Vltavín – Písek 1:1 (4:2 po pen.) | Domažlice – Sparta B 1:2 (kon.)
po penal. (4:2)
Loko Vltavín
1:1 (0:0)
FC Písek
Sobota 10.08.2019, 10:15 • Loko Vltavín • Česká fotbalová liga (A) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu úvodní zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Loko Vltavín a FC Písek.
     
    Loko Vltavín

    Vltavín se v loňském ročníku prezentoval velice dobrou hrou, která mu nakonec zajistila třetí pozici soutěže, přičemž manko na první Vyšehrad bylo šestibodové. Vltavín za celý ročník prohrál v deseti případech, nicméně dalších dvaadvacet zápasů přineslo kýžené vítězství. Domácí tým tohoto zápasu se opíral o nejlepší ofenzívu soutěže, špatně na tom nebyla ani obrana, jenž rovněž patřila k tomu lepšímu, co ČFL nabídla. Loko se tak i v letošním ročníku pokusí zaútočit na postup do druhé ligy, nicméně stále má před sebou celou sezónu.
     
    FC Písek

    Na opačné straně stojí fotbalisté Písku, kterým se loňská sezóna zas tak nepovedla. Písek se totiž musel smířit s šestnáctou pozicí, nicméně náskok na sedmnácté Brozany byl dvoubodový. Hostující tým tohoto zápasu vyhrál pouze v devíti případech, špatná forma byla k vidění ke konci soutěže, kdy Písek prohrál ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech. Hráči Písku se tak v letošním ročníku budou pokoušet o mnohem lepší tabulkové postavení, úspěchem by bylo postavení v horní polovině tabulky, což není zas tak nereálné.
     
    Úvodní sestavy:

    Loko Vltavín: Štorc – Podzimek (C), Abena, Pouzar, Hovorka, Šípek, Kuchař, Šnajdr, Šafařík, Maione, Studecký
    Náhradníci: Koblenc – Valíček, Šmalcl, Pejša, Uvíra, Špaček

    FC Písek: Klement – Vávra, Vacovský, Presl (C), Holý, Běloušek, Voráček, Hrachovec, Ulbrich, Sajtl, Valenta
    Náhradníci: Satrapa – J. Held, Petřík, Pecka, M. Held, Mařík, Hajdo

    Rozhodčí: Vít – Ježek, Slavíček.
     
    Ještě jednou Vás zdravím z místního stadionu, kde v současné době nepanuje žádné hezké počasí, naopak je zataženo a dost možná bude pršet.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hostující Holý musel pořádně zabrat, velice aktivně ho totiž napadal Pouzar, který se k míči nakonec nedostal. Písek bude moci vhazovat.
     
    4
    Ve středu hrací plochy se podařilo zasáhnout Maionemu, který ihned přeposílal do tandemu na Šafaříka, jenž přihrával prvně jmenovanému na paty.
     
    5
    Hosté rozjeli kombinaci na vlastní polovině, načež Vávra přešel na útočnou stranu, kde si obrannou povinnost splnil Hovorka, jenž zasáhl zodpovědně.
     
    6
    Holý se z levé strany postaral o provedení dalšího autového vhazování, prostřednictvím kterého si vybral Vacovského, jenž čekal na podporu svých kolegů.
     
    7
    Také Studecký mohl vhazovat, jeho dalekonosná nabídka nakonec našla Abenu, který nekompromisně poslal míč na pravou stranu, kde se nacházel Pouzar.
     
    8
    Už to vypadalo, že se Kuchař dostane do šance, avšak na poslední chvíli zasáhl jeden z protihráčů. Posléze odkopával pouze do zámezí Hrachovec.
     
    9
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Vltavín. K rozehrávce se nakonec postavil Šípek, jehož centr dokázal vyboxovat brankář Klement.
     
    10
    Posléze se k sympatickému zakončení protlačil domácí Maione, který to zkoušel střelou pod břevno, avšak Klement si s tímto pokusem dokázal poradit.
     
    11
    Hlavní sudí byl donucen přerušit, na hrací plochu totiž ulehl jeden z hráčů Písku, ke kterému nakonec přispěchala lékařka hostujícího mužstva.
     
    12
    To nic neměnilo na tom, že Loko zahrávalo rohový kop z pravé strany. Centr se nakonec snesl na přední tyč, kde se Abenovi nepodařilo zakončit.
     
    13
    Hostující Vávra se svižným krokem dostal na druhou stranu, kde se ještě pokoušel oslovit Ulbricha, avšak druhému jmenovanému přeci jenom něco chybělo.
     
    14
    Domácí brankář Štorc si pořádně zahrával s rozehrávkou, přičemž nakonec nerozehrál vůbec dobře. Vše skončilo útočným faulem hostujícího mužstva.
     
    15
    Pouzar se pokoušel na pravém křídle najít Šafaříka, což se nakonec vůbec nepovedlo. Naopak Klement odkopával do volného prostoru, kde uspěl Hovorka.
     
    16
    Abena skvěle zapracoval ve středu hřiště, poté si dovolil zpětnou nahrávku až na Studeckého, který ještě spolupracoval s brankářem Štorcem, jenž odkopl.
     
    21
    Podél autové čáry si to namířil hostující Voráček, který se poté snažil obhodit Abenu. To mu vyšlo, Písek tak bude moci zahrávat první rohový kop.
     
    22
    Tak nakonec se míč snesl ještě do autového prostoru, rohový kop logicky nepřišel. Místo toho jsme sledovali dalekonosný hod přesně na hlavu Šnajdra.
     
    23
    Nekompromisním způsobem jednal hostující Presl, který ihned po zisku míče odkopával daleko na druhou stranu, kde se k němu dostal brankář Štorc.
     
    24
    Domácí brankář se rozhodl odkopnout na levou stranu, kde se Šnajdr ve vzduchu neprosadil. To nemusí zas tak vadit, Loko bude alespoň vhazovat.
     
    25
    Po autovém vhazování přišel na řadu útočný faul, který pochopitelně uviděl také hlavní sudí. Klement si tak staví míč k dalekonosnému odkopu na druhou stranu.
     
    26
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím nepřinesla žádnou branku. Vltavín je o něco aktivnější, avšak bez gólového efektu.
     
    27
    Domácí hráči mají velké starosti s napadáním soupeře. Vávrovi se navíc podařilo zasáhnout čistě, poté se do šestnáctky prohnal Ulbrich, jehož ránu vyrazil na tyč brankář Štorc.
    27. Šance hostujícího celku.
     
    28
    Sledovali jsme tak první šanci tohoto zápasu, která nebyla zužitkována. Na opačné straně si faulem pomohl Maione, domácí se ani tentokráte daleko nedostali.
     
    29
    Další šance Písku! Hezká přihrávka pod sebe našla volného Valentu, s jehož přízemním zakončením doprostřed branky si Štorc poradil.
     
    30
    Dalekonosný pas se snášel na pravou stranu, kam si sbíhal také domácí Podzimek. Rychleji byl u balónu Presl, který navíc založil rychlou protiakci.
     
    31
    Včas se ke svému pokutovému území vrátil Kuchař, který šel do souboje o balón hodně důrazně, což přineslo kýžený úspěch v podobě odkopu od branky.
     
    36
    Valenta šikovně roztáhl hru do volného prostoru, odkud to na branku zkoušel Běloušek. Jeho rána z první prosvištěla daleko vedle svatyně.
     
    37
    Vltavín si po slibném zakončení vybojoval rohový kop z pravé strany. Šípkova rozehrávka směřovala po zemi, Kuchařovo řešení přineslo zablokovaný centr.
     
    38
    Až poté se konečně do pokutového území snesl centr, na který si naskakoval Podzimek. Jeho hlavička ze záklonu vystoupala vysoko nad branku.
     
    39
    Další akce domácího táboru přinesla ofsajdové postavení, ve kterém se ocitl Pouzar. Hráči Písku tak budou rozehrávat z hranice pokutového území.
     
    40
    Na řadu přišlo autové vhazování, po kterém se Maione pokoušel obtočit kolem protihráče, který zasáhl čistě. Na druhé straně neuspěl Voráček.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Holý si s vysokým balónem dokázal poradit, poté Hrachovec zkoušel oslovit Valentu, avšak přihrávka na posledně jmenovaného skončila pouze u Štorce.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Ondřej Sajtl (FC Písek).
     
    43
    Vltavín rozehrával od středového kruhu, přičemž Podzimek z jedničky sklepával na obsazeného Šafaříka, který nedokázal navázat na přesnost kombinace.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Sledovali jsme celkem nezáživnou podívanou, na první vyloženou šanci jsme čekali něco málo kolem třiceti minut. Písek mohl v krátkém časovém sledu dvakrát skórovat, avšak ani jednou se mu to nepodařilo, což platí také o domácích.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Ondřej Šípek (Loko Vltavín).
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali dalekonosný odkop v podání Studeckého, který na druhé straně našel pouze jednoho z protihráčů.
     
    49
    Poté došlo ke střetu u středového kruhu, přičemž si nedovoleným způsobem pomohl domácí Šípek. O rozehrávku se tak postará Ulbrich.
     
    50
    Po dalším souboji se na zemi ocitl hostující Voráček, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Kolmice se snášela na Kuchaře, který měl k míči daleko.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Roman Vávra (FC Písek).
     
    51
    Mnohem blíž k němu měl hostující brankář Klement, který ho okamžitě schoval do náruče. Loko si ale připravilo protiakci, při které se Abena nacházel v ofsajdu.
     
    52
    Maione se ještě pokoušel zastihnout hrací předmět na hřišti, avšak přihrávka byla přeci jenom o něco delší. Hosté tak budou moci opět vhazovat.
     
    53
    Hra se hodně rychle přemístila na pravou stranu, kde pro změnu vhazoval Hovorka. Písek se ale zmocnil míče, přičemž čistým způsobem zasáhl Šnajdr.
     
    53
    Vltavín právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Šnajdrovi se sice centr do pokutového území nepovedl, poté se ale míč dostal zpět do šestnáctky, kde se k němu dostal ONDŘEJ ŠÍPEK, jenž nechytatelnou ránou překonal brankáře.
    53. ŠÍPEK - 1:0
     
    54
    Na úvodní branku jsme čekali něco málo přes padesát minut, do vedení se dostal domácí celek. V tuto chvíli jsou na tahu hráči Písku, jenž mají ještě hodně času.
     
    55
    Hlavní sudí přerušil hru, neboť na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, který dostal v předchozím souboji naloženo. Na nic vážného to nevypadá.
     
    56
    Běloušek se dostal do nepříjemného obležení, přičemž se mu nakonec podařilo vypustit zadovku na Vacovského, který pro změnu vyvezl balón.
     
    57
    Do kombinace svého celku se opět zapojil Běloušek, který to zkoušel kolmicí za obranu, kde se nacházel Hrachovec, který se v době nahrávky nacházel v ofsajdu.
     
    58
    Na opačné straně se neohroženým způsobem probíjel k centru Šnajdr, který nakonec neustál souboj s protihráčem, načež nevybojoval ani rohový kop.
     
    59
    Domácí Podzimek neodehrál míč vůbec přesvědčivě, poté se jeden z hostujících hráčů poroučel k zemi, avšak hlavní sudí pokutový kop neodpískal.
     
    60
    Střídání v týmu Loko Vltavín: ze hřiště odchází Dan Šafařík, přichází Petr Pejša.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Vltavín se před malým momentem dostal do vedení, poté převzal aktivitu nad utkáním hostující celek.
     
    62
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Roman Vávra, přichází Dominik Hajdo.
     
    63
    Domácí brankáři Štorcovi se vůbec nepovedla rozehrávka od své branky, míč totiž poslal daleko za autovou lajnu, hosté se tak pokouší o autové vhazování.
     
    64
    Po něm to centrem do malého vápna zkoušel Ulbrich, který to nemyslel vůbec špatně, avšak i tentokráte se mu podařilo najít pouze rukavice brankáře.
     
    64
    Písek právě vstřelil branku!
    Tak to byla fotbalová nádhera! TOMÁŠ VALENTA se prodíral středem hrací plochy, načež si usmyslel, že vypálí z dobrých pětatřiceti metrů. Jeho rána pravou nohou byla natolik přesná, že na ni brankář Štorc vůbec nereagoval.
    64. VALENTA - 1:1
     
    69
    Hrachovec se prodíral středem hrací plochy, načež byl zastaven nedovoleným způsobem. Tentokráte se to obešlo bez karty, Písek rozehrál urychleně.
     
    70
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Václav Hrachovec, přichází Martin Held.
     
    70
    Posléze se jednomu z hostujících hráčů nepovedlo ideálně zakončit, pro volný míč si seběhl domácí brankář Štorc, který se chystá k odkopu od branky.
     
    71
    Hlavní sudí ponechal Písku výhodu. Posléze Valenta roztáhl hru na levou stranu, odkud se Voráčkovi nepodařilo vůbec ideálním způsobem odcentrovat.
     
    72
    Obrannou povinnost si splnil Pecka, kterému se podařilo odehrát míč pouze za autovou lajnu. Šnajdr tak mohl vhazovat, pro spolupráci si vybral Kuchaře.
     
    73
    Střídání v týmu Loko Vltavín: ze hřiště odchází Jakub Pouzar, přichází Jan Špaček.
     
    73
    Sajtl při snaze o odkop trefil pouze hlavního sudího, který tak musel přerušit hru. Hosté pokračují od svého pokutového území, kde budou zahrávat volný kop.
     
    74
    Voráček si nabíhal na pravou stranu, kde se dokonce dostal k míči, který ale obdržel pouze na paty. Bude se pokračovat autovým vhazováním zleva.
     
    75
    Štorc opět odkopával od své branky, avšak i v tomto případě zamířil pouze za postranní lajnu. Sajtl se tak ujal autu, při kterém spolupracoval s Preslem.
     
    76
    V posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, do hry se začala dostávat celá řada nepřesností, což jen potvrdil hostující celek.
     
    77
    Kuchařovi se podařilo zalepit vzdušnou nabídku, poté se do zakončení tlačil Šípek, který trefil pouze protihráče před sebou. Na druhé straně pálil vedle Hajdo.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Antonín Presl (FC Písek).
     
    78
    Abena na dlouho nohu chtěl přihrát k hranici šestnáctky, avšak jeho nahrávka skončila až za brankovou čárou. Následovat bude odkop od branky.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Maria Maione (Loko Vltavín).
     
    79
    Vltavín rozehrával volný kop od středového kruhu. Postaral se o to kapitán Podzimek, který svým pasem hledal Kuchaře, jenž ještě zastihl míč na hřišti.
     
    84
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Antonín Presl, přichází Jakub Held.
     
    84
    Šípkovi se na pravém křídle podařilo najít jednoho ze svých spoluhráčů, který se protlačil až do zakončení, kterému zablokoval jeden z protihráčů.
     
    85
    Na řadu tak přišel rohový kop z pravé strany. Balón se snášel směrem od branky, nakonec na přední tyči zasahoval Presl, který odklidil míč na druhou stranu.
     
    86
    Další z řady nákopů se pro změnu snesl do moci brankář Klementa, který okamžitě vyhazoval k postranní lajně. Písek má problémy s přechodem do útoku.
     
    87
    Štorc poslal svůj odkop ke středovému kruhu, kde se v hlavičkovém souboji prosadil Hajdo. Odkopával také Klement, po jehož pasu fauloval Valenta.
     
    88
    Šípek si tak vyzkoušel další standardní situaci, tentokráte z velké vzdálenosti od branky. Jeho centr nebyl nebezpečný, domácí budou alespoň vhazovat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se bude něco málo nastavovat.
     
    90
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Tomáš Valenta, přichází Daniel Petřík.
     
    90
    Druhý poločas skončil.
     
    Devadesát minut nerozhodlo o osudu tohoto zápasu, na řadu přijde penaltový rozstřel.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se k exekuci postavil Vacovský, jehož ránu vynikajícím způsobem zlikvidoval Štorc.
     
    1. série
    1:0
    Na opačné straně to zkoušel Šípek, který poslal brankáře na opačnou stranu.
     
    2. série
    1:0
    O úspěch se pokoušel také hostující Voráček, jehož přízemní zakončení dokázal Štorc vykopnout nohou.
     
    2. série
    2:0
    Mnohem lépe si počínal domácí Pejša, který mířil velice přesně k pravé tyči.
     
    3. série
    2:1
    Písek se konečně prosadil, neboť Petřík zamířil na opačnou stranu branky.
     
    3. série
    3:1
    Jenomže Loko je i nadále stoprocentní, to s přehledem potvrdil Maione.
     
    4. série
    3:2
    Štorc neměl ani k další střele moc daleko, i tak byl Ulbrich velice přesný.
     
    4. série
    4:2
    O rozhodující trefu se postaral sám kapitán Podzimek, jehož pokus proletěl kousek kolem brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec dospělo až k penaltovému rozstřelu, kde si o poznání lépe počínali domácí hráči, jenž byli stoprocentní. To se nedá říct o Písku, ten zaváhal hned při prvních dvou exekucí, poté manko doháněl zcela marně. (12:12:30)

    David Suchý

    Branky: 53. Šípek – 64. Valenta

    Karty:   47. Šípek (VLT), 78. Maione (VLT) – 42. Sajtl (PIS), 50. Vávra (PIS), 77. Presl (PIS)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Vacovský (PIS)
    1:0   Šípek (VLT)
    2. série:
    1:0   Voráček (PIS)
    2:0   Pejša (VLT)
    3. série:
    2:1   Petřík (PIS)
    3:1   Maione (VLT)
    4. série:
    3:2   Ulbrich (PIS)
    4:2   Podzimek (VLT)


    Loko Vltavín: Štorc – Podzimek (C), Abena, Pouzar (73. Špaček), Hovorka, Šípek, Kuchař, Šnajdr, Šafařík (60. Pejša), Maione, Studecký
    Náhradníci: Koblenc – Valíček, Šmalcl, Pejša, Uvíra, Špaček

    FC Písek: Klement – Vávra (62. Hajdo), Vacovský, Presl (C) (84. J. Held), Holý, Běloušek, Voráček, Hrachovec (70. M. Held), Ulbrich, Sajtl, Valenta (90. Petřík)
    Náhradníci: Satrapa – J. Held, Petřík, Pecka, M. Held, Mařík, Hajdo

    Rozhodčí: Vít – Ježek, Slavíček

    Diváci: 250
    thejrc.org