Kanada – Švýcarsko 8:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:3 (kon.) | Česko – Finsko 1:5 (kon.)
Slovensko – USA 3:4 (po pr.)
konec
Kanada
8:0 (3:0, 3:0, 2:0)
Švýcarsko
Úterý 06.08.2019, 15:30 • Zimní stadion města Břeclavi, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. Třeba u večerního duelu Česka a Švýcarska. (17:51:31)
     
    Dnešní utkání je u konce: Kanada přejela Švýcarsko 8:0 a zajistila si tak postup ze základní části do semifinále Hlinka Gretzky Cupu.
    ¨
    Jako první se prosadil v 10. minutě Jérémie Poirier, když jeho nahození od modré propadlo až za záda švýcarského gólmana. Noaha Patenaudea překonal o minutu později i Ryan O'Rourke, když stál na konci pohledné kanadské akce. Třetí fík do švýcarské branky dodal Hendrix Lapierre, když prokličkoval středem hřiště a parádní střelou švihem vymetl levou šibenici branky.

    Ve 32. minutě Cole Perfetti parádně prokličkoval švýcarskou obranou a lidově řečeno "dovezl puk až do branky". O 6. minut navíc přidal další branku, čímž se vystřelil na momentální krále střelců. Gól těsně před koncem druhé třetiny byl takzvaně "do šatny". Po přihrávce od Coleho Perfettiho se prosadil Justin Sourdif.

    I ve třetí třetině pokračoval kanadský varní válec ve svých gólových hodech. Ve 49. minutě se prosadil po přihrávce zpoza branky Hendrix Lapierre. Osmou a poslední branku utkání vsítil v 52. minutě Will Cuylle.

    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely: 48:8
    Vhazování: 27:33
    Hráči utkání: Cole Perfetti (Kanada) a Kevin Lindemann (Švýcarsko)
     
    Konec zápasu.
    59:58 Fantastický zákrok brankáře Patenaude
     
    59:58
    Tak to byl zákrok! Hendrix Lapierre žabičkou přes celou šířku hřiště našel volného Setha Jarvise, který z takřka stoprocentní střelecké pozice poslal puk do pravé šibenice. Přesouvající se Noah Patenaude natáhl do prostoru šibenice lapačku a takřka jistý gól z branky na poslední chvíli vytáhl.
     
    59:08
    Kanaďané obléhají švýcarskou branku, jejich střely však létají všude možně, jen ne mezi tři tyče.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Simon Knak – 2 min., sekání).
     
    58:00
    Právě probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    Dnešní utkání sleduje 486 diváků.
     
    57:05
    S parádním zákrokem se teď musel vytasit proti střele a následného dorážce Noah Patenaude. Přestože tomu skóre nenapovídá, švýcarský gólman dnes nechytá vůbec špatně a má na svém kontě několik dobrých zákroků.
     
    56:20
    Quinton Byfield se pokusil o pořádnou hokejovou parádu, když si zkusil z porice u pravé tyče jednoduchou kličkou povodit brankáře a zakončit do prázdné branky. Noah Patenaude mu na špek neskočil a puk kanadskému útočníkovi vyrazil.
     
    55:26
    Švýcaré si ulevují od kanadského tlaku vyhozením puku pryč z obranného pásma.
     
    54:29
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Noah Patenaude – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Trest odpyká Joshua Fahrni.
     
    53:54
    Střela Setha Jarvise z pravé strany kluziště se otřela o břevno švýcarské branky a vyletěla do ochranné sítě nad plexisklem.
     
    53:39
    Tohle mohli Kanaďané vyřešit lépe. Přečíslení 3 na 1 se rozhodl Jake Neighbours rozehrát pod sebe na Setha Jarvise, který z první ihned pálil. Se střelou z osy hřiště si však Noah Patenaude poradil.
     
    53:16
    Nahození Daemona Hunta z rohu útočné třetiny končí v lapačce švýcarského gólmana.
     
    52:16
    S nahozením od modré měl Noah Patenaude drobné problémy, nakonec ale dokázal schovat puk v lapačce.
    51:08 Will CUYLLE - 8:0
     
    51:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Švýcaři na dnešní zápas nebudou rádi vzpomínat. Razantní trefa Williho Cuylleho do pravé šibenice švýcarské branky skončila až v síti, Kanada tak vede nad Švýcary už 8:0! Asistence: Seth Jarvis, Jérémie Poirier.

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 10. Poirier (Sebrango), 11. O'Rourke (Byfield, Jarvis), 16. Lapierre (Drysdale), 32. Perfetti (Drysdale), 38. Perfetti (Lapierre), 40. Sourdif (Perfetti), 49. Lapierre (Perfetti), 52. Cuylle (Jarvis, Poirier)


    Kanada: Garand (Lennox) – Drysdale (C), Guhle (A), Cormier, Hunt, Poirier, Sebrango, O'Rourke – Foudy, Greig, Cuylle – Jarvis, Byfield, Neighbours (A) – Sourdif, Lapierre, Perfetti – Wiesblatt, Bourque, McClennon – Rochette.
    Švýcarsko: Patenaude (Henauer) – Meier, Streule, Delémont, Sidler, Chanton, von Allmen, Nussbaumer, Maurer – Knak (C), Fahrni, Ritzmann (A) – Dufey (A), Allenspach, Robin – Zaugg, Lindemann, Hofer – Derungs, Bieri, Bottini.

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Robin Šír – Jiří Ondráček, Josef Špůr

    Diváci: 486
    ocianews.com