strelil gól!
    Česko ide po jednoduchej a dobrej kombinácii do vedenia. Z pravého kruhu prišla prihrávka od Pšeničku, ktorý našiel medzi kruhmi Petereka a ten posunul už pred bránkou stojacemu ERIKOVI ČERMÁKOVI. Jemu už nerobilo problém usmerniť puk do odkrytej bránky.
    Asistencie: Jonáš Peterek, Ondřej Pšenička.
     
    27:50
    Dopredu sa chcel dostať Valentino Klos, ale nepodarilo sa mu prejsť cez stredné pásmo a o puk rýchlo prišiel.
     
    27:20
    Od modrej sa delovkou prezentoval aj obranca Adam Rutar. Na jeho pokus Ancicka nastrčil svoju hokejku a posunul ňou puk na mantinel.
     
    26:53
    Spoza ľavého kruhu došlo k strele z hokejky Filipa Přikryla, ktorá letela priamo na bránu a skončila na betónoch gólmana Ancicku.
     
    26:18
    V útočnom pásme Nemecka sa k puku dostal Eisenmenger, ktorý prihrával viac-menej naslepo z ľavého kruhu a jeho prihrávka rozhodne adresáta nenašla.
     
    25:43
    Od modrej čiary sa pokúšal strieľať Miroslav Kukla, ktorý aj napriahol svoju hokejku, ale jeho prudký projektil bol zblokovaný.
     
    25:10
    Česko si zahrá ďalšiu presilovku. Valentino Klos je na dve minúty vylúčený za hákovanie.
     
    24:47
    Po ľavom krídle sa do útočného pásma natlačil Jan Bambula, nemeckí hráči ho však pustili iba do rohu klziska a k zadnému mantinelu. Odtiaľ sa rozhodne strieľať nedalo.
     
    23:46
    Česká presilovka skončila a Česi si v nej vytvorili len pár streleckých pozícií. Nemcov dostatočne podržal brankár Ancicka.
     
    23:14
    Spoza pravého kruhu prišla strela z hokejky Ondřeja Pšeničku, ktorý zakončoval tvrdo príklepom, no mieril mimo.
     
    22:53
    Od modrej čiary sme videli ďalšie zakončenie z hokejky Radka Procházku, ktoré bolo tečované a zblokované na ochrannú sieť.
     
    22:15
    Tvrdá delovka príklepom spoza ľavého kruhu smerovala na bránu z hokejky Jelínka. Ancicka si pokryl bránku a patrične zasiahol.
     
    21:34
    Dlho však rovnovážny stav nevydržal. Na dve minúty za hákovanie je vylúčený Luis Schinko. Česko má presilovku.
     
    21:34
    V tejto chvíli už oba tímy hrajú v plnom počte, a tak sa na ľade pokračuje v tradičnom formáte piatich korčuliaroch proti priatim.
     
    21:16
    O individuálny prienik sa pokúšal Šimon Jelínek. Jeho pohyb bol zastavený a puk skončil v rohu klziska.
     
    20:30
    Takýto stav však trval iba krátko, v tejto chvíli už naskočili na ľad z trestnej lavice dvaja ďalší hráči a hrá sa vo formáte 4 proti 4.
     
    20:05
    Druhú tretinu začínajú oba tímy s tromi korčuliarmi na oboch stranách. Je teda veľa priestoru na ľade a čas na zaujímavé prieniky.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke mali mierne navrch českí hokejisti, ktorí šli do vedenia napokon až v 16. minúte, aj keď šancí na otvorenie skóre mali už aj predtým niekoľko. Nemci dokázali súpera zatlačiť v presilovkách, gól však nedali.
    Druhá tretina sa začne približne o 12:46.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:33
    Aj nemecká presilovka je rýchlo na konci. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Justin Schütz.
     
    19:21
    Krížna prihrávka z hokejky Schütza neprešla, puk sa odrazil od plexiskla a skončil už v strednom pásme.
     
    19:05
    A nemecký tím bude hrať v závere tretiny presilovku 4 proti 3. Nie najlepšie to urobil Adam Rutar, ktorý si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    18:29
    Práve bolo odpískané obojstranné vylúčenie. Sebastian Hon z Nemecka a Jan Bambula z Česka dostávajú obaja po dve minúty za hrubosť. Hrá sa 4 na 4.
     
    18:12
    Pred bránku sa chcel prepracovať Jan Bambula, s pukom už bol pred bránkoviskom, ale potom mu ušiel z čepele a ujali sa ho Nemci.
     
    17:24
    V útočnom pásme sa protismernou kľučkou zbavil protihráča Pšenička a na modrej čiare našiel Kuklu. Jeho okamžitá strela mierila na Ancickov betón.
     
    16:44
    Do útočného pásma sa Nemci prebojovali s ťažkosťami, no následne sa puku už ujal Grim a poslal ho urýchlene preč cez všetky čiary. Nemci momentálne hrajú skrátenú presilovku o jedného hráča.
    15:42 Šimon JELÍNEK - 0:1
     
    15:42
    Tím Česko U19 práve strelil gól!
    Český tím využíva hru 4 proti 4 a dostáva sa do vedenia. Individuálne sa medzi kruhy prepracoval ŠIMON JELÍNEK a pohotovou rýchlou strelou prekonal Ancicku.
    Asistencia: Jiří Suhrada.
     
    15:23
    Česká presilovka predčasne končí. Na trestnú lavicu si už odišiel sadnúť Radek Procházka. Dostáva menší trest za držanie.
     
    14:50
    Česi dokázali zvíťaziť na buly v útočnom pásme, dokázali držať puk na hokejkách. Po odrazenej strele sa puku zmocnili Nemci a okamžite vyhodili preč.
     
    14:14
    Aj Česko bude hrať svoju prvú presilovku v zápase. Za seknutie je na dve minúty vylúčený Tim Fleischer.
     
    13:43
    Betóny českého gólmana Škorpíka preverila strela z hokejky Erika Betzolda, ktorý zakončoval spomedzi kruhov. Český brankár bol dostatočne pripravený.
     
    13:06
    Rozohrávka opäť nevyšla ani ďalšej nemeckej obrannej dvojici. Puk z hokejky Mollera smeroval popri mantineli až ku Škorpíkovi. Icing to ale v tomto prípade nebude.
     
    11:54
    Zastaviť nemeckú rozohrávku dokázal Jakub Žúrek, ktorý sa dostal aj k okamžitej strele spoza ľavého kruhu, ale tá mierila iba na zadný mantinel.
     
    11:25
    Síce v rohu klziska v nemeckom obrannom pásme bol úspešnejší Mik, následne vôbec nerozohral dobre a zaznamenal nemecké zakázané uvoľnenie.
     
    10:51
    Hlavný rozhodca musel mierne upokojiť vznikajúce vášne. Niečo si tam vysvetľovali Fleischer s Procházkom. Došlo k prerušeniu hry a vhadzuje sa v strednom pásme pri striedačkách.
     
    10:01
    Útočné pásmo dokázal ešte na modrej čiare zadržať Jonáš Peterek, ktorý sa pár krokmi priblížil k bráne a strieľal spomedzi kruhov. V tomto prípade bola Ancickova vyrážačka pozorná.
     
    09:23
    Strela od modrej čiary z hokejky Suhradu bola obzvlášť nebezpečná preto, že Ancicka veľa toho pred sebou nevidel. Českí útočníci však tečovať nedokázali.
     
    08:49
    V súbojoch o puk v strednom pásme boli napokon výraznejší českí hokejisti. Do zakončenia sa podarilo dostať Matějovi Tomanovi, ktorý strieľal spoza hráča z pravého kruhu a Ancicka dokázal použiť svoj betón.
     
    08:02
    Vo veľkej šanci sa ocitol český tím. Parádnou krížnou prihrávkou našiel Rychlovský pred bránkou Sklenářa, ktorý zakončoval rýchlo švihom a nastrelil brvno!
     
    07:41
    Na modrej čiare sa ešte podarilo zachrániť útočné pásmo Jiřímu Suhradovi, ktorý nahodil puk od modrej, ale mierilo to iba na plaxisklo.
     
    06:54
    Puk v obrannom pásme získal Eisenmenger a na krížny pas sa mu už ukazoval spoluhráč, no nemecký útočník sa rozhodol pre nahodenie puku popri mantineli.
     
    06:02
    Česi prežili svoje úvodné oslabenie bez ujmy na skóre a momentálne sa snažia o prienik do útočného pásma, nemeckí obrancovia sú trpezliví.
     
    05:21
    Nemecká kombinácia v útočnom pásme dospela až ku prihrávke na Jentzscha, ktorý sa ešte z pravého kruhu pokúšal vymyslieť ďalší krížny pas, ale cez českého obrancu puk neprešiel.
     
    05:02
    Česi sa už dokázali vďaka vyhodeniu puku oslobodiť a Nemci musia novú akciu rozvíjať spoza Ancicku.
     
    04:20
    Naozaj zaujímavý útočný pokus od nemeckých hráčov. Výbornou prienikovou prihrávkou našiel Huttl svojho spoluhráča Varejcku, ktorý pokračoval do samostatného zakončenia, no Škorpík dokázal podržať svoj tím.
     
    03:57
    Nemecko získava prvú presilovú hru v zápase. Na dve minúty za držanie je vylúčený Martin Beránek.
     
    02:49
    Krížna prihrávka z hokejky Fleischera nenašla adresáta, Nemci však vďaka dobrému korčuliarskemu pohybu ostávajú v útočnom pásme.
     
    02:21
    Po pravom krídle vyrazil dopredu Timo Bakos, no dostal sa iba k mantinelu. Tam Česi získali puk, ale previnili sa zakázaným uvoľnením.
     
    01:45
    Česi postupovali dopredu a napokon si vytvorili aj streleckú pozíciu. Tesne spoza pravého kruhu zakončoval Sklenář, ale trafil iba chrániče protihráča.
     
    01:21
    Po nemeckom zakázanom uvoľnení sa vhadzovalo v obrannom pásme Nemecka. Nemci získali puk na svoje hokejky a pokúsili sa rozohrať útok.
     
    00:43
    Ofenzívne chúťky má v úvode zápasu aj David Vitouch, ktorý sa pretláčal po pravom krídle. Bol však vytlačený do rohu klziska k zadnému mantinelu.
     
    00:12
    Do zápasu vstúpili aktívnejšie českí hokejisti. Podarilo sa im získať aj útočné pásmo. Na modrej čiare získal puk Procházka a chcel ho nahodiť na bránku, no hradbu tiel neprestrelil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Ancicka (Mnich) – Pasanen, Möller, Wirt, Hüttl, Mass, Dersch, Mik, Karrer – Betzold, Klos, Schütz, Nirschl, Schinko, Jentzsch, Eisenmenger, Varejcka, Hon, Lobach, Valenti, Bakos, Fleischer

    Česko U19: Škorpík (Dobeš) – Tureček, Dluhoš, Procházka, Žůrek, Rutar, Kukla, Suhrada – Grim, Vitouch, Bambula, Najman, Rychlovský, Peterek, Přikryl, Toman, Sklenář, Čermák, Beránek, Jelínek, Pšenička

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Šoltés, Stanzel.
     
    Českí hokejisti už nastúpili na ľad v bielych dresoch. Nemecký výber odohrá záverečné stretnutie v čiernych dresoch. Zaznejú štátne hymny oboch krajín.
     
    Prajem vám príjemné poludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z prvého zápasu tretieho hracieho dňa turnaja Summer Hockey Challenge v Poprade. Dnes sú na programe posledné dve stretnutia tohto miniturnaja. V tomto on-line prenose sa bližšie pozrieme na stretnutie medzi Nemeckom a Českom. Zápas sa začína o 12:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Nemci mali na úvod ťažšieho súpera, a to slovenskú reprezentáciu. S našimi mladíkmi dokázali hrať vyrovnanú partiu celú prvú tretinu, zlomilo sa to až v priebehu druhej dvadsaťminútovky, v ktorej Nemci inkasovali tri góly a zápas napokon aj výsledkom 3:0 v neprospech Nemecka aj skončil.
    Včera Nemecko skrížilo hokejky s Dánskom a tiež to bola napokon pre Nemecko silná káva. Nemci napokon podľahli reprezentácii Dánska 2:3. Za Nemecko najprv otvoril skóre Hon, Dáni potom stav 1:0 otočili na 1:3. Posledný nemecký gólový úder prišiel v 56. minúte, kedy sa presadil Schutz.

    Českí hokejisti nastúpili vo štvrtok proti reprezentácii Dánska a od začiatku zápasu mali stretnutie vo svojej réžii. Prvý zásah prišiel napokon až v 23. minúte, kedy sa presadil Čermák a následne v 28. minúte skóroval Kukla. Jensen síce dokázal znížiť, ale Česko napokon zasadilo ešte dva gólové údery a zdolalo Dánsko 1:4.
    V druhom zápase si českí mladíci v medzinárodnom derby skrížili hokejky s výberom Slovenska a bol to veru asi zatiaľ najkvalitnejší zápas v rámci Summer Hockey Challenge pod Tatrami. Stretnutie nemalo jednoznačného favorita, dianie na ľade však predsa len viac patrilo Slovákom, ktorí viedli najprv 2:0, následne aj 3:1. Česi dokázali znížiť na rozdiel jedného gólu, ale v záverečnej powerplay už ďalší zásah nepridali a prehrali 3:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 29. Valenti (Schütz, Jentzsch), 54. Lobach (Schütz, Schinko), 58. Valenti (Lobach) – 16. Jelínek (Suhrada), 28. Čermák (Peterek, Pšenička), 35. Kukla (Peterek, Pšenička), 62. Kukla (Jelínek)


    Německo: Ancicka (Mnich) – Pasanen, Möller, Wirt, Hüttl, Mass, Dersch, Mik, Karrer – Betzold, Klos, Schütz, Nirschl, Schinko, Jentzsch, Eisenmenger, Varejcka, Hon, Lobach, Valenti, Bakos, Fleischer
    Česko U19: Škorpík (Dobeš) – Tureček, Dluhoš, Procházka, Žůrek, Rutar, Kukla, Suhrada – Grim, Vitouch, Bambula, Najman, Rychlovský, Peterek, Přikryl, Toman, Sklenář, Čermák, Beránek, Jelínek, Pšenička

    Rozhodčí: Orolin, Snášel – Šoltés, Stanzel
    thejrc.org