Třinec – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Trenčín 6:3 (kon.) | Chomutov – Litoměřice 3:2 (kon.)
Třebíč – Žďár n/S 2:0 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Jihlava – Prostějov 6:0 (kon.)
Frýdek-M. – Havířov 2:3 (kon.) | Kadaň – Klatovy 2:5 (kon.) | K. Vary – Novosibirsk 2:3 (kon.)
Martin – Lipt. Mikuláš 1:3 (kon.) | Michalovce – Linz 4:3 (kon.) | Val. Meziříčí – Dubnica 2:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kolín 7:5 (3:2 po s.n.) | Děčín – Mostečtí Lvi 7:10 (kon.) | Nový Jičín – Opava 1:5 (kon.)
Nitra – Ženeva 1:6 (kon.) | Rapperswil – Vítkovice 4:2 (kon.)
konec
HC Děčín
7:10 (3:3, 1:6, 3:1)
Mostečtí Lvi
Úterý 13.08.2019, 18:00Přípravné zápasy
Partner:
     
    A máme tu konec dnešního utkání. Lepším týmem byl ve druhé třetině hostující celek, ale naopak v následujícím průběhu hry se dostával opět do tempa domácí tým, ale už na vyrovnání nestačil. Já Vám děkuji za pozornost a zase někdy u hokeje na počtenou. (20:12:48)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Hra se přesouvá ze strany na stranu a už se spíše dohrává, je jasné, kdo v dnešním utkání zvítězí.
     
    58:48
    Štěpán Urbánek si krásně šlápl do ledu a byl osamocen před Brňákem, který krásně zneškodnil střelu, která byla provedena do kličky.
     
    57:48
    Tak nakonec rozhodčí usoudili, že branka padla, až v probíhajícím trestu 5 na 4, a tak se nyní pokračuje ve stejném počtu na obou stranách.
     
    57:47
    Děčín právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen Děčín dokázal v devíti vteřinách využít branku. ŠTĚPÁN KUCHYNKA zavěsil do zcela odkryté branky, kam se nestihl po smršti přihrávek přesunout. Asistence: Michal Oliverius, Tomáš Faigl.
     
    57:39
    Uvidíme přesilovku 5 na 3, ale pouze děvet vteřin, poté se vrátí na led Havlík.
     
    57:38
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Kuncl – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:20
    Pavel Zajan zůstal ležet v útočném pásmu na ledě a rozhodčí přerušují hru, avšak pravice hlavního sudího zůstává upažena.
     
    56:41
    Stále se domácím nedaří do pásma dostat, až to vzal na sebe Petráš, který poté nahrál na modrou čáru, kde stál Volráb, ale jeho pumelenice šla vedle pravé tyče Kovaříkovy branky.
     
    55:48
    Po vhozené buly se k puku dostal Fučík a jeho zásluhou se tým osvobozuje. Dečín se musí znovu dostat do útočného pásma, kde se bude snažit využít početní výhodu.
     
    55:47
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Havlík – 2 min., napadení).
     
    54:27
    Hostující Nedrda se napřáhl z vrcholku kruhu ke golfovému úderu, ale puk netrefil ideálně a Brňák s tímto pokus vůbec práci neměl, jelikož puk končí naprosto mimo tři tyče.
     
    53:26
    Diváci si dnes přijdou na své, jelikož hodně branek je zaručeným lékem na jinak neatraktivní hokej a redaktoři si přijdou také na své, jelikož nestíhají vidět zcela přesně všechny vstřelené branky.
     
    51:24
    Děčín právě vstřelil branku!
    A další branka na druhé straně, o kterou se postaral RADEK FOJT. Asistence: Bohuslav Tenkrát.
     
    51:03
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Rychlá odpověď a desátá branka už visí v síti domácího týmu. VLADIMÍR KÝHOS si krásně vymíchal brankáře, že by s tím i kuchařka byla spokojena a navyšuje tak skóre utkání. Asistence: Pavel Smolka.
     
    50:44
    Děčín právě vstřelil branku!
    Tak to byla krásná parádička v podání domácího útočníka ZDEŇKA PETRÁŠE, který udělal s pukem kouzlo mezi svýma nohama, a poté v rychlosti zavěsil puk za záda Kovaříka. Asistence: Pavel Zajan, Jan Smola.
     
    49:39
    Za brankou si vzal puk Zajan a rozjel akci z vlastního obranného pásma, jmenovaný se dostal nakonec až před branku, kde zamířil brankáři mezi nohy, ale ten nohy rychle zaklapnul.
     
    48:26
    Faigl, který stál za brankou uviděl dobře rozjetého obránce Kaltenböcka, ale tomu puk při zpracování skočil a ze šance nebylo nic. Hostující celek se dokázal ubránit a hraje v plném počtu.
     
    47:00
    V rozhodující chvilku, kdy chtěl domácí útočník zakončil, byl faulován Přibylem, který už sedí za katrem, děčínští hráči si zahrají přesilovou hru a určitě budou chtít napravit tu předcházející.
     
    46:57
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Přibyl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:11
    Další šance pro domácí tým! Tomáš Faigl se krásně dokázal uvolnit, ale jeho klička do backhendu nakonec skončila vedle tyče, Děčín stále pokračuje v tlaku.
     
    45:06
    Michal Oliverius měl smůlu, když se dostal k puku a mohl ujíždět sám na brankáře, tak se mu do cesty připletl hlavní rozhodčí Štěpán a tohoto zkušeného útočníka složil k zemi a rázem bylo po šanci.
     
    44:24
    Domácí celek hraje v plném počtu. Fojt ihned přispěchal do obranného pásma, kde odpálil puk jednomu z útočníků Mostu, který se snažil vystřelit.
     
    43:10
    Lvům se zatím nedaří usadit v útočném pásmu a přijde mi, že dnes přesilové hry jsou spíše nevýhody týmů, které ji hrají. Při přechodu do útočného pásma Mostu čárový rozhodčí přerušuje hru pro ofsajd.
     
    42:28
    Tak i na druhé straně uvidíme přesilovou hru, díky nešikovnému podražení Fojta, který zastavil Kýhose nedovoleně. Při první přesilové hře padla branka na opačné straně, než to diváci očekávali, bude tak i nyní?
     
    42:24
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Fojt – 2 min., podrážení).
     
    41:32
    Vetšinou vidíme Berana, aby někoho ducnul, ale Patrik Zicho toto pravidlo nectí, rozjel se na útočníka, který se snažil dostat před Brňáka a dostal pořádný drkanec, otřesený mostecký útočník skončil na čtyřech v rohu hřiště.
     
    40:41
    Smola se prokličkoval až do slibné pozice, kde se napřáhl ke střele, ale puk mu přeskočil hůl k Zajanovi, který stál za ním, ale jelikož na puk nebyl připraven, tak jeho střela neměla dostatečné parametry a končí vedle branky.
     
    40:18
    Jdeme na třetí periodu dnešního utkání. Na úvodní buly byl úspěšnější domácí celek, který se rychle žene dopředu, ale k puku se dostali obránci Lvů a přenášejí hru, až k Brňákovi, který přerušuje hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou třetinu plnou branek, ale hlavně na té hostující straně. Za hosty se postupně dokázali prosadit Böhm, 2x Kýhos, 2x Havlůj, Smolka a o lehkou korigaci skóre se dvě minuty před koncem třetiny zasloužil Petráš. Ze strany domácího týmu byla tato třetina naprosto tragická, nechávali se přehrávat ze všech stran a pro Most to byl jednoduchý úkol nasázet šest branek.

    Další třetina začně přibližně v 19:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Hostující Havlík obkroužil branku a dokázal i zakončit, ale domácí ochránce svatyně byl připraven.
     
    38:37
    Těsně před koncem prostřední třetiny jsou na puku domácí a snaží se s výsledkem ještě před odchodem do kabin něco udělat, ale tlak jim moc dlouho nevydržel a bude se vhazovat po pravici Brňáka.
     
    37:15
    Děčín právě vstřelil branku!
    Do druhé třetiny se zapisuje i Děčín, konkrétně ZDENĚK PETRÁŠ, který po nahrávce Balcara vybruslil z pravého kruhu až před brankáře, počkal si na roztáhnuté betony a zasunul tam puk, jak se sluší a patří. Asistence: Patrik Balcar.
     
    36:41
    Patrik Balcar v obranném pásmu zvedl hlavu a našel na útočné modré čáře Šindeláře, ale ten puk ze vzduchu nezpracoval, ale zakázané uvolnění se nepíská, jelikož se ukázal nádherný hybrid.
     
    35:30
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Tak k této brance se dostal PAVEL SMOLKA, jak slepý k houslím. Obráncům domácího týmu se zamotal kotouč mezi nohy a do puku plácl jmenovaný střelec a ten se doslova doploužil podél betonu brankáře až do branky. Asistence: Roman Fučík.
     
    34:38
    Tak přeci jen i Děčín se dostal ke slibnější střele v této třetině, této střely se ujal Daniel Volráb, ale jeho projektil brankář Kovařík krásně viděl a vyrazil puk do rohu hřiště.
     
    32:48
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    A ta přichází, tak to je opravdu krutá druhá třetina pro domácí celek. Kuncl napřáhl na modré čáře a vyslal přízemní dělovku na Brňáka, který by puk zneškodnil, jenže se do dráhy puku dostala hokejka ALEŠE HAVLŮJE, který poslal tečovaný puk za záda bezmocného brankáře. Asistence: Miroslav Kuncl, Pavel Smolka.
     
    32:20
    Domácí celek se nedokáže dostat do útočného pásma a tam vymslet akci, která by končila brankou, u puku jsou hosté v útočném pásmu a vymýšlí jak vstřelit další branku.
     
    30:41
    Na ledě vidíme se prohánět Smolu, který se ze střetu nejspíše oklepal a je připraven pomoci svému týmu je snížení nepříznivého skóre.
     
    29:29
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Děčínu zcela hoří v dnešním utkání obrana, jelikož většina branek padá vždy do přesunu brankáře. Pavel Smolka zachoval klid, podíval se a nahrál na VLADIMÍRA KÝHOSE, který trefil puk mezi nohy přesouvajícího se Brňáka. Asistence: Pavel Smolka.
     
    28:48
    Domácí celek si po šesté brance vybírá svůj oddechový čas.
     
    28:48
    Střídání v týmu HC Děčín: ze hřiště odchází Kácha, přichází Brňák.
     
    28:48
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Obrovská smůla pro domácího brankáře, kterému puk sjel podél betonu až k tyčce, kde byl už připraven ALEŠ HAVLŮJ a úlohu vstřelit branku splnil. Asistence: František Mála.
     
    27:37
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Na modré čáře vystřelil Miroslav Kuncl a VLADIMÍR KÝHOS se snažil puk tečovat, ale ztečoval si ho pouze pod sebe a udělal dobře, jelikož si poté puk potáhl a zavěsil za záda bezmocného Káchy, který se přesunul do trajektorie letícího puku. Asistence: Miroslav Kuncl.
     
    26:58
    Na druhé straně Mála zvedl hlavu a viděl u tyče zcela osamoceného Drašara, který ale skákavý puk nedokázal zkrotit, obrovská šance pro hosty.
     
    26:36
    Tak to bylo štěstíčko, které vzápětí uteklo. Žabičku mezi kruhy poslal šťastně Fojt, k puku se dostal Přibyl, ale v rozhodující chvíly byl o puk obrán a ke střele se ve slibné pozici nakonec nedostal.
     
    25:21
    Hostující útočník Roman Fučík měl krásně nabito mezi kruhy, ale jeho střelu na teploměr vytěsnil Kácha za branku, k puku se snažili dostat spoluhráči tohoto útočníka, ale obrana domácího týmu byla na svém místě a obrací tak hru na druhou stranu.
     
    24:29
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Chyba ve středním pásmu domácího celku. Ke špatně zpracovanému puku se dostal MILAN BÖHM, který šlápl a dokázal se rychle dostat do útočného pásma, jeho střela mířila nad vyrážečku Káchy. Asistence: Lukáš Přibyl, Jakub Beran.
     
    23:17
    Na ledě zůstává ležet domácí Jan Smola, ale rozhodčí je zcela v klidu. Hráč se naštěstí zvedl a s bolestivou grimasou v obličeji odjíždá na svoji hráčskou lavici, snad bude vše v pořádku.
     
    22:13
    David Dohnal vystřelil na Káchu, který si neporadil s pukem ideálně, jelikož se mu vykutálel vedle branky, kde najížděl Beran, ale ten díky překvapení puk nedokázal zpracovat a mezi tím se domácí ochránce svatyně stihl přesunout a puk si vzít.
     
    21:21
    Oliverius předvedl svoje myšlení, když se nerozhodl vystřelit, ale nahrál na levou stranu, kde stál Faigl, a i ten vymyslel křižnou přihrávku, ale puk se ke Kuchynkovi nedostal, jelikož obránce do přihrávky skočil, kdyby toto vyšlo, tak souhra tohoto tria putuje do Zlaté helmy.
     
    20:12
    Tak jdeme na druhou třetinu dnešního utkání a do útoku se snaží dostat hostující tým, kterému se to daří a Vítězslav Nedrda zkusil vstřelit backhendovou kličkou branku, ale domácí brankář byl pozorný a pokus zneškodnil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodní dějství dněšního utkání a vypadá to na pořádné brankové hody! Neprve se díky brance Faigla dostal do vedení domácí celek, ale o dvě minuty později dokázal odpovědět Kýhos a jelo se znovu od nuly. Most se dostal také poprvé v utkání do vedení v 17. minutě střelou Mály, ale o minutu později srovnal krok Zicho. V poslední minutě utkání vstřelil branku za domácí Zajan a o pár sekund později Nedrda, a tak se do šaten odchází za remízového skóre.

    Další třetina začně přibližně v 18:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Branka jak přes kopírák, akorát na opačné straně ledového kluzistě. Po straně se vyřítil VÍTĚZSLAV NEDRDA, který provětral pavučiny Káchovy branky. Asistence: Vladimír Kýhos.
     
    19:15
    Máme tu poslední minutu úvodní třetiny a do útoku postupuje domácí tým, nyní na puku je Zajan.
     
    19:08
    Děčín právě vstřelil branku!
    Z pravé strany se řítil na Kovaříka PAVEL ZAJAN, který krásně trefil šibenici branky a strhává tak vedení na svoji stranu. Asistence: Patrik Zicho.
     
    18:01
    Hostující Mála chtěl ujíždět do útočného pásma, ale byl nedočkavý a způsobil ofsajd. Vhazovat se bude před Kovaříkem, jelikož přihrávka byla vyslána z obranného pásma.
     
    17:04
    Děčín právě vstřelil branku!
    Tak to je rychlá odpověď domácího týmu na obdrženou branku. Tomáš Faigl našel na modré čáře PATRIKA ZICHA, který dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Tomáě Faigl.
     
    16:12
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Teď už hlavní rozhodčí ukazuje do branky. Drašar zpoza branky viděl volného FRANTIŠKA MÁLU mezi kruhy a jeho vystřelený puk končí až za zády Káchy. Asistence: David Drašar, Michael Čejka.
     
    15:30
    Tak to byl parádní kousek Petra Káchy, který je oceněn potleskem publika! Pavel Smolka se dostal v nulovém úhlu k nepříjemné střele, poté se puk odrazil před branku, kde byl připraven Roman Fučík, který měl odkrytou branku, ale domácí brankář zvedl dvakrát vyrážečku a puk zneškodnil.
     
    13:33
    Útočník Milan Böhm se po nepřesné přihrávce Děčína dostal do útočného pásma, kde tvrdě vystřelil. Kácha puk vyrazil před sebe a dokázal zneškodnit i následující dorážku tohoto mosteckého forvarda.
     
    12:30
    K puku se na levém kruhu dostal Drašar, který viděl skulinku u bližší tyče, ale domácí ochránce svatyně si mezírku vyrážečkou pohlídal a puk končí mezi diváky.
     
    10:58
    Krásně přenesená hra z obranného pásma po linii Faigl, Kuchynka a Kaltenböck nakonec konční střelou, ale nic vážnějšího z toho nebylo.
     
    10:03
    Radek Fojt se snaží v útočném pásmu udělat s pukem vítr, ale nakonec byl o černou gumu obrán a hostující celek může postupovat směrem dopředu.
     
    07:56
    Hostující tým vytěžil z této početní nevýhody branku a už hraje opět v plné síle. Patrik Balcar udělal školáckou chybu v obranném pásmu, kdy nahrál mezi kruhy útočníkovi Mostu, ale Kácha, jeho chybu zachránil.
     
    07:18
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Tak to je studená sprcha, která přišla v oslabení hostujícího týmu. V početní nevýhodě dokázali Lvi ujíždět v přečíslení, kdy Pavel Smolka krásně nahrál křižně na VLADIMÍRA KÝHOSE, který měl branku jak na zlatém podnose. Asistence: Pavel Smolka.
     
    06:47
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Beran – 2 min., podrážení).
     
    05:56
    Děčín právě vstřelil branku!
    Celou práci zařídil Štěpán Kuchynka, který se dokázal krásně dostat přes branku a vystřelit, jenže puk Kovařík vyrazil, nakonec se ho první zmocnil TOMÁŠ FAIGL, který střílí první branku v dnešním utkání. Asistence: Štěpán Kuchynka, Michal Oliverius.
     
    05:42
    Mostecký David Drašar se ocitl sám mezi kruhy, ale jeho střelu krásně viděl Kácha a vyrazil, díky tomu domácí spěchají do útoku.
     
    04:01
    Hra se otočila na druhou stranu a u puku byl velice aktivní Štěpán Kuchynka, který vystřelil přes obránce, ale puk Kovařík včas viděl a zařídil vhazování.
     
    03:31
    Pavel Smolka krásně prokličkoval útočné pásmo a dostal se do zakončení, jenže na zemi byl rychleji připraven Kácha, který střelu zneškodnil do rohu.
     
    02:25
    Šindelář viděl dobře rozjetého Kuchynku, ale backhendová nahrávka do úniku nevyšla, jelikož obránce se stihl otočit a puk ve středním pásmu zneškodnit.
     
    01:31
    Petráš v útočném pásmu ztratil puk a na druhou stranu ujížděl Dohnal, který trefil břevno Káchovy branky. První velká šance v tomto utkání.
     
    01:18
    Kuchynka se snažil najít dobře rozjetého Faigla, ale jeho úmysl mu nahrát nevyšel, jelikož hokejka obránce Lvů byla rychlejší a puk zblokovala.
     
    00:05
    Úvodní buly utkání vyhrál hostující tým a Kuncl rozjíždí útok, ale jeho nahrávka nebyla přesná a u puku jsou Děčínští.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Týmy jsou již připraveny na modrých čárách, za chvilku můžeme začít. Domácí celek bude dnes oblékat modré dresy a Lvi se rozhodli vzít dresy bílé.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Kácha (Brňák) – Loukota, Volráb, Kalteböck, Zicho, Balcar, Tenkrát, Černohorský – Smola, Šindelář, Zajan, Kuchyňka, Faigl, Oliverius, Petráš, Fojt, Ineman

    MOSTEČTÍ LVI: Kovařík (Hosnedl) – Fučík, Kuncl, Havlík, Přibyl, Urbánek, Havlůj – Dohnal, Kýhos, Smolka, Drašar, Nedrda, Beran, Čejka, Mála, Böhm

    Rozhodčí: Štěpán – Toman, Holada.
     
    V loňské sezóně se Děčín s Mostem utkal čtyřikrát. Třikrát prohrál a jen jednou se radoval z vítězství. Svému soupeři tak mají Medvědi co vracet a v prvním přátelském duelu se pokusí zvítězit.

    Zápasy v loňské sezóně

    HC Děčín – Mostečtí Lvi 4:9
    Mostečtí Lvi – HC Děčín 6:5pp
    HC Děčín – Mostečtí Lvi 4:7
    Mostečtí Lvi – HC Děčín 4:9
     
    A budou mít možnost právě už proti Mostu, jenž své přípravné utkání odehrál v neděli na ledě pražské Kobry. V jeho dresu nechyběl David Drašar, který si připsal dva góly do sítě soupeře. Šikovný útočník se ale bude snažit probojovat do týmu litvínovské Vervy, kam naskočil i na konci uplynulé sezóny k několika utkáním. Je možné, že se tedy v úterý v mosteckém dresu objeví. Tam působí i další hráči, kteří před časem oblékali děčínský dres. Patří mezi ně např. obránce Miroslav Kuncl či útočník Milan Böhm.
     
    Předposlední červencový den se na prvním tréninku hlásilo trenérům Jaroslavu Haškovi, Janu Havlíčkovi a Martinu Pošustovi téměř celé mužstvo, chyběli jen někteří hráči, kteří ještě měli volno. Ale i ti se už do tréninkových dávek zapojili. Po uplynulé sezóně v týmu skončili, jak už bylo zmíněno, ze zdravotních i jiných důvodů hráči Jan Molnár (ten vynechal kvůli zdravotním problémům celou loňskou sezónu), dále pak také Ondřej Hříbal, který taktéž laboroval se zdravím a nakonec musel kariéru předčasně ukončit. Skončili i Ondřej Kopta, Radomír Vaněk, David Drašar, Pavel Kordule a Jan Bárdoš. V týmu Děčína se zapojili více jeho odchovanci, kteří se poperou o šanci u A týmu.
     
    Dlouhá hokejová pauza se pomalu, ale jistě chýlí ke konci a nejinak je tomu i v děčínském klubu. Ten už poctivě trénuje na ledě a už toto úterý sehraje první přátelský duel. Na svém ledě hokejisté Děčína přivítají mostecké Lvy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Jiří Cícha

    Branky a nahrávky: 6. Faigl (Kuchynka, Oliverius), 18. Zicho (Faigl), 20. Zajan (Zicho), 38. Petráš (Balcar), 51. Petráš (Zajan, Smola), 52. Fojt (Tenkrát), 58. Kuchynka (Oliverius, Faigl) – 8. Kýhos (Smolka), 17. Mála (Drašar, Čejka), 20. Nedrda (Kýhos), 25. Böhm (Přibyl, Beran), 28. Kýhos (Kuncl), 29. Havlůj (Mála), 30. Kýhos (Smolka), 33. Havlůj (Kuncl, Smolka), 36. Smolka (Fučík), 52. Kýhos (Smolka)


    HC Děčín: Kácha (29. Brňák) – Loukota, Volráb, Kalteböck, Zicho, Balcar, Tenkrát, Černohorský – Smola, Šindelář, Zajan, Kuchyňka, Faigl, Oliverius, Petráš, Fojt, Ineman
    Mostečtí Lvi: Kovařík (Hosnedl) – Fučík, Kuncl, Havlík, Přibyl, Urbánek, Havlůj – Dohnal, Kýhos, Smolka, Drašar, Nedrda, Beran, Čejka, Mála, Böhm

    Rozhodčí: Štěpán – Toman, Holada
    thejrc.org