Bristol – Leeds 1:3 (kon.)
konec
Bristol City FC
1:3 (0:1)
Leeds United
Neděle 04.08.2019, 17:30 • Ashton Gate (Bristol) • Anglická Championship • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Leeds United vítězí v prvním soutěžním zápase sezóny, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:29:37)
     
    Ve druhém poločase byl Leeds aktivnější, a tak zaslouženě zvítězil v prvním kole. Bristol se oklepal až po vstřelené brance, ovšem další akce nedotál ho gólového konce. Po devadesáti minutách můžeme říct, že výsledek zápasu je spravedlivý a United zapisují tři body do tabulky zaslouženě.

    Hráčem utkání byl zvolen Pablo Hernandez (Leeds United).
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Centr od rohového praporku zamířil na zadní tyč, kde se domácí dostali k hlavičce, která ale byla nepřesná. Nic zásadního se už ale nestane.
     
    90+6
    Z velké dálky se do míče opřel Moore, jehož pokus byl sražený vedle branky. Bristol bude rozehrávat ještě jeden rohový kop.
     
    90+4
    Cooper je stále na trávníku a na nohy se mu nechce. Pro Leeds by bylo velice nepříjemné, kdyby v příštím zápase přišel o svého kapitána.
     
    90+3
    Centr z levé strany letěl do šestnáctky, kde se nedomluvili brankář Casilla a Cooper. Hostující kapitán dostal naloženo a zůstal ležet na trávníku, kam míří lékaři.
     
    90+2
    Domácí mužstvo už na nic nečeká a posílá na útočnou polovinu centry. Leeds se balonu zmocnil, ovšem Hernandez pokazil přihrávku, která skončila u brankáře.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    V poslední minutě normální hrací doby rozehrával Leeds rohový kop, po kterém zakončení nepřišlo. Akce hostujícího celku trvala dále, ovšem hlavička postrádala přesnost i razanci.
     
    88
    Centr od rohového praporku mířil na hranici malého vápna, kde se do vzduchu dostal nejvýše španělský brankář. Po zákroku na něj se na hrací ploše strhla strkanice. Za zákrok na Casillu je žlutou kartou potrestán Matt Davis (Bristol City FC).
     
    87
    Jedeme do koncovky, které by pomohla branka Bristolu. Domácí hráči jsou aktivnější, ovšem pokusy zatím létají kolem branky. Tentokrát City bude rozehrávat ale rohový kop.
     
    85
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Harrison, přichází Davis.
     
    85
    Hlavní rozhodčí míří k lavičce hostujícího celku, kde jednomu z funkcionářů uděluje žlutou kartu.
     
    83
    Další centr mířil z pravé strany do pokutového území, kde si na míč naskočil Weimann. Hlavička rakouského hráče zamířila do zad soupeře, od kterého se odrazila nad branku.
    82. Paterson (BRL)
     
    82
    K rozehrání přímého kopu se postavil střídající Paterson, jehož pokus mířil asi metr nad břevno. Leeds tak přežil další nepříjemnou pozici.
     
    81
    Domácí mužstvo se znovu hnalo do akce a vynutilo si další faul. Bristol bude rozehrávat přímý kop z velice nadějné pozice.

    Michal Luxa

    Branky: 79. Weimann – 26. Hernandez, 56. Bamford, 72. Harrison

    Karty:   47. Pack (BRL), 55. Palmer (BRL), 88. Davis (BRL) – 55. Hernandez (LDS)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:12.
    Bristol City FC: Bentley – Hunt, Kalas, Moore, Dasilva – Pack (C) – Weimann, Palmer (64. Eliasson), Brownhill, O'Dowda (64. Paterson) – Diedhiou (80. Taylor).
    Náhradníci: Wollacott – Baker, Eliasson, Paterson, Rowe, Szmodics, Taylor.

    Leeds United: Casilla – Dallas, White, Cooper (C), Douglas (80. Alioski) – Philips – Hernandez, Forshaw, Klich (76. Costa), Harrison (85. Davis) – Bamford.
    Náhradníci: Miazek – Alioski, Bogusz, Clarke, Costa, Davis, Gotts.

    Rozhodčí: Robinson – Cooper, Hunt
    thejrc.org