Finsko – Kanada 0:6 (kon.) | Rusko – USA 6:2 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:3 (4:3 po s.n.)
Slovensko – Švédsko 2:3 (kon.)
konec
Rusko
6:2 (0:2, 4:0, 2:0)
USA
Pondělí 05.08.2019, 15:30 • Zimní stadion Piešťany • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
    59:37 Daniil GUŠČIN - 6:2
     
    59:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Té se nakonec Američané stejně nevyvarovali. Do prázdné brány poslal kotouč DANIIL GUŠČIN.
    56:50 Nikita BURUJANOV - 5:2
     
    56:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A možná i proto nakonec tři minuty před koncem ukončil americké naděje na vyrovnání NIKITA BURUJANOV. Obtočil se kolem obránce a bekhendem nechytatelně poslal kotouč ke vzdálenější, pravé tyčce, na což Hogg nestačil reagovat. Asistence: Jeremej Šumilin.
    31:39 Bogdan TRINEJEV - 4:2
     
    31:39
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Pro amerického gólmana je tato třetina zlým snem. Po výborném výkonu v první části nechytá špatně, ale obránci většinu akcí zaspávají. Právě proto se ho teď snažil dlouho utěšovat Alex Gagne, leč zřejmě neúspěšně. Po střílené přihrávce Didkovskije přidal čtvrtý gól Sborné BOGDAN TRINEJEV, který ani nevěděl, že puk bruslí tečoval do branky. Rozhodčí byl pozorný a střelce označil správně. Asistence: Ivan Didkovskij a Dmitrij Zlodejev.
    30:31 Pavel TJUTNEV - 3:2
     
    30:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté v bílých dresech ve druhé třetině jednoznačně dominují a otáčejí skóre zápasu. Opět zaspala obrana USA, čehož využil PAVEL TJUTNEV a dostal se do úniku. Tváří v tvář Hoggovi zvolil kličku do forhendu a nemýlil se.
    27:36 Alexandr PAŠIN - 2:2
     
    27:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. ALEXANDR PAŠIN střílí svou druhou branku v utkání a maže americké vedení z první třetiny. Už to vypadalo, že po odvážném výletu v útočném pásmu ztratí kotouč, ale ten se mu odrazil zpět od jedné z bruslí bránícího hráče. Ruský sniper následně bekhendem okamžitě vystřelil na bránu a propasíroval puk mezi betony Hogga. Asistence: Daniil Chajka.
    22:31 Alexandr PAŠIN - 1:2
     
    22:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Teď navíc obránci Spojených států trestuhodně zapomněli na ALEXANDRA PAŠINA. Hráč takového formátu nabídnutou příležitost, kdy na několik okamžiků zůstal v ideální střelecké pozici sám proti Hoggovi, využil a amerického gólmana propálil ranou zápěstím. Sborná snižuje.
    09:49 Blake BIONDI - 0:2
     
    09:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A založil akci, která po tlaku v útočném pásmu končí gólem. BLAKE BIONDI se prodral z pravé strany před branku, kde bekhendem zkusil pozornost Askarova. Ruský gólman sice nechal beton na ledě, ale puk se odrazil jen zpátky k útočníkovi USA. Asistence: Ben Schoen.
    02:41 Jake RATZLAFF - 0:1
     
    02:41
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ne však její následný dozvuk. Američané pokračovali v obléhání svého útočného pásma a JAKE RATZLAFF se štěstím dotlačil svůj pokus za Askarovova záda. Stačila mu k tomu přesná střela z levého kruhu pro vhazování, ruský gólman sice zasáhl, ale puk zastavil až za brankovou čarou. Rozhodčí situaci viděl dobře a okamžitě gól uznal. Asistence: Avery Hayes, Ryan Kirwan.

    RR

    Branky a nahrávky: 23. Pašin, 28. Pašin (Chajka), 31. Tjutnev, 32. Trinejev (Didkovskij, Zlodejev), 57. Burujanov (Šumilin), 60. Guščin – 3. Ratzlaff (Hayes, Kirwan), 10. Biondi (Schoen)


    Rusko: Askarov (Motorygin) – Grušnikov, Chajka (A), Kirsanov, Kuzmin, Muchamadullin, Steklov, Zotov – Averšin, Burujanov, Didkovskij – Guščin, Chusnutdinov (C), Pašin – Ponomarjov, Ryčkov, Šumilin – Trinejev, Tjutnev, Zlodejev (A) – Zugan.
    USA: Hogg (Purcell) – Bushy, Ellis, Gagne, Kaiser, Ma, Kempf, Ratzlaff (C) – Bantle, Beck, Biondi – Estapa (A), Gaffney, Hanas – Hayes, Kelly, Kirwan – Samoskevich, Shlaine, Schoen – Williams.

    Rozhodčí: Konc st., Stano – Konc ml., Gegáň
    ocianews.com