Plzeň – Slovácko 0:2 (kon.) | Jablonec – Opava 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:3 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
0:2 (0:1)
1.FC Slovácko
Neděle 11.08.2019, 16:30 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Příjemné nedělní odpoledne, vážení příznivci českého fotbalu, vítejte u sledování psaného přenosu z pátého kola FORTUNA:LIGY! Do západočeské Doosan Areny se vrací česká nejvyšší soutěž, domácí celek FC Viktoria Plzeň přivítá tým 1.FC Slovácko. Všem přeji hezkou zábavu!
     
    Poslední ligový zápas Slovácka

    Tým z Uherského Hradiště v nejbližším odehraném utkání skóroval poprvé po 283 minutách, díky jediné trefě uspěli doma proti Zlínu. Předtím se naposledy radovali z gólu v prvním kole na Spartě.

    Domácí o své výhře rozhodli krátce před koncem prvního poločasu, když se po akci Petržely a Reinberka dostal do zakončení Tomáš Zajíc, který balon napálil pod břevno. Jak bylo zmíněno, jednalo se o jediný a vítězný gól duelu.

    Slovácko se po dvou prohrách, přitom ta 0:6 proti Jablonci byla obzvlášť krutá, dočkalo první výhry od prvního kola. Po skalpu Sparty se budou svěřenci Martina Svědíky vytáhnout i na plzeňskou Viktorii.

    1. FC Slovácko 1:0 FC Fastav Zlín
    44. Zajíc

    Sestava Slovácka z duelu proti Zlínu:
    Trmal – Reinberk (68. Šimko), Hofmann, Kadlec, Divíšek – Havlík, Daníček – Petržela (74. Kalabiška), Šašinka, Navrátil – Zajíc (90. Krejčí)
     
    Poslední ligový zápas Plzně

    Viktoriáni se minulý víkend vydali do Prahy, kde se utkali v Ďolíčku s nepříliš oblíbeným soupeřem. V posledních letech se totiž Západočechům na hřišti Bohemky moc nedaří.

    I v tomto duelu byli domácí na svěřence Pavla Vrby připravení. V utkání nakonec byla k vidění jediná střela na bránu, kterou vyslali hosté, jinak mač nepřinesl prakticky žádnou větší šanci. Duel skončil bezbrankovou remízou.

    Bohemians Praha 1905 0:0 FC Viktoria Plzeň

    Sestava Plzně z duelu proti Bohemians:
    A. Hruška – Řezník, Pernica (35. Hejda), Brabec, Limberský – Hrošovský, Kalvach – Kayamba (66. Janošek), Mihálik, Kopic – Krmenčík (86. Chorý)
    _____________________________________

    Nejbližší odehraný zápas Plzně

    Ten Viktorka odehrála v Belgii, kde se představila během 3. předkola Evropské ligy proti týmu Royal Antverpy FC. Ani tento zápas neskončil pro Západočechy vítězně, Plzeňané potřetí v řadě odešli z utkání bez vstřeleného gólu.

    Naopak Antverpy pálily přesně jednou, když se po půl hodině hry krásně prosadil Rodrigues. Viktoriánům se hlavně ve druhé půli nedala upřít velká snaha něco s výsledkem před domácí odvetou udělat, ale pořádná příležitost ne a ne přijít. Proto budou muset plzeňští fotbalisté v Doosan Areně proti belgickému soupeři dotahovat jednobrankové manko.

    Royal Antverpy FC 1:0 FC Viktoria Plzeň
    29. Rodrigues

    Sestava Plzně z duelu proti Antverpám:
    A. Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Hrošovský, Kalvach – J. Kopic, Janošek (53. Hořava), J. Kovařík (68. Kayamba) – Krmenčík (83. Chorý)
     
    FC Viktoria Plzeň

    Postavení v tabulce (před koncem 5. kola): 2.
    Počet bodů: 10
    Bilance posledních zápasů (FORTUNA:LIGA):
    V V V R
    Počet vstřelených branek: 8
    Počet inkasovaných branek: 4

    Nejlepší střelec: Kopic a Krmenčík – 2 branky
    Nejlepší nahrávač: Aleš Čermák – 3 asistence
    Žluté karty: Jan Kopic (2)
    Červené karty: nikdo
    Gólmani:
    Aleš Hruška – 1 čisté konto
    ___________________________________
    1.FC Slovácko

    Postavení v tabulce (před koncem 5. kola): 11.
    Počet bodů: 6
    Bilance posledních zápasů (FORTUNA:LIGA):
    V P P V
    Počet vstřelených branek: 3
    Počet inkasovaných branek: 8

    Nejlepší střelci: Daníček, Kalabiška, Zajíc – 1 branka
    Nejlepší nahrávači: Dvořák, Navrátil – 1 asistence
    Žluté karty: Daníček, Navrátil (2)
    Červené karty: nikdo
    Gólmani:
    Matouš Trmal – 2 čistá konta
     
    Řekli před zápasem

    Pavel Vrba (hlavní trenér Plzně):

    „Máme hodně náročný program, ale prostě to tak je a my to musíme zvládnout. Chceme uspět jak v lize, tak i ve čtvrtek, i když jsme uhráli výsledek, který není úplně ideální.“

    „O to víc nás to musí nechávat v pozoru, protože mají zajímavé brejkové hráče. Dokáží hrát tyto situace, což ukázali na Spartě. Čeká nás soupeř, který se na silné mančafty dokáže vytáhnout.“

    Dominik Janošek (záložník Plzně):

    „Těším se na ně moc. Měli jsme skvělou partu, s kluky už jsme si psali a hecovali se. Určitě to bude super zápas.“

    „Trenér Svědík má výborně zvládnutou defenzivní část a organizaci hry. Určitě budou chtít dopadnout jako na Spartě.“
    ____________________________________

    Milan Petržela (záložník Slovácka):

    „Určitě to pro mě nebude zápas jako každý jiný, přeci jenom jsem v Plzni strávil téměř celou kariéru, ale teď tam jedu se Slováckem a cílem uhrát co nejlepší výsledek.“

    „Plzeň má velmi dobrý tým a široký kádr. I když budou mít za sebou utkání v Antverpách, tak na nějakou jejich únavu určitě spoléhat nemůžeme. Musíme podat soustředěný a trpělivý výkon. Cestou k úspěchu by mohla být produktivita, tak jak tomu bylo třeba v zápase na Spartě.“

    ZDROJE: www.fcviktoria.cz a www.fcslovacko.cz
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda (C), Pernica, Hloušek – Procházka, Kalvach – Kayamba, Hořava, Mihálik – Chorý.
    Náhradníci: Kozáčik – J. Kopic, Krmenčík, J. Kovařík, Brabec, M. Havel, Janošek.

    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, S. Hofmann, Mich. Kadlec, Divíšek – Havlík, V. Daníček (C) – M. Petržela, O. Šašinka, Navrátil – Zajíc.
    Náhradníci: Porcal – Hellebrand, Šimko, Sadílek, Kalabiška, J. Krejčí.

    Rozhodčí: Julínek – Caletka, Podaný.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Týmy nastupují na hrací plochu, zápas za malý moment začne. Domácí Viktoria nastoupí v dresech s kombinací červené a modré barvy, hostující Slovácko kompletně v bílém.
     
    Ještě před startem utkání obdrží Milan Petržela od Adolfa Šádka, Tomáše Paclíka, Daniela Koláře a Davida Limberského památeční dres za služby, které odvedl v dresu Viktorie. Milanovi tleská celý stadion vestoje, za chvíli už se Petržela představí na hřišti, ale již v barvách Slovácka.
     
    Před výkopem bude uctěna památka zesnulého plzeňského fanouška Víta Kulhánka minutou ticha.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Slovácko jako první rozehrálo míč, hostující hráči se snažili něco vymyslet na útočné polovině, ale kombinaci nakonec rychle ukončil faul.
     
    2
    Dopředu se dostali také Západočeši, kteří poslali míč do velkého vápna, tam si ale jako první našel Matouš Trmal, jenž ho ukryl do rukavic.
     
    3
    Fotbalisté z Uherského Hradiště jsou znovu vepředu, leč ani v tomto případě se jim nepodařilo dostat do šance. Viktoria postupně rozehrává.
     
    4
    Ondřej Mihálik našlápl na své dnešní levé straně, ale míč nakonec nemohl dostihnout, protože přihrávka na něj byla až příliš dlouhá.
     
    5
    Divíšek sestřelil na druhé strana Kayamba, který se už už řítil do rychlého brejku. Zatím se to obešlo bez karty, sudí ale hostující hráči důrazně domlouvá.
     
    6
    Tomáš Chorý a Michal Kadlec se rvali při běhu za míčem, domácí útočník nakonec pro svůj celek vybojoval zajímavou standardní situaci.
     
    7
    Západočeši rozehrání přímého kop a následnou akci nezvládli dobře, proto se Slovácko hnalo do bleskového brejku. Ten zakončil střelou z první Marek Havlík, ale míč poslal mimo.
    7. Rychlý kontr hostí poslal Havlík z nadějné pozice vedle
     
    8
    Tomáš Zajíc, který táhl předchozí akci svého týmu, se momentálně ocitl v ofsajdu. K míči se vrací domácí.
     
    9
    Adam Hloušek přesprintoval půl hřiště a dostal pěknou přihrávku do běhu, z první hledal před bránou Hořavu, jeho zblokovanou ránu si našel ještě Procházka. Po odrazu se bude kopat roh Plzně.
    9. Závar před bránou hostí! Procházkův tečovaný pokus nakonec skončil mimo tyče
     
    10
    Zahrání rohového kopu ale bude pozdrženo, protože na hřišti zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů.
     
    11
    Na zemi ležel Josef Divíšek, který odešel po svých za postranní čáru, ale zatím se nestřídá.
     
    12
    Ondřej Mihálik poslal centr na přední tyč, kde si balon našel Chorý, jenž míč posílal ještě před bránu, ale v pohodě přihrávku nakonec zachytil gólman Trmal.
     
    13
    Josef Divíšek nakonec musel zápas skutečně opustit, na jeho místo nastupuje Patrik Šimko.
     
    14
    Zatímco ochozy Doosan Areny vyvolávají jméno Milan Petržela, jeho kolega Navrátil nezískal po velké snaze roh. Jenže domácí poté hodně zaváhali a na poslední chvíli zamezili problémům, novic Šimko z první pálil hodně nepřesně.
     
    15
    Ani Plzni se ale v ofenzivní snaze nevedlo lépe, celou akci nakonec ukončil útočný faul.
     
    16
    Ondřej Šašinka unikal po pravé straně, ale neudržel rovnováhu, a tak o míč přišel. Stoperská dvojice Plzně trpělivě rozehrává novou kombinaci domácích.
     
    18
    Velmi nepřesnou pasáž hry nakonec ukončil Radim Řezník, který z pravé strany poslal centr na malé vápno. Pro míč si znovu v klidu došel brankář hostí Trmal.
     
    19
    Viktoria se snaží vymyslet nějakou akci na útočné polovině, ale zatím se jí to nedaří.
     
    20
    Stále ne. Znovu to zkoušel Řezník, ale ani další jeho centr nebyl přesný. Akce Plzně i nadále pokračuje okolo velkého vápna.
     
    21
    Trenér Pavel Vrba se dnes už poněkolikáté rozčiluje, jeho svěřenci zase ztratili balon, dopředu se tedy rychle vydalo Slovácko. Tomáš Zajíc ve finální fázi ale na přihrávku nedosáhl.
     
    22
    Na obou stranách přišly pády levých záložníků Plzně i Slovácka, ale sudí fauly nepískal. Po další nepřesné přihrávce hostí se Viktoria dostane k autu.
     
    24
    Petr Reinberk hodně okatě zatáhl za dres unikajícího Mihálika, jako první dnes vidí žlutou kartu.
     
    25
    Viktoria se zahráním přímého kopu dlouho váhala, po několika pasech se míč dostal až k Hruškovi. Z tribun se ozývá pískot.
     
    26
    Další faul Slovácka, na zemi nyní skončil po několika kličkách Hloušek. Uvidíme, jak domácí naloží se standardkou v tomto případě.
     
    26
    Po centru Mihálika odvrátili hostující borci míč na rohový kop.
     
    27
    Další centr, tentokrát Hořavův, hledal Pernicu, ale ani on se nakonec k hlavičce nedostal. Viktoria je i tak nadále u míče.
     
    28
    Aktivní Adam Hloušek našel dalším svým centrem na hranici vápna Kayambu, který si podržel míč a přihrál ještě na Chorého. Ten z voleje střílel nepřesně.
    28. Kayamba uvolnil Chorého, jehož rána končí na tribuně
     
    29
    Milan Petržela si připsal nedovolený zákrok na Hlouška, který znovu skončil na zemi. Ještě jedna zajímavá situace pro domácí, kteří jsou v tlaku.
     
    30
    Stadionem to jen hučí... Ondřej Mihálik po centru poslal míč daleko na tribunu, ani z této standardní situace Plzně neudeří, k míči se mohou dostat hosté.
    30. Mihálik z trestného kopu místo Trmala ohrozil diváky za bránou
     
    32
    Další veliká nepřesnost v podání Plzně, Tomáš Chorý chtěl oslovit Kayambu, ale přihrávka na něj byla hodně dlouhá.
     
    33
    A do třetice. Nyní centr ulétl i Hlouškovi, míč skončil znovu až v zámezí. Zatím se nejedná o žádnou fotbalovou hitparádu.
     
    34
    Ani tentokrát to nedopadlo lépe. Kalvach poslal balon za obranu Slovácka, ale Řezník neměl k míči nejblíže, navíc se ještě dopustil útočného faulu.
     
    35
    Fotbalovou šeď posledních minut chtěl rozjasnit Tomáš Hořava, který se se štěstím s míčem probil až před velké vápno. V pádu střílel, ale pokus skončil hodně vedle brány.
    35. Hořava se proháčkoval mezi beky, pak ale mířil nepřesně
     
    36
    Obdobná situace se stala i na druhé straně. Dlouhatánský pas hledal na pravé straně sprintujícího Petrželu, jenž sice míč nedostihl na hrací ploše, i tak si vysloužil potlesk domácích fandů.
     
    38
    I hostující tým se snažil něco vymyslet na útočné polovině, nakonec se přece jenom k míči dostal Milan Petržela, který dnes jako první vystřelil na bránu. Aleš Hruška balon v pohodě vyrazil do bezpečí.
     
    39
    Slovácko jako první více zahrozilo, ale stále se nejednalo o jasnou tutovku. Na druhé straně se snaží domácí do ní dostat.
     
    40
    Procházka našel pěkně na středu hřiště Hořavu, který trochu laxně z první přihrával před sebe. Jeho nabídku v poklidu sebrali hostující beci.
     
    42
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je na světě první gól utkání, Slovácko poslal do vedení ONDŘEJ ŠAŠINKA! Zajíc se prohnal po levé straně kolem Hejdy, poté přihrál do prostoru mezi beky Plzně, kam se nejlépe natáhl nohou Šašinka, který propálil bezmocného gólmana Hrušku. Asistence: Tomáš Zajíc.
    42. Ondřej ŠAŠINKA - 0:1
     
    44
    A hostující fotbalisté stále nemají dost, ještě před koncem první půle se znovu nastěhovali k velkému vápnu Plzně.
     
    45
    Přišlo i zakončení, z otočky střílel aktivní Zajíc, ale jeho rána skončila v tomto případě nad bránou.
    Sudí v prvním poločase nastaví ještě tři minuty.
     
    45+1
    Viktoriáni se nemohou dostat z vlastní půlky na polovinu soupeře, rozehrávka Plzně zatím vázne.
     
    45+2
    Tribuny domácí fotbalisty, kteří jsou viditelně otřesení, mohutně podporují, ale Západočeši nejsou ve své kůži ani nadále. Snaží se dostat dopředu, ale nedaří se jim to.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:36.
     
    První poločas je minulostí, po úvodních 45 minutách jsou spokojenější fotbalisté Slovácka, kteří vedou o jeden gól.

    Dlouhou dobu se na hřišti nedělo prakticky nic, šance se všem hráčům vyhýbaly. Všechno změnila až 42. minuta, kdy se najednou do vedení dostali hosté.

    Zajíc se prohnal po levé straně kolem Hejdy, poté přihrál do prostoru mezi beky Plzně, kam se nejlépe natáhl nohou Ondřej Šašinka, který propálil bezmocného gólmana Hrušku.

    Domácí budou muset dotahovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Hořava, přichází Michael Krmenčík.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Jan Kopic.
     
    47
    Michael Krmenčík zakončil rychlou akci Plzně, dostal míč do sítě, který mu z pravé strany poslal Kayamba. Ten byl ale v ofsajdu, takže se nic neděje.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Roman Procházka, který sestřelil unikajícího soupeře, aby zastavil rodící se brejk.
     
    48
    Michal Kadlec zajímavě posílal centr před bránu Plzně, ale i on byl v ofsajdu, takže akce byla zastavena hvizdem.
     
    49
    Lukáš Hejda byl nyní faulován Zajícem, dlouho předtím na trávníku ležel Navrátil, ale bleskově se vrátil do hry.
     
    50
    Jan Kopic poslal během přímého kopu centr na hlavu Hejdy, ten balon lehce lízl, míč nakonec skončil v zámezí.
     
    52
    Krmenčík skvěle poslal dopředu Kayambu, který rychle odcentroval do vápna. Z druhé vlny si míč našel Adam Hloušek, jehož rána skončila vedle brány.
     
    53
    Kopic s Krmenčíkem slušně rozhýbali hru Plzně, prvně jmenovaný posílal další centr do velkého vápna, ale Chorý na míč nakonec nedosáhl. Následný brejk Slovácku nevyšel.
     
    54
    Milan Petržela zahrál ve středu hřiště rukou, k míči se tak znovu dostanou Západočeši.
     
    54
    Další nedovolený zákrok na Hlouška, ten skončil na zemi kousek před velkým vápnem Slovácka. Standardka pro domácí.
     
    56
    Jan Kopic zkusil během zahrání přímého kopu střílený centr na zadní tyč, jeho pokus byl ale moc dlouhý, a tak balon skončil v zámezí.
     
    57
    Trenér hostí Martin Svědík se nyní hodně rozlítil na postranního sudího, ten hlavní mu domluvil a jede se dál.
     
    57
    Šikovný Tomáš Zajíc se prodral po levé straně do vápna, kde nakonec získal pro svůj tým rohový kop.
     
    58
    Z rohu Slovácka nakonec nic nebylo, kupředu naopak pádí domácí fotbalisté.
     
    59
    Adam Hloušek se znovu opřel do odraženého míče, jeho tvrdý projektil prosvištěl kousek vedle levé tyče brány Slovácka.
     
    61
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    A je to 2:0 pro Slovácko, gól hostí již potvrdilo i video! Milan Petržela vyslal přesnou kolmicí na zteč TOMÁŠE ZAJÍCE, který běžel po obrovském zaváhání domácí obrany sám na bránu. Svůj únik pak zakončil precizně provedeným dloubákem! Asistence: Milan Petržela.
    61. Tomáš ZAJÍC - 0:2
     
    63
    Pro Viktorii se tak vytvořila ještě těžší situace, Slovácko zatím hraje naprosto v klidu, a navíc střílí góly.
     
    64
    Tomáš Chorý si naskočil na centr za obranou hostí, balon si zpracoval, aby mohl ihned vypálit. Matouš Trmal míč nakonec chytil a drží.
     
    66
    Hostující tým je znovu u míče na útočné polovině, domácí obrana má s každou akcí Slovácka plné ruce práce. Nyní to Plzeňští zvládli skvěle.
     
    67
    Vzadu to bylo z pohledu Plzně dobré, ale vepředu to zase drhlo. Joel Kayamba se sice dobře uvolnil a odcentroval, svým pasem ale nenašel nikoho.
     
    68
    Lukáš Kalvach po zdlouhavé kombinaci hledal za obranou Kopice, ale hostující hráči to zvládli dobře. Na druhé straně pak prošel Pernicovi zákrok na hranici velkého vápna.
     
    69
    Ondřej Šašinka poslal k zemi Kalvacha, hostující hráči se dosti rozčilují. Plzni se však akce znovu nepovedla.
     
    71
    Patrik Šimko dvakrát střílel, ale jeden pokus až k Hruškovi neprošel, Plzeňané měli štěstí, protože domácí obrana byla dost statická. Viktoriáni už znovu míří dopředu.
     
    72
    Hlouškův centr se neujal, ale ani hostující hráči s rychlým brejkem nenaložili dobře, a tak se zpět vydal Kayamba. Ten ale neměl podporu, a tak se ani z této akce Plzně nic neurodilo.
     
    73
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Jan Kalabiška.
     
    74
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Lukáš Kalvach, přichází Dominik Janošek.
     
    74
    Po střídání na obou stranách přichází na řadu pauza na osvěžení, hráči se běží ke svým lavičkám napít.
     
    76
    Jan Navrátil zajel do Hrušky a vidí žlutou kartu. Předtím se hnal za dobrým pasem, který však jako první uzmul gólman Plzně.
     
    78
    Plzeňané jsou prakticky bez pohybu na své půlce, a tak se Slovácka snadno dostalo ke střele. Petr Reinberk pálil z veliké dálky, jeho střela skončila nad bránou.
     
    79
    Za velkých ovací hřiště opouští Milan Petržela, na jeho místo nastupuje Jiří Krejčí.
     
    80
    Slovácko je už zase v útoku, hostující tým drží velice zkušeně a naprosto v poklidu na polovině Plzně. Viktoriáni se nemohou dostat k ničemu.
     
    81
    Až nyní se po dlouhém pasu k míči dral Jan Kopic, který vybojoval rohový kop.
     
    82
    Ani během něj Západočeši nic nevymysleli, ani z následné kombinace. Slovácko se brání naprosto perfektně.
     
    Dnešní utkání sleduje 8 790 diváků.
     
    84
    Na hřišti se neděje prakticky nic. Domácí se snaží něco vymyslet, ale nejde jim to, Slovácko a jeho obrana vše zvládá s přehledem.
     
    85
    Jan Kalabiška se jen tak dostal do obrovské šance! Obrana Plzně ho nechala úplně samotného na malém vápně, hlavička hostujícího fotbalisty šla jen těsně mimo.
    85. Domácí mohl popravit třetím gólem Kalabiška, hlavičkoval jen těsně vedle
     
    87
    Ještě jednou Kalabiška v akci, nyní po rychlém přechodu po levé straně centroval na Zajíce, ale pas byl moc dlouhý, proto byl Hruška bez práce.
     
    87
    Na druhé straně to z dálky zkoušel Michael Krmenčík, gólman Slovácka Matouš Trmal předvedl dobrý zákrok, míč chytil.
    87. Trmal lapil i střelu Krmenčíka
     
    89
    Přímý kop na úročné polovině rozehrálo Slovácka nakrátko, aby ušetřilo další sekundy, což se hostům povedlo beze zbytku. Viktoriáni ještě míří dopředu.
     
    90
    Kopic trefil hlavního sudího, a tak se hra musí přerušit, domácí se vrátí k míči. Kopicův centr ale ani v tomto případě nenašel adresáta.
     
    90+1
    Nastavovat se budou ještě tři minuty.
     
    90+1
    Dominik Janošek si pohrál s míčem na pravé straně, poté poslal centr před bránu, který ale ani jeden z jeho kolegů nezasáhl, protože domácí vybíhali z ofsajdové pozice.
     
    90+2
    Ještě jedno ošetřování, na zemi zůstává ležet jeden z fotbalistů Slovácka.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Slovácku se povedl další skalp, hosté dnes loupili i v Plzni, kde vyhráli 2:0!

    O góly se postarali Ondřej Šašinka, který si připsal vítěznou trefu již v první půli, vedení Slovácka pojistil Tomáš Zajíc ve druhém poločase, hostující záložník má za sebou skvělý zápas!

    Domácí si tak po hodně dlouhé době připsali prohru v Doosan Areně, navíc se prodloužila série Plzně bez vstřeleného gólu.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:14.
     
    Z Plzně je to pro dnešek všechno, děkuji za sledování psaného přenosu a přeji krásný zbytek víkendu! (18:32:58)

    Jan Picka

    Branky: 42. O. Šašinka (Zajíc), 61. Zajíc (M. Petržela)

    Karty:   48. Procházka (PLZ) – 24. Reinberk (SLO), 76. Navrátil (SLO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:14.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda (C), Pernica, Hloušek – Procházka, Kalvach (74. Janošek) – Kayamba, Hořava (46. Krmenčík), Mihálik (46. J. Kopic) – Chorý.
    Náhradníci: Kozáčik – J. Kopic, Krmenčík, J. Kovařík, Brabec, M. Havel, Janošek.

    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, S. Hofmann, Mich. Kadlec, Divíšek (13. Šimko) – Havlík, V. Daníček (C) – M. Petržela (79. J. Krejčí), O. Šašinka (73. Kalabiška), Navrátil – Zajíc.
    Náhradníci: Porcal – Hellebrand, Šimko, Sadílek, Kalabiška, J. Krejčí.

    Rozhodčí: Julínek – Caletka, Podaný

    Diváci: 8 790
    thejrc.org