Kanada – Švýcarsko 8:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:3 (kon.) | Česko – Finsko 1:5 (kon.)
Slovensko – USA 3:4 (po pr.)
konec
Kanada
8:0 (3:0, 3:0, 2:0)
Švýcarsko
Úterý 06.08.2019, 15:30 • Zimní stadion města Břeclavi, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    59:58 Fantastický zákrok brankáře Patenaude
     
    59:58
    Tak to byl zákrok! Hendrix Lapierre žabičkou přes celou šířku hřiště našel volného Setha Jarvise, který z takřka stoprocentní střelecké pozice poslal puk do pravé šibenice. Přesouvající se Noah Patenaude natáhl do prostoru šibenice lapačku a takřka jistý gól z branky na poslední chvíli vytáhl.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Simon Knak – 2 min., sekání).
     
    54:29
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Noah Patenaude – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Trest odpyká Joshua Fahrni.
     
    53:39
    Tohle mohli Kanaďané vyřešit lépe. Přečíslení 3 na 1 se rozhodl Jake Neighbours rozehrát pod sebe na Setha Jarvise, který z první ihned pálil. Se střelou z osy hřiště si však Noah Patenaude poradil.
    51:08 Will CUYLLE - 8:0
     
    51:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Švýcaři na dnešní zápas nebudou rádi vzpomínat. Razantní trefa Williho Cuylleho do pravé šibenice švýcarské branky skončila až v síti, Kanada tak vede nad Švýcary už 8:0! Asistence: Seth Jarvis, Jérémie Poirier.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Giancarlo Chanton – 2 min., podrážení).
    48:14 Hendrix LAPIERRE - 7:0
     
    48:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Další gól ve švýcarské brance! Cole Perfetti z levého křídla našel na ose hřiště úplně volného HENDRIXE LAPIERREHO, který parádní dělovkou z první poslal puk pod víko. Pro asistujícího hráče se jedná už o čtvrtý bod v dnešním utkání. Asistence: Cole Perfetti.
     
    43:47
    Vyloučení v týmu Kanada (Kaiden Guhle – 2 min., sekání).
     
    43:38
    Vyloučení v týmu Kanada (Donovan Sebrango – 2 min., podrážení).
     
    41:37
    Vyloučení v týmu Kanada (Hendrix Lapierre – 2 min., podrážení).
    39:12 Justin SOURDIF - 6:0
     
    39:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečné! Švýcaři po většinu druhé třetiny slušně bránili, teď se jim ale obrana rozpadla jak domeček z karet. Po obrovské hrubce v obraně Švýcarů se k puku dostal Cole Perfetti, jehož střelu sice dokázal švýcarský gólman vyrazit, už si ale neporadil s dorážkou JUSTINA SOURDIFFA. Asistence: Cole Perfetti.
    37:22 Cole PERFETTI - 5:0
     
    37:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Demolice Švýcarska pokračuje! Hendrix Lapierre z pozice pravého křídla našel COLEHO PERFETTIHO, ten si sjel na roh levého kruhu a parádní trefou pod víko švýcarské branky podruhé v zápase skóroval! Asistence: Hendrix Lapierre.
    32:00 Cole PERFETTI - 4:0
     
    32:00
    Kanada právě vstřelila branku!
    COLE PERFETTI dává i ve svém druhém zápasu na Hlinka Gretzky Cupu branku! Prosadil se po parádní sólové akce, kdy se propletl okolo několika hráčů a nakonec i samotného kanadského brankáře. Asistence: Jamie Drysdale.
     
    30:51
    Vyloučení v týmu Kanada (Seth Jarvis – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Joel Bieri – 2 min., hrubost).
    26:02 Obrovskou šanci měli Domácí
     
    26:02
    Tak tohle mohl být čtvrtý kanadský gól! Švýcarská obrana se propadla a nechala za sebou Jakea Neighbourse. Ten těžkou přihrávku zpracoval svému spoluhráči, Justinu Sourdifovi, který tak jel vstříc osamocenému švýcarskému gólmanovi. Noah Patenaude souboj s kanadským útočníkem vyhrál, když jeho střelu nad levé rameno vyrazil do ochranné sítě nad plexisklem.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu Kanada (Jake Neighbours – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    15:42 Hendrix LAPIERRE - 3:0
     
    15:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadská destrukce Švýcarska pokračuje! HENDRIX LAPIERRE prokličkoval mezi obránci až do prostoru mezikruží, odkud parádní střelou švihem vymetl levou šibenici švýcarské branky. Vyloučený hráč se samozřejmě vrací na hrací plochu, kanadská přesilovka tak předčasně končí. Asistence: Jamie Drysdale.
     
    14:27
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Louis Robin.
     
    13:19
    Vyloučení v týmu Kanada (Connor McClennon – 2 min., sekání).
    10:29 Ryan O'ROURKE - 2:0
     
    10:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to bylo opravdu rychlé! Uběhla takřka přesně minuta od posledního kanadského gólu a hokejisté s javorovým listem na hrudi můžou opět slavit. Parádní přihrávkou Quinton Byfield přenesl puk na RYANA O'ROURKEHO a ten razantní trefou pod víko švýcarského branky vstřelil druhou kanadskou branku v dnešním utkání! Asistence: Quinton Byfield, Seth Jarvis.
    09:33 Jérémie POIRIER - 1:0
     
    09:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle byl hodně laciný gól! JÉRÉMIE POIRIER nevěděl co s pukem a tak od modré lajny nerazantní střelou puk na švýcarskou branku nahodil. Andri Henauer však neměl na puk letící k levé tyči dobrý výhled, a tak jej poměrně jednoduše pustil za svá záda pustil. Tenhle gól musí Švýcary hodně mrzet. Asistence: Donovan Sebrango.
     
    04:50
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Fabian Ritzmann – 2 min., podrážení).
     
    00:37
    Vyloučení v týmu Kanada (Quinton Byfield – 2 min., nedovolené bránění).

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 10. Poirier (Sebrango), 11. O'Rourke (Byfield, Jarvis), 16. Lapierre (Drysdale), 32. Perfetti (Drysdale), 38. Perfetti (Lapierre), 40. Sourdif (Perfetti), 49. Lapierre (Perfetti), 52. Cuylle (Jarvis, Poirier)


    Kanada: Garand (Lennox) – Drysdale (C), Guhle (A), Cormier, Hunt, Poirier, Sebrango, O'Rourke – Foudy, Greig, Cuylle – Jarvis, Byfield, Neighbours (A) – Sourdif, Lapierre, Perfetti – Wiesblatt, Bourque, McClennon – Rochette.
    Švýcarsko: Patenaude (Henauer) – Meier, Streule, Delémont, Sidler, Chanton, von Allmen, Nussbaumer, Maurer – Knak (C), Fahrni, Ritzmann (A) – Dufey (A), Allenspach, Robin – Zaugg, Lindemann, Hofer – Derungs, Bieri, Bottini.

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Robin Šír – Jiří Ondráček, Josef Špůr

    Diváci: 486
    thejrc.org