Lille – Nantes 2:1 (kon.) | Štrasburk – Méty 1:1 (kon.) | PSG – Nîmes 3:0 (kon.)
konec
Lille OSC
2:1 (1:0)
FC Nantes
Neděle 11.08.2019, 15:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:17. (16:59:14)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas končí. Lille dokázalo na domácím trávníku porazit Nantes 2:1.

    Lille bylo od samého úvodu o něco aktivnějším týmem. Domácí fotbalisté svou převahu využili po dvaceti minutách, kdy po parádní přihrávce Josého Fonteho přes padesát metrů se dostal do úniku Victor Osimhen, který prostřelil z úhlu brankáře Nantes. Lille ještě pokračovalo v tlaku, ale druhou branku jsme do přestávky již neviděli.

    Po změně stran přišel tlak Lille, ale druhá branka ne a ne přijít. Naopak se radovalo ze srovnání Nantes. Andrei Girotto sice pálil zpoza vápna mimo, ale míč si srazil do vlastní sítě Zeki Celik. Už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně, ale deset minut před koncem udeřil opět Victor Osimhen, který podruhé v dnešním utkání překonal Lafonta.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nicolas Pallois zcela zbytečně srazil u postranní lajny k zemi Reinilda a vidí ještě v samém závěru žlutou kartu.
     
    90+3
    Yusuf Yazici se prokličkoval okolo Fábia a vynutil si na útočné polovině faul. Už to vypadá, že si Lille dojde pro první tři body v nové sezoně.
     
    90+2
    Dlouhý nákop Mikea Maignana našel na útočné polovině dnešního hrdinu Lille Victora Osimhena. Ten ale balon příliš dlouho proti přesile neudržel.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    I v devadesáté minutě domácí kontrolují své vedení. Djaló si nahrál s Fontem a poté raději odkopl balon co nejdále od vlastní branky.
     
    89
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Reinildo.
     
    88
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Charles Traoré, přichází Abdoul-Kader Bamba.
     
    87
    Domácí nebyli daleko od třetího zásahu. Po Bambově zpětné přihrávce na hranici vápna mohl z prvního doteku pálit Ikoné, ale branku přestřelil.
     
    86
    Lille si drží jednobrankové vedení. Maia si pohrál s Rongierem, poté předal míč Bambovi, který se ale až do pokutového území neprodral.
     
    85
    U středového kruhu zůstal po souboji s Tourém na trávníku André. Hlavní rozhodčí okamžitě odpískal faul, André bude potřebovat ošetření.
     
    84
    Už jen méně než deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Lille se znovu navezlo do pokutového území, ale tentokrát byl odpískán útočný faul.
    82. Victor OSIMHEN - 2:1
     
    82
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille se vrací deset minut před koncem druhého poločasu do vedení! Pallois zaváhal při obranném zákroku, balon propadl do pokutového území k nohám VICTORA OSIMHENA, který si ještě udělal prostor tělem proti Traorému a poté propálil pod břevno bezmocného Lafonta.
     
    81
    Domácí fotbalisté kombinovali ve středu pole. André si několikrát vyměnil míč s Maiou, poté byl ve hře i Jonathan Bamba.
     
    80
    Lille se i nadále pokouší překonat staženou obranu hosté. Girotto si pohlídal míč pro sebe a nechal se faulovat Andrém. Nantes se snadno ubránilo.

    Vít Schück

    Branky: 21. Osimhen (J. Fonte), 82. Osimhen – 53. Celik (vla.)

    Karty:   51. Bamba (LIL), 68. Weah (LIL) – 43. Fábio (NAT), 45+5. Ch. Traoré (NAT), 79. Wagué (NAT), 90+4. Pallois (NAT)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:17.
    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Djaló, D. Bradarić – André, Soumaré (59. Maia) – Weah (71. Yazıcı), Ikoné (89. Reinildo), Bamba – Osimhen.
    Náhradníci: Jardim – Pied, Reinildo, Yazıcı, Maia, Niasse, Ouattara.

    FC Nantes: Lafont – Fábio, Wagué, Pallois, Ch. Traoré (88. Bamba) – A. Touré, Girotto, Rongier (C) – Coco (17. Moutoussamy), K. Coulibaly, Lucas Lima.
    Náhradníci: Olliero – D. Appiah, Homawoo, Moutoussamy, Louza, Youan, Bamba.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Luzi
    thejrc.org