Heracles – Heerenveen 0:4 (kon.) | Feyenoord – Sparta Rotterdam 2:2 (kon.) | Den Haag – Utrecht 2:4 (kon.)
Alkmaar – Sittard 4:0 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
2:2 (0:0)
Sparta Rotterdam
Neděle 04.08.2019, 14:30 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek víkendu. (16:35:12)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:17.
     
    Rotterdamské derby končí remízou 2:2, Feyenoord tak stejně jako Ajax a PSV hned na úvod nového ročníku ztrácí dva body. Vše podstatné se odehrálo až po přestávce, do vedení se překvapivě dostala Sparta, která v prvním poločase tahala za kratší konec, když se prosadil Mohamed Rayhi. Domácí si šli za vyrovnáním hodně sebevědomě a dočkali se v šestašedesáté minutě, pěknou kombinaci zakončil Steven Berghuis. Vypadalo to, že Stamova družina už si nepřipustí žádné komplikace, z ojedinělého úniku ale vrátil těsný náskok hostům Lars Veldwijk. Nakonec zlatý bod vydřel Feyenoord až v páté minutě nastavení, když Coremanse prostřelil Sam Larsson.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Sam LARSSON - 2:2
     
    90+5
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tak se domácí fotbalisté přeci jen dočkali, z jedné z posledních šancí tohoto zápasu se jim podařilo vyrovnat! Bannis neudržel míč, velice dobře se ale zorientoval Narsingh, který šikovnou nahrávkou vyzval ke skórování osamoceného SAMA LARSSONA a ten už se nezmýlil.
     
    90+4
    Feyenoord bránění rohového kopu Sparty zvládl a ihned se vydal do protiútoku, Samu Larssonovi ale balon utekl až mimo hrací plochu.
     
    90+3
    Smeets s Veldwijkem to udělali skvěle. První jmenovaný vyřadil dva hráče soupeře, jeho kolega si poté míč zkušeně pokryl, a van der Heijdenovi tak nezbylo nic jiného než odehrát na roh.
     
    90+2
    Nad rámec druhého poločasu se nastavuje šest minut.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Orkun Kokcu (Feyenoord Rotterdam).
     
    90
    Berghuisův skákavý centr trochu podcenil Mattheij, který balon mířící do branky promáchl. Tim Coremans tak musel hodně rychle zareagovat, ošemetnou situaci ale ustál a zasáhl.
     
    89
    Domácí se nadechují k závěrečnému tlaku. Larsson vybojoval rohový kop, sám jej ale rozehrál jen na přední tyč, kde neměl s odklizením míče problém Abels.
     
    88
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Eric Botteghin, přichází Naoufal Bannis.
     
    87
    Křeč do pravého stehna zřejmě chytil Eric Botteghin. K domácímu kapitánovi spěchají zdravotníci, tak uvidíme, zda si celá situace vyžádá vynucené střídání.
     
    86
    Zasahovat musel i Kenneth Vermeer. Moc práce ale proti Larosi Duartemu neměl, střeleckému pokusu scházela jak razance, tak i trochu více přesnosti.
     
    85
    Už jen pět minut zbývá do konce druhého poločasu, samozřejmě ještě musíme počítat s nastaveným časem. Urve navrátilec do Eredvisie na úvod sezony cenný skalp z derby?
     
    84
    Málem bylo opět vyrovnáno! Steven Berghuis přesně našel ve vápně se pohybujícího Luciana Narsingha, po jehož ráně z otočky zaplul balon těsně vedle tyče.
     
    83
    Díra se tentokráte objevila v defenzivních řadách Sparty. Sam Larsson to vzal na sebe a vyslal dobrou střelu, která ovšem mířila doprostřed branky, kde čekal Coremans.
     
    82
    Domácí opět zaspali při návratu po rohovém kopu. Potrestat je mohl Mohamed Rayhi, jenže střelce dnešní první branky skvěle zastavil ve skluzu bránící St. Juste.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 66. S. Berghuis, 90+5. Sam Larsson – 49. Rayhi, 74. Veldwijk

    Karty:   62. Botteghin (FEY), 90+1. Kokcu (FEY) – 44. Mattheij (SPR), 73. D. Duarte (SPR)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:17.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – St. Juste, Botteghin (C) (88. Bannis), van der Heijden, Haps – Burger, Kokcu, Fer – S. Berghuis, Vente (64. L. Narsingh), Sinisterra (62. Sam Larsson).
    Náhradníci: Marsman, Evora – Geertruida, Malacia, Verdonk, Tapia, Ayoub, Kelly, Hansson, Sam Larsson, L. Narsingh, Bannis.

    Sparta Rotterdam: Coremans – Abels, Vriends, Mattheij, Faye – Harroui (72. D. Duarte), Auassar (C), Smeets, Rayhi – Ache (75. L. Duarte), Dervisoglu (61. Veldwijk).
    Náhradníci: Harush, Fabrie – Karami, D. Wuytens, D. Duarte, L. Duarte, Rigo, Veldwijk.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra

    Diváci: 41 000
    thejrc.org