Karlsruher SC – Dynamo Drážďany 4:2 (kon.) | Hannover – Regensburg 1:1 (kon.)
konec
Hannover 96
1:1 (0:0)
SSV Jahn Regensburg
Sobota 03.08.2019, 15:30 • HDI-Arena, Hannover • 2. německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Druhá nejvyšší německá Bundesliga pokračuje v nové sezoně druhým kolem a my se společně zaměříme na utkání Hannoveru, který přivítá Regensburg.
     
    Hannover 96

    Hannover v minulé sezoně bojoval mezi německou elitou. Ve velmi nevydařeném ročníků, kdy vyhrál pouze pětkrát se po zásluze musel z nejvyšší německé soutěže pakovat.

    V přípravě se ale Hannoveru dařilo. Po čtyřech vítězných zápasech proti týmům z nižších německých soutěží porazil Hannover i ruský Rostov 2:1. V generálce proti Groningenu však německý tým branku nevstřelil, naopak jednou inkasoval.

    První kolo druhé Bundesligy poté přineslo souboj dvou sestupujících. V zápase, ve kterém padly i dvě červené karty se radoval z vítězství Stuttgart 2:1.
     
    SSV Jahn Regensburg

    Fotbalisté Regensburgu v předešlém ročníku druhé Bundesligy patřili do klidného středu tabulky. Regensburg se stal remízovým králem, když uhrál nerozhodný výsledek hned v třinácti případech a skončil na konečném osmém místě.

    V přípravě Regensburg prohrál z pěti zápasů pouze jednou a to s prvoligovým Hoffenheimem 1:2. V generálce poté porazil další celek z nejvyšší soutěže Mohuč.

    V úvodním ročníku nové soutěže poté Regensburg zvítězil v souboji s Bochumí 3:1, když především v době těsně před a po přestávce se brankově prosadili Saller a Stolze.
     
    Úvodní sestavy:

    Hannover 96: Zieler – S. Jung, Franke, Anton, Felipe – Ducksch, Bakalorz (C), Prib – Maina, Weydandt, Muslija.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Elez, Korb, Fossum, Haraguči, Tarnat, Soto, Jonathas.

    SSV Jahn Regensburg: Meyer – Hein, Nachreiner, Correia, Okoroji – Besuschkow, Geipl – Saller, Stolze – Grüttner (C), Schneider.
    Náhradníci: Weidinger – Volkmer, Baack, Nandzik, Palionis, Derstroff, George, Heister, Albers.

    Rozhodčí: Schlager – Lupp, Gittelmann.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Prib sice s míčem podklouzl, ale nakonec ho udržel a dostal se s ním na polovinu hostů. Avšak následné zakončení Bakalorze mezi třemi tyčemi neskončilo.
     
    2
    Z další akce domácích se už ale musel činit brankář Regensburgu Alexander Meyer, jenž dostal balon pod kontrolu a ukryl ho v rukavicích.
     
    3
    Hned na to se do šance dostali také hosté, kteří donutili Rona-Roberta Zielera k výskoku, aby mohl zachytit míč ze vzduchu. Následně pak ho poslal daleko od své branky.
     
    4
    Další akce na sebe nenechala dlouho čekat. V ní se ocitli opět agilní hráči, zblízka však na Meyera nevyzrál Hendrik Weydandt, jenž poslal balon jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    6
    Oba týmy se střídají v útocích, ale zatím je to bez gólového efektu. Po další akci hostů jsou u míče zase hráči Hannoveru.
     
    8
    Ale také oni nic nevymysleli a balon ztratili. S ním se na opačnou stranu dostávají opět hosté z Regensburgu.
     
    10
    Marcel Franke zasahoval proti střílejícímu hráči Regensburgu, jenž vyslal na domácí branku nepříjemnou přízemní střelu.
     
    11
    Na pravé straně se poté uvolnil Hendrik Weydandt a na branku hostů vyslal střelu, která skončila jen těsně vedle pravé tyče z pohledu brankáře Regesnburgu!
    11. Weydandtova nebezpečná střela.
     
    12
    Domácí zůstali u míče a dostali se do další slibné akce, chybělo jí však přesnější zakončení.
     
    13
    Uprostřed hřiště nastavil nohu domácímu hráči Marcel Correia a za svůj prohřešek bude potrestán žlutou kartou, kterou už si z kapsičky připravuje hlavní sudí.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Marcel Correia (SSV Jahn Regensburg).
     
    14
    Po další nepřesné střele Hannoveru dostal míč pod kontrolu Alexander Meyer a hned ho odkopl od své brány směrem dopředu.
     
    14
    Avšak hosté se příliš daleko nedostali, ještě u své brány stihli faulovat a i nyní se bude žlutit. Navíc domácí budou z levé strany zahrávat nebezpečný volný přímý kop.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Sebastian Nachreiner (SSV Jahn Regensburg).
     
    15
    Z této standardní situace ale nezapršelo a opět získávají míč hosté. Meyer si ho rovná ke svému dalšímu odkopu od svého zařízení.
     
    17
    Hosté se nyní zbytečně sami připravili o balon, když si příliš dlouho přihrávali na na polovině Hannoveru.
     
    18
    Andreas Geipl se dostal do kontaktu s domácím hráčem, který ho nešetrně srazil a Geipl zůstal ležet na trávníku. Patrně se zranil na noze a je potřeba jeho ošetření. Následovat také bude žlutá karta na domácí straně.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Edgar Prib (Hannover 96).
     
    20
    Kartami se to v úvodní dvacetiminutovce jenom hemžilo, nyní by se diváci v hledišti určitě raději dočkali vstřelené branky.
     
    21
    Volný kop znovu zahrávali domácí hráči, ale jeden z hostů dostal balon do bezpečí a poslal ho daleko od branky Regensburgu.
     
    22
    Také domácí obrana se činila, když dlouhým odkopem od hranice velkého vápna dostal míč do bezpečí. Hosté se tak nedostali do žádného zakončení.
     
    23
    Na opačné straně vybojovali rohový kop hosté, ale ani jim se nepodařilo ze své standardní situace dostat balon za záda brankáře Zielera.
     
    24
    Linton Maina si pohrál se soupeřem, kterého nakonec nepustil ke střele a balon odehrál směrem ke středovému kruhu. Do akce tak mohou vyrazit zase domácí fotbalisté.
     
    25
    Hendrik Weydandt už chtěl přihrávat zpracovaný míč směrem do pokutového území, ale ještě si ho přehodil na pravou nohu a až poté centroval. Avšak jen do připraveného beka před ním.
     
    26
    Dlouhý centr před velké vápno posílal hostující Chima Okoroji, ale balon se stočil pouze k obraně Hannoveru. Ta ho poté dostala pryč od Zielerovy brány.
     
    27
    Ron-Robert Zieler byl ve střehu po nebezpečné střele Maxe Besuschkowa, jenž na něho vyslal střelu z voleje a špičkou kopačky.
     
    29
    Jeden z hostů se zranil a bylo potřeba jeho ošetření, chvíli se tedy nehrálo. Už ale mají míč zase hosté a směřují před domácí bránu.
     
    30
    Jejich následná střela poté neskončila mezi třemi tyčemi. Domácí ale dostali míč za levou postranní čáru a ještě tak hosté odehrají autové vhazování.
     
    31
    Znovu však nedostali míč k blízkosti domácí branky a Ron-Robert Zieler byl bez práce. V poklidu pak odkopl míč směrem na opačnou stranu.
     
    32
    Střelu, která letěla těsně nad trávníkem a mířila na branku hostů, zastavil dobrým obranným zákrokem hostující Marcel Correia.
     
    32
    A ten měl plno práce i nyní, když domácí zahrozili z další akce.
     
    33
    Edgar Prib nezachytil balon a ten se dostal zase do zámezí. Hosté zahrají další autové vhazování, ale na své polovině.
     
    34
    Míč se přeci jen dostal zpět na kopačky hráčů v červených dresech, tedy těch domácích a ti tak přispěchali s další akcí. Leč opět bez gólového efektu.
     
    35
    Hostující brankář sledoval střelu Lintona Mainy, jenž na něho vyslal tvrdou střelu. Ale nakonec do zákroku nemusel, protože balon zaletěl jen vedle jeho branky.
     
    36
    Hráči Hannoveru mají stále míč na svých kopačkách a operují na polovině Regensburgu.
     
    37
    Brankář hostů Alexander Meyer opět nemusel zasahovat, nepřesná střela domácích skončila za a znovu je tu odkop od hostující branky.
     
    38
    Jeden z hostů se prodral do pokutového území, kde po souboji s domácím hráčem upadl na zem. Hosté se dožadovali penalty, avšak sudí nechal hru pokračovat dále.
     
    39
    A nyní už komunikuje s VAR, je dost dobře možné, že video odhalí více a uvidíme, zda nakonec pokutový kop bude nařízen.
     
    40
    Sudí rukama naznačil, že jde k videu a za malou chvilku se tedy rozhodne.
     
    41
    Je to penalta! Nakonec došlo k faulu domácího hráče a hosté budou kopat pokutový kop!
    41. Faul domácího hráče
     
    41
    Domácí se radují, hostující hráč Grüttner totiž nařízenou penaltu neproměnil, proti jeho pokusu šel domácí brankář Zieler a míč chytil v pádu do rukavic!
    41. Grüttner penaltu neproměnil.
     
    43
    A domácí brankář si sáhl na balon znovu, když nadvakrát zlikvidoval další pokus hostujícího hráče.
     
    45
    Nastavovat se budou čtyři minuty navíc.
     
    45+2
    Do akce na polovině Regensburgu se dostal Marvin Ducksch, ale jeho pokus zastavila pozorná obrana hostů.
     
    45+3
    Domácí si několikrát přihráli míč, ale k pořádné střele, která by Meyera ohrozila, se nedostali. Po zisku balonu se do akce dostávají zase hosté.
     
    45+4
    Ještě je tu asi poslední akce hostů, po ní sudí tuto část hry určitě ukončí.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm jsme viděli několik šancí, ale gólmani obou celků byli pozorní. Nejblíže ke skórování měli hosté v jednačtyřicáté minutě, když byla po zhlédnutí videa nařízena penalta. Tu však Marco Grüttner zahodil, když poslal míč jen do směru domácího brankáře, který na něj dosáhl a chytil ho. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 16:35.
     
    Střely na branku: 1 – 4
     
    Hráči se už pomalu trousí z kabin zpět na hřiště a to znamená, že druhý poločas je už na spadnutí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté hned odvrátili útok domácího celku, avšak k míči se Hannoverští dostali zase zpátky a stále operují na polovině Regensburgu.
     
    47
    Po pravé straně prchl Marvin Ducksch a odcentroval balon do pokutového území, nikdo z jeho spoluhráčů na něj ale nedosáhl.
     
    49
    Nyní domácí balon neudrželi, dostali ho za postranní čáru a následuje tak pouze autové vhazování pro hostující tým.
     
    50
    Přetažený centr na nabíhajícího Sebastiana Junga, ten se snažil ještě míč doběhnout, ale marně. Skončil opět v zámezí.
     
    51
    Hendrik Weydandt sklepl kopačkou přihrávku těsně před Meyerem, jenž poté z výskoku zakročil. Hosté nyní budou týmem, který bude útočit.
     
    52
    Jeden z domácích obránců zakročil proti unikajícímu hráči Regensburgu a nedovolil mu tak zblízka vystřelit a ohrozit domácí branku.
     
    53
    Domácí hráč Hendrik Weydandt zůstal ležet na zemi po střetu se soupeřem. Nakonec je v pořádku a ošetření nebude potřeba.
     
    55
    Zpět do obrany se vraceli hosté, aby zabránili dalšímu možnému útoku domácích. Stále jsme se úvodní branky nedočkali.
     
    56
    Hostující brankář čelil další nebezpečné střele v jeho těsné blízkosti, včas však zareagoval a znovu zapsal úspěšný zákrok proti střele Frankeho.
     
    57
    Obrovská šance domácích a ani tentokráte z toho není gól. Fantasticky u brankové čáry, kam mířil míč po odrazu, zakročil Meyer a výrazně tak pomohl svému celku, který podržel!
    57. Meyerův zákrok.
     
    59
    Domácí mají tlak a znovu zaúřadovali před hostující bránou, znovu však míč končí mimo tři tyče.
     
    60
    Šedesát minuty hry za námi, ani jeden tým se stále nedokázal prosadit. Na ukazateli skóre tedy svítí stále stav takový, jaký byl před úvodním výkopem.
     
    61
    Domácí obrali o míč hosty a vrátili se zpět na jejich polovinu. Kde ale došlo k faulu a hra je tak na chvíli zase přerušena.
     
    63
    Dlouhý nákop do pokutového území hostům nevyšel. Míč získali domácí a znovu míří na opačnou stranu.
     
    63
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Jan-Marc Schneider, přichází Andreas Albers Nielsen.
     
    64
    Autové vhazování pro domácí Hannover.
     
    65
    Marvin Ducksch byl na hranici velkého vápna sražen k zemi, vše ale bylo dle sudího v pořádku a hra tak pokračuje dále. Míč mají stále hráči Hannoveru.
     
    66
    Hannover právě vstřelil branku!
    Krásná akce domácích a ti otevírají účet zápasu. Z pravé strany vyslal krásný centr do pokutového území Marvin Ducksch a poté u malého vápna zakončil hlavou naprosto přesně HENDRIK WEYDANDT. Meyer tak byl bez šance zakročit – 1:0. Asistence: Marvin Ducksch.
    66. Hendrik WEYDANDT - 1:0
     
    68
    Hosté jsou tak nyní týmem, který musí dotahovat svou ztrátu. Uvidíme, zda se jim to podaří, nebo zda domácí vedení uhájí nebo dokonce přidají ještě nějakou tu branku.
     
    70
    Další pokus na straně Hannoveru, levačkou se do balonu opřel jeden z domácích, balon však poslal jen do připravené obrany Regensburgu.
     
    71
    A ta ho poslala za zadní čáru, takže následoval rohový kop pro Hannover, ale po následné střele v pokutovém území zakročil Alexander Meyer.
     
    71
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Hendrik Weydandt, přichází Jonathas.
     
    73
    Hosté to nyní zkusili střelou po zemi, ta se však nevešla do domácí branky. Hannover zase otáčí hru na opačnou stranu.
     
    75
    Jung pálil z hranice velkého vápna, ale jen do připraveného obránce před ním. Domácí nevyužili další menší tlak, který si před hostující brankou vytvořili.
     
    77
    Znovu se chvíli nehrálo, bylo potřeba ošetřit domácího hráče. Hosté sportovně vrátili balon soupeři a Hannover se chystá k dalšímu útoku před soupeřovou bránou.
     
    78
    Levačkou vyslal střelu u velkého vápna Jonathas, čerstvá akvizice na hřišti však poslala míč jen vedle pravé tyče z pohledu brankáře Meyera.
     
    78
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Oliver Hein, přichází Jann George.
     
    79
    Regensburg právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Hosté se přeci jen dočkali a mažou svoji ztrátu. Zieler neudržel míč ve své moci, ten proskočil k volnému ANDREASI ALBERSOVI NIELSENOVI, který měl jednoduchou úlohu, a sice trefit odkrytou bránu – 1:1.
    79. Andreas Albers NIELSEN - 1:1
     
    79
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Linton Maina, přichází Miiko Albornoz.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu.
     
    82
    Další snaha domácích, kteří si chtěli vrátit zpět své vedení, ale nepovedlo se jim to.
     
    84
    Nyní jsou v útoku a hrozí před soupeřovou brankou.
     
    85
    U pravé tyče se snažil zakončit jeden z domácích hráčů, ale než stačil vystřelit, balon obrana hostů odvrátila do bezpečí. Znovu se tak hosté ubránili další domácí šanci.
     
    86
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Marvin Ducksch, přichází Sebastian Soto.
     
    87
    Míč mají stále v držení hráči Hannoveru a spěchají na polovinu hostů. Jenže poté, co odehráli balon, získali ho zpět na svou stranu zase hosté.
     
    88
    Jungův centr do pokutového území nevyšel, hosté odvrátili míč za zadní čáru. Domácí však budou zahrávat standardní situacei v podobě rohového kopu.
     
    89
    Po něm se ke střele u pravé tyče dostal Miiko Albornoz, ale proti byl další zákrok pozorného Meyera.
     
    90
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Max Besuschkow, přichází Dominic Volkmer.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat čtyři minuty navíc.
     
    90+2
    V držení míče jsou domácí hráči a ještě se snaží projít do akce před brankou hostů. Ale nyní se do ofsajdové pasti dostal Jonathas.
     
    90+3
    Zieler dostal míč pod kontrolu a poté ho odehrál od své branky. Ještě tak posílá své spoluhráče do další útočné akce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Branek jsme se dočkali až ve druhé půli. Nejprve se v šestašedesáté minutě prosadil domácí Hannover, díky přesné trefě Hendrika Weydandta, hosté ale v devětasedmdesáté minutě vyrovnali. Mezi tři tyče míč poslal Andreas Albers Nielsen a smazal hostující ztrátu. Nakonec se už nikdo neprosadil a oba týmy si tak body rozdělily.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 12:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13.
     
    Dnešní utkání sledovalo 28 500 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:27:54)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 66. Weydandt – 79. Albers Nielsen

    Karty:   18. Prib (HAN) – 13. Correia (REG), 14. Nachreiner (REG)

    Neproměněná penalta: 41. Grüttner (REG), brankář Zieler zneškodnil


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 12:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13.
    Hannover 96: Zieler – S. Jung, Franke, Anton, Felipe – Ducksch (86. Soto), Bakalorz (C), Prib – Maina (79. Albornoz), Weydandt (71. Jonathas), Muslija.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Elez, Korb, Fossum, Haraguči, Tarnat, Soto, Jonathas.

    SSV Jahn Regensburg: Meyer – Hein (78. George), Nachreiner, Correia, Okoroji – Besuschkow (90. Volkmer), Geipl – Saller, Stolze – Grüttner (C), Schneider (63. Albers Nielsen).
    Náhradníci: Weidinger – Volkmer, Baack, Nandzik, Palionis, Derstroff, George, Heister, Albers.

    Rozhodčí: Schlager – Lupp, Gittelmann

    Diváci: 28 500
    bahis siteleri