Velvary – Liberec B 0:1 (kon.) | Ústí n/O – Teplice B 3:2 (kon.) | Živanice – Zbuzany 5:3 (kon.)
konec
TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
3:2 (3:0)
FK Teplice B
Sobota 10.08.2019, 17:00Česká fotbalová liga (B) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na početnou! (18:54:24)
     
    Je konec! Teplice srdnatě dotahovaly náskok svého soupeře, ale zůstaly těsně pod. Podařilo se jim totiž vstřelit "jen" dvě branky, zatímco domácí dali v prvním poločase tři. Teplické vrátily do zápasy branky Šupa a Mustafiće. V utkání bylo k vidění také hodně žlutých karet, z nichž si většinu připsali hráči hostí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Vojtěch Habrman, přichází Matouš Kopecký.
     
    90
    Nepřesnosti v rozehrávce stojí Teplice hodně drahocenný čas. Nyní se musely vrátit zpět na svou obrannou polovinu a začít s postupným útokem.
     
    89
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Vojtěch Pazdera, přichází Tomáš Chalupník.
     
    88
    Tak teď musel domácím fanouškům spadnout kamen ze srdce! Jeřábek totiž vyběhl proti míči, ale míč se dostal za něj, kde byla jen prázdná brána. V tu chvíli však upadl jeden z Teplických, ale penalta se nepíská! Domácí hráč navíc ihned vyje po teplickém, aby přestal simulovat a rychle se zvedl...
     
    87
    Teplice se nadechují k závěrečnému tlaku, ve kterém by rádi ještě srovnali stav zápasu. Sami se však připravili o míč dlouhým a nepřesným nákopem.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Patrik Chleboun (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí).
     
    86
    Centr před branku nebyl vůbec špatný, jenže míč si našla teplická obrana a odhlavičkovala ho mimo nebezpečí. Poté navíc přišel faul domácího celku.
     
    85
    Po krátkém ošetření se už zase hraje. U míče jsou domácí fotbalisté, kteří mají možnost rozehrávky na útočné polovině, takže mohou šetřit čas.
     
    84
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Matěj Krátký, přichází Filip Grepl.
     
    83
    Vojtěch Habrman zůstal ležet na zemi po dalším souboji a je k němu volán lékař domácího týmu. S domácím hráčem to nevypadá úplně nejlépe a je otázkou, jestli bude vůbec schopen pokračovat ve hře.
    81. MUSTAFIĆ - 3:2
     
    81
    Teplice právě vstřelily branku!
    A to se jim také daří! Teplice deset minut před koncem základní hrací doby snižují na rozdíl jedné branky a tady bude ještě drama. Na rohový kop si nejvýše naskočil BENJAMIN MUSTAFIĆ, který svou hlavičku umístil nechytatelně.
     
    81
    Už se jim to konečně po dlouhém nákopu povedlo. Navíc vybojovaly rohový kop, takže mohou ohrozit branku z bezprostřední blízkosti.
     
    80
    Hned trojice teplických hráčů si chtěla s rozhodčím vyříkat jeho odpískání faulu, ovšem sudí zůstal neoblomný. Teplice se nemohou dostat k míči.
     
    79
    Terén je hodně kluzký, což pociťují hráči obou týmů, kterým podklouzávají nohy jako na běžícím páse.
     
    77
    Severočeši se pokouší o nějaký závěrečný nápor, ovšem po centru do šestnáctky se jen provinili faulem. Jeřábek tedy může v klidu rozehrát.
     
    76
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Denis Mayer, přichází Matěj Krátký.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Daniel Trubač (FK Teplice B).
     
    75
    Ústí nad Orlicí zahrávalo rohový kop a v šestnáctce byly skoro celé základní jedenáctky. Vítězně z této kupy vyšel teplický obránce, jenž míč odhlavičkoval.
     
    74
    Teplice už nejsou ani náhodou tolik aktivní jako na začátku druhého poločasu. Naopak jsou mnohem aktivnější domácí a jdou si za třemi body.
     
    73
    Domácím příznivcům se ani trochu nelíbil zákrok na hranici pokutového území. Sudí se však rozhodl, že pískat nebude, takže se pokračuje ve hře.
     
    72
    Nepříjemný kontakt s bariérou utržil jeden z teplických hráčů. Bariéra se totiž nachází kousek za brankovou čárou, kam hostující hráč dojel. Po chvilce se však zvedl a nejspíše bude schopen pokračovat ve hře.
     
    71
    V posledních minutách vidíme také hodně nepřesností, které jsou dost možná způsobeny rychlým terénem, který po silném dešti vznikl.
     
    70
    Teplický hráč vůbec neměl komu nahrát při autovém vhazování, takže situace skončila celkem jasně. Autové vhazování vybojovali domácí.
     
    69
    Vojtěch Habrman si chtěl zaběhnout za obranu hostí, ovšem ta si dlouhý nákop pohlídala a nepřipustila svému gólmanovi žádné starosti.
     
    68
    V posledních několika minutách se už nehraje tak pohledný a útočný fotbal jako na začátku druhé půle. To je rozhodně lepší zpráva pro příznivce domácích.
     
    67
    Střídání v týmu FK Teplice B: ze hřiště odchází Manel Castell Royo, přichází Martin Berešík.
     
    65
    Střídání v týmu FK Teplice B: ze hřiště odchází Besir Baftijar, přichází Daniel Chodora.

    Střídání v týmu FK Teplice B: ze hřiště odchází Igor Paradin, přichází Benjamin Mustafić.
     
    64
    Dominik Šup táhl další útočnou akci svého týmu, ovšem obránce, který ho měl hlídat, si s tím poradil na jedničku. Jiskra se proto nachází u míče.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Besir Baftijar (FK Teplice B).
     
    62
    Karel Hasil inkasoval úder někam do beder v šestnáctce, ale už předtím byl pískán útočný faul. K míči se tedy může postavit Jeřábek a rozehrát.
     
    61
    Na stadionu v Ústí navíc začalo hodně silně pršet a oba týmy hrají v hodně těžkých podmínkách. Přesto se Teplice dostaly do dobré šance, která skončila nakonec jen na rohovém kopu!
    60. ŠUP - 3:1
     
    60
    Teplice právě vstřelily branku!
    Severočeši zaslouženě po patnácti minutách druhého poločasu snižují na rozdíl dvou branek! Času je navíc ještě celkem hodně, takže můžeme vidět drama. Do míče se na hranici šestnáctky opřel DOMINIK ŠUP, jenž umístil svou střelu přesně k tyči.
     
    59
    Nechybělo moc a mohlo to být o čtyři góly! Denis Mayer už zabíhal za obranu, když mu na poslední chvíli odpálil míč od nohy poslední obránce.
     
    58
    Zajímavě zahraná standardní situace. Mayer kroutil svůj centr přímo do branky, ale zároveň se ho kdokoliv mohl dotknout. To se však nestalo.
     
    58
    Žlutou kartu dostává David Náhlovský (FK Teplice B).
     
    57
    Jiskra nemá na hřišti ani trochu prostoru. Teplice se snaží hodně rychle přistupovat a ztěžovat rozehrávku soupeři, což se jim celkem daří.
     
    56
    Vojtěch Habrman napřáhl ze střední vzdálenosti. Jeho střela sice byla razantní, ale mířila přesně do míst, kde byl připravený Němeček.
     
    56
    Na utkání dorazilo 510 diváků!
     
    55
    Soungole se provinil faulem, takže Ústí má celkem dobrou pozici pro standardku. Ve vzdušných soubojích je navíc dnes mnohem lepší než soupeř.
     
    54
    No, domácí si celkem koledují. Hrají hodně pasivně a Teplice si na hřišti dělají, co chtějí. Jejich pokusy ovšem zatím nejsou ani trochu úspěšné.
     
    52
    Hosté se už pouštěli do obléhání velkého vápna, jenže v tu chvíli se ozvala píšťalka sudího. Je odpískána ruka a Jeřábek může v klidu rozehrát.
     
    51
    Dlouhý centr do šestnáctky měl najít domácího útočníka, ale teplická obrana byla pozorná a nepustila soupeře k sebemenšímu ohrožení brány.
     
    50
    Tentokrát se Tepličtí provinili faulem na polovině hřiště, a tak si může ústecká obrana trochu odpočinout. Rozehrávka domácím poměrně trvá.
     
    49
    Teplice přidaly oproti prvnímu poločasu. Navíc vyhrávají osobní souboje a drží se na míči téměř celou dobu druhého poločasu. Do gólové šance to zatím nevedlo.
     
    48
    Teplice rozehrávaly standardku z celkem velké vzdálenosti. Přesto se po přiťuknutí do míče opřel Jindráček, jehož rána jen prolétla vedle branky.
     
    47
    Karel Hasil zůstal jako poslední hráč a neměl vůbec snadnou úlohu. Napadali ho totiž dva soupeři, avšak teplický kapitán celou situaci ustál.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují oba týmy beze změn, což je možná trochu překvapení. Dobrou zprávou však je, že oba ošetřovaní hráči mohou hrát dále.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas v rámci prvního kola ČFL mezi Ústím nad Orlicí a Teplicemi, po kterém vedou domácí naprosto jednoznačně 3:0. Domácí tým byl jasně lepším celkem v první půli a jeho vedení je zasloužené. Teplice se budou muset hodně sebrat, pokud nechtějí odjet s debaklem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    A teplický hráč byl znovu v akci. Royo se hnal za míčem a chtěl z prvního doteku rovnou odcentrovat. Jeho pokus byl však sražen do autu.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Royo (FK Teplice B).
     
    43
    Royo podklouzl na mokrém povrchu, i když se mu to vůbec nelíbilo. Rozhodčí situaci dobře vyhodnotil a nechal pokračovat ve hře.
     
    42
    No, Teplice si opravdu koledují! Kousek od brankové čáry odkopával jeden z hostí. Navíc to neměl vůbec jednoduché, jelikož v Ústí opravdu silně prší.
     
    41
    Tentokrát si však obrana severočeského celku poradila. Odhlavičkovala míč z bezprostředního nebezpečí. Za šestnáctkou však napřáhl jeden z domácích, jehož rána byla sražena jen pár centimetrů nad branku.
     
    40
    Ústí nad Orlicí je znovu na balonu a je vidět, že je při chuti. Letěl další centr do šestnáctky, ovšem teplická obrana jej odvrátila na rohový kop.
     
    38
    A pro hosty mohlo být ještě hůře! Vojtěch Pazdera totiž zůstal zapomenut za obranou a pelášil sám na Němečka. Ten svůj tým podržel, když byl u míče rychleji než domácí hráč.
    37. SOUČEK - 3:0
     
    37
    Ústí nad Orlicí právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo parádně sehrané a Ústí vede už o tři branky! Mayer vyslal načechraný centr, který si našel JAN SOUČEK a krásnou hlavičkou nedal gólmanovi hostí šanci. Teplice budou muset hodně zabrat, jinak odjedou s debaklem.
     
    36
    Denis Mayer se hnal za dalším dlouhým míčem a přehodil si svého soupeře. Ten ho následně sestřelil a Jiskra má k dispozici také standardku.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Petr Falta (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí).
     
    34
    Teplice zahrávaly standardní situaci z dobré vzdálenosti ale velkého úhlu. Centr na zadní tyč našel sice Severočecha, ale domácí obrana to zvládla.
     
    33
    Teplice se hnaly s rychlým kontrem, ale výsledná střela se vůbec nepovedla. Hráči hostí střela vůbec nesedla a letěla daleko mimo branku.
     
    32
    Domácí fotbalisté jsou zatím jasně lepším celkem a Teplice zatím moc nestíhají. Snaží se to hodně dohnat tvrdostí, ale sudí jejich veškeré fauly vidí.
    31. P. CHLEBOUN - 2:0
     
    31
    Ústí nad Orlicí právě vstřelilo branku!
    Ústní nad Orlicí svou šanci využilo a vede už o dvě branky! K pokutovému kopu se postavil PATRIK CHLEBOUN, který nedal svou střelou k tyči žádnou šanci gólmanovi soupeře.
     
    31
    Navíc je po tomto souboji odpískána penalta pro domácí celek! Snad však budou oba hráči schopní pokračovat v utkání dále.
     
    30
    Soungole byl jedním hráčem, který zůstal po střetu ležet a Jakub Chlebna tím druhým. Oba se sice zvedli, ale jejich ošetření bude pokračovat za lajnou.
     
    29
    Ostrý souboj se právě odehrál v pokutovém území Teplic. Na zemi zůstali ležet hned dva hráči, ke kterým je volán lékařský personál.
     
    28
    Ústní nad Orlicí hraje v bílých dresech a v současné době je jasně lepším týmem. Přihrávku za obranu však Teplice vystihly a odehrály na rohový kop.
     
    27
    Petr Falta se hnal za dlouhým nákopem, ale teplická obrana byla pozorná. Přesto odkopla míč pouze do autu, takže Ústí může pokračovat v útoku.
    7. J. CHLEBOUN - 1:0
     
    7
    Ústí nad Orlicí právě vstřelilo branku!
    Tak to je rychlé! Domácí fotbalisté se totiž ujímají vedení v zápase už v sedmé minutě. Po centru se hlavou prosadil JAKUB CHLEBOUN!
     
    3
    Žlutou kartu dostává Igor Paradin (FK Teplice B).
     
    Z technických důvodů jsme nuceni Vám přinést jen změny stavu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Jeřábek – Falta, Habrman, J., Chleboun, P. Chleboun, Langer, Pazdera, Skallický, Souček (C), Špatenka, Mayer.
    Náhradníci: Hubálek, Chalupník, Grepl, Krátký, Kopecký, Procházka.

    FK Teplice B: Němeček – Royo, Náhlovský, Šup, Baftijar, Zárybnický, Trubač, Jindráček, Soungole, Paradin, Hasil (C).
    Náhradníci: Bereštík, Chodora, Černý, Vobecký, Mustafić, Šimeček, Pecháč.

    Rozhodčí: Janoch – Szikszay, Šlapák.
     
    FK Teplice B

    Teplice B jsou rezervou prvoligového áčka a byly rozlosovány do skupiny B. Zrovna tam se nachází B-týmů hned osm, zatímco ve skupině A jen tři. V reálu se však jedná o juniorský tým, takže nejstarší hráči jsou ročníku 1998, zatímco ti nejmladší 2001.

    Generálku sehráli Tepličtí teprve před pěti dny, když se střetli s SV Einheit Kamenz na jeho hřišti. Teplice nebyly lepším týmem, z čehož nakonec pramenila prohra 0:2, tedy nepovedená generálka.
     
    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

    Jiskra se v loňské sezóně umístila v rámci loňské sezóny na devátém místě České fotbalové ligy. Dá se říci, že celou dobu hrála klidný střed. Celkově totiž sesbírala 45 bodů a měla daleko jak od úplně špičky, tak od sestupu.

    Co se týče přípravy, odehrálo Ústí nad Orlicí čtyři zápasy, ale ty se zrovna dvakrát nepovedly. Jiskra totiž vyhrála jen jednou, navíc měla celkové hrozivé skóre 2:16. „Z našeho pohledu nebyla příprava úplně výsledkově povedená, jelikož jsme se potýkali s nedostatkem hráčů vinou zranění, dovolených a dalších věcí. Na druhou stranu tréninkové jednotky a morálka, tam problém nebyl. Generálku jsme také celkem zvládli, tak uvidíme, co v sezoně,“ říká trenér Vladimír Chudý.

    Ústí však vůbec neví, co má čekat od svého dnešního soupeře. Přece jen bylo zvyklé na ČFL, která měla osmnáct týmů. „Vůbec nevíme, co od toho čekat. Netušíme, jestli béčka budou dávat šanci mladíkům, nebo jestli to budou brát jako rezervu pro svoje první týmy… Přiznám se, že fakt nevím. Asi to bude zápas od zápasu rozdílné,“ má malé obavy Chudý.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u úvodního kola v rámci ČFL. Společně se podíváme na zápas mezi Ústím nad Orlicí a Teplicemi. Výkop nastane v 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Denisa Józsová

    Branky: 7. J. Chleboun, 31. P. Chleboun (pen.), 37. Souček – 60. Šup, 81. Mustafić

    Karty:   34. Falta (UNO), 86. P. Chleboun (UNO) – 3. Paradin (TEB), 44. Royo (TEB), 58. Náhlovský (TEB), 63. Baftijar (TEB), 76. Trubač (TEB)


    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Jeřábek – Falta, Habrman (90+1. Kopecký), J., Chleboun, P. Chleboun, Langer, Pazdera (89. Chalupník), Skallický, Souček (C), Špatenka, Mayer (76. Krátký, 84. Grepl).
    Náhradníci: Hubálek, Chalupník, Grepl, Krátký, Kopecký, Procházka.

    FK Teplice B: Němeček – Royo (67. Berešík), Náhlovský, Šup, Baftijar (65. Chodora), Zárybnický, Trubač, Jindráček, Soungole, Paradin (65. Mustafić), Hasil (C).
    Náhradníci: Bereštík, Chodora, Černý, Vobecký, Mustafić, Šimeček, Pecháč.

    Rozhodčí: Janoch – Szikszay, Šlapák

    Diváci: 510
    thejrc.org