Třinec – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Trenčín 6:3 (kon.) | Chomutov – Litoměřice 3:2 (kon.)
Třebíč – Žďár n/S 2:0 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Jihlava – Prostějov 6:0 (kon.)
Frýdek-M. – Havířov 2:3 (kon.) | Kadaň – Klatovy 2:5 (kon.) | K. Vary – Novosibirsk 2:3 (kon.)
Martin – Lipt. Mikuláš 1:3 (kon.) | Michalovce – Linz 4:3 (kon.) | Val. Meziříčí – Dubnica 2:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kolín 7:5 (3:2 po s.n.) | Děčín – Mostečtí Lvi 7:10 (kon.) | Nový Jičín – Opava 1:5 (kon.)
Nitra – Ženeva 1:6 (kon.) | Rapperswil – Vítkovice 4:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Úterý 13.08.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný večer! Příprava na nadcházející prvoligový ročník je v plném proudu, jihlavskou Duklu dnes čeká střetnutí s Prostějovem. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    HC Dukla Jihlava

    Dukla má za sebou dvě přípravná utkání, přičemž z obou vyšla jako poražený tým. Kazašskému Pavlodaru podlehla těsně 2:3, zatímco střetnutí v Olomouci prohrála 2:5. Dnes se tedy bude snažit na svém ledě vybojovat první výhru, k čemuž by jí měly pomoci dvě nové posily – útočník Michal Poletín a mladý bek Milan Dančišin. Do boje s Prostějovem by se navíc měl zapojit i Tomáš Chlubna, naopak kvůli reprezentačním povinnostem bude absentovat Lukáš Anděl.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Jestřábi se v prvním přípravném utkání, které sehráli na půdě aktuálního polského mistra z Tychy, museli obejít bez svých hlavních ofenzivních opor. Ze zdravotních důvodů totiž střetnutí vynechali Tomáš Divíšek, Tomáš Nouza a Marek Račuk. V oslabené sestavě prostějovští hokejisté svému soupeři dlouho vzdorovali, nakonec ovšem účastníkovi Ligy mistrů podlehli 1:6, přičemž pod jediný gól hostů se podepsal Kryštof Ouřada.
     
    Vzájemná utkání v sezóně 2018/19

    19. 1. 2019: Dukla – Prostějov 2:3
    10. 12. 2018: Prostějov – Dukla 2:4
    24. 10. 2018: Dukla – Prostějov 8:2
    12. 9. 2018: Prostějov – Dukla 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Pohl, Piegl, Holý, Půža, Kolář, Černohorský, Mareš, Vála – Pekr, Skořepa, Davídek – Lichanec, Čachotský, Poletín – Jiránek, Zeman, Fronk – Čermák, Dančišin, Chluba.

    LHK Jestřábi Prostějov: Dvořák (Neužil) – Novotný, Husa, Krejčí, Březák, Mrázek, Chujac, Brančík, Muška – Chlouba, Popelka, Meidl – Hrníčko, Luňák, Nouza – Ouřada, Chlán, Jandus – Žálčík, Tlačil, Novák.

    Rozhodčí: Mejzlík, Suchý – Jeletz, Polák.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný úterní večer, jen za pár desítek sekund půjdeme na věc. Oba celky už jsou na ledě, úvodní buly je na spadnutí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Jihlava se hned zkraje třetiny dostala do šance! Skořepa našel před brankou nikým nehlídaného spoluhráče, který ovšem následně minul klec.
     
    01:32
    Dukla je zatím aktivnějším celkem na ledě, Dvořák teď před dotěrnými protihráči raději schoval kotouč pod rukavici. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    02:01
    Prostějovští beci nyní zastavili další jihlavský výpad už na modré čáře a následně se sami pokusili probojovat dopředu, domácí je ale do pásma nepustili.
     
    02:46
    Lukáš Žálčík se pokusil Lundströma překvapit střelou od modré čáry, švédský gólman ale ránu bez problémů vykryl. Jihlava míří do pásma.
     
    03:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí přetavují aktivitu v první branku a už ve čtvrté minutě jdou do vedení! Udeřila jihlavská první formace, z bezprostřední blízkosti brankoviště se prosadil MILAN DAVÍDEK! Asistence: Matěj Pekr, Josef Skořepa.
     
    03:58
    Náskok Dukly mohl velmi rychle navýšit Adam Zeman, který projel prostějovskou obranou jako nůž máslem a následně zakončil. Dvořák byl ale připraven.
     
    04:48
    U mantinelu po pravé straně Lundströmovy klece se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Uvidíme, kdo si pryž odveze.
     
    05:32
    Jeden z hostujících hráčů drží kotouč za vlastní klecí a čeká, až se na led dostane čerstvá lajna Prostějova. Hosté se následně pokusí znovu protlačit dopředu.
     
    05:58
    Krátce po sobě jsme viděli jednoduché zákroky na obou koncích ledové plochy, ani jeden gólman se nenechal lacině překonat. Stav 1:0 tak stále trvá.
     
    06:58
    Hanáci se pomalu ale jistě dostávají do zápasu, po slabém vstupu do utkání nyní začínají s domácími srovnávat krok. Lundström má čím dál tím více práce.
     
    07:45
    Před domácí klecí se odehrála první menší strkanice dnešního střetnutí, vylučovat se pochopitelně nebude. Vhazovat se bude v jihlavské části kluziště.
     
    08:49
    Jan Pohl vybojoval pryž u mantinelu a zavezl ji za vlastní klec, Dukla střídá. Prostějov se stáhl do vlastního pásma a připravuje se na další výpad Jihlavy.
     
    09:34
    Josef Skořepa chtěl nabít jednomu ze svých spoluhráčů na pravý kruh, přihrávku ovšem zastavil prostějovský obránce, a Dukla tak přišla o kotouč.
     
    10:10
    Holý nahodil kotouč na branku od modré čáry, Dvořák jej na sekundu podržel a následně pustil zpět do hry. Prostějov nyní míří do útočného pásma.
     
    10:30
    Jestřábi si vyzkouší přesilovou hru! Václav Půža (JIH) si jede na dvě minuty zchladit hlavu na trestnou lavici, rozhodčí jej z kluziště vykázali za držení.
     
    10:44
    Přesilovka předčasně končí, poměr sil na ledě se vyrovná. Za katr totiž putuje obránce Jaroslav Mrázek (PRO), jenž byl potrestán za nedovolené bránění.
     
    12:04
    Hra ve čtyřech na obou stranách zatím svědčí spíše Prostějovu, Muška se nyní pokoušel za Lundströma kotouč doslova procpat. Gólman byl však připraven.
     
    12:13
    S vyloučeními se teď roztrhl pytel, domácí půjdou na sedmnáct sekund do tří. Jan Pohl (JIH) odjíždí dělat Půžovi společnost, dostal trest za hákování.
     
    13:08
    Jihlava se poprvé osvobodila, Prostějovští se musí pro kotouč vrátit až do své části ledové plochy. Zatím v přesilovce Lundströma ani jednou neohrozili.
     
    14:10
    Tři sekundy před koncem přesilovky zahrozil od modré Jandus, jehož dělovka orazítkovala vyrážečku připraveného strážce jihlavské svatyně.
     
    14:51
    Roman Chlouba zakončil z takřka devadesátistupňového úhlu, odkud trefil jen boční stranu pravé tyčky. Brankář Dukly tak mohl zůstat v klidu.
     
    15:05
    Paže sudího opět vyletěla vzhůru, Dukla bude hrát přesilovku. Daniel Dvořák (PRO) vyhodil kotouč mimo hrací plochu, menší trest za něj odpyká Ouřada.
     
    16:42
    Domácí toho ve své první přesilovce zatím moc nepředvedli, Prostějovští mají situaci plně pod kontrolou a nepouští svého soupeře do větších šancí.
     
    17:32
    Jihlava je pevně usazena před Dvořákem a kombinuje, houževnatá defenzíva hostujícího celku je ale zatím nenechala ani jednou zakončit.
     
    18:44
    První třetina se chýlí ke konci, Jestřábi minutu před koncem operují v útočném pásmu. Petr Chlán se s kotoučem snaží protlačit blíže k jihlavské kleci.
     
    19:54
    Jiří Fronk našel na modré čáře Jana Holého, jehož slabé zakončení připravený Dvořák zastavil bez větších obtíží. První třetina skončí za jen pár sekund.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Úvodní dějství dnešního střetnutí je za námi, lépe jej zvládli hokejisté Dukly. Ti do utkání vstoupili výborně a svou aktivitu už ve čtvrté minutě přetavili v první gól, pod nějž se podepsal Milan Davídek. Hosté se do zápasu začali dostávat až později v průběhu periody, přičemž zatím se jim nepodařilo na jihlavskou trefu odpovědět.
     
    Prostějovští hráči se už vrátili na led, Jihlava je stále v kabinách. Druhá třetina začne za malý moment.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Jihlava se na chvilku ohřála v útočném pásmu, soupeřova pětka jí ale velmi rychle vyštípala za modrou čáru. Nyní se bojuje v neutrální části kluziště.
     
    20:56
    První ránu druhé třetiny musel likvidovat Daniel Dvořák, který projektil z pravého prostoru pro vhazování s přehledem zneškodnil. Hra je přerušena.
     
    21:30
    Václav Půža vyslal dopředu Adama Zemana, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště si Dvořák pohlídal. Jihlava má teď více ze hry.
     
    22:06
    Bitvu o kotouč v rohu za Lundströmem vyhrála Jihlava, která se následně rychle vydala do útočného pásma. Dvořák má na svém kontě další zákrok.
     
    22:48
    Dukla kontroluje hru a nepouští svého soupeře ke kotouči, Prostějov momentálně působí dosti bezzubě. Lundström má naprosté minimum práce.
     
    23:47
    Nahození zpoza modré čáry doskákalo až k hostujícímu brankáři, který se pro jistotu rozhodl neposednou pryž podržet. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    24:42
    Matěj Novák se pokoušel něco vymyslet v útočném pásmu, domácí defenzíva si jej ale pohlídala a odzbrojila jej dříve, než stihl zakončit. Dukla je u puku.
     
    25:34
    Kolářovu lehkou střelu z hranice pásma připravený Dvořák vykryl betonem, jeden z hostů následně kotouč rychle vyhodil až na zakázané uvolnění.
     
    26:14
    Jakub Muška se nyní uvolnil v mezikruží a přes obránce vyslal na Lundströma slabší střelu, kterou švédský gólman hravě vyrazil mimo nebezpečí.
     
    27:18
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhý gól Jihlavy je na světě a i tentokrát u toho byla domácí první formace! Matěj Pekr našel nikým nehlídaného JOSEFA SKOŘEPU, jehož zakončení se štěstím prošlo za záda bezmocného Daniela Dvořáka – 2:0! Asistence: Matěj Pekr.
     
    27:47
    Tomáš Čachotský chtěl zakončit z pravého kruhu, jeden z protihráčů jej však na poslední chvíli dojel a nedovolil mu prostějovskou klec ohrozit.
     
    28:39
    Žálčík nahrál Chlánovi a odjel střídat, druhý jmenovaný pak přišel o pryž takřka okamžitě po přejezdu modré čáry. Hostům celou periodu vůbec nic nevychází.
     
    29:58
    Matěj Pekr se zbavil dotěrného obránce a z mezikruží proklepl reflexy mladého prostějovského gólmana, který po úspěšném zákroku podržel pryž.
     
    30:08
    Prostějov si vzal oddechový čas, Jiří Vykoukal se nyní snaží něco vysvětlit svým svěřencům. Není divu, nebýt Dvořáka, manko Hanáků by bylo mnohem větší...
     
    30:58
    Jeden z domácích borců zkusil své štěstí z pravé strany kluziště, nemířil ale úplně přesně a jeho projektil jen orazítkoval mantinel za prostějovskou klecí.
     
    31:07
    Michal Poletín (JIH) si při svém debutu v Jihlavě připisuje do statistik dvě trestné minuty, které od sudích obdržel za sekání. Přesilovka pro Jestřáby.
     
    31:45
    Jiří Fronk se ve vlastním oslabení dostal přes soupeřovu obranu a z mezikruží vypálil, trefil ale jenom plexisklo za brankou Daniela Dvořáka.
     
    32:35
    Hanáci přesilovku vůbec nezvládají, Jihlava je zatím ani jednou nepustila za modrou čáru. Všechny výpady Prostějova končí už ve středním pásmu.
     
    33:05
    Tomáš Chlubna se dostal do úniku! Z bezprostřední blízkosti brankoviště chtěl kotouč uklidit k tyči, Dvořák ale včas zasáhl betonem.
     
    34:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavské první formaci to dnes lepí, naprosto famózní souhra vede k další brance! Davídek se dostal ke kotouči na kruhu, rychle nahrál Pekrovi a ten okamžitě nabil JOSEFU SKOŘEPOVI, který z první pohřbil pryž do prostějovské sítě! Asistence: Matěj Pekr, Milan Davídek.
     
    35:36
    Situace je pro Prostějov čím dál tím horší, Vykoukalovi svěřence čeká oslabení. Petr Krejčí (PRO) zašlápl kotouč, za což dostal trest za zdržovaní hry.
     
    36:44
    Na konci dlouhé kombinace stál Davídek, jenž měl před sebou úplně prázdnou prostějovskou klec! Nakonec ale nezvládl pořádně zakončit!
     
    37:55
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, hra se po vypršení jihlavské přesilovky poněkud zklidnila. Ani jeden tým už nehraje na sto procent.
     
    38:47
    Poletín vyslal dlouhou přihrávkou do útoku Lichance, na nejž se okamžitě pověsil jeden z protihráčů, který jej po chvilce boje odzbrojil. Dukla tak přišla o pryž.
     
    39:34
    Přiznám se, že jsem neviděl, co k tomu vedlo, ale Lukáš Luňák odjíždí na střídačku v předklonu. Vypadá to, že možná přišel o zub, ale snad bude v pořádku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:39.
     
    Druhá perioda je za námi a Prostějovští na ni budou muset velmi rychle zapomenout, pokud chtějí dnešní duel ještě zdramatizovat. Jihlava totiž v posledních dvaceti minutách na ledě naprosto dominovala a svou převahu přetavila v další dva góly, které vstřelil Josef Skořepa. Jestřábům se vůbec nedaří hlídat domácí první formaci, která je dnes opravdu ve formě. Uvidíme, jestli Dukla po přestávce přidá ještě další góly, nebo jestli se Hanáci v průběhu pauzy poučí ze svých chyb.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Čachotský chtěl nahrát Poletínovi, jeho nabídka ale nemířila moc přesně a skončila na holi protihráče. Do útoku se tak nyní snaží přesunout hráči Prostějova.
     
    41:07
    Tomáš Nouza se uvolnil na pravém kruhu a zakončil, švédský gólman projektil zneškodnil a následně se rozhodl kotouč podržet. Hra je tedy přerušena.
     
    41:57
    Znovu Tomáš Nouza, který se třem bránícím protihráčům navzdory dostal ke střele. Pozemní pokus připravený Lundström zastavil pravým betonem.
     
    42:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    A už je to o čtyři branky, tentokrát udeřila jihlavská čtvrtá formace! Čermákovu střelu Dvořák jen vyrazil před sebe, což se mu pekelně vymstilo – k puku se totiž dostal talentovaný TOMÁŠ CHLUBNA, který jej okamžitě usměrnil do sítě! Asistence: David Čermák, Milan Dančišin.
     
    42:49
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak tohle už začíná zavánět dost slušným debaklem, v Jihlavě právě odbila pátá! Střelou z poměrně velké vzdálenosti teď Dvořáka nachytal MATĚJ PEKR, který si tak na své konto připisuje už třetí kanadský bod dnešního večera! Asistence: Milan Davídek.
     
    43:58
    Hraje se nahoru dolu, chvilku je na kotouči Jihlava, chvilku zase hosté. Větší šanci jsme od poslední domácí trefy neviděli, hraje se v poměrně klidném tempu.
     
    45:05
    Tomáš Chlubna (JIH) míří na trestnou lavici, kam jej sudí vykázal na dvě minuty za podrážení. Jestřábi si tak vyzkouší další přesilovku, přetaví ji v gól?
     
    45:45
    Dukla se dostala ke kotouči a vyhodila jej, jeden z hostujících borců nyní drží pryž za svou vlastní svatyní. Uvidíme, co Prostějov vymyslí dál.
     
    46:38
    Hra je z pro mě neznámých důvodů přerušena, uvidíme vhazování po levé straně Lundströmovy klece. Z hostující přesilovky zbývá ještě kolem půl minuty.
     
    47:50
    Prostějov vybojoval kotouč za svou vlastní klecí a pokusil se vyrazit do útoku, domácí ale jeho výpad zastavili už ve středním pásmu.
     
    48:42
    Matěj Pekr prokličkoval do rohu kluziště a poslal pryž volnému Davídkovi, který ale z hranice brankoviště pouze promáchl! Dvořák měl štěstí!
     
    49:36
    David Chujac se pokusil nahodit kotouč za branku, pryží ovšem trefil jen jednoho z bránících protihráčů. Lundström tak nemusel zasahovat ani tentokrát.
     
    50:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Na světelné tabuli na Horáckém zimním stadionu se v kolonce domácích gólu po rychlé jihlavské akci objevuje šestka! Dvořák tentokrát nestačil na zakončení JIŘÍHO FRONKA, přičemž kotouč se ještě na cestě do sítě otřel o tyč. Bez asistence.
     
    51:38
    Jihlava teď odráží prostějovské pokusy o útok, všechny končí už těsně před modrou čárou. Lundström má v posledních minutách v brankovišti velkou pohodu.
     
    52:50
    Další hostující tažení končí ofsajdem, jeden z hráčů se při přejezdu modré čáry ukvapil. Hlasatel v hale nyní oznámil, že po utkání uvidíme ještě nájezdy.
     
    Dnešní utkání sleduje 586 diváků.
     
    53:58
    Do konce základní hrací doby zbývá ještě šest minut, zápas se ale už více méně jen dohrává. Ani jeden celek nehraje naplno, bojuje se hlavně v neutrální třetině.
     
    54:52
    Lundström Meidlův projektil od modré zastavil lapačkou, po krátké pauze tak uvidíme vhazování před brankou švédského gólmana. Pět minut do konce.
     
    55:37
    Prostějov má v posledních chvílích více ze hry, Dukla se v závěru soustředí hlavně na obranu a hraje se tak převážně před domácí svatyní. Vykřesají hosté gól?
     
    56:42
    Chujacovu ránu zblokoval jeden z domácích hráčů, Jihlava se následně rychle přesunula před Dvořákovu klec. Ohrozit ji ovšem už nedokázala.
     
    57:49
    Lukáš Mareš (JIH) v rohu za vlastní brankou zahákoval protihráče, což rozhodčím neuniklo. Prostějov tak bude utkání dohrávat v početní výhodě.
     
    58:34
    Jaroslav Mrázek se na modré čáře dostal do zakončení, Lundström letící pryž vyrazil hokejkou vysoko nad sebe. Jihlava následně pryž vyhodila ven z pásma.
     
    59:52
    Osm sekund před koncem základní hrací doby uvidíme buly před jihlavskou modrou čárou, o vítězi dnešního duelu už je dávno rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Dohráno! Jihlava dnes proti Prostějovu předvedla excelentní výkon, který vedl k jasnému vítězství 6:0! Na ledě Horáckého zimního stadionu dnes řádila hlavně první formace Dukly – Pekr, Skořepa, Davídek – jenž byla hned u čtyřech gólů. Jestřábi se svým sokem drželi krok pouze v první třetině, poté začali dost výrazně zaostávat a po dnešním utkání rozhodně mají o čem přemýšlet. Cesta domů nejspíš moc příjemná nebude.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek úterního večera a na počtenou někdy příště! (20:12:37)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. Davídek (Pekr, Skořepa), 28. Skořepa (Pekr), 35. Skořepa (Pekr, Davídek), 43. Chlubna (Čermák, Dančišin), 43. Pekr (Davídek), 51. Fronk


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Pohl, Piegl, Holý, Půža, Kolář, Černohorský, Mareš, Vála – Pekr, Skořepa, Davídek – Lichanec, Čachotský, Poletín – Jiránek, Zeman, Fronk – Čermák, Dančišin, Chluba.
    LHK Jestřábi Prostějov: Dvořák (Neužil) – Novotný, Husa, Krejčí, Březák, Mrázek, Chujac, Brančík, Muška – Chlouba, Popelka, Meidl – Hrníčko, Luňák, Nouza – Ouřada, Chlán, Jandus – Žálčík, Tlačil, Novák.

    Rozhodčí: Mejzlík, Suchý – Jeletz, Polák.

    Diváci: 586
    thejrc.org