Standard – Waregem 4:0 (kon.) | Kortrijk – Charleroi 1:1 (kon.) | Oostende – Cercle Brugge 3:1 (kon.)
Mechelen – Genk 3:1 (kon.)
konec
Standard Lutych
4:0 (2:0)
SV Zulte-Waregem
Sobota 03.08.2019, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou! (20:02:34)
     
    Je za námi zápas druhého kola belgické ligy mezi Standardem Lutych a SV Zulte-Waregem. Domácí celek potvrdil roli favorita a svého soka nakonec přejel. Hned ve druhé minutě šli domácí do vedení po vlastní brance Sandyho Walshe. Ke konci první poloviny duelu se pak prosadil ještě Maxime Lestienne. Druhý poločas pak nabídl přesilovku, výhru pečetil Renaud Emond, který přidal další dvě branky.

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 4:2.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jeden z posledních míčů utkání. Hosté nakopávali na pravé křídlo, ale zde nikdo míč nezachytil. Pokračuje se tedy odkopem od branky domácí jedničky, která by si měla připsat druhé čisté konto v sezóně.
     
    90+3
    Emond je při chuti a evidentně ten hattrick dneska prostě chce dát. Centr z levé strany spadl na jeho kopačku ve vápně, ale skákavý míč netrefil ideálně a ten skončil jen vedle branky.
     
    90+2
    Krásný centrovaný míč domácí vymysleli z pravé strany do vápna. Tam se hlavou pokoušel prosadit nejspíše Emond, ale o milimetry se mu balon trefit nepovedlo.
     
    90+1
    Hraje se první minuta z celkových čtyř nastavených nad rámec druhého poločasu. Standard je klasicky na míči na útočné polovině a vymýšlí poslední akce druhého kola.
     
    90
    Renaud Emond nyní neuvěřitelně cílil na hattrick! Belgický snajpr se prokličkoval přes obranu a před brankářem Bansenem zakončoval v pádu špičkou kopačky. Německý brankář ale jeho pokus nohou skvěle vyrazil!
     
    89
    Zulte-Waregem nepředvedlo v prvním poločase špatný výkon, ale zlomila jej branka v nastaveném čase a červená karta po pár sekundách hry druhé půle...
     
    88
    Centr za hostující obranu vystihl jeden z hostujících obránců. Ten míč přihrál brankáři Bansenovi, který jej nakopává směrem dopředu. Druhý poločas se pomalu naplní.
     
    87
    Poslední minutky dnešního zápasu, který skončí jasnou výhrou domácích borců. Na hřišti se objevil jeden z hostů, ale ten faulován nebyl. Hraje Standard z vlastní poloviny.
     
    85
    Snažení hostujícího celku bylo ukončeno ve středu hřiště hvizdem rozhodčího. V předchozím souboji totiž u lajny zbytečně fauloval šlapákem Marco Bürki.
     
    84
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Mahdí Carcela-González, přichází Aleksandar Boljević.
     
    83
    Hosté poslali dvojici míčů od levého praporku do vápna, ale ani jednou z toho nebylo nic nebezpečného. Naopak domácí šli do útoku a ve vápně zakončili, ale jen vedle.
     
    82
    Centrovaný míč do vápna dostal hostující Larin, to bylo snad poprvé v utkání. Kanadský útočník si ovšem míč složitě zpracovával, nakonec ale u levé tyčky vybojoval roh.
     
    80
    A pro hosty mohlo být ještě hůře, bůra nechce dostat nikdo. Dobrou přihrávku za obranu dostával Limbombe, ale včasné vyběhnutí brankáře mu zamezilo pokus o střelu.
     
    79
    Konec aktivity přichází až nyní, kdy se hosté dopustili útočného faulu. Aktivní hra nic velkého nenabídla, odkopává se od branky dnes téměř nezaměstnaného Bodarta.
     
    78
    Stále jsou hosté nastěhovaní před brankou Standardu, ale žádné střelecké pokusy na branku nechodí. Domácí to pohotově brání a nejspíše se nikam moc neženou.
     
    77
    Hosté se opět pokoušeli hned vrátit úder, ale jejich útok nikam nevedl. Z levé strany se jim odcentrovat nepovedlo, pokračující kombinace nikam nevedla. Trvá ovšem stále.

    David Panuška

    Branky: 2. Walsh (vla.), 45+1. Lestienne, 70. Emond, 75. Emond

    Karty:   44. Björdal (WAR), 72. Bruno (WAR)   46. Deschacht (WAR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 4:2.
    Standard Lutych: Bodart – Kosanović, Vojvoda, Gavory, Laifis – M. Carcela-González (84. Boljević), Cimirot (71. Bokadi), Bastien – Amallah, Lestienne (73. Limbombe), Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet, V. Milinković-Savić – Bokadi, Boljević, Čop, Goreux, Halilović, Limbombe, Lavalée, Pocognoli, Miangue.

    SV Zulte-Waregem: Bansen – de Fauw, Pletinckx, Walsh, Deschacht, Bürki – Bruno, Björdal (46. Soisalo), Govea, Zarandia (52. Timotheou) – Larin.
    Náhradníci: Bossut – Timotheou, Humphreys, Kainourgios, Marcq, Soisalo, M. De Smet.

    Rozhodčí: Verboomen – Wyns, Theys
    thejrc.org