Emmen – Groningen 0:1 (kon.) | Arnhem – Ajax 2:2 (kon.) | Twente – Eindhoven 1:1 (kon.)
Venlo – Waalwijk 3:1 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
2:2 (1:1)
Ajax Amsterdam
Sobota 03.08.2019, 18:30 • GelreDome, Arnhem • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, díky za pozornost. (20:34:15)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 7:11. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:13.
     
    Úřadující šampion z Amsterdamu hned na úvod nového ročníku ztratil dvě body, v Arnhemu totiž remizoval 2:2. Ajax sice měl po celý zápas územní převahu, do vedení se ale dostali domácí, když se se štěstím trefil Matúš Bero. Svěřenci trenéra ten Haga si za vyrovnáním šli hodně důrazně, dočkali se jej ve třicáté minutě, pěknou kombinaci zakončil Donny van de Beek. Po přestávce vrátil vrátil Vitesse těsný náskok Riechedly Bazoer, hosté ale znovu dokázali vrátit zpět do hry, na 2:2 srovnal Dušan Tadić. V závěru hrál Ajax po Bazoerově vyloučení proti oslabenému soupeři, zhruba desetiminutovou přesilovku ale nevyužil, a z prvního kola tak bere pouze bod.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Karavajev poslal balon do běhu pro střídajícího Musondu, který se ještě v samém závěru utkání snažil vybojovat pokutový kop, Schuurs si ale proti němu počínal čistě.
     
    90+5
    Mazraoui i Clarke jsou odvedeni do zámezí, oba se ale zdají býti v pořádku a jejich návrat do hry se proto nemusí odkládat.
     
    90+4
    Ve vzduchu se opravdu hodně tvrdě srazili Mazraoui s Clarkem, především první jmenovaný do tohoto souboje vlétl až příliš rychle. K oběma hráčům spěchají zdravotníci.
     
    90+3
    Neresovu přetaženou nabídku vrátil do malého vápna Quincy Promes, důrazného Veltmana ale k hlavičce nepustil pozorný Armando Obispo.
     
    90+2
    Svěřenci ruského kouče Sluckého už veškeré zbývající síly věnují defenzivní činnosti. Povede se jim ustát závěrečný tlak Ajaxu a získat na začátek sezony velice cenný bod?
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut.
     
    90
    Mazraoui podržel míč, poté se velice dobře zorientoval a vyzval ke skórování nehlídaného Jöela Veltmana, jenž z voleje zamířil nad horní tyč.
     
    89
    Tentokráte měli hosté k dispozici roh. Míč do vápna poslal Quincy Promes, ve vzduchu si ale nejlépe ze všech počínal stoper Vitesse Obispo. Arnhemští se tak alespoň na chvíli osvobodili.
     
    88
    Přímý kop rozehrál Ajax na krátko. Neres si zkoušel v šestnáctce narazit s Tadićem, hostující kapitán mu ale balon vrátil pouze na paty.
     
    87
    Dle očekávání se hosté usadili v těsné blízkosti branky Remka Pasveera, k jeho přímému ohrožení se ale zatím nedostali. Možná se jim to povede nyní, Musonda totiž fauloval Mazraouiho.
    85. Domácí budou dohrávat bez vyloučeného Bazoera.
     
    85
    Nejprve krásná branka, poté žlutá karta a nyní předčasný odchod do sprch! Riechedly Bazoer, který dnes zažívá ligovou premiéru v novém působišti, je potrestán červenou kartou, Vitesse bude dohrávat v deseti.
     
    84
    Závěr zápasu se nese v hodně nervózním duchu. K vidění je řada drobných faulů, často se přerušuje a hlavní sudí má spoustu práce s tím, aby udržel hráče v klidu.
     
    83
    Dušan Tadić krásnou nahrávkou mezi obránci našel Donnyho van de Beeka, jenž se dnes už poněkolikáté zjevil tváří v tvář Pasveerovi. Tentokráte uspěl domácí gólman.
     
    82
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází David Neres.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 13. Bero, 55. Bazoer – 30. van de Beek, 75. Tadić

    Karty:   23. Bero (ARN), 82. Bazoer (ARN) – 71. Veltman (AJA), 73. Tagliafico (AJA), 74. Blind (AJA)   85. Bazoer (ARN)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 7:11. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:13.
    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – V. Karavajev, Obispo, Doekhi, Clark – Tannane (66. Gong), Bazoer, Serero (79. Musonda), Bero – Linssen (C), Matavž (61. Jornell Grot).
    Náhradníci: Lamprou – Lelieveld, Jornell Grot, Darfalou, Hájek, Gong, Ali, Foor, Musonda, Buitink.

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Schuurs, Lisandro Martínez, Tagliafico – Marin (69. Mazraoui), Blind, van de Beek – Zijach (69. Promes), Dolberg (82. Neres), Tadić (C).
    Náhradníci: B. Varela, Scherpen – Pierie, Neres, Huntelaar, Promes, Mazraoui, Magallán, Schöne, Ekkelenkamp, de Wit, Dest.

    Rozhodčí: Bas Nijhuis – Bas van Dongen, Erwin Zeinstra
    thejrc.org