Atlético – Juventus 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:1 (2:1)
Juventus FC
Sobota 10.08.2019, 18:06 • Friends Arena (Stockholm) • International Champions Cup
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! International Champions Cup má před sebou vůbec poslední zápasy, ve kterém se proti sobě představí Atlético Madrid a Juventus FC.
     
    Atlético Madrid

    Fotbalisté Atlética mají za sebou dva zápasy v rámci tohoto turnaje, navíc oba skončily vítězstvím. Hned úvodní duel proti Guadalajaře nabídl hodně vyrovnanou podívanou, přičemž španělský celek dohrával bez vyloučeného Llorenteho. Utkání žádnou branku nepřineslo, a tak o vítězi musely rozhodnout pokutové kopy, ve kterých byli úspěšnější hráči Atlética. Ti si pořádně zastříleli v nadcházejícím zápase, utkali se totiž s Realem Madrid, přičemž bylo k vidění hned deset branek. O sedm z nich se postarala Simeoneho družina, která tak bude útočit na třetí vítězství v rámci ICC.
     
    Juventus FC

    Na opačné straně stojí italský Juventus, který rovněž odehrál dva zápasy v rámci ICC. Stará dáma se při prvním souboji utkala s anglickým Tottenhamem, který nakonec slavil vítězství 3:2, které ve třetí minutě nastaveného času rozhodl Kane. Juventus měl namále také v následujícím střetnutí, hned po deseti minutách hry prohrával proti italskému Interu, avšak po změně stran došlo ke srovnání, načež o osudu zápasu rozhodly pokutové kopy. Ty nakonec lépe zvládl právě italský celek, jenž si připsal bonusový bod. Uvidíme, jak se mu bude dařit v dnešním souboji proti Atléticu.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Giménez, Savić, Lodi – Koke, Llorente, Saúl, Lemar – Joao Félix, Morata
    Náhradníci: Adán, Dos Santos – Arías, Camello, Correa, Costa, Hermoso, Herrera, Kalinić, Felipe, Montero, Moya, Muňoz, Riquelme, Sanabria, Sánchez, Šaponjić, Thomas, Vitolo

    Juventus FC: Szczesny – De Sciglio, de Ligt, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanić, Rabiot – Costa, Higuaín, Ronaldo
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Bentancur, Bernardeschi, Bonucci, Can, Cuadrado, Danilo, Demiral, Dybala, Mandžukić, Matuidi, Pellegrini, Rugani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal španělský celek, který bude hrát zleva doprava.
     
    3
    V úvodu utkání se poprvé k míči dostal brankář Szczesny, který konstruktivně poslal balón do strany, kde De Sciglio nedokázal s přesností navázat.
     
    4
    Do kombinace svého celku se zapojil také Ronaldo, který po krátkém driblinku spolupracoval s vedle stojícím Rabiotem, jenž ještě hledal Sandra.
     
    5
    Koke si na levém křídle vybral osamoceného Lodiho, který kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. Možná i proto přišla na řadu zpětná přihrávka na Saviće.
     
    6
    Juventus se s míčem dostal ke středovému kruhu, kde ale číhala pořádná smečka protihráčů. Rabiot tak u levé postranní čáry našel Ronalda, který se daleko nedostal.
     
    7
    O přihrávku si řekl také Trippier, který raději přenášel hru do volnějšího prostoru. Poté celkem zbytečně chyboval Savić, jenž pasem našel pouze Chielliniho.
     
    8
    Ronaldo se chtěl manévrem dostat přes Trippiera, avšak druhý jmenovaný zasáhl čistým způsobem. V krátkém časovém sledu ale fauloval záložník Koke.
     
    9
    Stará dáma si zajistila zisk úvodního rohového kopu. K rozehrávce se postavil Pjanić, jehož rozehrávka nakrátko nakonec přinesla přetažený centr.
     
    10
    Rabiotovi se podařilo vyvézt míč na druhou stranu, avšak tam ho aktivně napadal Saúl. Prvně jmenovaný se nakonec otočil a poté nahrával do moci de Ligta.
     
    11
    Atlético celkem dlouho kombinovalo na vlastní polovině, načež se na tu druhou vydal obránce Lodi, který ještě čekal na náběh svého kolegy Llorenteho.
     
    12
    Costa pouze sklepával na nohu de Ligta, který pro změnu ještě hledal lépe postaveného De Sciglia. Juventus se usadil před pokutovým územím soupeře.
     
    13
    Italský celek si nakonec vybojoval druhý rohový kop. Centrovaná nabídka se snášela směrem od branky, nakonec však dopadla na nohu Chielliniho, kterého dokázal vychytat Oblak.
    13. Oblak vytasil skvělý zákrok.
     
    14
    Morata se pokoušel dostat na druhou stranu, avšak taktickým způsobem se ho rozhodl zastavit Rabiot. Jednoznačný faul, Atlético raději rozehrálo po zemi.
     
    15
    Oblak odkopával míč na pravou stranu, kde v hlavičkovém souboji uspěl Sandro. Jeho důrazné odehrání skončilo za čárou, Trippier tak bude moci vhazovat.
     
    16
    Rabiot to zkoušel přízemní přihrávkou do pokutového území, našel ale pouze kopačku pozorného Giméneze, který míč posílal za brankovou čáru.
     
    21
    Lemar si pokoušel naběhnout na dalekonosný pas v podání Giméneze, nacházel se však v ofsajdovém postavení, což signalizoval také pomezní sudí.
     
    22
    Savić měl na odhlavičkování míče hodně času, nakonec ale našel pouze prostor hostujících hráčů. Krátce poté si Lodi řekl o zisk autového vhazování.
     
    23
    Hodně prostoru měl kolem sebe Pjanić, do jehož zakončení ještě vložil kopačku jeden z protihráčů. Na řadu přijde další rohový kop, pro Juventus již sedmý.
     
    24
    Atlético se rozhodlo přenést hru na levou stranu, kde to Lodi zkoušel nebezpečným centrem. Po něm se do šance dostal Llorente, jehož ránu vykopl z brankové čáry protihráč.
     
    24
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Trippier měl u pokutového území hodně času na centr do pokutového území, na něj si dokázal seběhnout Joao Félix, který velice prudkým nártem překonal brankáře Szczesnyho, jenž se po míči natahoval zcela marně. Střelu ještě tečoval THOMAS LEMAR, který je veden jako autor branky.
    24. LEMAR - 1:0
     
    25
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut. Do vedení se dostal španělský celek, na tahu tak jsou hráči Juventusu.
     
    26
    Navíc jsme sledovali bleskový protiútok, který středem hrací plochy táhl Félix. Přenechání míče pro Moratu přineslo tvrdé zakončení pouze do nohy soupeře.
     
    27
    Oblak odkopával od své branky, nicméně to v tomto případě zkoušel rozehrávkou po zemi. K míči se tak dostal Giménez, jenž poslal dalekonosný pas.
     
    28
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl Koke, který to udělal velice zkušeným způsobem. Khedira zcela evidentně fauloval, soupeř ale rychle rozehrál.
     
    29
    Trippier poděkoval za velice přesnou nahrávku, načež jednal s vedle stojícím Giménezem. Ten pro změnu ještě zapojil do kombinace brankáře Oblaka.
     
    29
    Stará dáma se dostala k pravé autové lajně, kde De Sciglio trochu zahnal Khediru. Italský celek to přesto zvládl, Rabiotovo zakončení ale neprošlo.
     
    29
    Juventus právě vstřelil branku!
    Na vyrovnání jsme zas tak dlouho nečekali! Italský celek se prezentoval důrazem u hranice pokutového území, tam se navíc k volnému míči dostal SAMI KHEDIRA, který velice přesně zamířil ke vzdálenější konstrukci, přičemž brankář Oblak byl v pohybu na druhou stranu.
    29. KHEDIRA - 1:1
     
    30
    Juventus tak celkem rychle dokázal vyrovnat, v tuto chvíli je stav opět nerozhodný. Nutno dodat, že zatím sledujeme velice ofenzivní záležitost.
     
    31
    Do zakončení se dostával Costa, avšak to mu na poslední chvíli zablokoval vracející se Lodi. Následný rohový kop nabídl menší závar před brankářem Oblakem.
     
    33
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Španělský celek se dostává zpět do vedení! Thomas Lemar se prezentoval fantastickým pasem na naběhnuvšího JOAA FÉLIXE, který si dokázal pohlídat ofsajdovou linii a poté pohodlně překonal brankáře Juventusu.
    33. Joao FÉLIX - 2:1
     
    36
    Costovi se na pravém křídle podařilo dostat přes protihráče, avšak poté svým centrem našel pouze hlavu Saviće. Juventus se dostal k volnému míči.
     
    37
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Juventus. I tentokráte na sebe vzal odpovědnost Pjanić, jehož nadýchaný bochánek nakonec odklízel Koke.
     
    38
    Lodi měl velké starosti s Costou, avšak prvně jmenovaný to udělal velice zkušeně. Tělem se dostal přes protihráče, který musel zatáhnout soupeře za dres.
     
    39
    Juventus se už delší dobu nachází na polovině soupeře, avšak zatím bez kýženého úspěchu. Před malým momentem se Giménezovi podařilo odklidit centr.
     
    41
    Rabiot dokázal v pokutovém území najít Higuaína, který si těžkou nahrávku zpracoval hrudníkem, avšak poté bez přípravy mířil skutečně hodně vysoko nad.
     
    42
    Na opačné straně je pískáno. Nedovoleným zákrokem se totiž prezentoval De Sciglio, který přesně před sudím fauloval Moratu, jen si vymodlil standardku.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem čtyř minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně ofenzivní podívanou. Úvodní minuty sice patřily Juventusu, avšak do vedení se dostal soupeř. Stará dáma si i přesto připravila hodně rychlou odpověď, avšak ani nerozhodný výsledek moc dlouho nevydržel. Zatím poslední branku měl na svědomí Joao Félix.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Giorgio Chiellini, přichází Leonardo Bonucci.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Marcos Llorente, přichází Thomas Partey.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Juventusu, jenž budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu přišel na řadu další nedovolený zákrok, tentokráte si rukama pomáhal Rabiot, čehož si všiml také hlavní rozhodčí.
     
    49
    Poté si ve vzduchu počínal velice kvalitně Savić, avšak jeho odehrání směřovalo pouze na nohu Costy, jehož utajená rána přeci jenom orazítkovala tyč.
     
    50
    Stará dáma si tak vyzkoušela další rohový kop, avšak i tentokráte se do vzduchu dostal jeden z protihráčů, který navíc razantním způsobem trefil Pjaniće.
     
    51
    Moratovi se podařilo roztáhnout hru do strany, kde se nacházel aktivní Félix. Jeho řešení protiútoku nebylo dobré, Koke měl k míči hodně daleko.
     
    52
    Costa si počkal na náběh Higuaína, který to ihned zkoušel na branku soupeře. Jeho zakončení nebylo špatné, avšak míč přeci jenom minul zadní tyč.
     
    53
    Saúlova rozehrávka byla hodně čitelná, u středového kruhu jí dokázal přečíst pozorný Rabiot, avšak ani jeho řešení kombinace nebylo zrovna dobré.
     
    54
    Hodně pohotově to před malým momentem zkoušel Costa, který si navedl míč na levou nohu, avšak svůj pokus zakroutil daleko vedle zadní šibenice.
     
    55
    Obrannou povinnost si splnil Sandro, kterému se podařilo odvrátit míč před dotírajícím Saúlem. Atlético navíc zahrávalo rohový kop, po kterém pálil vedle Lodi.
     
    56
    Trippier to udělal ukázkovým způsobem, padající míč totiž ještě udržel na hrací ploše, ba dokonce ho otřel o Ronalda, díky čemuž vybojoval autové vhazování.
     
    57
    De Scigliovi se v pokutovém území podařilo najít Khediru, který pro změnu netrefil ideálním způsobem balón. Ihned se po něm vrhl pozorný brankář Oblak.
     
    58
    Před malým momentem jsme sledovali hodně početné střídání na straně španělského celku. Jeho lodivod poslal na hrací plochu několik nových tváří.
     
    59
    Po delší době se divákům připomněl Ronaldo, který pouze přihrával vedle sebe na Khediru. Posléze z obrany vystoupil Bonucci, jenž roztáhl hru do strany.
     
    59
    Málem bylo vyrovnáno! Po rohovém kopu se k nebezpečnému zakončení dostal Rabiot, jehož prudká rána levou nohou skončila pouze na tyči.
     
    64
    Lodi si opět sbíhal na levé křídlo, kde ještě přihrával pod sebe na Correu, který centroval do malého vápna. Tam se Costovi nepovedlo vypálit dle představ.
     
    65
    Bernardeschi byl u hracího předmětu jako první, načež do něj hodně nevybíravým způsobem zajel Lodi. Tohle by v mistrovském utkání znamenalo kartu.
     
    66
    Bonucci to zkoušel dalekonosnou kolmicí na střídajícího Dybalu, avšak ten na prudkou přihrávku nedosáhl. Je tak po akci, Oblak bude moci vykopávat.
     
    67
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Atlético i nadále vede o jednu branku, navíc se v posledních minutách hra hodně vyrovnala, což je jen dobře.
     
    68
    Costa se probíjel k pokutovému území, odkud ještě roztáhl hru na levou stranu. Tam se nacházel Lemar, jehož centr si v šestnáctce našel pouze de Ligt.
     
    69
    Na poslední chvíli se podařilo zasáhnout De Scigliovi, který za sebe nepustil padající bochánek pro Costu. Tento zákrok si vysloužil potlesk stadionu.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Vitolo (Atlético Madrid).
     
    70
    Vitolo se dostal do menších problémů, avšak to přeci jenom zvládl na jedničku. Následná spolupráce s Riquelmem přinese pouze odkop od branky.
     
    71
    Riquelme si tentokráte seběhl na pravé křídlo, odkud ještě posílal zpětnou nahrávku na Herreru, který přišel o míč. Poté takticky fauloval obránce Hermoso.
     
    72
    Juventus opět rozehrával z vlastní poloviny, o což se postaral zkušený Bonucci. U postranní lajny skončil na zemi Dybala, který si ale pro faul nedošel.
     
    73
    Místo toho mohl vhazovat Sánchez, který raději hledal osamoceného Felipeho. Atlético to poté zkusilo nákopem, po kterém se Vitolo k míči nedostal.
     
    74
    I tak přijde na řadu další standardní situace. Matuidi byl v souboji o míč příliš pozdě, sudí tak celý střet sledoval, načež odpískal ve prospěch Atlética.
     
    75
    Před malým momentem to šikovným způsobem zkoušel talentovaný Riquelme, který si navedl míč na levou nohu a poté o kousek minul šibenici.
     
    76
    Na opačné straně se připomněl Dybala, který to rovněž zkoušel přímo na branku, avšak Oblak byl pozorný. Poslední minuty ale nejsou moc pohledné.
     
    81
    Cuadrado celkem dlouho váhal s přihrávkou, nakonec se rozhodl spolupracovat s Canem, jehož přenesení hry nebylo zrovna nejpřesnější.
     
    82
    Stará dáma to opět ukázkově vykombinovala, k finální přihrávce se dostal Cuadrado, který trefil pouze obětavého Hermosa. Tohle si říkalo o vyrovnání.
     
    83
    Dalekonosný pas přeci jenom našel naprosto osamoceného Vitola, který poté nepřesně předával Costovi. Ihned sledujeme rychlý protiútok Juventusu.
     
    84
    O obstarání autového vhazování se nakonec postaral Arías. Krátce poté jsme sledovali strkanici mezi Costou a Demiralem, překvapivě aktivnější byl prvně jmenovaný.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Ángel Correa (Atlético Madrid).
     
    85
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Atlético si stále drží jednobrankový náskok, italský celek je ale v posledních minutách aktivnější.
     
    86
    Na zadní tyči zůstal zcela osamocený Dybala, který přeci jenom zakončil, avšak jeho ránu zablokoval Hermoso. Poté na brankové čáře zasahoval Oblak.
     
    87
    Poté to po levém křídle zkoušel Cuadrado, avšak v pokutovém území nevyzrál na Hermosa. Atlético tahá za kratší konec, určitě by ocenilo konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem...
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Na útočné polovině si nedovoleným zákrokem pomohl Cuadrado, naopak velice dobře to provedl Correa, který svému celku zajistil volný kop.
     
    90+3
    Zanedlouho se dočkáme konce utkání. Atlético Madrid se s míčem nachází daleko od své branky, španělský celek si zřejmě hubené vedení pohlídá.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Atlética Madrid, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Druhý poločas nám přinesl o něco méně atraktivní podívanou, avšak po vystřídání důležitých hráčů, začal mít více ze hry Juventus, který několikrát pořádně prověřil brankáře Oblaka, který nakonec svému celku zajistil zisk tří bodů.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:12. Rohy: 1:14. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:19. (19:57:48)

    David Suchý

    Branky: 24. Lemar (Joao Félix), 33. Joao Félix (Lemar) – 29. Khedira

    Karty:   69. Vitolo (ATM), 84. Correa (ATM)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:12. Rohy: 1:14. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:19.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier (56. Hermoso), Giménez (56. Correa), Savić, Lodi (66. Sánchez)– Koke (C) (56. Felipe), Llorente (46. Thomas), Saúl (66. Riquelme), Lemar (66. Vitolo) – Joao Félix (56. Arías), Morata (56. Costa) (90+1. Šaponjić)
    Náhradníci: Adán, Dos Santos – Arías, Camello, Correa, Costa, Hermoso, Herrera, Kalinić, Felipe, Montero, Moya, Muňoz, Riquelme, Sanabria, Sánchez, Šaponjić, Thomas, Vitolo

    Juventus FC: Szczesny (C) (59. Buffon) – De Sciglio (71. Danilo), de Ligt (71. Demiral), Chiellini, Alex Sandro (60. Cuadrado) – Khedira (60. Matuidi), Pjanić (60. Bentancur), Rabiot (71. Can) – Costa (60. Bernardeschi), Higuaín (60. Dybala), Ronaldo (71. Mandžukić)
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Bentancur, Bernardeschi, Bonucci, Can, Cuadrado, Danilo, Demiral, Dybala, Mandžukić, Matuidi, Pellegrini, Rugani

    Rozhodčí: Ekberg

    Diváci: 49752
    ocianews.com