Gdańsk – Jagiellonia 1:1 (kon.)
konec
Lechia Gdańsk
1:1 (1:0)
Jagiellonia Białystok
Pondělí 12.08.2019, 18:00 • PGE Arena Gdańsk • Polská Ekstraklasa • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Ve 4. kole polské Ekstraklasy se proti sobě utkají týmy Lechia Gdańsk a Jagiellonia Białystok. Naposled se spolu tato mužstva v květnu minulé sezóny na půdě Lechie, kde domácí celek zvítězil 2:0. Dnes se budě opět bojovat na Stadionu Energa Gdańsk. Ten nabídne kapacitu pro 43 615 diváků. Úvodní výkop je naplánován na 18:00.
     
    Lechia Gdańsk se momentálně nachází na 4. místě s pěti body a s kóre 2:1. V prvním zápase remizovala s LKS Lodž 0:0. To stejné zopakovala také proti Wisle. V posledním zápase jsme už ale byli svědky gólů, když Gdaňsk zvítězil na půdě Plocku 2:1.
    Jagiellonia je aktuálně na 5. příčce se čtyřmi body a skóre 5:3. V úvodním zápase vyhrála na půdě Arku jasně 3:0. Posléze ovšem doma překvapivě podlehla Rakówu 0:1. A v zatím posledním utkání remizovala v Zaglebie 2:2.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté v žluto-červených dresech. Domácí nastoupili v dresech bílých.
     
    2
    Domácí celek se zatím drží na vlastní polovině, nebo na středu hřiště a vyčkávají na nějaký pohyb útočníků.
     
    3
    Gdańsk se dostal až do brankoviště hostů, kde míč zády k bráně převzal Flávio Paixão, ten si ještě pomohl přihrávkou na Sobiecha, jenže ani on nic nedovedl.
     
    4
    Taras Romanczuk zblokoval centr domácího celku a následuje první roh.
     
    5
    První rohový kop putoval na přední tyč, kde se o hlavičku pokoušel Błażej Augustyn, nakonec ho však do takové šance obrana Jagiellonie nepustila.
     
    6
    Domácí si určitě oddychli! Z levé strany přišla dobrá a hlavně přesná přihrávka do brankoviště Lechie, kde hned z první zakončoval Jesus Balleste Imaz, jeho bomba nakonec prosvištěla pouze kolem tyče!!
    6. Jesus Balleste Imaz (JAG)
     
    8
    Po úvodním tlaku domácích nastal i tlak hostů, který byl více nebezpečný než právě domácí Lechie. Z levé strany znovu přilétl centr, u míče byl však jako první brankář, díky kterému domácí zakládají protiútok.
     
    9
    Netrvalo to dlouho a domácí se znovu pokoušeli o ohrožení branky Bialystoku! Z pravé strany putoval centr, který ale skončil na zadní tyči, kde se do střely položil Patryk Lipski, brankář ho ale vychytal.
    9. Patryk Lipski (LGD)
     
    12
    Hra se v posledních třech minutách poměrně uklidnila, ovšem vepředu se stále drží domácí celek.
     
    13
    PGE Arena je dnes poměrně zaplněná a fanoušci a hlavně atmosféra též nechybí, uvidíme zda domácí hlasitý kotel pomůže svým borcům k vítězství.
     
    14
    Lechia měla opět k dispozici rohový kop, který pronikl z přední tyče až na zadní, ovšem ani jeden z hráčů v bílém se k teči, nebo o teč nepokusil.
     
    16
    Tak to bylo pěkné od hostujícího brankáře. Damian Węglarz získal míč od jednoho z obránců, ovšem náhle byl atakován Sobiechem, toho ale školácky obehrál a založil tak nákop nový útok.
     
    17
    A nákop se povedl, jelikož si z něj hosté vytvořili rohový kop, po kterém bylo v brankovišti trochu rušno, ale k zakončení nedošlo.
     
    19
    Statistika držení míče: 62%-38%
     
    21
    Zoran Arsenić chtěl poslat svého spoluhráče Patryka Klimalu do běhu, jenže jeho přihrávka měla opravdu velkou razanci, na kterou ani nestihl pořádně zareagovat.
     
    23
    Co se týče hry, tak sledujeme opravdu vyrovnané klání, i přesto že je teprve 23. minuta. V držení míče mají jasně navrch domácí, jenže v útočných šancí zase hosté. Uvidíme co nám následující minuty přinesou.
     
    25
    Gdańsk právě vstřelil branku!
    Domácí se nejspíš zaslouženě, ovšem z ničeho nic dostávají do vedení! Z levé strany přišel odražený centr do malého vápna, kde si nejvýše vyskočil ARTUR SOBIECH a svojí hlavičkou míč uklidil k pravé tyči.
    25. Artur Sobiech (LGD) - 1:0
     
    27
    Tak branka nakonec padla dříve, než jsem očekával, ovšem asi zaslouženě. Hosté se však po inkasovaném gólu začali ihned tlačit dopředu a obrana Gdansku s tím začíná mít problémy.
     
    28
    Tak to je pech!! Hosté ztratili míč na polovině Lechie, což nastartovalo domácí tým kupředu. Sławomir Peszko našel svojí přihrávkou za obranu Sobiecha, který se následně dostal do úniku 1 na 1, kde dokázal dát branku, jenže pomezní sudí pískl ofsajd!
    28. Artur Sobiech (LGD)
     
    29
    Jagiellonia si zřejmě rázem oddychla, když druhá branka nebyla uznána a stále mají šanci na vyrovnání.
     
    31
    Karol Fila poslal do vápna Jagiellonie zajímavý centr, který mu ale nevyšel podle plánů, páč ihned zavítal do rukavic brankáře Damiana Węglarza.
     
    33
    No a po dlouhé době tu byla šance hostů, ve které se na hranici malého vápna zjevil Patryk Klimala, který byl ale zády k bráně, i tak to zkusil patičkou, jenže pro brankáře žádná práce.
    35. Patryk Klimala (JAG)
     
    35
    Lechia Gdańsk doslova tlačí svého soupeře. Domácí měli tolik střel na bránu v posledních minutách, jenže chyběla především přesná muška!
     
    36
    Jeden z hostujících hráčů, se dopustil zbrklého faulu v blízkosti vápna, což domácím nabízí nadějný přímý kop.
     
    37
    Přímý kop na sebe vzal Filip Mladenović, který to samozřejmě zkusil přímo na bránu, avšak jeho kop putoval pouze do sítě za brankou.
     
    38
    Jakub Wójcicki nastartoval rychlý útok po pravé straně, který se však rázem přesunul na stranu levou, kde nadcházelo i zakončení, jenomže střela Imaze nebyla zrovna nejlepší.
     
    39
    Jagiellonia Białystok opět navštívila brankoviště Lechie. Míč na samotné hranici malého vápna získal Jesus Balleste Imaz, ovšem na poslední chvíli přišel skluz od jednoho z obránců a o míč tak rázem přišel.
     
    41
    Domácí jsou doslova pod tlakem! Z pravé strany až na kopačku Tarase Romanczuka, ale jeho ránu zblokovala obrana na roh.
     
    43
    Přikrylova branka nakonec nebyla uznána, což hostům moc do karet nehraje, no uvidíme jak se s tím hráči vypořádají, protože momentálně nejsou spokojeni.
    43. Neuznaný gól Přikryla!
     
    44
    Tak pozor! Hlavní sudí si jde prohlédnou video s gólem a možná nebude platit!
     
    45
    Rozhodčí viděl na videu, že jeden z hráčů Jagiellonie držel, nebo stál v cestě brankáři Kuciakovi, tudíž je rozhodnutí správné.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. První část hry přinesla opravdu zajímavý scénář. Nejdříve jsme viděli vyrovnanou hru, poté se však domácí dostali do vedení, a to díky hlavičce Artura Sobiecha. Poté se do hry vrátili hosté a začali obraně Lechie dělat problémy, až nakonec přišla vyrovnávací branka, která nakonec po shlédnutí videa nebyla uznaná. Uvidíme co si hosté poví v kabině a zda je tento verdikt před odchodem do kabin nakopne.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Jagiellonia Białystok: ze hřiště odchází Juan Camára, přichází Bartosz Bida.
     
    48
    Domácí zatím dvakrát v druhé části faulovali, nyní tak však učinili i hosté a Lechia bude zahrávat volný kop.
     
    49
    Taras Romanczuk obdržel přesnou přihrávku na hranici vápna, odkud také zakončoval, jeho pokus ale vyrazil připravený Dušan Kuciak.
     
    52
    Jagiellonia Białystok je zatím aktivnějším týmem v druhé části, tak uvidíme zda se jim podaří co nejdříve vyrovnat.
     
    53
    Hosté měli k dispozici dva rohové kopy během dvou minut, ovšem ani z jednoho nedokázali ohrozit branku Lechie, jejich útok však nekončí.
     
    54
    Tak to je škoda! Jagiellinia zahrávala nadějný přímý kop, který putoval na přední tyč, kde se o malou teč hlavou pokusil Patryk Klimala, jenže jeho pokus těsně míjel zadní tyč Kuciakovi branky!
    54. Zoran Arsenić (JAG)
     
    56
    Střídání v týmu Lechia Gdańsk: ze hřiště odchází Sławomir Peszko, přichází Maciej Gajos.
     
    58
    Domácí Gdansk se zatím opravdu k ničemu nedostal, co se týče druhého poločasu, dle mě se vyrovnání asi dočkáme, jelikož i osobní souboje hráči v bílém vypouštějí.
     
    60
    Střídání v týmu Jagiellonia Białystok: ze hřiště odchází Patryk Klimala, přichází Ognjen Mudrinski.
     
    62
    Tak přece jen první ohrožení domácího celku přišlo. Do vápna přilétl centr na Macieaj Gajose, který byl ale následně strčen a domácí celek si žádal pokutový kop, hlavní sudí však tento verdikt odmítl a hraje se dále.
     
    64
    Hra se vrátila do starých kolejích, tedy útočnou hrou hostů, jenomže domácí se též probudili a začali i oni hrát poměrně aktivní hru, tudíž sledujeme znovu vyrovnané klání.
     
    67
    Domácí měli namále! Po rohovém kopu nastal jakýsi zmatek v brankovišti, na jejímž konci bylo i zakončení jednoho z hráčů Jagiellonie, ovšem o ránu se postaral Dušan Kuciak.
    70. Michał Nalepa (LGD)
     
    70
    Tlak hostů nekončí. Hráči v žlutém měli k dispozici až dva rohové kopy a jednu standartní situaci, ani po jedné z těchto možností však utkání nesrovnali!
     
    72
    Jagiellonia uklidňuje hru a zapojuje i brankáře Weglarza, který míč ihned nakopl dopředu, kde se hra momentálně odehrává.
     
    74
    Jagiellonia právě vstřelila branku!
    Přece jen máme srovnáno! Hosté sice po chybě v obraně, ale zaslouženě vyrovnávají, jelikož hra Lechie v druhé části je naprosto hrozná. Jeden z obránců špatně odkopl míč z brankoviště, čehož využil Jakub Wójcicki, který našel úplně volného OGNJENA MUDRINKIHO, a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil.
    74. Ognjen Mudrinski (JAG) - 1:1
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 13 348 diváků.
     
    77
    Toto pro domácí nevypadá vůbec dobře. Jagiellonii vyrovnávací gól nakopl, zatímco domácí stále hrají to svoje co v celé druhé části, no aby je to ještě nemrzelo a nezískali ani bod.
     
    80
    Domácím fanouškům se nelíbí výkon hráčů, což také dávají najevo svým hlasitým pískotem atd..
     
    81
    Bartosz Bida prokličkoval obranu Lechie a dostal se do dobré pozice pro střelu, ovšem na poslední chvíli přišel hrdinský blok jednoho z obránců, který nejspíš zachránil svůj celek před gólem.
     
    83
    Střídání v týmu Lechia Gdańsk: ze hřiště odchází Karol Fila, přichází Daniel Łukasik.
     
    84
    Hosté jsou doslova hladový po druhé brance, nyní tu byl opět nátlak až do brankoviště Lechie, kde se nakonec o střelu pokusil Martin Pospíšil, pokus byl ale zblokován.
     
    86
    Konec utkání se pomalu ale jistě blíží a utkání je stále 1:1, domácí fanoušci zkoušejí fandit co nejvíce, aby to jejich týmu pomohlo, ovšem obrana Jagiellonie je pevná jako skála.
     
    87
    Střídání v týmu Lechia Gdańsk: ze hřiště odchází Patryk Lipski, přichází Rafal Wolski.
     
    89
    Střídání v týmu Jagiellonia Białystok: ze hřiště odchází Jesus Balleste Imaz, přichází Mikołaj Nawrocki.
     
    90
    Domácí se ještě pokouší vstřelit vítěznou branku, jenomže nemohou přijít na kloub hostující obraně.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty!
     
    90+2
    Flávio Paixão mohl běžet sám na bránu, ovšem v zádech ho atakoval jeden z obránců, který mu nakonec tento plán zneškodnil a zabránil tak nejspíš jisté brance!
     
    90+3
    Jeden z hráčů Jagiellonie byl ošetřován na vlastní polovině, což poměrně zdržuje hru.
     
    90+4
    Do vápna hostů přilétl na přední tyč ještě jeden centr, ten si ale brankář Damian Węglarz v klidu pohlídal.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Domácí nakonec neudrželi vedení 1:0 a po obrovské chybě tak berou jeden bod. Druhý poločas byl opravdu jednostranný. Hosté se tak moc tlačili, až ho nakonec se štěstím vstřelili a odváží si důležitý bod. Pro domácí hráče to teď bude asi peklo, protože domácí fanoušci byli s hrou výrazně nespokojeni a myslím si, že před 13 348 diváky mohli výhru udržet. Hráčem utkání byl zvolen střelec první branky Artur Sobiech.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12.
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího zápasu z Polské ligy, na viděnou. (19:57:44)

    Gerard Filip

    Branky: 25. Sobiech – 74. Mudrinski


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12.
    Lechia Gdańsk: Kuciak – Fila (83. Łukasik), Nalepa, Augustyn, Mladenović – Makowski, Lipski (87. Wolski), Kubicki – F. Paixão (C), Sobiech, Peszko (56. Gajos).
    Náhradníci: Alomerović – Chrzanowski, Kobryń, Gajos, Maulana Vikri, Wolski, Żukowski, Łukasik, Sopoćko.

    Jagiellonia Białystok: Węglarz – Wójcicki, Runje, Arsenić, Bodvarsson – Pospíšil, Romanczuk (C) – Přikryl, Imaz (89. Nawrocki), Camára (46. Bida) – Klimala (60. Mudrinski).
    Náhradníci: Sandomierski – A. Kadlec, Mitrović, Mudrinski, Guilherme, Bida, Nawrocki, Košťál, Kwiecień.

    Diváci: 13 348
    thejrc.org