Arsenal Tula – Ufa 1:0 (kon.) | Lok. Moskva – Ural 4:0 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 0:0 (kon.)
Groznyj – Spartak 1:3 (kon.)
konec
FK Achmat Groznyj
1:3 (0:2)
FK Spartak Moskva
Neděle 11.08.2019, 20:30 • Achmat Arena, Groznyj • Ruská Premier Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Spartak Moskva splnil roli favorita, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (22:27:55)
     
    Druhý poločas byl mnohem lepší, nežli ten první. Spartak už vedl o tři branky a pak se začaly dít věci. O snížení se postaral Ablaye Mbengue, který byl slovně napaden soupeřem. Domácí hráč neudržel nervy na uzdě, nejprve do Romana Zobnina strčil a poté mu došlápl na nohu, a tak musel předčasně pod sprchy. Tento moment spustil mnoho dalších strkanic, které musel hlavní rozhodčí rychle řešit.

    Hostující mužstvo se tak raduje z vítězství a posouvá se na sedmé místo tabulky. Domácí Groznyj pak najedeme na desáté příčce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V poslední minutě dnešního střetnutí bude Spartak rozehrávat ještě jeden rohový kop. Centr zamířil na zadní tyč, odkud přišla nepřesná přihrávka mířící za šestnáctku.
     
    90+3
    Spartak je u balonu, což mu před koncem zápasu stačí. Hráči v červených dresech kombinují na vlastní polovině a už nikam nespěchají.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty navíc.
     
    90
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Jordan Larsson, přichází Lorenzo Melgarejo.
     
    89
    A znovu se hráči strkají, tentokrát se do sebe pustili Rizvan Ucijev a Roman Zobnin. Potyčku hlavní sudí rychle rozehnal, ale ještě musí hráčům domluvit.
     
    86
    Jevgenij Charin se pokusil dostat přes soupeře nalevo, ovšem Andrej Ješčenko si počínal zkušeně. Domácí borec míč získal zpátky, ale ten mu následně utekl mimo hrací plochu.
     
    85
    A na zeleném pažitu je další strkanice! Pronikajícího Ayrtona Lucase skluzem nezastavili Bernard Beriša a Rizvan Ucijev. Celou situaci tak napravil Andrej Semjonov, jenž soupeře prostě srazil.
     
    83
    Georgij Džikija předal kapitánskou pásku a rychle odkulhal na střídačku. Novým kapitánem Spartaku je aktuálně Roman Zobnin.
     
    83
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Georgij Džikija, přichází Ilja Kutěpov.
     
    82
    Hlavní rozhodčí v tom má guláš a už utkání nezvládá. Zákroky jsou za hranicí pravidel, což hru hrozně kouskuje. Groznyj bude rozehrávat další standardní situaci.
     
    80
    Emoce dál pracují! Žlutou kartu dostává Bernard Beriša (FK Achmat Groznyj), který neudržel míč na hrací ploše, ale myslel si že ano. Domácí hráč tak vystartoval na sudího, jenž jej potrestal.
     
    79
    Ablaye Mbengue opustil hrací plochu a může se pokračovat ve hře. Z tribun se ozývá pískot, i když domácí mužstvo útočí.
     
    77
    První žlutá karta byla zbytečná, jelikož vyloučený hráč neudržel nervy na uzdě a pustil se do soupeře, jenž něco hráči černé pleti řekl. Druhou žlutou vidí Ablaye Mbengue (FK Achmat Groznyj) za to, že došlápl na nohu Romana Zobnina, jenž ho před malou chvilkou urazil. Domácí hráč tak jde předčasně pod sprchy.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Ablaye Mbengue (FK Achmat Groznyj).
    75. Ablaye MBENGUE - 1:3
     
    75
    Achmat Groznyj právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo se dočkalo snížení, které pak vzbudilo hodně emocí. Guus Til dvakrát neodkopl míč, ke kterému se následně dostal ABLAYE MBENGUE, jehož nekompromisní zakončení mířilo pod hodní tyč. Následně se autor gólu postil do křížku se soupeřem, který směrem k němu uštědřil nemístnou poznámku.

    Michal Luxa

    Branky: 75. Mbengue – 32. Z. Bakajev (Schürrle), 45. Z. Bakajev, 70. Schürrle

    Karty:   13. Švec (GRZ), 24. Glušakov (GRZ), 75. Mbengue (GRZ), 80. Bernard Beriša (GRZ) – 8. Til (SPM)   77. Mbengue (GRZ)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:9.
    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Nižić, Ángel, Charin – Roši (46. Bernard Beriša), Glušakov (71. Michalak), Švec, Silva Lima – Mitrišev (46. Mbengue).
    Náhradníci: Gudijev – Bernard Beriša, Gaščenkov, Ivanov, A. Kadyrov, Mbengue, Michalak, Musalov, Ponce, Szymański.

    FK Spartak Moskva: Maximenko – A. Ješčenko, Gigot, Džikija (C) (83. Kutěpov), Lucas – Gulijev, Zobnin – Z. Bakajev (68. Mirzov), Schürrle, Til – J. Larsson (90. Melgarejo).
    Náhradníci: Rebrov, Selichov – Ananidze, Badu, Gaponov, Kutěpov, Melgarejo, Melkadze, Mirzov, Rasskazov, Tašajev, Umjarov.
    ocianews.com