Kobra – Mostečtí Lvi 7:3 (kon.) | Davos – Vítkovice 1:4 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
7:3 (2:0, 2:1, 3:2)
Mostečtí Lvi
Neděle 11.08.2019, 15:00 • Zimní stadion Kobra, Praha 4 (Braník) • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné odpoledne z Braníku! Pražskou Kobru dnes čeká druhé utkání letošní přípravy, svěřenci Miloslava Šeby vyzvou na souboj ambiciózní Mostecké lvi. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    Kobra má za sebou velmi zajímavé léto. Klub z jihu Prahy se chce po nepovedené loňské sezóně opět vrátit mezi druholigovou smetánku, k čemuž mu má pomoci celá řada kvalitních posil. Z Jablonce se na Braník stěhovali útočníci a dlouholetí spoluhráči Kamil Bříška a Lukáš Tondr, které později doplnil produktivní obránce Tomáš Mrkvička. Veterán Tomáš Plíhal se do týmu přesunul po krátkém angažmá v nižší německé soutěži, stejně jako navrátilec Dominik Novák. Duo Jan Smejkal a Aleš Knesl pak na Kobru dorazilo z Nymburka, zatímco Dominik Vaněk loni hrál ve Švýcarsku. Uvidíme, jak se silnému branickému celku bude v nadcházejícím ročníku dařit. Probojuje se do kvalifikace o Chance ligu?
     
    Svěřenci Miloslava Šeby do kolotoče přípravných utkání vstoupili ve čtvrtek soubojem s kolínskými kozly. Na domácí půdě nedali tradičnímu soupeři šanci a hladce jej přejeli 5:1, přičemž lví podíl na výhře měla lajna mladíků kolem navrátilce Michala Slaniny, která duel opustila s bilancí +4. Hned třemi body za jeden gól a dvě asistence se blýskl obránce Karel Drahorád.

    8. 8.: HC Kobra Praha – SC Kolín 5:1 (1:0, 4:1, 0:0)
    -------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 11. Slanina (Drahorád), 22. Hrubý (Slanina), 26. Drahorád (Semrád), 37. Tondr (Plíhal), 39. Mucha (Hrubý, Drahorád) – 39. Kysela (Procházka).
    Vyloučení: 3:5. Bez využití.
    -------------------------------------------------------------------
    Sestava Kobry: Sochůrek – Mrkvička, Šteiner, Knesl, Semrád, Drahorád – Tondr, Bříška, Plíhal, Hrubý, Hlinka, Smejkal, Šeba, Slanina, Petrov, Mucha.
     
    Ambiciózní klub z Mostu má za sebou veleúspěšnou první sezónu v třetí nejvyšší české hokejové soutěži – ve své skupině skončil třetí, v osmifinále vyřadil silný Jablonec a čtvrtfinále potrápil eventuálního mistra ze Sokolova. Nemá se vůbec za co stydět. Letos by jistě chtěl na tento výkon navázat, ovšem o tom, jak bude vypadat jeho kádr, můžeme zatím jenom spekulovat. Lvi totiž od začátku léta nezveřejnili žádné informace o příchodech či odchodech a první přípravné utkání odehrají teprve dnes. Uvidíme, s kým do něj nastoupí.
     
    Most v průběhu včerejšího večera s předstihem zveřejnil svou sestavu pro dnešní zápas: Hosnedl, Kovařík – Fučík, Havlík, Havlůj, Hoffmann, Kuncl, Novák, Polák, Přibyl – Bakrlík, Beran, Böhm, Čejka, Čmolík, Dohnal, Drašar, Kýhos, Nedrda, Řehoř, Smolka, Žítek.

    Z klíčových postav loňského ročníku chybí útočníci Martin Mical, František Mála a Tomáš Přeučil a gólman Dominik Chabr. Z nových jmen pak můžeme s jistotou identifikovat brankáře Lukáše Hosnedla, jenž posledních několik let střídavě nastupoval za Jablonec a prvoligové Benátky, a forvardy Davida Drašara a Ivana Řehoře, oba odchovance Litvínova. Nad identitou ostatních nováčků, tedy obránců Havlíka a Přibyla a útočníků Čejky, Dohnala a Žítka, visí otazník.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, tentokrát už přímo z mrazivé branické haly. Na ledě momentálně probíhá předzápasové rozbruslení, za chvilku pro vás budeme mít připraveny dnešní sestavy.
     
    Zápis utkání se poněkud opozdil, sestavy vám tak přineseme až těsně před startem utkání. Po ledě se momentálně prohání rolba, začínáme za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Mrkvička, Šteiner, Knesl, Drahorád, Antoš, Holý – Tondr, Bříška, Plíhal – Heldák, Hlinka, Smejkal – Dufek, Antončík, Petrov – Slanina, Šeba, Hrubý – Mucha.

    MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (Kovařík) – Polák, Kuncl, Fučík, Havlůj, Havlík, Přibyl, Hoffmann, Novák – Řehoř, Kýhos, Smolka – Čejka, Bakrlík, Drašar – Nedrda, Böhm, Čmolík – Dohnal, Žítek, Beran.

    Rozhodčí: Hrdlička – Nekvapil, Kotlík.
     
    Oba celky už jsou na ledě, jdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Kobra vyhrála úvodní vhazování a stáhla se do vlastního pásma, odkud zahájila první výpad. Ten skončil pohotovým zásahem připraveného Hosnedla.
     
    00:38
    Hosté se dopustili prvního icingu dnešního utkání, hra se tak po pár sekundách opět na chvilku přerušuje. Vhazovat se bude po Hosnedlově levici.
     
    01:17
    Mostečtí teď chvilku hrozili před Sochůrkem, jejich akce ovšem větší šanci nepřinesla. Domácí defenzíva jí ještě zvládla rozebrat včas.
     
    01:39
    Lvi si zahrají přesilovku! Domácí gólman Sochůrek dostává dvě minuty za zdržování hry poté, co vystřelil kotouč mimo hrací plochu. Trest odpyká Petrov.
     
    02:38
    Hosté jsou usazeni před Sochůrkem, větší šanci si ovšem zatím nevypracovali. Strážce kobří svatyně zatím všechny střelecké pokusy zastavil včas.
     
    03:37
    Smolka se dostal do velmi slušné pozice, operoval těsně před hranicí brankoviště. Na poslední chvíli mu ovšem kotouč ujel z hokejky, Sochůrek si mohl oddechnout.
     
    04:38
    Nyní se zase chvilku před soupeřovou brankou ohřívali domácí, ani oni ovšem zatím recept na Hosnedla nenašli. Na první gól tak stále čekáme.
     
    05:40
    Hrubý chtěl zavést kotouč za mosteckou branku, v rohu kluziště jej však překvapil jeden z protihráčů. Kobra ztrácí pryč, dopředu se přesouvají Lvi.
     
    06:50
    Hlinka zkusil své štěstí z levého kruhu, ráně se ovšem postavil do cesty mostecký obránce, a Hosnedl tak nakonec nebyl nucen zasahovat.
     
    07:42
    Nyní si přesilovku vyzkouší zase hokejisté pražského výběru. Na dvě minuty míří na trestnou lavici útočník Böhm, jenž se dopustil držení.
     
    08:25
    Baník si zatím v oslabení počíná výborně, už dvakrát se mu podařilo Kobru vyhnat ven z útočného pásma. Kobří pětka nyní na ledě působí dosti bezzubě.
     
    09:10
    Dlouhá kombinace domácích skončila nepřesnou přihrávkou, po které se kotouč ocitl na holi jednoho z Lvů. Ten pryž okamžitě vyhodil přes všechny čáry.
     
    09:41
    Lukáš Hosnedl si na své konto připsal další úspěšný zákrok, tentokrát si poradil se střelou z levého kruhu pro vhazování. Böhmův trest za sekundu skončí.
     
    09:45
    Kobra právě vstřelila branku!
    Nevyužitá přesilovka nakonec Branické vůbec nemusí mrzet, jen pár sekund po jejím vypršení totiž otevírají skóre! Slanina nahrál k modré čáře MILANU ANTOŠOVI, který Hosnedla překonal lehkou střelou mezi betony – 1:0! Asistence: Michal Slanina.
     
    10:49
    Sochůrek zneškodnil pokus zleva, Mostečtí jsou nyní ve varu. Dopředu je žene poměrně početný kotel, který je dnes přijel na Braník podpořit.
     
    11:58
    Hra se momentálně přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme rychlou a ofenzivní podívanou. Mírnou převahu si na ledě udržují hosté.
     
    12:43
    Šteiner zavezl kotouč za svou klec a nyní čeká, až jeho spoluhráči vystřídají. Hokejisté Kobry se následně pokusí po delší době probít za modrou čáru.
     
    13:47
    Drahorád nic neřešil a okamžitě po přejezdu modré čáry vypálil, vůbec ale nemířil přesně – letící kotouč se zastavil až o strop haly. Buly před Hosnedlem.
     
    14:51
    Málem jsme měli vyrováno! Jeden z hostů se obtočil kolem kobří svatyně a pokusil se uklidit pryž k tyči, jenže Sochůrek zakročil včas!
     
    15:58
    Hraje hlavně před Hosnedlem, mosteckým hokejistům se nedaří udržet v soupeřově pásmu déle než jen pár sekund. Kobří obrana pracuje na jedničku.
     
    17:34
    Kobra právě vstřelila branku!
    A už je to o dvě branky! Rychlou akci v gól přetavil JAN SMEJKAL, který z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Hosnedla. Obrana teď hostujícímu gólmanovi moc nepomohla. Asistence: Kamil Bříška.
     
    18:48
    První třetina se chýlí ke konci, do sirény zbývá jen něco málo přes minutu. Snížit se teď pokusil Bakrlík, který ovšem minul Sochůrkovu klec.
     
    19:50
    Mostečtí se snaží něco vymyslet v útočném pásmu, třetina se dohrává před Sochůrkem. Ten se ovšem díky dobré práci obrany nemusí příliš stresovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:45.
     
    První třetina je u konce, oba celky odchází do kabin za stavu 2:0 pro domácí Kobru. Pod první branku se podepsal Milan Antoš, zatímco druhou vsítil po rychlé akci Jan Smejkal. Uvidíme, jestli Braničtí své vedení udrží, nebo jestli se Mostu podaří do utkání v průběhu následující dvacetiminutovky vrátit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Mostečtí vyhráli úvodní vhazování druhé části, Polák chtěl Sochůrka překvapit ranou zpoza modré čáry. Místo branky ovšem trefil pouze plexisklo za klecí.
     
    20:38
    Hostující Kuncl si jede zchladit hlavu na trestnou lavici, za podrážení v obranném pásmu si vysloužil dvouminutový menší trest – přesilovka pro Kobru.
     
    21:33
    Lvi se dostali ke kotouči a okamžitě jej vyhodili ven z pásma, Kobra se tak bude muset stáhnout k vlastní brance. Pryž totiž zajela až za Sochůrkovu klec.
     
    22:42
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí se podruhé v zápase prosazují těsně po konci početní výhody a už vedou o tři branky! Hosnedl tentokrát nestačil na zakončení FILIPA HLINKY z bezprostřední blízkosti brankoviště. Asistence: Jan Smejkal.
     
    23:47
    Hosnedl pro jistotu schoval neposedný kotouč pod svou rukavici, hra je tak přerušena a vhazovat se bude před jeho klecí. Braničtí mají na ledě jasnou převahu.
     
    24:35
    Po krátké kombinaci se ke kotouči dostal Tomáš Mrkvička, jehož následnou ránu od modré čáry Hosnedl vykryl vyrážečkou. Most je stále pod tlakem.
     
    25:20
    Zakázané uvolnění vrátí hru před mosteckou svatyni, vhazování proběhne po levé straně branky. Severočeši momentálně za svým soupeřem dost zaostávají.
     
    26:05
    Drahorád našel krátkou přihrávkou Šteinera, jehož bomba z pravého kruhu pro vhazování rozduněla Hosnedlův beton. Mostecká obrana selhává.
     
    27:45
    Mostečtí se konečně vypracovali ven z vlastního pásma a nyní se snaží usadit před Sochůrkem. Obrana Branických jim však pořádně znepříjemňuje život.
     
    28:59
    Fučík teď těsně před brankovištěm hledal nikým nestřeženého Kuncla, přihrávka šla ale mimo hokejku druhého jmenovaného, a Lvi tak přišli o puk.
     
    29:56
    Sochůrek si na své konto připisuje další zákrok, zakončení z prostoru mezi kruhy s přehled lapil. Po krátké pauze tak uvidíme buly před domácí klecí.
     
    30:54
    Kobra rychle rozbila výpad soupeře a nyní se sama přesunula před Hosnedlovu klec, kde se snaží dostat do lepší střelecké pozice.
     
    31:43
    Severočeši v posledních minutách trochu přitvrdili, což se jim nyní ovšem vymstilo. Dvouminutový trest za sekání si jede odpykat Vítězslav Nedrda.
     
    32:24
    Poměr sil na ledě se vyrovná, přes minutu se teď bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Tomáš Mrkvička je totiž vykázán za hrubost.
     
    33:10
    Jan Smejkal měl na holi další gól! Domácí forvard projel skrz soupeřovu obranu jak nůž máslem, nakonec ovšem nezvládl kvalitně zakončit.
     
    33:51
    V rohu za Hosnedlovou klecí se bojuje o kotouč, před malou chvíli začala krátká mostecká přesilovka. Uvidíme, jestli jí hosté zvládnou využít.
     
    34:10
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Zvládnou – mostečtí hokejisté využívají zkrácenou přesilovku a snižují na 3:1! Rychlou akci v první branku hostů přetavil ex-děčínský DAVID DRAŠAR! Asistence: Vladimír Kýhos.
     
    35:24
    Oba celky si teď vyzkoušeli přečíslení – nejprve hosté tři na dva, následný protiútok Kobry byl pak ve formátu dva na jednoho. Ani jedno k trefě nevedlo.
     
    36:50
    Hraje se hlavně před klecí Lukáše Hosnedla, Kobra se snaží rozjet kombinaci. Hostující defenzíva ale teď pracuje na výbornou a k ničemu soupeře nepouští.
     
    37:29
    Takřka ihned po vyhraném buly v útočném pásmu se nebezpečnou ranou od modré prezentoval Šteiner, který ovšem nemířil přesně. Puk trefil jen mantinel.
     
    38:18
    Kobra právě vstřelila branku!
    Lukáš Hosnedl poraženě leží na ledě, na tuhle parádu prostě nestačil! Tentokrát udeřil kobří čtvrtý útok – Šeba našel u pravé tyče nikým nehlídaného MATYÁŠE HRUBÉHO, jenž okamžitě uklidil pryž do mostecké klece – 4:1! Asistence: Richard Šeba, Richard Mucha.
     
    39:40
    Kobra zneškodnila další mostecký výpad a nyní se snaží rychle rozjet poslední výpad druhé třetiny. Uvidíme, jestli se jí podaří ještě něco vymyslet.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:33.
     
    Druhá třetina jasně patřila hokejistům pražské Kobry, což se odrazilo i na střelecké listině – do Hosnedlovy branky zahučely další dva góly, o které se postarali Filip Hlinka a Matyáš Hrubý. Severočechům se pak podařilo vykřesat jen jedinou trefu, kterou zařídil David Drašar. Po dvou třetinách tak v Braníku platí stav 4:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Střela od modré čáry sjela po Hosnedlově vyrážečce do rohu kluziště, kde se k volné pryži jako první dostal jeden z hostů. Lvi se nyní přesouvají dopředu.
     
    41:14
    Pražané mosteckou klec ostřelují z obrovské vzdálenosti, od modré čáry nyní zkusil štěstí Karel Drahorád. Hosnedl ránu vykryl bez větších obtíží.
     
    41:57
    Antončík si teď rozuměl s Dufkem, jehož následná rána z první vypadala hodně nebezpečně! Hosnedl však nakonec nemusel zasahovat – puk šel totiž nad klec.
     
    42:54
    Poprvé ve třetí třetině teď své ofenzivní schopnosti předvedli hosté. Čmolík se uvolnil na kruhu a vypálil, Sochůrek střelu vyrazil do ochranné sítě nad klecí.
     
    43:39
    Odpískáno zakázané uvolnění, hra se po pauze vrátí do domácího obranného pásma. Mostečtí hokejisté začínají mít na ledě mírnou převahu.
     
    44:19
    Hlinka proklouzl skrz dva protihráče a zakončil, Hosnedl si puk pohlídal a vyrazil jej betonem před sebe. Sledujeme vyrovnanou a ofenzivní hru.
     
    44:54
    Mostečtí fanoušci jsou hodně rozzlobení. Aleš Havlůj totiž dostal dva tresty za hákování, a hosté tak půjdou na dvě minuty do tří. Jeden z trestů odpyká Drašar.
     
    45:51
    Halou se nese pěkně hlasitý pískot, souboj v hledišti jednoznačně vyhrávají fanoušci Severočechů. Kobra je usazená v útočném pásmu a kombinuje.
     
    46:26
    Drahorádovi nesedlo zakončení od modré, kotouč letěl úplně mimo tři tyče soupeřovy klece. Zdá se, že Most dlouhé dvojnásobné oslabení nakonec přežije.
     
    47:28
    Nahození ze středové čáry zaletělo přímo do náručí Lukáše Hosnedla, který za sebou má pěkně náročné chvíle. V oslabení rozhodně nebyl bez práce.
     
    47:47
    Kobra právě vstřelila branku!
    Myslím, že o vítězi už je rozhodnuto! Kobra v polovině třetí třetiny odskakuje do čtyřbrankového vedení, a to díky přesnému zakončení MICHALA SLANINY z levé strany kluziště! Asistence: Daniel Petrov, Milan Antoš.
     
    49:05
    Kobra půjde do čtyř, Lukáš Tondr (KOB) je vyloučen na dvě minuty za sekání. Uvidíme, jestli Most využije další početní výhodu a opět sníží.
     
    50:04
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tak tohle už zavání debaklem, Braničtí se prosazují ve vlastním oslabení a na světelné tabuli v hale už svítí stav 6:1! Pod další trefu se podepsal DENIS HELDÁK. Bez asistence.
     
    51:17
    Mostečtí rozjeli útočnou akci z vlastního obranného pásma, usadit se před soupeřovou klecí se jim ovšem nepodařilo. Obrana Kobry je rychle vyštípala ven.
     
    52:07
    Kobra právě vstřelila branku!
    Hosnedl inkasuje posedmé, bývalý gólman Jablonce neprožívá úplně nejlepší debut v mosteckém dresu. Nenápadnou ranou od modré jej tentokrát překonal DENIS HELDÁK, jenž si tak zadělal na hattrick. Asistence: Dufek, Petrov.
     
    54:03
    Utkání se už více méně dohrává, oba celky sundaly nohu z pedálu a zajímavějších akcí je k vidění poskrovnu. O vítězi je už dávno rozhodnuto.
     
    55:03
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Hosté zničehonic snižují, mostecká první formace našla recept za zatím výborného Lukáše Sochůrka. Druhý gól Mostu má na svědomí VLADIMÍR KÝHOS. Asistence: Ivan Řehoř, Miroslav Kuncl.
     
    55:20
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Sochůrek musí z branky lovit další kotouč, Severočeši se ještě nevzdávají! Na rozdíl čtyř branek po nenápadné akci snížil DAVID DRAŠAR. Asistence: Aleš Havlůj, František Bakrlík.
     
    57:11
    Dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny uvidíme vhazování před kobří modrou čárou, mostečtí hokejisté se totiž dostali do ofsajdu.
     
    58:14
    Antončík zachytil protihráčovu přihrávku a nahodil kotouč do mosteckého pásma, kde se nyní domácí snaží kombinovat. Do konce zbývají jen dvě minuty.
     
    59:11
    Přibyl se rychle přesunul na pravý kruh a zkusil své štěstí, Sochůrek byl tentokrát připraven a střelu s přehledem zastavil. Nyní je na puku zase Kobra.
     
    59:53
    Po útočné akci Kobry skončil kotouč v náručí Lukáše Hosnedla, sedm sekund před koncem se tak bude vhazovat po pravé ruce mosteckého gólmana.
     
    Konec zápasu.
     
    Dohráno, Braničtí vítězí i ve druhém přípravném utkání! Proti soupeři z Mostu předvedli velmi slušný výkon, který vedl k zasloužené výhře 7:3. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek neděle. Na počtenou! (17:09:36)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 10. Antoš (Slanina), 18. Smejkal (Bříška), 23. Hlinka (Smejkal), 39. Hrubý (Šeba, Mucha), 48. Slanina (Petrov, Antoš), 51. Heldák, 53. Heldák (Dufek, Petrov) – 35. Drašar (Kýhos), 56. Kýhos (Řehoř, Kuncl), 56. Drašar (Havlůj, Bakrlík)


    HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Mrkvička, Šteiner, Knesl, Drahorád, Antoš, Holý – Tondr, Bříška, Plíhal – Heldák, Hlinka, Smejkal – Dufek, Antončík, Petrov – Slanina, Šeba, Hrubý – Mucha.
    Mostečtí Lvi: Hosnedl (Kovařík) – Polák, Kuncl, Fučík, Havlůj, Havlík, Přibyl, Hoffmann, Novák – Řehoř, Kýhos, Smolka – Čejka, Bakrlík, Drašar – Nedrda, Böhm, Čmolík – Dohnal, Žítek, Beran.

    Rozhodčí: Hrdlička – Nekvapil, Kotlík.
    ocianews.com