Marseille – Remeš 0:2 (kon.) | Montpellier – Rennes 0:1 (kon.) | Brest – Toulouse 1:1 (kon.)
Dijon – Saint-Étienne 1:2 (kon.) | Angers – Bordeaux 3:1 (kon.) | Nice – Amiens 2:1 (kon.)
konec
OGC Nice
2:1 (1:0)
Amiens SC
Sobota 10.08.2019, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:8. (21:59:00)
     
    Pětiminutové nastavení je minulostí a zápas končí. Nice nakonec dotáhlo utkání do vítězného konce 2:1.

    První poločas začal velmi opatrně. Fotbalisté Nice ani Amiens se nemohli dlouho dostat do jediné střelecké pozice. Až těsně před půlhodinou hry přišel tvrdý faul Gnahorého, který už měl žlutou kartu a po druhé musel trávník předčasně opustit. Nice využilo početní převahu velmi rychle. Po rozehrávce rohového kopu se opřel do střely Le Bihan a míč ještě tečoval Christophe Hérelle.

    Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Nice sice drželo míč, ale pojišťovací gól nemohlo vstřelit a tak přišel trest. Po chybě v domácí obraně se dostal k míči Chadrac Akolo, který následně chladnokrevně propálil gólmana v brance Nice. Už to vypadalo, že se týmy rozejdou za nerozhodného stavu, ale z poslední akce udeřil hlavou Dante a rozhodl o vítězství svého celku.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Dante si při oslavě gólu svlékl dres a inkasoval ještě žlutou kartu.
    90+5. DANTE - 2:1
     
    90+5
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice se v páté minutě nastavení vrací do vedení. Ganago vybojoval rohový kop, ten poté přistál přesně na hlavě DANTEHO a kapitán Nice s odrazem od zem překonal brankáře Gurtnera.
     
    90+4
    Régis Gurtner si dal na čas s rozehrávkou od své branky. Amiens se dlouho u míče nezdrželo a znovu se muselo zatáhnout před pokutové území.
     
    90+3
    Hosté se po zisku míče snažili o rychlý přechod, ale zastavil je velmi brzy hlavní rozhodčí, který odpískal faul Blina. Následně se ale nedovoleným zákrokem provinil i Tameze.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Dante měl co dělat, aby udržel na zádech napadajícího Ghoddose. Následně se ale domácí dostali do útoku, ale Ganaga ubránil Lefort.
     
    90
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Patrick Burner, přichází Ihsan Sacko.
     
    89
    Ganago se srazil v hlavičkovém souboji s Aleesamim. Oba hráči zůstali na trávníku, ale vypadá to, že to více odnesl hostující obránce.
     
    88
    Až od brankáře musela vzniknout další akce domácího celku. Amiens se ale stačilo rychle zformovat v obraně před pokutovým územím.
     
    87
    Nice se však u balonu příliš dlouho nezdrželo. Do protiútoku mohl jít Ghoddos, ale míč mu uskočil od kopačky a poté musel faulovat.
     
    86
    Guirassy nebezpečně zajel do Cypriena a domácí budou ještě rozehrávat standardní situaci.
     
    85
    Nice si chce z dnešního duelu odnést všechny tři body a tak se snaží útočit. Souhra Tamezeho s Le Bihanem ale skončila nezdarem.
    83. Chadrac AKOLO - 1:1
     
    83
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Neskutečné! Amiens srovnává deset minut před koncem. Nice hrálo až příliš pasivně a je potrestáno. Po zmatcích v obraně domácího celku se dostal k míči střídající CHADRAC AKOLO, který si chladnokrevně poradil i s vyběhnutým gólmanem.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Nice zatím stále drží jednobrankové vedení nad Amiens.

    Vít Schück

    Branky: 33. Hérelle (Le Bihan), 90+5. Dante – 83. Akolo

    Karty:   80. Le Bihan (NIC), 90+5. Dante (NIC) – 7. Monconduit (AMI), 18. Gnahoré (AMI), 80. Guirassy (AMI)   28. Gnahoré (AMI)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:8.
    OGC Nice: Clementia – Burner (90. Sacko), Hérelle, Dante, M. Sarr – Cyprien, Tameze, Walter (56. Sylvestre) – Maolida (57. Srarfí), Le Bihan, Ganago.
    Náhradníci: Cardinale – Pelmard, Sacko, Srarfí, Sylvestre, Thuram, Coly.

    Amiens SC: Gurtner – Jallet, P-D. Gouano, Lefort, Aleesami – Gnahoré, Blin, Monconduit (82. Zungu) – Otero (65. Akolo), Guirassy, Timite (77. Ghoddos).
    Náhradníci: Dreyer – Akolo, Dibassy, Gendrey, Ghoddos, Zungu, Talal.
    ocianews.com