Barcelona – Neapol 4:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
4:0 (0:0)
SSC Neapol
Sobota 10.08.2019, 23:05 • Ann Arbor, Michigan • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zanedlouho se do akce dostanou také další prestižní soutěže, ještě před tím se proti sobě představí FC Barcelona a SSC Neapol.
     
    FC Barcelona

    Start španělské nejvyšší soutěže se datuje až k příštímu víkendu, do té doby si Barcelona vyzkouší ještě jeden přátelský zápas. Katalánci zatím odehráli hned čtyři přípravné duely, ve kterých se jim celkem dařilo. Nejprve přišla celkem nečekaná porážka proti londýnské Chelsea (1:2), avšak poté si Barcelona spravila chuť, neboť v Japonsku zdolala místní Kobe poměrem 2:0. Poté byl na programu zápas o trofej Joana Gampera, kterou nakonec získala Barcelona, jenž na domácí půdě porazila londýnský Arsenal 2:1. Poslední souboj se konal právě proti Neapoli, lépe ho ale zvládl španělský celek (2:1).
     
    SSC Neapol

    Na opačné straně stojí italská Neapol, který na start své domácí soutěže rovněž čeká. Neapol odehrála už šest přípravných duelů, tedy o dva zápasy více. Italský celek hned v prvním souboji překvapivě nestačil na Benevento, kterému podlehl poměrem 1:2. Poté ale přišla očekávaná výhra proti FeralpiSalo (5:0), načež Neapol pouze remizovala s Cremonese (3:3). Italský celek se herně zvedl v duelu proti Liverpoolu, tento zápas totiž dovedl do vítězného konce, stejně tak tomu bylo také v souboji proti Marseille. Až poslední přípravný zápas nabídl již zmiňovanou porážku 1:2 proti Barceloně.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – de Jong, Sergi Roberto, Aleñá – Dembélé, Griezmann, Suárez
    Náhradníci: Neto – Firpo, Puig, Wagué, Rakitić, Ruiz, Todibo, Umtiti, Rafinha, Arthur, Busquets, Coutinho, Pérez, Peňa

    SSC Neapol: Meret – Hysaj, Manolas, Chiriches, Ghoulam – Verdi, Allan, Ruiz, Elmas – Milik, Mertens
    Náhradníci: Ospina – Maksimović, Zieliński, Luperto, Callejón, Di Lorenzo, Younes, Karnezis, Insigne, Gaetano, Rui.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Neapole, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se po levém křídle dostal až k hranici pokutového území Griezmann, avšak jeho zpětnou nahrávku dokázal přečíst Manolas.
     
    4
    Poté se Roberto snažil vysunout Dembélého, avšak druhý jmenovaný na prudkou přihrávku neměl šanci dosáhnout. Ghoulam tak bude moci vhazovat.
     
    5
    Verdi se ještě snažil zachytit míč na hrací ploše, avšak se mu to nakonec nepovedlo. I tak jeho celek mohl vhazovat, postaral se o to obránce Hysaj.
     
    6
    Semedo si šikovným způsobem hodil míč na pravou nohu, poté počkal na naběhnuvšího Dembélého, který si ho ale ukopl daleko od nohy, což využil Chiriches.
     
    7
    Neapol rozjížděla další kombinaci až od svého pokutového území. Poté to Hysaj zkoušel dalekonosným nákopem na Mertense, před kterým zakročil Lenglet.
     
    8
    Následně se z levé strany dostal do šestnáctky obránce Ghoulam, který to nakonec zkoušel přímo na branku. Jeho rána vystoupala vysoko nad břevno.
     
    9
    ter Stegen zasahovat nemusel, naopak se postaral o první rozehrávku od své branky. Ta putovala na pravou stranu, kde Dembélého zastavil Ghoulam.
     
    10
    Další přízemní nabídku tentokráte odklízel pozorný Manolas, který zamířil až za autovou lajnu. Alba si prostřednictvím autového vhazování vybral Aleñu.
     
    11
    Piquého přihrávka nakonec směřovala až na ter Stegena, který velice přesně odkopával k postranní lajně, kde se navíc nacházel osamocený Alba.
     
    12
    Zodpovědným způsobem se prezentoval Hysaj, který neposedný míč hrudí dopravil do moci brankáře Mereta. Krátce poté si nedovoleně počínal Roberto.
     
    13
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který odhalil ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel Mertens. Lenglet okamžitě obstaral rozehrávku volného kopu.
     
    14
    Griezmann se za obranou pokoušel najít Suáreze, avšak také druhý jmenovaný si nepohlídal svůj náběh. I v tomto případě správný verdikt pomezního.
     
    15
    Do pokutového území se dostával Suárez, který si tak dlouho naváděl míč do palebné pozice, až nakonec vůbec nevypálil, o což se postaral obránce Manolas. Poté se Suárez čistým způsobem dostal k míči, ihned pod sebou hledal Griezmanna, jehož zakončení naprosto nepochopitelně minulo branku.
    15. Griezmann selhal v šanci.
     
    16
    Alba to pro změnu zkoušel vzdušnou nabídkou, kterou z první odehrál připravený Chiriches. Poté fauloval napadající Lenglet, jenž zavadil o Allana.
     
    21
    Meretovi se rozehrávka od branky dvakrát nepovedla, míč totiž zamířil přesně hlavu de Jonga, který se navíc ve středu hrací plochy nacházel zcela sám.
     
    22
    I u další kombinace byl de Jong, který se chytrým způsobem dostal kolem Milika, načež ho nedovoleným způsobem zastavil Ruiz, což uviděl také sudí.
     
    23
    Suárez dlouho hledal adresáta, nakonec to zkoušel kolmicí na levou stranu, kam si sbíhal rychlonohý Alba. Ani jeho rychlé nohy na prudkou nabídku nedosáhly.
     
    24
    Verdi se po kontaktu s Albou poroučel k zemi, což přineslo kýžený úspěch. Neapol bude zahrávat standardní situaci, na přímý pokus to ale rozhodně nebude.
     
    25
    Skutečně jsme sledovali centr, který plachtil do malého vápna. Tam si ho dokázal najít kapitán Piqué, který ho nekompromisně poslal ven ze šestnáctky.
     
    26
    Hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin, hráči se tak seběhli k postranní lajně. Oba trenéři navíc poskytují taktické pokyny.
     
    27
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. Aktivnější jsou hráči Barcelony, kterým chybí větší klid ve finální fázi.
     
    28
    Nakonec se nehrálo zhruba dvě minuty. Barcelona se opět dostala k míči na vlastní polovině, Piqué si pokus o přenesení hry hodně rychle rozmyslel.
     
    29
    O něco podobného se pokoušel také Ruiz, který velice přesně našel nohu Verdiho. Hosté si míče moc dlouho neužili, Elmas na něj neměl šanci dosáhnout.
     
    30
    De Jong se dostal do menších problémů, avšak nakonec si počínal velice zkušeně. Následně Suárez spolupracoval s Dembélém, jehož přihrávka byla nepřesná.
     
    31
    Meret tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel rozehrávkou po zemi. Allan se stáhl hluboko ke svému pokutovému území, kde ho napadá smečka protihráčů.
     
    36
    Semedova nahrávka na pravou stranu postrádala větší přesnost, skončila totiž pouze na kopačce Ghoulama. Ani Neapol se ale daleko nedostala.
     
    37
    V pokutovém území italského celku došlo k menšímu rozruchu, míč nakonec proskákal k zadní tyči, kde Dembélé tvrdou ránou trefil pouze Ghoulama.
     
    38
    Mertens zkoušel akrobatickým způsobem za sebe prodloužit balón, avšak u středového kruhu vyhrál osobní souboj Roberto, který navíc uklidnil hru na vlastní polovině.
     
    39
    Griezmann se pokoušel nastartovat Dembélého, avšak ani tato nabídka nebyla povedená. Včas dokázal zareagovat Chiriches, který přenášel hru na Elmase.
     
    40
    Lenglet vypustil celkem nepřesnou nahrávku, nakonec Semedo zastihl míč na hrací ploše. Jeho celek se dostal na druhou stranu, kde momentálně kombinuje.
     
    41
    Na opačné straně to technickým zakončením zkoušel Verdi, jehož pokus byla hodně komický. Ter Stegen se za míčem ohlédl, nyní bude zkoušet rozehrát.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem čtyř minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Dembélé to vzal sám na sebe, hezkým způsobem si navedl míč do palebné pozice, avšak mířil přesně doprostřed branky, což bylo pro Mereta snadné sousto.
     
    44
    Meret musel opět zasahovat, tentokráte zneškodnil zakončení v podání Suáreze.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Navíc jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou, která za celou dobu nabídla pouze jednu šanci, ve které Griezmann nedokázal uspět. Španělský celek je o něco aktivnějším celkem, naopak hráči Neapole se snaží vycházet ze zajištěné defenzívy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Barcelony, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se poprvé k míči dostal střídající Luperto, který se snažil najít jednoho ze svých spoluhráčů, jenž ale fauloval Aleñu.
     
    48
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Griezmann si u hranice pokutového území dokázal narazit se Suárezem, načež se dostal až před brankáře Mereta, který ho dokázal vychytat. O úspěšnou dorážku se tak musel postarat LUIS SUÁREZ. Opakovaný záběr ale ukázal, že se jednalo o ofsajd prvně jmenovaného, branka tak platit neměla.
    48. SUÁREZ - 1:0
     
    49
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsem čekali něco málo kolem padesáti minut. Katalánci se dostali do vedení, v tuto chvíli je na tahu italský celek.
     
    50
    Téměř ihned po rozehrávce to centrem do pokutového území zkoušel Insigne, našel ale hlavu připraveného Piquého, který odvracel za cenu rohového kopu.
     
    51
    Po něm si na zadní tyči nabíhal na parádní pas Callejón, jenž ale naprosto zpackal finální fázi. Přihrávku do malého vápna totiž dokázal vystihnout ter Stegen.
     
    52
    Posléze se u postranní lajny podařilo zasáhnout Hysajovi, který poté přihrával ke středovému kruhu, kde byl Luperto čistým způsobem obrán o balón.
     
    53
    Barcelona zahrávala vůbec první rohový kop, který směřoval na osamoceného Suáreze. Jeho zakončení z první putovalo daleko vedle svatyně.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Nelson Semedo (FC Barcelona).
     
    54
    Poté se chtěl připomenout také Dembélé, který si chtěl navést míč na pravou nohu, avšak včas mu v tom zamezil Manolas, který nepřipustil zakončení.
     
    55
    Semedo se včas vrátil ke své šestnáctce, kde hrozilo velké nebezpečí. Sám na branku totiž mohl pádit Mertens, který byl ale na poslední chvíli zastaven.
     
    56
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Ukázková kombinace končí druhou brankou katalánského velkoklubu! Aleñá dokázal načasovat kolmici na naběhnuvšího Albu, který si ještě všiml lépe postaveného ANTOINA GRIEZMANNA, jenž zametl balón do odkryté branky.
    56. GRIEZMANN - 2:0
     
    57
    Neapol si tak vyzkoušela další rohový kop, který propadl až k hranici malého vápna. Tam napřáhl Verdi, jehož tvrdé zakončení trefilo pouze protihráče.
     
    58
    Alba si to namířil ke středu hrací plochy, kde spolupracoval se zbytkem svého celku. Do menších problémů se dostal de Jong, který si ale dokázal poradit.
     
    58
    Barcelona právě vstřelila branku!
    V krátkém časovém sledu tady máme další přesný zásah! K pokutovému území si to namířil Dembélé, který si všiml o něco lépe postaveného LUISE SUÁREZE, jenž to zkoušel technickým zakončením, který směřovalo mimo dosah Mereta.
    58. SUÁREZ - 3:0
     
    59
    Neapol poslední minuta naprosto zaspala, v současné době prohrává už o tři branky. Naopak španělský celek zaznamenal velice povedený vstup do poločasu.
     
    60
    Griezmann si tentokráte seběhl k postranní lajně, odkud pouze přeposílal na volného de Jonga. Jeho přenesení hry pro změnu našlo kolegu Semeda.
     
    61
    Barcelona je i nadále aktivnějším celkem, což je na hrací ploše patrné. Suárez si opět pokoušel seběhnout za obranu, avšak kolmici odvracel pozorný Luperto.
     
    63
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona je i nadále při chuti! Tentokráte to OUSMANE DEMBÉLÉ vzal sám na sebe, přičemž se se balónem dostal k pokutovému území, kde si manévrem na pravou mohu přichystal palebnou pozici, odkud zamířil ke vzdálenější konstrukci.
    63. DEMBÉLÉ - 4:0
     
    67
    Máme za sebou více než hodinu hry, ve druhém dějství jsme viděli už čtyři přesné zásahy. Katalánci jsou pořádně při chuti, naopak soupeř sotva útočí.
     
    68
    Před malým momentem poprvé střídala také Barcelona. Na hrací plochu se dostavila smečka nových hráčů, z hrací plochy odešel také střelec druhé branky.
     
    69
    Di Lorenzo zkoušel odcentrovat z levé strany, avšak v pokutovém území si padající míč našel Umtiti, který ho nekompromisním způsobem poslal do bezpečí.
     
    70
    Lenglet si nakonec přihrávku na útočnou polovinu rychle rozmyslel, místo toho raději spolupracoval s vedle stojícím Arthurem, který se postaral o rozehrávku.
     
    71
    Poprvé se k balónu dostal také střídající Coutinho, který ho ihned vracel pod sebe na Umtitiho. Barcelona s rozehrávkou od své poloviny nikam nespěchá.
     
    72
    Do nepříjemného obležení se dostal Rui, který nakonec otřel míč o nohu napadajícího Vidala. Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl právě Vidal.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Mário Rui (SSC Neapol).
     
    73
    O rozehrávku volného kopu se nakonec postaral brankář Meret. Neapol má problémy s přechodem kupředu, což je patrné také při této kombinaci.
     
    74
    Také Rui si pomohl nedovoleně, u postranní čáry doslova přepadl Dembélého, který logicky nemohl pokračovat ve hře. Jednalo se o taktický zákrok.
     
    75
    Po delší době k míči zavítal také znuděný ter Stegen, který si vybral naběhnuvšího Arthura. Německý brankář je ve druhém dějství naprosto bez práce.
     
    76
    Napadající Rafinha byl v souboji o míč příliš pozdě, z čehož pramenil další faul. Sudí celou situaci uklidnil, mezitím Luperto mohl rozehrávat volný kop.
     
    77
    Do další šance se dostal právě Rafinha, který ideálním způsobem převzal přihrávku, načež si hodil míč na levou nohu, díky které prověřil Mereta.
     
    82
    Coutinho si na pravém křídle vybral Rafinhu, který ihned vracel prvně jmenovanému. Ten to zkoušel pravačkou, avšak jeho rána výrazně minula branku.
     
    83
    Lenglet na poslední chvíli dokázal píchnout do míče, napadající Zieliński se tak němu nedostal. Naopak se o rozehrávku od své branky postaral ter Stegen.
     
    84
    Coutinho to zkoušel dalším pokusem, tentokráte našel pouze Meretovu náruč. Neapol opět nepřešla ani přes polovinu hřiště, de Jong ale faulován nebyl.
     
    85
    U středového kruhu měl příliš málo prostoru Mertens, ke kterému navíc přispěchal Umtiti. Druhý jmenovaný raději poslal míč ven z hrací plochy.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Barcelona stále vede o čtyři branky, nicméně poslední minuty přinášejí vyrovnanější podívanou.
     
    88
    Z hranice pokutového území pálil Vidal, avšak ani jeho pokus neměl vůbec přesné parametry. Meret tak nemusel zasahovat, naopak bude sám vykopávat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dost možná se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barcelony, která svého soupeře porazila poměrem 4:0. Ačkoliv první poločas žádnou branku nepřinesl, tak ten druhý přinesl hned čtyři přesné zásahy, přičemž se o všechny postaral španělský celek, který udeřil během patnácti minut. Neapol najednou nefungovala, její výkon z dnešního zápasu nebyl vůbec ideální.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:10. (00:58:55)

    David Suchý

    Branky: 48. Suárez, 56. Griezmann, 58. Suárez, 63. Dembélé

    Karty:   53. Semedo (BAR) – 72. Rui (NEA)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:10.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo (67. Umtiti), Piqué (C) (67. Vidal), Lenglet, Alba – de Jong, Sergi Roberto, Aleñá (67. Arthur) – Dembélé (67. Ruiz), Griezmann (67. Coutinho), Suárez (67. Rafinha)
    Náhradníci: Neto – Firpo, Puig, Wagué, Rakitić, Ruiz, Todibo, Umtiti, Rafinha, Arthur, Busquets, Coutinho, Pérez, Peňa

    SSC Neapol: Meret (C) – Hysaj (46. Di Lorenzo), Manolas, Chiriches (46. Luperto), Ghoulam (46. Rui) – Callejón, Allan (46. Insigne), Ruiz, Elmas (46. Zieliński) – Verdi, Mertens
    Náhradníci: Ospina – Maksimović, Zieliński, Luperto, Milik, Di Lorenzo, Younes, Karnezis, Insigne, Gaetano, Rui

    Diváci: 60043
    thejrc.org