Kanada – Švýcarsko 8:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:3 (kon.) | Česko – Finsko 1:5 (kon.)
Slovensko – USA 3:4 (po pr.)
konec
Kanada
8:0 (3:0, 3:0, 2:0)
Švýcarsko
Úterý 06.08.2019, 15:30 • Zimní stadion města Břeclavi, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Krásné odpoledne všem hokejovým fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z zápasu Hlinka Gretzky Cupu mezi Kanadou a Švýcarskem. Utkání začíná v 15:30 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Druhý hrací den Hlinka Gretzky Cupu v Břeclavi začne duelem favorizované Kanady proti Švýcarům. Kanada v prvním zápase ukázala, proč má na svém kontě už dvaadvacet zlatých medailí z prestižního mládežnického turnaje do osmnácti let, když porazila Finy vysoko 6:0.

    I Švýcarsko ale ukázalo, že umí potrápit zvučnější soupeře. Češi to neměli v duelu s týmem helvétského kříže vůbec jednoduché. Na druhou stranu může taková porážka na nájezdy citelně ranit psychiku týmu.

    Naposledy se oba celky potkaly na mistrovství světa do osmnácti let minulou sezónu. Byť Švýcaři předvedli bojovný výkon, na Kanadu to nestačilo a ta tak po šedesáti minutách hry slavila vítězství 7:4.
     
    KANADA – 1. místo, 3 body, skóre 6:0

    Kanada je nejen v mládežnickém hokeji pojem a dokazuje to i na právě probíhajícím Hlinka Gretzky Cup v Břeclavi. Fini si proti hráčům ze země javorového listu ani neškrtli a zaslouženě prohráli 0:6.

    Jedničkou Kanada je Tristan Lennox, ten v zápase s Finskem prokázal svou kvalitu, když několikrát doslova vytáhl puk z branky. Zároveň je to jediným brankářem na turnaji, který má na svém kontě čisté konto.

    V pondělním zápase s Finskem zazářil Cole Perfetti, když si na své konto připsal dva gólové zásahy. Podobně úspěšné utkání zažil i Seth Jarvis, který se stejně jako jeho spoluhráč dvakrát gólově prosadil. Nezklamaly ani další kanadské hvězdy, přeci jen defenzíva země javorového listu Finy kromě několika šancí k ničemu většímu nepustila.

    Příjemným překvapením pro Kanadu může být produktivita třetí útočné lajny. Ta se zatím podílela na stejném množství gólů jako první či druhá, takže Kanadě vlastně může být jedno, jaká pětka je zrovna na ledě.

    ZÁPASY NA TURNAJI:

    05.08.2019 Finsko – Kanada 0:6

    KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

    1. – 4. Seth JARVIS (2 + 0)
    1. – 4. Cole PERFETTI (2 + 0)
    1. – 4. Ridley GREIG (1 + 1)
    1. – 4. Hendrix LAPIERRE (0 + 2)

    CITACE K MINULÉMU UTKÁNÍ:

    Michael Dyck (Kanada): "Myslím, že jsme hráli opravdu dobře, všechny čtyři lajny a šest obránců. Musíme však zapracovat na disciplíně, nemůžeme být tolik trestáni. Myslím, že se každým dnem zlepšujeme. První den byl těžký, dlouho jsme cestovali a pak hned šli na led. Zabere nějaký čas, než se srovnáme s časovým posunem, ale už je to lepší."
     
    ŠVÝCARSKO – 3. místo, 1 bod, skóre 3:4

    Švýcaři se na Hlinka Gretzky Cupu dlouhodobě trápí. Naposledy v roce 2014 se dokázali probojovat aspoň do souboje o 5. místo, jinak z toho bylo pokaždé poslední osmé, nebo sedmé místo. Výhrou nad Čechy by si teoreticky mohli zajistit minimálně třetí místo ve skupině, na místo toho teď musí skousnout hořkou porážku s Českem po nájezdech a doufat ve výhru nad Finy.

    Přesto Švýcaři v prvním utkání na turnaji ukázali, proč do světové osmičky patří, a proč by mohli potrápit i hvězdnou Kanadu. Dobré bruslení doplněné tvrdou hrou by mohlo zámořského soupeře překvapit.

    Největší švýcarská hvězda – Noah Delemont – nezklamal ani nepřekvapil. Čechům sice několikrát zkřížil cestu do útoku, nijak zvlášť ale na hřišti nezářil. Naopak se ukázala vyrovnanost soupisky země helvetského kříže. Ani jeden z hráčů totiž nemá na svém kontě víc než jeden bod.

    ZÁPASY NA TURNAJI:

    05.08.2019 Česko – Švýcarsko 3:4 po nájezdech

    KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

    1. – 5. Dario ALLENSPACH (1 + 0)
    1. – 5. Keanu DERUNGS (1 + 0)
    1. – 5. Valentin HOFER (1 + 0)
    1. – 5. Joel BIERI (0 + 1)
    1. – 5. Giancarlo CHANTON (0 + 1)

    CITACE K MINULÉMU UTKÁNÍ:

    Martin Höhener (Trenér): "Utkání bylo velmi náročné, oba týmy hrály dobře. V závěru už rozhodovaly detaily a jeden z nich zápas zvrátil. Jsem šťastný za to, jak kluci bojovali, nemohu jim nic vyčíst. Na některých věcech musíme zapracovat, abychom zápasy proti takovým týmům vyhrávali."
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Garand (Lennox) – Drysdale (C), Guhle (A), Cormier, Hunt, Poirier, Sebrango, O'Rourke – Foudy, Greig, Cuylle – Jarvis, Byfield, Neighbours (A) – Sourdif, Lapierre, Perfetti – Wiesblatt, Bourque, McClennon – Rochette.

    Švýcarsko: Patenaude (Henauer) – Meier, Streule, Delémont, Sidler, Chanton, von Allmen, Nussbaumer, Maurer – Knak (C), Fahrni, Ritzmann (A) – Dufey (A), Allenspach, Robin – Zaugg, Lindemann, Hofer – Derungs, Bieri, Bottini.

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Robin Šír – Jiří Ondráček, Josef Špůr.
     
    Krásné hokejové odpoledne, tentokrát přímo z jihomoravské Břeclavi, kde za pár minut vypukne duel mezi Kanadou a Švýcarskem! Utkání po vzoru zámořské NHL začne o pár minut později.
     
    ZHODNOCENÍ SESTAV:

    Kanada:

    V sestavě Kanady je k vidění jedna citelná změna. Poměrně nečekaně totiž šanci v brance dostane Dylan Garand. Další větší rošádou v sestavě země javorového listu pak je pouze prohození třetí a první lajny.

    Švýcarsko:

    I v případě země helvetského kříže došlo ke změně v brankovišti. Andri Henauer dnes utkání zahájí na střídačce, proti Kanadě si tak minimálně pár prvních minut zachytá Noah Patenaude.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvod utkání je tady! Kanada nastoupí v červeno-černých dresech, Švýcarsko v bílo-červené.
     
    00:37
    Vyloučení v týmu Kanada (Quinton Byfield – 2 min., nedovolené bránění).
     
    00:47
    Jakmile se Ryan O'Rourke dostal u mantinelu k puku, nezaváhal a prudkým nahozením ho vyhodil až za švýcarskou branku.
     
    01:17
    Rémy von Allmen dobrou přihrávkou do prostoru mezikruží našel volného Joshua Fahrniho, ten z první švihem vystřelil někam do prostoru k pravé tyči. Kanadský gólman Dylan Garand si ale první švýcarskou dnešní střelu pohlídal a vyrazil ji ramenem.
     
    02:37
    Domácí v plném počtu.
     
    03:05
    Connor McClennon parádní přihrávkou našel před přesouvajícím se švýcarským gólmanem volného Coleho Perfettiho. Ten si však možná gólovou přihrávku nedokázal pořádně zpracovat a puk mu tak utekl až k mantinelu.
     
    04:33
    Quinton Byfield se pokusil o kličku na modré, což nemohlo skončit ničím jiným než ofsajdem.
     
    04:50
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Fabian Ritzmann – 2 min., podrážení).
     
    05:20
    Ani jednu z parádních přihrávek Coleho Perfettiho před brankoviště nedokázali kanadští hokejisté zakončit do branky. Při té druhé navíc severoamerický centr příliš dlouho postával v brankovišti, což neuniklo pozornosti jednoho z rozhodčích.
     
    06:08
    Takovou hokejovou "one-man show" teď předvedl v útoku Švýcar Simon Knak. Nejenže Kanaďany trápil v rozehrávce ve vlastní třetině, navíc dokázal získat puk a střelou z levého kruhu získat cenné setiny do konce přesilovky navíc.
     
    06:35
    Velký nátlak Kanady! Ani jednu z dorážek střely od modré za svá záda ale Noah Patenaude nepustil.
     
    06:50
    Hosté v plném počtu.
     
    08:43
    Ze souboje v rohu kluziště vycházející lépe Kanaďané, kteří můžou založit zajímavý protiútok.
     
    09:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle byl hodně laciný gól! JÉRÉMIE POIRIER nevěděl co s pukem a tak od modré lajny nerazantní střelou puk na švýcarskou branku nahodil. Andri Henauer však neměl na puk letící k levé tyči dobrý výhled, a tak jej poměrně jednoduše pustil za svá záda pustil. Tenhle gól musí Švýcary hodně mrzet. Asistence: Donovan Sebrango.
    09:33 Jérémie POIRIER - 1:0
     
    10:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to bylo opravdu rychlé! Uběhla takřka přesně minuta od posledního kanadského gólu a hokejisté s javorovým listem na hrudi můžou opět slavit. Parádní přihrávkou Quinton Byfield přenesl puk na RYANA O'ROURKEHO a ten razantní trefou pod víko švýcarského branky vstřelil druhou kanadskou branku v dnešním utkání! Asistence: Quinton Byfield, Seth Jarvis.
    10:29 Ryan O'ROURKE - 2:0
     
    13:19
    Vyloučení v týmu Kanada (Connor McClennon – 2 min., sekání).
     
    13:47
    Nepřesná švýcarská kombinaci v útočné třetině vyústila ve ztrátu puku a následné kanadské vyhození do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    14:26
    Švýcaři se teď navíc trápí s rozehrávkou z vlastní obranné třetiny. Kanaďané, přestože jsou pouze ve čtyřech, je dobře napadají.
     
    14:27
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Louis Robin.
     
    15:19
    Domácí v plném počtu.
     
    15:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadská destrukce Švýcarska pokračuje! HENDRIX LAPIERRE prokličkoval mezi obránci až do prostoru mezikruží, odkud parádní střelou švihem vymetl levou šibenici švýcarské branky. Vyloučený hráč se samozřejmě vrací na hrací plochu, kanadská přesilovka tak předčasně končí. Asistence: Jamie Drysdale.
    15:42 Hendrix LAPIERRE - 3:0
     
    17:25
    Nechybělo mnoho aby si přihrávku za obranu od Mavrika Bourqueho Ridly Greig zpracoval a ocitl se tak před úplně osamoceným švýcarským gólmanem. Puk ale nakonec kanadskému útočníkovi utekl až do rohu kluziště.
     
    18:18
    Obrovská hrubka v obraně Švýcarů teď málem způsobila gól! Noah Patenaude měl co dělat, aby sraženou přihrávku od nohy jednoho z Kanaďanů vytěsnil mimo branku a zamezil i dalším kanadským dorážkám.
     
    19:00
    Poslední minuta do konce první třetiny.
     
    19:58
    Těsně před koncem první třetiny ještě jedna kanadská akce! Ozzy Wiesblatt zpoza branky našel v prostoru mezikruží Justina Sourdifa, který střelou z pokleku švýcarskou branku přestřelil. Jeho střela navíc letěla tak vysoko až skončila v ochranné sítí nad plexisklem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Kanaďané udělali velký a důležitý krok pro zisk dalších tří bodů, když už po prvních dvaceti minutách hry vedou nad Švýcarskem 3:0.

    Jako první se prosadil v 10. minutě Jérémie Poirier, když jeho nahození od modré propadlo až za záda švýcarského gólmana. Noaha Patenaudea překonal o minutu později i Ryan O'Rourke, když stál na konci pohledné kanadské akce. Třetí fík do švýcarské branky dodal Hendrix Lapierre, když prokličkoval středem hřiště a parádní střelou švihem vymetl levou šibenici branky.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Ridly Greig je vítězem úvodního buly druhé třetiny! Kanada může jít do útoku.
     
    20:41
    Mike Zaugg tvrdým hitem u švýcarské střídačky získal puk, dobruslil do na hranici levého kruhu a vystřelil. Jeho prudká přízemní střela letěla však pouze do betonu kanadského brankáře.
     
    21:36
    Dvě nebezpečné akce před švýcarskou brankou. Noah Patenaude ale dvakrát podržel svůj tým, když za sebe žádnou ze střel nepustil.
     
    22:12
    Parádní zadovka zpoza branky našla do prostoru mezikruží najíždějícího Lukase Cormiera. Ten si svou střeleckou pozici ztížil nepovedeným zpracováním, nakonec však dokázal na švýcarskou branku vyslat nepříjemný pokus. Noah Patenaude ale ani tentokrát nezklamal a střelu k pravé tyči uklidil do lapačky.
     
    22:55
    Will Cuylle vystřelil z otočky, trefil však pouze dobře připraveného švýcarského gólmana od jehož betonu se puk odrazil k obráncům s helvetským křížem na dresu.
     
    23:47
    Tak tohle se Willimu Cuyllemu vůbec nepovedlo. Nejenže na modré nepřesnou přihrávkou vybídl Švýcary do nadějného brejku, navíc se jakožto poslední obránce nechal Josselinem Dufeyem odstrčit od puku. Andri Henauer měl co dělat, aby střelu bojovného Švýcary vyrazil mimo tři tyče kanadské branky.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu Kanada (Jake Neighbours – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    24:42
    Švýcaři se při vlastní přesilovce trápí a v útoku jsou tak spíše Kanaďané.
     
    25:02
    Mavrik Bourque přihrávkou zpoza branky našel škvíru ve švýcarské obraně, kterou zaplnil Ozzy Wiesblatt. Tvrdý kanadský útočník ale svou střelu poslal pouze do prostoru, kde už klečel připravený Noah Patenaude.
     
    25:44
    Nahození Louise Robina od modré lajny srazil před brankou stojící útočník mimo tři tyče kanadská branky.
     
    25:53
    Domácí v plném počtu.
     
    26:02
    Tak tohle mohl být čtvrtý kanadský gól! Švýcarská obrana se propadla a nechala za sebou Jakea Neighbourse. Ten těžkou přihrávku zpracoval svému spoluhráči, Justinu Sourdifovi, který tak jel vstříc osamocenému švýcarskému gólmanovi. Noah Patenaude souboj s kanadským útočníkem vyhrál, když jeho střelu nad levé rameno vyrazil do ochranné sítě nad plexisklem.
    26:02 Obrovskou šanci měli Domácí
     
    26:40
    Ryan O'Rourke v útočné třetině vyhodil puk s tečí švýcarského hráče mimo hřiště. Hra tak bude po přerušení pokračovat po levici Noaha Patenaudea.
     
    27:35
    Tahle strojová akce snad Kanaďanům vyjde pokaždé. Mavrik Bourque si zajel za branku a šikovnou přihrávku našel v prostoru mezikruží najíždějícího Ozzyho Wiesblatta, ten sice z první vystřelil někam do prostoru pravé šibenice, tam už ale měl lapačku připravenou švýcarský gólman.
     
    29:41
    Jérémie Poirier dělovkou od modré z příklepu minul švýcarskou branku. Puk se však odrazil zpět k hráčům s javorovým listen na hrudi, ti tak můžou v útoku pokračovat.
     
    30:47
    Tak tohle Kanaďané překombinovali. Quinton Byfield poslal puk do dobré střelecké pozice na Mavrika Bourqueho, ten se však pokusil intuitivně prodloužil přihrávku zadovkou na levé křídlo, tam však žádný z Kanaďanů nebyl.
     
    30:51
    Vyloučení v týmu Kanada (Seth Jarvis – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Joel Bieri – 2 min., hrubost).
     
    31:09
    Cole Perfetti prokličkoval až do dobré střelecké pozice na levém křídle, nechal si puk ale utéct příliš daleko od čepele, takže stěží mohl ovlivnit trajektorii střely, která letěla vysoko nad švýcarskou brankou.
     
    32:00
    Kanada právě vstřelila branku!
    COLE PERFETTI dává i ve svém druhém zápasu na Hlinka Gretzky Cupu branku! Prosadil se po parádní sólové akce, kdy se propletl okolo několika hráčů a nakonec i samotného kanadského brankáře. Asistence: Jamie Drysdale.
    32:00 Cole PERFETTI - 4:0
     
    32:51
    Oba celky v plném počtu.
     
    34:49
    Střelu Louise Robina od modré lajny do šibenice vyrazil kanadský brankář vyrážečkou. Švýcaři se těžko dostávají do střel, v dnešním zápase navíc neměli ani jednu pořádnou gólovou šanci.
     
    35:44
    Nahození Kaidena Guhleo z rohu útočné třetiny málem tečoval Jake Neighbours. Puk však okolo kanadského útočníka pouze proletěl a skočil ve výstroji švýcarského gólmana.
     
    36:08
    Švýcaři se z kanadského tlaku dostávají za cenu icingu. Hra tak bude pokračovat po pravici Noaha Patenaudea.
     
    36:56
    Quinton Byfield z levého křídla prostrčil puk doprostřed na najíždějícího Jakea Neighbourse, ten z příklepu trefil pouze betony švýcarského gólmana.
     
    37:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Demolice Švýcarska pokračuje! Hendrix Lapierre z pozice pravého křídla našel COLEHO PERFETTIHO, ten si sjel na roh levého kruhu a parádní trefou pod víko švýcarské branky podruhé v zápase skóroval! Asistence: Hendrix Lapierre.
    37:22 Cole PERFETTI - 5:0
     
    38:15
    Tvrdou dělovku od modré lajny z příklepu teď vyslal těsně vedle švýcarské branky Cole Perfetti.
     
    39:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečné! Švýcaři po většinu druhé třetiny slušně bránili, teď se jim ale obrana rozpadla jak domeček z karet. Po obrovské hrubce v obraně Švýcarů se k puku dostal Cole Perfetti, jehož střelu sice dokázal švýcarský gólman vyrazit, už si ale neporadil s dorážkou JUSTINA SOURDIFFA. Asistence: Cole Perfetti.
    39:12 Justin SOURDIF - 6:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. Švýcaři se sice dlouho dokázali bránit Kanadskému tlaku, nakonec ale stejně jako v první periodě hry inkasovali rovnou třikrát.

    Ve 32. minutě Cole Perfetti parádně prokličkoval kanadskou obranou a lidově řečeno "dovezl puk až do branky". O 6. minut navíc přidal další branku, čímž se vystřelil na momentální krále střelců. Gól těsně před koncem druhé třetiny byl takzvaně "do šatny". Po přihrávce od Coleho Perfettiho se prosadil Justin Sourdif.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrávají Kanaďané. Ti se ale nepřesnou kombinací vyhánějí do rohu kluziště, kde následně o puk přichází.
     
    40:22
    Zakázané uvolnění Kanady.
     
    41:27
    Střelu Colea Perfettiho srazil jeden z obětavých švýcarských obránců nohou.
     
    41:37
    Vyloučení v týmu Kanada (Hendrix Lapierre – 2 min., podrážení).
     
    42:03
    Nahození Noaha Meiera letí mimo tři tyče kanadské branky, k puku se navíc dostávají obránci, kteří ihned vyhazují.
     
    42:35
    Švýcaři mají při vlastní přesilové hře opět problém s kombinaci, Kanaďané i v početní nevýhodě houževnatě napadají.
     
    43:18
    Netrvalo dlouho a puk opět letí za švýcarskou branku.
     
    43:37
    Oddechový čas pro domácí.
     
    43:38
    Vyloučení v týmu Kanada (Donovan Sebrango – 2 min., podrážení).
     
    43:47
    Vyloučení v týmu Kanada (Kaiden Guhle – 2 min., sekání).
     
    Švýcarsko bude hrát přesilovou hru 5 proti 3. Dočkáme se konečně gólu od hráčů v bílých dresech?
     
    43:57
    Ihned po buly letí puk za Švýcarskou branku. Do konce dvojité přesilovky zbývá 90 sekund.
     
    44:28
    Puk opět za švýcarskou brankou, minuta do konce přesilovky 5 na 3.
     
    45:01
    Mavrik Bourque v obraně vybojoval puk a vyhazuje. Švýcarská přesilovka zatím bez jediné střely.
     
    45:36
    Přízemní pokus po krátké kombinaci od Noaha Delémonta letí vedle kanadské branky! Avšak i kdyby se mezi tři tyče severoamerické branky vměstnal, zřejmě by si ho americký gólman bez problémů pokryl betonem.
     
    45:47
    Domácí v plném počtu.
     
    46:43
    Puk po souboji dvou hráčů za švýcarskou brankou vletěl do ochranné sítě nad plexisklem. Hra tak bude pokračovat v obranné třetině Švýcarů po pravici Noaha Patenaudea.
     
    48:04
    Po střele Coleho Perfettiho k pravé tyči švýcarské branky Noah Patenaude posunul ramenem branku.
     
    48:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Další gól ve švýcarské brance! Cole Perfetti z levého křídla našel na ose hřiště úplně volného HENDRIXE LAPIERREHO, který parádní dělovkou z první poslal puk pod víko. Pro asistujícího hráče se jedná už o čtvrtý bod v dnešním utkání. Asistence: Cole Perfetti.
    48:14 Hendrix LAPIERRE - 7:0
     
    50:03
    Ofsajd Švýcarů.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Giancarlo Chanton – 2 min., podrážení).
     
    51:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Švýcaři na dnešní zápas nebudou rádi vzpomínat. Razantní trefa Williho Cuylleho do pravé šibenice švýcarské branky skončila až v síti, Kanada tak vede nad Švýcary už 8:0! Asistence: Seth Jarvis, Jérémie Poirier.
    51:08 Will CUYLLE - 8:0
     
    52:16
    S nahozením od modré měl Noah Patenaude drobné problémy, nakonec ale dokázal schovat puk v lapačce.
     
    53:16
    Nahození Daemona Hunta z rohu útočné třetiny končí v lapačce švýcarského gólmana.
     
    53:39
    Tohle mohli Kanaďané vyřešit lépe. Přečíslení 3 na 1 se rozhodl Jake Neighbours rozehrát pod sebe na Setha Jarvise, který z první ihned pálil. Se střelou z osy hřiště si však Noah Patenaude poradil.
     
    53:54
    Střela Setha Jarvise z pravé strany kluziště se otřela o břevno švýcarské branky a vyletěla do ochranné sítě nad plexisklem.
     
    54:29
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Noah Patenaude – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Trest odpyká Joshua Fahrni.
     
    55:26
    Švýcaré si ulevují od kanadského tlaku vyhozením puku pryč z obranného pásma.
     
    56:20
    Quinton Byfield se pokusil o pořádnou hokejovou parádu, když si zkusil z porice u pravé tyče jednoduchou kličkou povodit brankáře a zakončit do prázdné branky. Noah Patenaude mu na špek neskočil a puk kanadskému útočníkovi vyrazil.
     
    57:05
    S parádním zákrokem se teď musel vytasit proti střele a následného dorážce Noah Patenaude. Přestože tomu skóre nenapovídá, švýcarský gólman dnes nechytá vůbec špatně a má na svém kontě několik dobrých zákroků.
     
    Dnešní utkání sleduje 486 diváků.
     
    58:00
    Právě probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Simon Knak – 2 min., sekání).
     
    59:08
    Kanaďané obléhají švýcarskou branku, jejich střely však létají všude možně, jen ne mezi tři tyče.
     
    59:58
    Tak to byl zákrok! Hendrix Lapierre žabičkou přes celou šířku hřiště našel volného Setha Jarvise, který z takřka stoprocentní střelecké pozice poslal puk do pravé šibenice. Přesouvající se Noah Patenaude natáhl do prostoru šibenice lapačku a takřka jistý gól z branky na poslední chvíli vytáhl.
    59:58 Fantastický zákrok brankáře Patenaude
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce: Kanada přejela Švýcarsko 8:0 a zajistila si tak postup ze základní části do semifinále Hlinka Gretzky Cupu.
    ¨
    Jako první se prosadil v 10. minutě Jérémie Poirier, když jeho nahození od modré propadlo až za záda švýcarského gólmana. Noaha Patenaudea překonal o minutu později i Ryan O'Rourke, když stál na konci pohledné kanadské akce. Třetí fík do švýcarské branky dodal Hendrix Lapierre, když prokličkoval středem hřiště a parádní střelou švihem vymetl levou šibenici branky.

    Ve 32. minutě Cole Perfetti parádně prokličkoval švýcarskou obranou a lidově řečeno "dovezl puk až do branky". O 6. minut navíc přidal další branku, čímž se vystřelil na momentální krále střelců. Gól těsně před koncem druhé třetiny byl takzvaně "do šatny". Po přihrávce od Coleho Perfettiho se prosadil Justin Sourdif.

    I ve třetí třetině pokračoval kanadský varní válec ve svých gólových hodech. Ve 49. minutě se prosadil po přihrávce zpoza branky Hendrix Lapierre. Osmou a poslední branku utkání vsítil v 52. minutě Will Cuylle.

    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely: 48:8
    Vhazování: 27:33
    Hráči utkání: Cole Perfetti (Kanada) a Kevin Lindemann (Švýcarsko)
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. Třeba u večerního duelu Česka a Švýcarska. (17:51:31)

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 10. Poirier (Sebrango), 11. O'Rourke (Byfield, Jarvis), 16. Lapierre (Drysdale), 32. Perfetti (Drysdale), 38. Perfetti (Lapierre), 40. Sourdif (Perfetti), 49. Lapierre (Perfetti), 52. Cuylle (Jarvis, Poirier)


    Kanada: Garand (Lennox) – Drysdale (C), Guhle (A), Cormier, Hunt, Poirier, Sebrango, O'Rourke – Foudy, Greig, Cuylle – Jarvis, Byfield, Neighbours (A) – Sourdif, Lapierre, Perfetti – Wiesblatt, Bourque, McClennon – Rochette.
    Švýcarsko: Patenaude (Henauer) – Meier, Streule, Delémont, Sidler, Chanton, von Allmen, Nussbaumer, Maurer – Knak (C), Fahrni, Ritzmann (A) – Dufey (A), Allenspach, Robin – Zaugg, Lindemann, Hofer – Derungs, Bieri, Bottini.

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Robin Šír – Jiří Ondráček, Josef Špůr

    Diváci: 486
    thejrc.org