Ural – Rostov 2:2 (kon.) | Samara – Lok. Moskva 1:2 (kon.) | Spartak – Dynamo 0:0 (kon.)
Zenit – FK Krasnodar 1:1 (kon.)
konec
FK Ural
2:2 (1:0)
FK Rostov
Sobota 03.08.2019, 13:00 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg • Ruská Premier Liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtvrtého kola nejvyšší ruské soutěže. Od třinácti hodin se můžeme těšit na duel mezi Uralem a Rostovem!
     
    FK Rostova

    Hostující klub se v posledních dvou letech zařadil do prvoligového průměru, když obsadil konečné deváté a jedenácté místo. Začátek této sezóny však dal příznivcům Rostova naději, že se mohou těšit na výrazně povedenější ročník. Svěřenci trenéra Karpina v prvním kole porazili na svém hřišti 2:1 Orenburg a po cenné plichtě 2:2 se Spartakem Moskva porazili rozdílem jediného gólu i Tulu. Se sedmi body tak Rostov nalezneme na druhém místě, z něhož ztrácí dva body na dosud stoprocentní Zenit.
     
    FK Ural

    Klub z Jekatěrinburgu už je stálým účastníkem Premier Ligy, ve které působí nepřetržitě od začátku sezóny 2013/14. Jeho výsledky jsou až obdivuhodně vyrovnané, neboť se ve všech pěti letech vešel do rozmezí osmého a desátého místa. Start probíhajícího ročníku se Uralu vydařil na výbornou, když porazil 3:2 Ufu a 3:0 Achmat. První hostující zápas ale nezvládl, ze hřiště Dynama Moskva si Ural odvezl prohru 0:2 a propadl se v tabulce na současnou pátou pozici.
     
    Vzájemné zápasy

    30.03.2019 Rostov – Ural 2:1
    17.09.2018 Ural – Rostov 1:1
    13.05.2018 Rostov – Ural 1:0
    15.07.2017 Ural – Rostov 1:1
    30.11.2016 Ural – Rostov 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Godzjur – Kulakov, Harojan, Jemeljanov, Merkulov – N. Dimitrov, Fidler, Bicfalvi, Augustyniak, El Kabir – Paňjukov.
    Náhradníci: Baklov – Bavin, Jegoryčev, Golubcov, Iljin, Magomadov, Nasyrov, Pogrebňak, Šabolin, Jusupov.

    FK Rostov: Pesjakov – Čisťakov, Kozlov, R. Sigurdsson, J. Černov – Jeremenko, Bajramjan, Normann, Ionov, I. Popov – Šomurodov.
    Náhradníci: Baburin, Frolkin – A. Dolgov, Glebov, Hadžikadunić, Logašov, Saplinov, B. Sigurdarson, Wilusz, Zujev.

    Rozhodčí: Vasiljev – Safjan, Kobzev.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v tmavě modrých, zatímco domácí v obvyklých oranžových dresech.
     
    3
    Ural začal aktivně, nicméně z první várky centrů do pokutového území nic nevytěžil. Hosté se vysvobodili díky faulu na Jeremenka.
     
    4
    Premiérové zakončení se ale zrodilo na druhé straně. Byl to Popov, který z dvaceti metrů o nějaký ten kus přestřelil Godzjurovu bránu.
     
    5
    Útočné snažení Uralu skončilo hned v zárodku. Na vině byl odmávaný ofsajd na nějakých pětatřiceti metrech od hostujícího gólmana.
     
    7
    Ionov si rozmyslel střelu zpoza šestnáctky. Míč se dostal na pravé křídlo, ale obrana Uralu si s následným centrem poradila.
     
    8
    Začátek zápasu se odehrává ve velké intenzitě. Kvůli velkému počtu nepřesností se ale nejedná o moc pohlednou podívanou.
     
    9
    První zákrok pro Godzjura, který neměl moc velké starosti s tečovanou dalekonosnou střelou z nohy Jeremenka.
     
    10
    Znovu v akci domácí strážce branky, který se jako první dostal k průnikové přihrávce Bajramjana, která byla určena Normannovi.
     
    12
    Všech jedenáct hráčů Rostova se dostalo pod balón, takže domácí zatím kombinují jen poblíž středu hřiště.
     
    13
    Ural právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Propadnutí levé strany obrany Rostova využil Dimitrov, po jehož precizním centru z lehce akrobatické pozice skóroval ANDREJ PAŇJUKOV.
    13. Andrej PAŇJUKOV - 1:0
     
    15
    Rychlá odpověď se nekoná, přestože Rostov dostal k dispozici rohový kop. Z něj vzešla jen hodně nepřesná rána z dálky od Normanna.
     
    16
    Málem bylo vyrovnáno! Harojan se trochu vykašlal na bránění centru Jeremenka, a tak se Šomurodov dostal k hlavičce do břevna!
     
    17
    Hlavičkový souboj, do kterého bylo zapleteno pět hráčů, skončil menším zraněním Harojana, který musí být před rohem odejit do zázemí.
     
    18
    Po centru z levé strany se Eldor Šomurodov propracoval k dalšímu zakončení, leč o nebezpečnou situaci se tentokrát nejednalo.
     
    20
    Varazdat Harojan se vrátil na hřiště s obvazem na hlavě, aniž by k tomu od rozhodčích dostal svolení. Resultuje z toho hodně zbytečná žlutá karta.
     
    21
    Bajramjan na pravé straně předal míč Kozlovovi, ale ten už nezvládl na krátko přihrát do pokutového území Šomurodovovi. Domácí se na chvíli vysvobodili.
     
    23
    Domácí se dosti zatáhli a znovu nenechali pořádně zaútočit Bajramjana s Kozlovem, kteří jsou na pravé straně hodně aktivní.
     
    24
    Mathias Normann si ukrojil až moc velké sousto, když se s míčem posunul do obsazeného prostoru napravo od pokutového území. Godzjur bude vykopávat.
     
    26
    Vedoucí gól Uralu paradoxně uškodil. Už bezmála deset minut se hraje výhradně poblíž branky Jaroslava Godzjura.
     
    27
    Předfinální fáze se však hostům vůbec nedaří. Potvrdil to i nepovedený krátký centr od Alexeje Ionova.
     
    28
    Teď už to bylo od Iionova lepší, když z hranice šestnáctky prostrčil míč na Bajramjana. Ten se nějakých šest metrů před brankou rychle otočil, ale pak vypálil jen do místa, kde stál Godzjur.
    28. Choren Bajramjan (RTV)
     
    29
    Nikolaj Dimitrov si dobře zpracoval míč a nechal se zezadu faulovat Normannem. Domácí mohou zahrozit z nebezpečného přímého kopu.
     
    30
    Jenom to zahučelo po střele Dimitrova, která proletěla nad děravou zdí, ale pak zahučela do autu kolem Pesjakovovy levé tyče.
     
    31
    Zdravotní problémy vyřadily ze hry domácího záložníka El Kabira, kterého zřejmě trápí stehenní sval na levé noze. Na první pohled je jasné, že se bude střídat.
     
    32
    Popov měl spoustu času a prostoru na centr z levého kraje hřiště. Balón před útočníky ale odehrál dobře postavený Harojan.
     
    33
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Othman El Kabir, přichází Jurij Bavin.
     
    34
    Denys Kulakov nestihl zkrotit ve hřišti prudký pas k pravé postranní čáře. Zpoza ní bude vhazovat Černov.
     
    36
    Bajramjan byl zhruba pět metrů před pokutovým územím doslova sestřelen neohrabaným skluzem. I Rostov dostává k dispozici přímý kop z dobré palebné pozice.
     
    37
    Nic nebezpečného se ale nestalo, protože zkušený záložník Roman Jeremenko napálil jenom zeď. Hned vzápětí neprošla ani dorážka Normanna.
     
    38
    Přesto Ural musel čelit hned dvěma rohovým kopům. Ani z jednoho zakončení ale nevzešlo, napodruhé byl odpískán faul Šomurodova.
     
    39
    Po menší odmlce se do útoku vydali i domácí. Kromě sražené střely ze střední vzdálenosti a nepovedeného centru zprava ale moc nepředvedli.
     
    40
    Paňjukov startoval za obranu, ale kvůli vysoko skákající přihrávce se nemohl rozběhnout do případného úniku. Při krocení míče byl navíc čistě sražen k zemi.
     
    42
    Harojan doprovodil nepřesnou přihrávku za koncovou čáru. Zpět do hry uvede balón domácí gólman Godzjur.
     
    43
    Rostov se zničehonic dostal do protiútoku, jenže ve dvou lidech na relativně zformovanou obranu nevyzrál natolik, aby se Godzjur musel obávat o čisté konto.
     
    44
    První žlutá karta také na straně hostujícího celku. Na další zákroky si bude muset dávat velký pozor Mathias Normann.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Hosté pěkně přenesli hru doleva na Černova, který ihned hledal Ionova, ale toho u koncové čáry uhlídal Harojan. Z nařízeného rohu se taktéž šance neurodila.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém Rostov dominoval v držení míče, ale přesto jeho hráči odchází do kabiny s jednogólovým mankem. Může za to situace z přelomu třinácté a čtrnácté minuty, kdy po centru Dimitrova udeřil Paňjukov. Hosté byli nejblíže vyrovnání hned o pár vteřin později, jenomže Šomurodov hlavičkoval pouze do břevna. Kromě této šance se dá vypíchnout už jen střela z bezprostřední blízkosti od Bajramjana, která však letěla jen na prostředek branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů se během pauzy nerozhodl střídat, a tak jedinou změnou zůstává příchod hostujícího záložníka Bavina za zraněného El Kabira.
     
    48
    První desítky vteřin po změně stran strávil v útoku Ural, nicméně nevymyslel nic, co by mohlo vést k ohrožení Pesjakovovy brány.
     
    49
    Jeremenko přihrál na hranici pokutového území, podél kterého se Bajramjan přesouval na osu hřiště, jenže levačkou vypálil jen do padajícího obránce.
     
    50
    Sigurdsson ztratil stabilitu uvnitř vlastního vápna. Brankář Pesjakov situaci nezachránil a měl kliku, že Bicfalvi v obrovské šanci vůbec netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    52
    Roman Jemeljanov doslova odhodil ze hřiště Bajramjana, za což vyfasoval žlutou kartu. Následuje hostující standardka z pravého křídla.
     
    53
    Ural se dobře kopnutému centru ubránil za cenu rohového kopu, jenž zleva rozehrál Černov, ale trefil jen protihráče stojícího ještě před první tyčí.
     
    54
    Roman Jeremenko měl trošku starosti se zpracováním, ale i tak měl kolem sebe spoustu prostoru na střelu zpoza vápna. Pesjakov ji eliminoval dobře načasovaným skokem k pravé tyči.
    54. Roman Jeremenko (RTV)
     
    55
    Paňjukov se pořádně nedostal k hlavičce po centru z pravé strany. Po nařízeném rohu už to vypadalo zajímavěji, nicméně hlavička jednoho z domácích letěla vedle branky.
     
    57
    Povedený centr Jeremenka našel ve vápně Šomurodovova, jenže jeho hlavička znovu letěla do místa, kde stál brankář Uralu.
     
    58
    Ozývají se také domácí fanoušci, kteří zaplnili stadion hostící poslední mistrovství světa zhruba ze tří čtvrtin.
     
    59
    Další centr před domácí branku poslal Kozlov, ovšem sklepnutí jeho spoluhráče se stalo poměrně snadnou kořistí pro obránce v oranžových dresech.
     
    60
    Eldor Šomurodov se rozhodl nepustit Augustyniaka do protiútoku za žádnou cenu. Po faulu u středového kruhu viděl zaslouženou žlutou kartu.
     
    61
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Alexej Ionov, přichází Björn Sigurdarson.
     
    62
    Harojan se šikovně postavil mezi Šomurodova a balón, který nechal projít do autu, aby mohl Godzjur z klidu vykopávat.
     
    63
    Faul na Bicfalviho daroval domácím standardní situaci. Fidler si troufl na přímou střelu z obrovské dálky, nicméně Pesjakov při rutinním zásahu nezaváhal.
     
    65
    Zatímco první půle herně patřila Rostovu, tak po změně stran je to zcela vyrovnaná partie. O osudu zápasu v žádném případě rozhodnuto není.
     
    66
    Popov roztáhl hru na Kozlova, jehož střílený centr byl odvrácen před pokutové území. Tam ještě stál Normann, ale pomalou střelou Godzjura příliš neprověřil.
     
    67
    Rostov právě vstřelil branku!
    V sedmašedesáté minutě je vyrovnáno na 1:1! Jeremenko z jedničky posunul míč k pravému okraji pokutového území, kde i Bajramjan centroval bez přípravy a připravil loženku pro ELDORA ŠOMURODOVA, jenž nekompromisně zavěsil k pravé tyči Godzjurovy branky. Opravdu povedená souhra na jeden dotek!
    67. Eldor ŠOMURODOV - 1:1
     
    69
    Hosté nepolevují a nadále čepují do pokutového území jeden centr za druhým. Po tom od Jeremenka se Šomurodov tentokrát ke střele nedostal, protože mu pod nohy vpadl Harojan.
     
    70
    Znovu centrovaný balón od Jeremenka. U zadní tyče však stál jenom Varazdat Harojan a nechal míč proletět za koncovou čáru.
     
    72
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Alexandr Saplinov.
     
    72
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Andrej Paňjukov, přichází Vladimir Iljin.
     
    73
    Merkulov chtěl rychle vhodit aut, jenže rozhodčí ho přinutili celý proces zopakovat. Rostov se mezitím stáhl v jedenácti lidech a míč okamžitě získal.
     
    74
    Biffalvi si všiml Vladimira Iljina, který stál na ose hřiště úplně sám. Následná střela z pětadvaceti metrů však postrádala potřebnou přesnost.
     
    76
    Jemeljanov poslal neadresný nákop jenom k Pesjakovovi, který toho zatím neměl moc na práci. V posledních minutách se hraje zejména na druhé straně.
     
    77
    Naopak Harojan si na nedostatek práce stěžovat nemůže. Hostující centr z levého křídla se nyní rozhodl obvázanou hlavou přesměrovat na roh.
     
    78
    Ural standardní situaci ubránil i za pomoci odmávaného ofsajdu, který celou situaci zakončil.
     
    79
    Držení míče: 38% – 62%.
     
    80
    Eric Bicfalvi vracel hodně dlouhý centr z pravé strany k malému vápnu, ale tam už byl připravený Pesjakov, který nenechal domácí fotbalisty zakončit.
     
    81
    Ural právě vstřelil branku!
    Celek z Jekatěrinburgu se deset minut před koncem vrací do vedení! Hostující defenziva absolutně selhala při bránění Bavinova centru z levého křídla, který skončil u trestuhodně nepohlídaného VLADIMIRA ILJINA a ten velmi snadno doklepl balón do sítě.
    81. Vladimir ILJIN - 2:1
     
    82
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Nikolaj Dimitrov, přichází Andrej Jegoryčev.
     
    83
    Bicfalvi si dobře pokryl míč po dlouhému nákopu. Poté si počkal na podporu od Iljina, ale jeho rána z dobré pozice letěla hodně mimo.
     
    85
    Rostov právě vstřelil branku!
    Jednogólový náskok Uralu znovu nevydržel! Na pravé straně volný Kozlov přenechal míč Jeremenkovi, jehož centr objevil střídajícího BJÖRNA SIGURDARSONA a Godzjur byl proti prudké hlavičce bez šance.
    85. Björn SIGURDARSON - 2:2
     
    87
    Černovův centr z levé strany byl o pár centimetrů vyšší, než jeho hlavičkující spoluhráč potřeboval. Na řadu přichází odkop od branky Jaroslava Godzjura.
     
    88
    Jeremenko na první pohled čistě vypíchl míč ve středovém kruhu. Hlavní rozhodčí ale byl opačného názoru a hru přerušil, aby žlutou kartou odměnil předchozí jasný faul Bavina.
     
    89
    Ani jednomu týmu bod za remízu rozhodně nestačí. Pár chvil po nepřehledném závaru u Pesjakova vyrazil do další akce Bicfalvi a vybojoval rohový kop.
     
    90
    Obrana Rostova rohový kop přečkala. O pár vteřin později čelila ještě jednomu centru, nicméně hlavičce Augustyniaka scházela potřebná razance.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90+2
    Šomurodov potáhl míč během protiútoku tři na tři. Další z hostů jeho oblouček sklepl před Ragnara Sigurdssona, jenže vysunutý stoper Rostova v zajímavé situaci promáchl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Druhý poločas zápasu mezi Uralem a Rostovem měl vlažnější rozjezd, ale o to zajímavější vyvrcholení. Výrazně aktivnější Rostov se v 67. minutě dočkal zaslouženého vyrovnání, jenomže po trefě Šomurodova opět prohrával gólem Iljina. Hosté se z druhého inkasované branky ale nesložili a v závěru ještě stihli vyrovnat, když krásnou souhru zakončil Björn Sigurdarson. Utkání tedy končí vcelku zaslouženou dělbou bodů za remízu 2:2.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:56:55)

    Michal Břuchanský

    Branky: 13. Paňjukov (N. Dimitrov), 81. Iljin (Bavin) – 67. Šomurodov (Bajramjan), 85. B. Sigurdarson (Jeremenko)

    Karty:   20. Harojan (URA), 52. Jemeljanov (URA), 88. Bavin (URA) – 44. Normann (RTV), 60. Šomurodov (RTV)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
    FK Ural: Godzjur – Kulakov, Harojan, Jemeljanov, Merkulov – N. Dimitrov (82. Jegoryčev), Fidler, Bicfalvi, Augustyniak, El Kabir (33. Bavin) – Paňjukov (72. Iljin).
    Náhradníci: Baklov – Bavin, Jegoryčev, Iljin, Magomadov, Pogrebňak, Šabolin, Jusupov, Nasyrov, Golubcov.

    FK Rostov: Pesjakov – Čisťakov, Kozlov, R. Sigurdsson, J. Černov – Jeremenko, Bajramjan (72. Saplinov), Normann, Ionov (61. B. Sigurdarson), I. Popov – Šomurodov.
    Náhradníci: Frolkin, Baburin – A. Dolgov, Glebov, Hadžikadunić, Logašov, Saplinov, B. Sigurdarson, Wilusz, Zujev.

    Rozhodčí: Vasiljev – Safjan, Kobzev
    ocianews.com