West Ham – Manchester City 0:5 (kon.) | Bournemouth – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Burnley – Southampton 3:0 (kon.)
Crystal Palace – Everton 0:0 (kon.) | Watford – Brighton 0:3 (kon.) | Tottenham – Aston Villa 3:1 (kon.)
konec
Burnley FC
3:0 (0:0)
Southampton FC
Sobota 10.08.2019, 16:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 6:12. (17:52:39)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Burnley, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Ačkoliv první poločas žádnou branku nenabídl, tak ten druhý přinesl hned tři přesné zásahy, přičemž se o všechny postaral domácí celek. Southampton tak během krátké chvíle inkasoval hned třikrát, navíc do konce zápasu nezbývalo moc času. Burnley si tak zajistilo zisk tří bodů, navíc uhájilo čisté konto.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Pope si tak přichystal odkop od své branky, se kterým nikam nepospíchal. Naopak rozehrával po zemi na Pietere, který ještě hledal volné spoluhráče.
     
    90+1
    Southampton zahrával ještě jeden rohový kop, po kterém se do souboje dostával Bednarek, jehož zakončení směřovalo výrazně vedle branky soupeře.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi se zdá být rozhodnuto, ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Valery si prostřednictvím autového vhazování vybral střídajícího Boufala, který se ocitl v hodně přehuštěném prostoru, načež přihrával na vlastní polovinu.
     
    87
    Ačkoliv přišlo na řadu autové vhazování, tak se posléze k míči dostal hostující Vestergaard, který raději spolupracoval s vedle stojícím kolegu Bednarkem.
     
    86
    Ve středu hrací plochy se k míči dostal domácí Gudmundsson, který se okamžitou nahrávkou snažil roztáhnout hru do strany, kde důrazně zabojoval soupeř.
     
    84
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Ashley Barnes, přichází Jay Rodriguez.
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Dwight McNeil, přichází Aaron Lennon.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Poslední minuty jsou jasně v režii hráčů Burnley, nicméně hosté se ještě rozhodně nevzdávají.
     
    81
    Southampton se nakonec díky přízemní kombinaci dostal ke středovému kruhu, avšak tam se nacházela přesila protihráčů, která vydolovala hrací předmět.
     
    80
    Na rohový kop si pro změnu naskočil obránce Tarkowski, který svůj pokus neposlal mezi tři tyče. Gunn okamžitě sebral míč a postaral se o rozehrávku od branky.
     
    79
    Domácí Barnes toužil po třetí brance, avšak v tomto případě ho dokázal vychytat hostující brankář Gunn, který vyrazil prudké zakončení za cenu rohového kopu.
     
    78
    Avšak poté se hrací předmět dostal pouze za postranní lajnu, Lowton tak mohl vhazovat. Nabídka podél autové čáry nebyla přesná, Romeu včas zasáhl.
     
    77
    O rozehrávku svého celku se staral obránce Bednarek, který vyvážel hrací předmět z vlastní poloviny. Jeho nahrávka nakonec putovala na nohu Obafemiho.
     
    76
    Southampton inkasoval už potřetí během krátké chvíle, což značí velice složitou práci. Hosté mají co dělat, do konce zápasu totiž nezbývá moc času.
    75. Johann GUDMUNDSSON - 3:0

    David Suchý

    Branky: 63. A. Barnes (Pieters), 70. A. Barnes (Pieters), 75. Gudmundsson


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 6:12.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Pieters – Gudmundsson, Cork, A. Westwood, McNeil (84. Lennon) – Wood, A. Barnes (84. Jay Rodriguez).
    Náhradníci: Hart – Bardsley, B. Gibson, Lennon, Hendrick, Jay Rodriguez, K. Long.

    Southampton FC: Gunn – Bednarek, J. Stephens (73. P.-E. Höjbjerg), Vestergaard – Valery, Ward-Prowse (C), Romeu, Bertrand – Adams (73. Boufal), Redmond – Ings (66. Obafemi).
    Náhradníci: A. McCarthy – Boufal, Djenepo, P.-E. Höjbjerg, Soares, Obafemi, Jošida.

    Rozhodčí: Scott – Davies, Garratt

    Diváci: 19784
    ocianews.com