Spartak Moskva – HC Slovan 5:3 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
Středa 07.08.2019, 18:00 • ČPP Aréna • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný letní den z hradecké ČPP Arény! Zatímco školní prázdniny jsou v plném proudu, Mountfield Cup 2019 spěje do svého finiše. A na úplný závěr uvidíme vskutku jiskřivý mač – proti sobě se totiž postaví východočeští rivalové Mountfield HK a HC Dynamo Pardubice.
     
    Tabulka Mountfield Cupu po 2 hracích dnech:

    1. Spartak Moskva – 5 bodů, skóre 10:1
    2. Mountfield HK – 4 body, skóre 7:4
    3. HC Slovan Bratislava – 3 body, skóre 5:6
    4. HC Dynamo Pardubice – 0 bodů, skóre 0:11
     
    Mountfield HK

    Hradec nastoupil v obou zápasech s odlišnou sestavou, snažil se protočit v zápasové zátěži co nejvíce hráčů. A také každý z duelů se nesl v různé atmosféře – zatímco ten první musely rozhodnout až nájezdy, ve druhém už si Východočeši pohlídali pohodlné vítězství.

    Přípravná klání načal Mountfield soubojem s moskevským Spartakem a diváci měli hned v prvním utkání nervy pořádně napnuté. Za stavu 1:1 totiž musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých sice Hradečtí proměnili hned tři, Spartak ale kontroval čtyřmi úspěšnými střelami a bral bod navíc.

    Ve druhém zápase se v brance Východočechů místo nové akvizice Marka Mazance představil odchovanec Daniel Dvořák, kapitánské céčko poprvé připnul nový vůdce kabiny Radek Smoleňák. Ten naskočil do přípravy hattrickem, jeho spoluhráči přidali ještě tři trefy a protože Slovan Bratislava skóroval jen dvakrát, odnesl si Hradec tříbodové vítězství 6:2.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Pardubičtí provedli před sezónou významné změny jak ve vedení klubu, tak v hráčském kádru a na jejich týmu je vidět, že odehrává první letní zápasy. Po dvou kláních totiž nemá Dynamo na kontě nejen žádný bod, ale také ani jeden vstřelený gól.

    Nejprve se Pardubice střetly se Slovanem Bratislava, o tomto zápasu rozhodla především prostřední třetina. V té totiž Bratislavští vsítili dvě branky, třetí přidali na startu poslední periody a o jejich výhře 3:0 bylo rozhodnuto, jelikož Pardubičtí rozvlnit soupeřovu sít nedokázaly. Zajímavostí je, že ve východočeské brance se představil junior Tomáš Vlk.

    Proti Spartaku Moskva už byl mezi třemi tyčemi zpět Ondřej Kacetl, ani on ale nedokázal zabránit vysoké prohře svého celku. Dynamo se totiž znovu střelecky trápilo, naopak Moskva pálila jeden gól za druhým. Z toho vyplynula pardubická porážka 0:8 a v závěrečný den Mountfield Cupu se tak hokejisté Dynama pokusí získat alespoň první body do tabulky.
     
    Co se týká kalkulací ohledně letošního vítěze, nedá se vzhledem k předchozím hracím dnům říci příliš mnoho. Jisté je snad jen to, že Pardubice skončí za jakékoliv situace na poslední čtvrtém místě, medailové rozuzlení mezi Hradcem, Moskvou a Bratislavou se dozvíme až s ohledem na dnešní duely.
     
    Jelikož v odpoledním mači podlehl Slovan Bratislava svému soupeři v základní hrací době 3:5, o vítězi letošního Mountfield Cupu je rozhodnuto již nyní – titul slaví Spartak Moskva! Jisté je rovněž to, že domácí Hradec bude stříbrný, z bronzu se může radovat Slovan a na posledním míst skončí Pardubice.

    I když je ale o pořadí rozhodnuto již nyní, východočeské derby jist nebude o nic méně zajímavé.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Lukeš (Mazanec) – Váňa, Čáp, Šalda, Havránek, Gaspar, Nedomlel, Váchal – Vincour (C), Kubík, Perret – Vopelka, Pilař, Chalupa – Berger (A), Bičevskis, Miškář (A) – Zabloudil, Matějček, J. Dvořák.

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Vlk) – Ivan, Mert, Kozák, Bučko, Nedbal, Blažej, Oliva – Bondra, Pochobradský, Kusý – Mandát (C), Kuťák, Machač – Matýs, Škvrně, Koblížek – Rouha, Rohlík, Antoníček.

    Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Lhotský, Svoboda.
     
    Zatímco Dynamo pošle podruhé na turnaji do branky Ondřeje Kacetla, hradečtí trenéři se rozhodli vyzkoušet zbývajícího gólmana z trojky, kterou mají k dispozici. Po Marku Mazancovi a Danielu Dvořákovi bude tentokrát hájit tři tyče Štěpán Lukeš.
     
    Oba celky za podpory fanoušků nastupují na modré čáry, což znamená jediné – poslední mač letního Mountfield Cupu co nevidět začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Ondřej Kacetl vyjel z branky, aby zneškodnil hradecké nahození. Kotouč se odkutálel až do středního pásma.
     
    00:24
    Tomáš Vincour zkusil vypálit k pravé tyčce, ta ale byla výstroj hostujícího brankáře.
     
    01:12
    Dynamo teď mělo po signalizovaném času chvilku na to, aby zahájilo útok, nahrávka ale nebyla přesná a ke střele se pardubický celek nedostal.
     
    01:52
    V rohu po Kacetlově levici zůstala po souboji zamotaná dvojice protihráčů a chvilku se tak hrálo čtyři na čtyři.
     
    02:00
    První přesilovka je tu a vyzkouší si ji Mountfield, jelikož Pardubice hrály v šesti.
     
    02:26
    Jordann Perret se mohl proti svému bývalému celku blýsknout gólem, jeho pokus z mezikruží ale zlikvidoval Kacetl.
     
    02:58
    Urostlý Richard Nedomlel dorážel s pukem na hraně brankoviště, i tentokrát ale pardubický brankář odolal.
     
    03:33
    Hosté se na Chvíli osvobodili, teď už ale musejí opět dávat pozor na další hradeckou střelu od modré lajny.
     
    04:04
    V plném počtu se hrálo jen čtyři vteřiny, nyní je na řadě pardubická přesilovka. Také Hradec byl totiž potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    04:14
    Hradečtí rychle vyhodili a nyní se snaží držet soupeře co nejdál od své branky.
     
    04:44
    A to se jim dařilo celkem dlouho, protože až nyní zavezl Marek Škvrně touš za modrou čáru.
     
    05:11
    Přesilovka Dynama už je za svou polovinou a Pardubičtí stále ne a ne se usadit v útočné třetině. Hradečtí dobře brání a posílají pryč jeden puk za druhým.
     
    06:04
    Pardubice toho v početní výhodě příliš mnoho nevymyslely, teď už se hraje opět v plném počtu.
     
    06:27
    A Jaroslav Dvořák se rovnou zapojil do útočné akce, v pozici mezi kruhy však nestihl včas zpracovat kotouč.
     
    06:57
    Puk nahozený za bránu Lukášem Vopelkou sebral Ondřej Kacetl, jeho přiťuknutí na spoluhráče se ale nepovedlo tak, aby mohly Pardubice vyhodit.
     
    07:36
    Lvi mohli jít do vedení! Patrik Miškář vypálil z levého kruhu a odražený kotouč skákal kolem brankoviště a stačilo jej zvednout nahoru do sítě. Jenže místo toho skončila dorážka jen na Kacetlově nataženém betonu.
     
    08:18
    Denis Kusý nejprve střílel z pravé strany a poté se ještě pokoušel před bránou tečovat nahození od mantinelu, úspěch ale neslavil.
     
    09:13
    Prakticky poprvé v zápase se Pardubičtí drží delší dobu v pásmu a kombinují před Štěpánem Lukešem. Co z jejich nahrávek vzejde?
     
    09:45
    Nakonec se místo pardubické střely ujali puku domácí a útočí oni.
     
    10:08
    Lukáš Vopelka posunul touš na Matěje Chalupu, tomu ale v rozhodující chvíli utekl puk z hokejky. O dorážku se ještě pokoušel Radek Pilař, trefil ale jen Kacetlovu výstroj.
     
    10:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už je ale kotouč v brance a Hradečtí slaví první gól! Jan Berger nahodil puk na pardubickou svatyni a černá pryž se odrazila příhodně na hokejku PATRIKA MIŠKÁŘE. Ten se s ničím nepáral a zavěsil do vzdálenějšího vinglu – 1:0. Asistence: Jan Berger.
     
    11:17
    Mountfield se hned hrnul znovu do útoku, dvě po sobě jdoucí akce ale přerušil z důvodu ofsajdu hvizd rozhodčího.
     
    11:28
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice se ale rychle oklepaly a prvním gólem na turnaji srovnávají se soupeřem krok! Hradečtí si nepohlídali zadní vrátka, čehož využil rychlonohý FILIP KUŤÁK. Ujel do samostatného úniku, předvedl svižnou kličku a rychle zakončil do odkryté části branky – 1:1. Asistence: Michal Machač.
     
    12:43
    A Pardubice teď mají možnost dokonce otočit vývoj zápasu, k dispozici totiž mají přesilovku. Jaroslav Dvořák byl potrestán za sekání.
     
    13:06
    Denis Kusý překvapil zadovkou všechny své spoluhráče, Dynamo ale i tak dokázalo udržet pásmo a pokračuje v útoku.
     
    13:30
    To ale neplatí od nynější chvíle, protože Hradec vystihl nahrávku a poslal puk přes všechny čáry.
     
    13:55
    Ondřej Rohlík střílel z poměrně velkého úhlu, Štěpán Lukeš ale musel předvést hbitý švih levým betonem, aby kotouč vyrazil.
     
    14:26
    Puk dolétl poněkolikáté během chvíle k Ondřeji Kacetlovi, z hostující přesilovky toho už příliš nezbývá.
     
    14:44
    A nyní je Mountfield už v plném počtu.
     
    15:26
    David Váňa prostrčil puk do útočné třetiny a odjel střídat, v útoku pokračují jeho spoluhráči.
     
    15:51
    Jordann Perret se prodíral osou hřiště za pukem, aby mohl z mezikruží zakončit, nedovolil mu to ale pardubický obránce. O touš se pak postaral Kacetl.
     
    16:34
    Radek Pilař poslal kotouč k zadnímu mantinelu, tam ale nebyl nikdo v černém, kdo by mohl prodloužit do brankoviště.
     
    17:10
    Maris Bičevskis zkusil svižnou střelu z levé strany, Ondřej Kacetl se ale nenechal nachytat.
     
    17:45
    Obránce Martin Bučko se protáhl až před domácího gólmana, jemuž se snažil umístit puk mezi nohy. Štěpán Lukeš ale betony sklapl včas!
     
    18:27
    Karel Nedbal střílel od modré čáry, Lukeš si ale jeho pokus našel lapačkou a pohlídal také následné dorážky.
     
    18:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Do první sirény zbývá přesně 84 vteřin a Hradec se podruhé v duelu dostává do vedení! Adam Kubík postrčil puk na sjíždějícího si RADIMA ŠALDU, který se do kotouče opřel a umístil ho přesně do horní části branky – 2:1. Asistence: Adam Kubík.
     
    19:55
    Tomáš Vincour mohl zvýšit na 3:1, jeho nastavená hůl ale nedokázala usměrnit křižnou nahrávku do odkryté svatyně!
     
    20:00
    Denis Kusý je na konci třetiny vyloučen za vysokou hůl, a tak bude mít Hradec na startu té druhé přesilovku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část východočeského derby je minulostí a díky třem gólům můžeme říct, že o zábavu nouze nebyla. Hradečtí hokejisté vstoupili do zápasu aktivněji a Ondřej Kacetl měl více práce než na druhé straně Štěpán Lukeš, z toho taky plynulo následné hradecké vedení, které domácí získali v 11. minutě. Neradovali se ale dlouho, protože obraně Mountfieldu ujel Filip Kuťák a prvním pardubickým gólem na turnaji srovnal na 1:1. Dynamo se začalo dostávat více před branku a vymyslelo i několik zajímavých kombinací, přesto to byl ale pořád o něco aktivnější Hradec, kdo se ještě před odchodem do kabin ujal znovu vedení, tentokrát 2:1.
     
    Lvi tak půjdou do prostřední části s o něco lepší náladou díky jednobrankovému náskoku, hrát se znovu začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Michael Gaspar zakončil kombinace střelou od modré čáry, ta ale byla zablokována prvním bránícím hráčem a Pardubice se osvobozují.
     
    21:46
    Patrik Miškář poslal křižnou nahrávku na Lukáše Vopelku, tomu ale puk nesedl na hůl ideálně a nedokázal vystřelit.
     
    22:00
    Dynamo je v plném počtu, tuhle přesilovku ubránilo bez větších potíží.
     
    22:46
    Michal Oliva neměl dostatečnou rychlost k tomu, aby vyrazil od modré čáry ke střele z osy hřiště, a tak ho o puk obral vracející se hradecký bek.
     
    23:07
    Hra se aktuálně odehrává především ve středním pásmu, kde si hokejisté obou celků přehazují puk z hole na hůl a nemohou se dohodnout, kdo tedy bude útočit.
     
    23:44
    Matěj Zabloudil si najížděl před bránu, jenže puk zabloudil z jeho hokejky k mantinelu a střela se nekonala.
     
    24:29
    Hradečtí hokejisté krouží útočným pásmem, ti pardubičtí je však drží u mantinelů a nepouštějí ke střele.
     
    25:08
    Kotouč byl tečovaný mimo hrací plochu a rozhodčí tak vyjeli k časoměřičům vyzvednout nový. Vhazovat se bude u pardubické střídačky.
     
    25:44
    Jan Mandát našel z pravého kruhu Filipa Kuťáka, který se ocitl v dobré pozici na ose hřiště. Pálil zpoza nohou obránce, Štěpán Lukeš ale zasáhl.
     
    26:05
    I nyní ukryl hradecký gólman puk ve své náruči a zabránil tak případným dorážkám.
     
    26:29
    Jaroslav Dvořák přijel z druhé vlny na levý kruh a zkoušel najít místo u bližší tyče, z první však trefil jenom Ondřeje Kacetla, který se včas přesunul.
     
    26:38
    Krátce po vhazování se do palebné pozice na vrcholu kruhů dostal Tomáš Vincour, jeho pumelice však byla vyražena do ochranné sítě.
     
    27:28
    Denis Kusý se mohl blýsknout srovnávacím gólem! Mladý útočník si najel na levý kruh a hledal místo mezi Lukešovými betony, ty sklapl hradecký brankář doslova na poslední chvíli.
     
    27:49
    A opět nebezpečná pardubická akce! Michal Machač hledal místo mezi tyčí a tělem přesunujícího se gólmana, které rozhodně vidět bylo, jenže Lukeš se dokázal roztáhnout na čáře a vyškrábnout puk vedle!
     
    28:02
    Dynamo teď má další šanci na srovnání stavu, a to z přesilovky – Patrik Miškář bude dvě minuty pykat za podrážení.
     
    28:29
    Jan Mandát najel do pásma a hned od levého mantinelu vystřelil, nemířil ale vůbec přesně. Následně se Hradec osvobodil.
     
    29:08
    A znovu se puk proletěl až k Ondřeji Kacetlovi.
     
    29:35
    Marek Škvrně už byl dobrý metr v útočném pásmu, když za sebe hrábl pro puk, který se ještě nacházel v neutrální zóně. Z této situace tedy vyplynul ofsajd.
     
    30:04
    Hradec je v plném počtu, Lukeš se ale musel mít na pozoru. Marek Škvrně totiž pálil z mezikruží k tyči.
     
    30:26
    Daniel Blažej Hasil hradeckou šanci nedovoleným způsobem a odpyká si trest za hákování. Na Mountfield čeká početní výhoda.
     
    30:47
    První střelu ukryl Ondřej Kacetl v náručí a nyní se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    31:02
    Maris Bičevskis hledal odražený puk na ose příliš dlouho a než jej stihl poslat na bránu, odklidili ho pryč Pardubičtí.
     
    31:14
    Hráči Dynama vyjeli v oslabení do přečíslení, to ale obětavým skokem ukončil vracející se domácí hokejista.
     
    32:20
    Richard Nedomlel nastavil na vrcholu brankoviště hůl, nahození Matěje Zabloudila ale tečoval jenom mimo branku.
     
    32:27
    Hosté jsou na ledě v pěti, Kacetl ale musel po Vincourově pokusu z úhlu schovat puk v náručí.
     
    32:54
    Jako horký hrnec si předávají ve středním pásmu hráči kotouč. Kdo nakonec zaútočí?
     
    33:39
    Byli to Hradečtí, kdo se představil ve střelecké šanci. Lukáš Vopelka se dostal k pokusu z levé strany a Kacetl měl co dělat, aby jeho ránu vyrazil.
     
    34:56
    Lukáš Vopelka posouval z úhlu puk před bránu, kde číhal před odkrytou sítí Radek Pilař. Jenže se mu nepovedlo přes bránícího hráče usměrnit puk za brankovou lajnu!
     
    35:36
    Maris Bičevskis byl u mantinelu připraven o kotouč a Pardubice zamířily na druhou stranu, jejich útok ale neměl dlouhého trvání.
     
    36:17
    Radim Šalda nahodil dobře mířenou ranou puk na Kacetla až z vlastního obranného pásma, pardubický gólman se ale touto situací nenechal vyvést z míry.
     
    37:09
    Jaroslav Dvořák posouval z osy hřiště puk na pravou stranu, jenže jeho spoluhráč měl příliš krátkou hokejku na to, aby na puk dosáhl.
     
    37:55
    Štěpán Matějček našel od zadního mantinelu skvěle mířenou přihrávkou Tomáše Vincoura, jenž střílel z mezikruží z první. Jenže přestřelil!
     
    38:32
    Hradečtí hokejisté se dočkali z přečíslení další branky, jenže ta nemůže být uznána, protože těsně před jejím dosažením rozhodčí odpískal Richardu Nedomlelovi faul za vysokou hůl! Pardubice tak naopak mají přesilovku.
     
    39:14
    Hradec vyhodil přes všechny čáry, Dynamu se zatím nepovedlo usadit v útočné třetině.
     
    39:45
    A opět kotouč vyletěl přes modrou čáru, Pardubice musejí začít útočit znovu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střelecké pokusy prostřednímu dějství rozhodně nechyběly, gólový účet se ale přesto nezměnil. Pardubičtí měli nejprve hned dvě obrovské šance na vyrovnání za sebou, v bráně Hradce se ale zaskvěl Štěpán Lukeš. V druhé polovině třetiny to byli naopak domácí, kdo mohl hned několikrát navýšit své vedení. Jenže ani jim nebylo Štěstěnou a Ondřejem Kacetlem přáno, v samém závěru navíc jejich dosažená branka nemohla být uznána pro předchozí faul. I po čtyřiceti minutách tedy Mountfield vede těsně 2:1 a do poslední třetiny, která začne přibližně v 19:36, půjdou Pardubice s 30 vteřinami početní výhody.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Pardubice načaly svůj zbytek přesilovky nepřesnou nahrávkou a zakázaným uvolněním.
     
    40:23
    Po souboji u mantinelu skončil kotouč mezi střídačkami a hra je tak opět přerušena, tentokrát proběhne buly ve středovém kruhu.
     
    40:31
    Richard Nedomlel je na ledě a Mountfield tím pádem hraje v plném počtu.
     
    41:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nenápadná akce, ale zakončená přesně mířenou trefou. Hradečtí odskakují na rozdíl tří gólů! Jan Berger předal touš MARISI BIČEVSKISOVI, který měl na pravém kruhu dostatek prostoru k tomu, aby s černou pryží zamíchal a poslal ji kolem tyče chladnokrevně do sítě. Asistence: Jan Berger, Patrik Miškář.
     
    41:22
    Richard Nedomlel se vrací na trestnou lavici, tentokrát si odpyká trest za pozdní dohrání.
     
    42:40
    Pardubičtí doráželi zblízka na Štěpána Lukeše, ten ale odolal a puk za svá záda nepustil.
     
    42:54
    Síly na ledě se nyní na chvíli vyrovnají, pardubický Radovan Bondra se totiž v útočném pásmu dopustil sekání.
     
    43:31
    Hra čtyři na čtyři je pryč a začala zkrácená přesilovka domácího celku.
     
    44:08
    Radim Šalda pálil křížem od modré čáry, o kousek ale netrefil branku.
     
    44:27
    Další hradecká akce skončila jen na soupeřových holích a s rozehrávkou pomohl Štěpán Lukeš.
     
    44:51
    Jaroslav Dvořák střílel zprava mezi betony, ty však Ondřej Kacetl sklapl včas.
     
    44:56
    Také Dynamo je v plném počtu, přesilovky tedy zůstaly nevyužity.
     
    45:14
    Po Lukešově pravici se schylovalo k potyčce, rozhodčí ale situaci rozehnali včas.
     
    45:37
    Tomáš Vincour se ocitl dnes již v několikáté gólové šanci, ani tentokrát se ale radovat nemohl. Před úplně prázdnou částí klece totiž bekhendem nastřelil jenom tyčku!
     
    46:26
    Hradec si svou aktivitou v útočném pásmu vybojoval přesilovou hru, pardubický Marek Škvrně se totiž dopustil podrážení.
     
    46:56
    Pardubice se sice osvobodily, ale jen na chvíli. Hradec se totiž znovu žene před soupeřovu bránu.
     
    47:15
    Tomáš Vincour nic nevymýšlel a z levého kruhu jednoduše vypálil, jeho bombu dokázal poslat Kacetl mimo tři tyče.
     
    47:55
    Štěpán Lukeš pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, útočná akce se ale nepovedla dle představ.
     
    48:30
    I v závěru přesilovky byli domácí aktivní, leč gól nevsítili. A tak se hraje klasicky pět na pět.
     
    49:11
    Poměrně dlouhou dobu se hrálo bez přerušení, teď si ale hráči dopřejí trochu oddechu. Ondřej Kacetl totiž schoval střelu zleva ve výstroji.
     
    49:44
    Zakázané uvolnění stěhuje hru před pardubického brankáře, Dynamo nemůže na led poslat čerstvé síly.
     
    50:15
    Richard Nedomlel napřáhl na modré čáře, jeho rána ale nepřekonala hned prvního bránícího hráče.
     
    51:03
    Jaroslav Dvořák se probíjel do střely, jenže v rychlosti se místo gólu dopustil faulu a kvůli nedovolenému bránění je odeslán na trestnou lavici. Do šarvátky se následně pustili ještě hradecký Radim Šalda a pardubický Jan Mandát, oba vyfasovali dvě minuty za hrubost. Z toho tedy vyplývá přesilovka Dynama.
     
    51:39
    Jordann Perret střílel z předbrankového prostoru, Kacetl ale zasáhl.
     
    51:49
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Rozhodčí signalizovali dvojnásobnou přesilovku Pardubic, ta se ale konat nebude. Dynamo totiž využilo už ponechanou výhodu! Puk se odrazil na hůl KARLA NEDBALA, jenž jej z první uklidil do horní části brány – 3:2. Asistence: Marek Škvrně.
     
    51:49
    Radek Pilař odchází na trestnou lavici za hákování a klasická přesilovka Pardubic tak pokračuje.
     
    52:46
    Tentokrát nevydržela přesilovka hostům příliš dlouho, protože hráli v šesti a obdrželi trest pro hráčskou lavici. Pošty na ledě jsou tedy nyní vyrovnané.
     
    53:42
    Kotouč se odrazil do obloučku a spadl k levé ruce Ondřeje Kacetla, který hrací předmět pro jistotu schoval pod lapačku a přerušil hru.
     
    53:49
    Pokus Jordanna Perreta byl zblokován nad horní tyč, následně jsou Hradečtí v plném počtu. Začíná jejich zkrácená přesilovka.
     
    54:28
    Pardubice se už podruhé osvobodily a tentokrát dokonce zamířily do útoku, zastavil je však ofsajd.
     
    54:46
    I zbytek oslabení si Dynamo pohlídalo a už je v plném počtu.
     
    55:13
    Richard Nedomlel se natahoval po puku tak dlouho, až ho shrábl hokejkou a povedlo se mu i vystřelit. Rána sice neměla největší rychlost, Kacetl ale musel kotouč chytit do nepříjemného místa – mezi ruku a tělo.
     
    55:50
    To Radim Šalda nyní vyslal slušnou dělovku z vrcholu kruhu, pro kterou musel pardubický strážce tří tyčí hodně rychle natáhnout rukavici.
     
    56:10
    Pokus Davida Váni byl několikrát ztečován a nakonec proskákal kolem tyčky do rohu.
     
    56:32
    Richard Nedomlel tentokrát pálil z pravé strany modré lajny, jeho střelu ale Kacetl dobře viděl a skryl v lapačce.
     
    56:48
    Střela Michala Machače se otřela o výstroj hradeckého hráče a kotouč se tak odrazil mimo tři tyče.
     
    57:32
    Tohle byla od Hradeckých poměrně laxní rozehrávka zpoza vlastní brány, kotouč dvěma soupeřům ale nakonec stihl Radek Pilař odebrat dřív, než se dostali ke střele.
     
    58:10
    Do třetí sirény zbývají necelé dvě minuty, Hradec je v útočném pásmu.
     
    58:45
    O puk se dlouho bojuje v rohu pardubického útočného pásma, Ondřej Kacetl je pryč z brány!
     
    59:00
    Dynamo vystřelilo v power-play první ránu, ta ale skončila jenom v Lukešově lapačce.
     
    59:00
    Před dalším vhazováním si pardubičtí trenéři berou oddechový čas.
     
    59:08
    Rozhodčí signalizuje trest pro hradeckého hráče!
     
    59:13
    Richard Nedomlel odjíždí do kabiny, obdržel totiž 2 + 10 minut za krosček.
     
    59:13
    A Pardubice pokračují i ve hře bez gólmana, hraje se tedy šest na čtyři!
     
    59:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    A zdá se, že 25 vteřin před koncem třetí třetiny máme rozhodnuto. Mountfield totiž trefil prázdnou bránu a bere si zpět dvougólový náskok! Už to vypadalo, že přečíslení dokáže zlikvidovat vracející se pardubický bek, pak se ale k puku dostal ADAM KUBÍK, který kotouč dopravil na místo určení – 4:2. Asistence: Jordann Perret.
     
    59:35
    Závěr duelu se odehraje v pardubické početní výhodě 5 na 3, hradecký Radim Šalda totiž ještě vyfasoval dvě minuty za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vybrání pardubický gólman Ondřej Kacetl a hradecký forvard Adam Kubík.
     
    Turnaj je definitivně u konce, a i když o konečném pořadí bylo rozhodnuto už před startem derby, pojďme si ještě jednou zopakovat, kdo se umístil na jakém místě:

    1. Spartak Moskva (8 bodů)
    2. Mountfield HK (7 bodů)
    3. HC Slovan Bratislava (6 bodů)
    4. HC Dynamo Pardubice (0 bodů)
     
    Individuální ceny byly za výkony na Mountfield Cupu rozděleny následovně:

    Nejlepší brankář: Július Hudáček (Spartak)
    Nejlepší obránce: Matic Podlipnik (Slovan)
    Nejlepší útočník: Robin Hanzl (Spartak)
    Nejlepší střelec: Radovan Puliš (Slovan, 4 góly)
    Nejlepší hráč turnaje: Radek Smoleňák (Mountfield HK, 3+1)
     
    V prvním východočeském derby byli hlavně zpočátku více aktivní domácí, kteří se hnali do jedné šance za druhou, po dvaceti minutách také vedli 2:1. I přes šance na obou stranách následně prostřední část gól nepřinesla, ta třetí poté přinesla spoustu vyloučení a napínavý závěr. Dynamo totiž útočilo v přesilovce na smazání jednogólového manka, nakonec však Mountfield potvrdil výhru trefou do prázdné brány a výhrou 4:2 si osladil 2. místo na Mountfield Cupu 2019.
     
    Ode mě je to v tuto chvíli již definitivně vše. Přeji příjemné letní dny a u dalších hokejových zápasů se těším na počtenou! (20:27:23)

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 11. Miškář (Berger), 19. Šalda (Kubík), 42. Bičevskis (Berger, Miškář), 60. Kubík (Perret) – 12. Kuťák (Machač), 52. Nedbal (Škvrně)


    Mountfield HK: Lukeš (Mazanec) – Váňa, Čáp, Šalda, Havránek, Gaspar, Nedomlel, Váchal – Vincour (C), Kubík, Perret – Vopelka, Pilař, Chalupa – Berger (A), Bičevskis, Miškář (A) – Zabloudil, Matějček, J. Dvořák.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Vlk) – Ivan, Mert, Kozák, Bučko, Nedbal, Blažej, Oliva – Bondra, Pochobradský, Kusý – Mandát (C), Kuťák, Machač – Matýs, Škvrně, Koblížek – Rouha, Rohlík, Antoníček.

    Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 3 530
    thejrc.org