Motor ČB – Plzeň 1:2 (kon.) | Chomutov – Sachalin 1:5 (kon.) | Třebíč – Havlíčkův Brod 6:5 (2:1 po s.n.)
Liberec – Novokuzněck 3:4 (po pr.) | Kladno – Litvínov 2:5 (kon.) | Jihlava – Irtyš Pavlodar 2:3 (kon.)
Havířov – Cracovia 3:2 (kon.) | Litoměřice – Ústí n/L 8:2 (kon.) | Sparta – Slavia 5:0 (kon.)
Kometa Brno – Trenčín 4:1 (4:3 po s.n.) | Opava – Nový Jičín 2:2 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
3:4 (2:0, 1:1, 0:2 - 0:1)
Metallurg Novokuzněck
Úterý 06.08.2019, 17:30 • Home Credit Arena Liberec • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Od úterních 17:30 se na ledě Home Credit Areny utkají Bílí Tygři Liberec a Metallurg Novokuzněck. Onen ruský tým již v pondělí vyzval Benátky nad Jizerou, kdy se mu podařilo zvítězit 4:2.

    Tygři letos začali přípravu na nadcházející ročník možná až nezvykle brzy. Svůj první duel totiž sehráli již 24. července, kdy na domácím ledě vyzvali běloruský Soligorsk. Proti netradičními soupeři nastoupili Severočeši ve velmi omlazené sestavě, přesto sehráli se Soligorskem vyrovnanou partii a nakonec padli výsledkem 1:2.

    Novokuzněck jako bývalý účastník KHL není pro severočeské mužstvo žádnou neznámou. Tygři se totiž s Metallurgem utkali v přípravě již třikrát. V letech 2010 a 2015 se z výhry radovali Liberečtí a porážku museli skousnout až před rokem. Proti Soligorsku trenér Patrik Augusta postavil velmi omlazené mužstvo, v utkání s Novokuzněckem by již měl mít k dispozici téměř kompletní „A“ tým. Dočkáme se odvety?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Už po úvodním vhazování se kotouče uchytili Tygři, kdy Birner ihned udeřil z pravé strany! Pečurskij situaci zachránil svým levým betonem. Vhazovat se bude opět ve středním pásmu.
     
    02:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygří síla se ukázala hned v prvních minutách! Havlín přihrál u pravého mantinelu na Zachara, jenž intuitivně nahrál na volného PETRA JELÍNKA, který dokázal kotouč rychle poslat levé rameno ruského gólmana. Severočeši tak vedou o jednu branku. Asistence: Marek Zachar, Tomáš Havlín.
    02:01 JELÍNEK - 1:0
     
    02:30
    Utkání se na chvíli přerušilo kvůli testování nové technologie záznamu. Teď je již hra v plném proudu.
     
    03:06
    Novokuzněck se nedokáže uchytit v útočném pásmu a je nucen vystřídat.
     
    04:05
    Nyní měl však ruský celek šanci, když se dostal do přečíslení. Kytsin se ocitl v pravém kruhu a nahrál doprostřed na Poljakova. Jeho střela byla však dost mírná na to, aby ji Schwarz v pohodě zneškodnil.
     
    05:30
    Po Hudáčkově nájezdu mezi kruhy se puk odrazil na modrou čáru, kde stál bek Graborenko. Vstřelený puk byl nejvíce překvapivý pro Pečurskije, který měl v té chvíli štěstí, že betony stály na správném místě.
     
    06:19
    Puk se z útočného pásma Tygrů dostal do středu na volného Butuzova, ale jeho pokus byl zmařen jednou z libereckých bruslí.
     
    07:31
    Metallurg nestřílí prudce, ale vytváří si příležitosti, kdy musí být Tygři velmi obezřetní a obzvlášť Marek Schwarz.
     
    08:22
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Mokritsyn – 2 min., podrážení).
     
    08:27
    V přesilové hře vypálil opět šikovně Graborenko na modré čáře. Prostor pro dorážku však již nebyl.
     
    09:03
    Marosz nyní kombinuje s Jelínkem, jenž se nachází v mezikruží. Ruští obránci jsou však pečliví, Jelínek se ke střele nedostal.
     
    10:22
    Hosté v plném počtu.
     
    10:41
    Přesilová hra nepřinesla moc střel, Rusové se hned připravili k útoku a Djurjagin měl příležitost pro srovnání! Potenciálně neškodná střela se stala nebezpečnou, jelikož se kotouč zatoulal v brankovišti a Marek Schwarz se naštěstí rychle zorientoval.
     
    11:57
    Oba celky se pokouší prosadit, ale jakékoliv zakončení jim není přáno.
     
    13:16
    Liberečtí teď Novokuzněck sužují v jejich obranném pásmu. Bulíř nakonec prudce vystřelil z ostrého úhlu, ale Pečurskij svůj tým nezklamal.
     
    14:25
    Nyní se hra přelévá ze strany na stranu, šancí jsme zatím moc neviděli.
     
    15:25
    Marosz byl v obrovské šanci, když se s pukem ocitl sám přímo před ruským gólmanem! Samotné zakončení mu však překazil Kirillov, jenž udělal rybičku před svého brankáře.
     
    15:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Severočeši jdou do vedení o dvě branky! Prudkou střelu Romana Graborenka od modré čáry neměl Pečurskij šanci vidět, RADAN LENC kotouč šikovně nasměroval přímo do pravého rohu ruské svatyně. Asistence: Roman Graborenko.
    15:39 LENC - 2:0
     
    16:40
    Rusové se teď pokusili o protiútok, kdy stílel Parkhomenko, Marek Schwarz nicméně zasáhl svou vlastní výstrojí a puk pokryl.
     
    17:15
    Nahozené puky od modré čáry dělají Rusům asi největší problém. Valský se pak dostal až do bezprostřední blízkosti brankoviště, puk se mu dostat za čáru nepodařilo, zato utvořil u brány velkou skrumáž červenobílých obránců.
     
    18:30
    Zbývají již necelé dvě minuty do konce první části zápasu. Novokuzněck zkouší na poslední chvíli něco vymyslet, ale Šmíd si situaci pohlídal a umožnil Tygrům vystřídat.
     
    19:34
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Filippi – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda přípravného utkání přinesla hned dvě branky z pohledu Bílých Tygrů, kdy udeřil Radan Lenc a kapitán Petr Jelínek. Severočeši tedy s útokem i s obranou zatím vynaložili výborně, jelikož Rusové neměli moc příležitostí k tomu, aby se zatím libereckému celku gólově vyrovnali. Uvidíme, zda se příští třetinu na ledě ukáže jinak namotivovaný celek z Novokuzněcku.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:02
    Rusové se aktuálně drží v útoku v jejich početní výhodě, střela Šubina však mířila lehce nad brankovou konstrukci
     
    22:49
    Birner spolu s Bulířem mířili do slibné šance, tentokrát ale přihrávku mezi dvěma českými útočníky překazila ruská brusle.
     
    24:14
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Kitsyn – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:30
    Tygři mají svoji druhou přesilovou hru, kdy na ruskou bránu číhá Jelínek, Lenc a Marosz. Graborenko opět vypálil od modré čáry, ale Pečurskij stihl sklapnout své betony.
     
    25:30
    Ševčenko byl v obrovské šanci, kdy se mu podařilo uniknout jako jedinému z pásma! Na Schwarze však nevyzrál svou kličkou mezi betony a Novokuzněck je stále bez gólu.
     
    26:14
    Hosté v plném počtu.
     
    26:21
    Kitsyn nyní dostal tvrdý hit ve středním pásmu. Těžce se zvedá, ale vylučovat se nebude.
     
    27:00
    Valský si nyní nenápadně s kotoučem zajel až za bránu Metallurgu a šikovně nahrál na Musila. Ten však nedal do střely takovou razanci a Pečurskij dokázal zasáhnout lapačkou.
     
    27:35
    Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje do útočného pásma Libereckých. Filippi poté předvedl pohlednou akci s Maroszem, ale druhému zmiňovanému se nepovedl puk nadzvednout nad ruské betony.
     
    28:58
    Derner si objel bránu a překvapivně vypálil z otočky. Ruský brankář stopl hru a oba celky mohou vystřídat.
     
    29:40
    Mokritsyn si najel s dobrou rychlostí do středu pravého kruhu, ale jeho střela ze zápěstí těsně minula tyč liberecké brány a odrazila se od zadního mantinelu.
     
    29:58
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Graborenko – 2 min., sevření puku rukou).
     
    30:20
    Novokuzněck má nyní příležitost pro skórování v podobě početní výhody. Ke střele se zatím dostal Poljakov, ale ta nenadělala Schwarzovi problémy.
     
    30:59
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Novokuzněck snižuje! Butuzov si najel k zadnímu mantinelu a těsně u brány přihrál mezi kruhy na JEGORA ZDANOVA, jenž výborně trefil šibenici liberecké svatyně! Asistence: Stanislav Butuzov, Savelij Maletin.
    30:59 ZDANOV - 2:1
     
    31:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Michal Birner si na domácí modré čáře našel sprintujícího LIBORA HUDÁČKA, jenž dokázal uprchnout a při zakončení mířil mezi nohy, kde se kotouč odrazil od hokejky Pečurskije přímo nahoru pod břevno! Liberec si tak bere zpátky své dvoubrankové vedení! Asistence: Michal Birner.
    31:25 HUDÁČEK - 3:1
     
    32:24
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jelínek – 2 min., podrážení).
     
    32:40
    Je tu další přesilovka pro ruský celek. Glazkov šikovně vypálil ze zápěstí z pravého kruhu, kdy se Schwarz musel natáhnout pravým betonem.
     
    34:03
    Poljakov nahrával Kitsynovi u pravé části brankové konstrukce, ten ale ani na několik pokusů nezvládl touš procpat za Marka Schwarze. To se nelíbilo libereckým obránců a vznikla manší šarvátka.
     
    34:24
    Domácí v plném počtu.
     
    35:10
    Graborenko opět prudce nahodil od modré čáry a trefil hruď ruského gólmana. To samé zkusil na druhé straně Zdanov, ale jeho střela mířila daleko od brány Schwarze.
     
    36:27
    Sarvarov si sólově nakličkoval do levé části kluziště a mířil na pravou část brány. Ozvalo se cinknutí tyče a kotouč se jen těsně odrazil pryč k pravému mantinelu!
     
    37:50
    Tygři se teď drží v útoku. Nakonec však pálil obránce Derner, kotouč skončil v lapačce ruského brankáře. Vhazovat se bude opět u Rusů.
     
    38:30
    Lenc vybojoval puk za bránou a poslal ho do zadních řad na modrou, kde si zkusil opět vypálit Derner. Pečurskij měl na puk dobrý výhled, tudíž ho bez problému chytil.
     
    39:14
    Graborenko zkusil kotouč nahodit před bránu, Lenc ji však nestihl zachytit a Rusové konečně vyhazují pryč z pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme se dočkali gólu i ze strany Rusů, kdy Zdanov trefil šibenici. Ani ne o minutu později se ale Liberec oklepal a Hudáček vrátil dvoubrankové vedení zpět. Ke konci druhé části měl gólovou šanci Sarvarov, kterému po jeho pokusu zacinkala pravá tyč. Novokuzněck ale opět ztrácí a bude muset ve třetí třetině zabrat.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Hned v první minutě Rusové snižují. VALERIJ POLJAKOV dostal výbornou přihrávku od Kitsyna, kterou následně proměnil svižnou střelou mezi betony. Asistence: Maksim Kitsyn.
    40:42 POLJAKOV - 3:2
     
    41:30
    Jelínek se jako první dostal k puku u levého mantinelu, ale najíždějícímu Krenželokovi u pravého kruhu nestihl přihrát.
     
    42:10
    Valský zajímavě nahodil puk před brankoviště, kde stál Musil. Ten bruslí kotouč tečoval směrem k bráně. Pečurskij měl velké štěstí, že se zakutálel mimo brankovou čáru.
     
    43:00
    Derner střílel od modré, ale trefil prvního ruského obránce do lýtka. Následně je pískán ofsajd.
     
    43:24
    Birner mířil s Bulířem do slibné šance! První zmiňovaný sprintoval na pravé straně a na poslední chvíli před brankou nahrával Bulířovi, jenž ale neměl takovou rychlost a puk ani s nataženou hokejkou nezpracoval.
     
    44:37
    Kitsyn vyslal z mezikruží velmi prudkou střelu, kterou obětavě zablokoval vlastním tělem Tomáš Havlín.
     
    45:30
    Ruští hokejisté se na minutu zdrželi v útočném pásmu, kde Schwarze ohrozil Ševčenko. Liberecký brankář použil své betony a Tygři tak prchají ze svéh obranné třetiny.
     
    46:45
    Musil vybojoval puk u levého mantinelu a z otočky přihrál na najíždějícího Knota mezi kruhy. Jeho pokus byl tečován hostující hokejkou a kotouč mířil vysoko na ochrannou síť.
     
    47:30
    Bulíř dostal dobrou přihrávku doprostřed kluziště. Přes beky se však nedokázal dostat.
     
    47:49
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! STANISLAV BUTUZOV si našel skulinku pro únik, se kterým výborně vynaložil, když trefil břevno a kotouč se bez sebemenšího štěstí pro Tygry odrazil přímo do sítě!
    47:49 BUTUZOV - 3:3
     
    48:15
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Juksejev – 2 min., podrážení).
     
    49:38
    Tygři ve své přesilovce chvíli kombinovali v útoku. Nakonec byla přihrávka Birnera vypíchnuta jedním z ruských beků. Další pokus Krenželoka si pohlídal Pečurskij u pravé tyče.
     
    50:12
    Taktéž Maroszovu nahrávku doprostřed mezi kruhy Rusové přečetli a vyhazují.
     
    50:15
    Hosté v plném počtu.
     
    51:30
    Hra se teď přesouvá ze strany na stranu a byla zastavena icingem domácích.
     
    51:40
    Djurjagin si najel na levý kruh a mířil nad rameno Marka Schwarze a trefil břevno!
     
    52:33
    Novokuzněck si vybojoval další přesilovku a hned ve výhodě předvedl slušnou souhru u levého kruhu! Kitsynův pokus z bezprostřední blízkosti zastavily Schwarzovy betony.
     
    52:34
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hudáček – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:18
    Opět Kitsyn pálil z levé strany, ale jeho střelu zablokoval Kolmann. Tygři se po chvíli osvobozují.
     
    54:34
    Domácí v plném počtu.
     
    54:45
    Tygři se ubránili, stav je však nerozhodný, oběma celkům zbývá už jen pět minut.
     
    55:45
    Mokritsyn nahrával Maletinovi před bránu, tygří obrana však zareagovala o něco rychleji.
     
    56:35
    Hra je zastavena po střele Graborenka od modré. Následuje vhazování před ruskou svatyní.
     
    57:02
    Šmíd zkusil oťukat Pečurskije z levé strany. K dorážce se však žádný z Libereckých nedostal. Knot posléze vypálil od modré a Jelínek střelu dobře tečoval, nicméně před bránou bylo ještě dost obranných sil, tudíž se puku zmocnili Rusové.
     
    58:40
    Tygři měli solidní gólovou příležitost! Filippi se však v poslední chvíli rozhodl nestřílet, ale přihrát na Musila. To bylo však zásadní!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině předvedl ruský celek parádní hokej. Hned v první minutě se Poljakov trefil mezi betony a ve druhé polovině periody vyrovnal Butuzov z úniku. Bílí Tygři měli také několik šancí, kde ale selhala především komunikace. Uvidíme, zda se rozhodne v pětiminutovém prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:28
    První formace s Birnerem, Bulířem a Šmídem přinesla hned první dobrou střelu Birnera, která ale mířila těsně vedle.
     
    61:19
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Ruský tým si bere vítězství! ERIKS SEVČENKO po nahrávce Kitsyna poslal bekhendem kotouč do horní části liberecké brány. Asistence: Maksim Kitsyn.
    61:19 SEVČENKO - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Ačkoliv vývoj zápasu naznačoval větší převahu libereckého celku, jelikož se v první třetině trefil Petr Jelínek a Radan Lenc, Novokuzněck ovládl třetí dvacetiminutovku, kdy se dokázal zvednout a dohnal dvoubrankovou ztrátu. To Rusům zřejmě dodalo sebevědomí, jelikož ve druhé minutě prodloužení rozhodl Eriks Sevčenko a Metallurg si bere vítězství nejen proti prvoligovým Benátkám, ale i proti Bílým Tygrům z Liberce.
     
    To je ode mě vše, děkuji za vaši přízeň a brzy naviděnou! (19:46:48)

    Kateřina Hamplová

    Branky a nahrávky: 3. Jelínek (Zachar, Havlín), 16. Lenc (Graborenko), 32. Hudáček (Birner) – 31. Zdanov (Butuzov, Maletin), 41. Poljakov (Kitsyn), 48. Butuzov, 62. Sevčenko (Kitsyn)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Žajdlík) – Šmíd, Bukač, Derner, Knot, Havlín, Graborenko, Kolmann – Birner, Bulíř, Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – Krenželok, Jelínek (C), Zachar – Ordoš, Musil, Valský.
    Metallurg Novokuzněck: Pečurskij (Sinkevič) – Sevčenko, Šubin, Zdanov, Akišin, Ščukin, Kirillov, Rjabokonov – Maletin, Judin, Kitsyn (A), Djurjagin (A), Mokritsyn, Parchomenko, Butuzov, Vernigor, Mozorov, Poljakov, Ševčenko, Ruban, Jerdakov (C), Sarvarov, Černov, Lukin, Galejev, Juksejev, Glazkov.

    Rozhodčí: Horák, Sýkora – Komárek, Frodl.
    thejrc.org