Karabach – APOEL 0:2 (kon.) | Rosenborg – Maribor 3:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Club Brugge 3:3 (kon.)
Kodaň – CZ Bělehrad 1:1 (6:7 po pen.) | Ferencváros – Dinamo Záhřeb 0:4 (kon.) | Linz – Basilej 3:1 (kon.)
Olympiakos – Başakşehir 2:0 (kon.) | Ajax – PAOK 3:2 (kon.) | Celtic – Kluž 3:4 (kon.)
Porto – FK Krasnodar 2:3 (kon.)
konec
Rosenborg BK
3:1 (0:1)
NK Maribor
Úterý 13.08.2019, 19:00 • Lerkendal Stadion, Trondheim • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího utkání z Ligy mistrů, na viděnou. (20:58:45)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:12.
     
    Je konec a zároveň se tu píše i pohádka zvaná „Rosenborg na cestě do Ligy mistrů!“. První poločas sice dopadl vedením Mariboru 1:0, to ale norský tým neposadilo na zadek, ba naopak, protože opět vítězí vysoko 3:1. Pro Maribor to nevypadá vůbec dobře, jelikož ambice byly opravdu velké a vše končí ve 3. předkole. Slovinský tým putuje do čtvrtého předkola, kde si zahrají s vítězem z duelu Ludogorets/TNS. Rosenborg po dlouhé době ochutná čtvrté předkolo Ligy mistrů, kde narazí buď na maďarský Ferencvároš, nebo chorvatské Dinamo Záhřeb.

    Vše začalo 45. minutou, když Maribor do vedení poslal Požeg. Po poločasové pauze Maribor stále tlačil, jenže v 52. minutě přišlo vyrovnání, které poslalo Maribor do kolen. O branku se postaral Alexander Soderlund. Hosté se následně do šancí již moc netlačili, čehož využili domácí a Anders Konradsen vstřelil další da góly, což definitivně rozhodlo. Kdyby RBK nevyšlo čtvrté předkolo, tak již mají jistou základní skupinu Evropské ligy!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Maribor měl k dispozici ještě jeden rohový kop, který putoval do středu vápna, po kterém také padla branka, jenomže celou situaci ukončil mívaný ofsajd.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    90
    Na poslední minutky do hry nastoupil teprve sedmnáctiletý Emil Ceide, který tak zažívá velkou premiéru, která mu zůstane do konce života.
     
    89
    Střídání v týmu Rosenborg BK: ze hřiště odchází Konradsen, přichází Ceide.
     
    87
    Střídání v týmu Rosenborg BK: ze hřiště odchází Jensen, přichází Trondsen.
     
    86
    Dnešní utkání sleduje 17 450 diváků.
     
    84
    Domácí fanoušci si závěr utkání naprosto užívají, zatímco hostující jsou velmi rozlobený, protože to po první části vypadalo nadějně, nyní už je vše ztracené.
     
    82
    Střídání v týmu NK Maribor: ze hřiště odchází Hotič, přichází Kramarič.
    81. KONRADSEN - 3:1
     
    81
    Rosenborg právě vstřelil branku!
    Tak to je senzace!! Rosenborg už je nejspíš definitivně ve čtvrtém předkole, jelikož toto už Maribor otočit nemůže. Akintola přihrál míč na ANDERSE KONRADSENA, který to zkusil zpoza vápna, no a míč namířil přesně do šibenice!
     
    78
    Střídání v týmu Rosenborg BK: ze hřiště odchází Adegbenro, přichází Asen.
     
    77
    A další pokus zpoza vápna ze strany Mariboru, který měl na kopačce Cretu mířil příliš vysoko.
     
    75
    Slovinci to rozehráli nakrátko a následně centrovali do vápna, kam si sbíhal jeden ze spoluhráčů, ten se však nechal vystavit ofsajdu a celá akce tak končí.
     
    74
    Soderlund poměrně tvrdě srazil loktem Vrhovce a nabízí tak Mariboru možnost přímého kopu.
     
    72
    Maribor se opravdu snaží s nepříznivým skórem něco udělat, ale obrana Rosenborgu je prostě proti a nechají je střílet pouze od hranice vápna.
     
    70
    Čerstvý Kotnik chtěl hned vyzkoušet kvality brankáře Hansena, tak se rozhodl pro střelu zpoza vápna, jenže jeho mířidla naprosto selhala.
     
    68
    Střídání v týmu NK Maribor: ze hřiště odchází Tavares, přichází Zahovič.
    Střídání v týmu NK Maribor: ze hřiště odchází Kronavater, přichází Kotnik.
     
    67
    Od druhého gólu Rosenborgu se utkání poměrně uklidnilo, tudíž sledujeme spíše kombinační hru na středu hřiště, u míče však jsou hosté.
     
    66
    Na straně domácích byl ošetřován nigerijský střelec Akintola, který byl odveden za postranní čáru, no uvidíme zda tento zápas dohraje.
     
    64
    Domácí kotel je v eufórii, protože od nich zní známý a asi nejvíce oblíbený chorál „HEIA ROSENBORG“, což vždy pohltí každého fanouška fotbalu.
     
    62
    Hosté se po inkasovaném gólu tlačili dopředu, až si vybojovali přímý kop, který na sebe vzal nebezpečný Kronavater, jenže jeho přímý pokus skvěle zneškodnil Hansen!
    60. KONDRADSEN - 2:1
     
    60
    Rosenborg právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí skóre!! Hedenstad poslal svůj roh do středu vápna, kde si nejvýše vyskočil ANDERS KONRADSEN, který míč umístil k pravé tyči!
     
    59
    Po přímém kopu žádné ohrožení nepřišlo, byť se Jensen snažil jak chtěl, obrana ho prostě do zakončení nepustila.
     
    57
    Vrhovec znovu fauluje a tentokrát v dobré vzdálenosti, pokud zavzpomínáme na první utkání tak Rosenborg jeden gól dal právě z přímého kopu.
     
    56
    Průšvihu takovém, jelikož trenér Mariboru Darko Milanič sliboval, že tým dostane nejméně do čtvrtého předkola Ligy mistrů a že jeho tým má na skupinovou fázi, no uvidíme zda se to celé ještě otočí.
     
    54
    Pro domácí celek je to velmi dobrá zpráva, že utkání vyrovnávají, jelikož jsou opět krůček od vysněného čtvrtého předkola, zatímco Maribor od velkého průšvihu.
    52. SODERLUND - 1:1
     
    52
    Rosenborg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno!! Aktintola dostal parádní přihrávku, se kterou se dostal na hranici vápna, kde následně našel ještě lepší přihrávkou ALEXANDERA SODERLUNDA, který prostřelil brankáře do protipohybu!
     
    51
    Přímý kop na sebe vzal Hedenstad, který to nasměroval na zadní tyč, kam si sbíhal Soderlund, jenže tyto náběhy už obrana nejspíš zná, a to z prvního zápasu.
     
    50
    Dopředu se teď chtěli prorvat domácí, jenže Vrhovec odstavil Soderlunda, a to nečestně, tudíž je tu přímý kop.
     
    48
    Maribor začíná velmi aktivně, neboť si hráči vybojovali rohový kop, který letěl na přední tyč, tam ale nikdo žádné peklo nenapáchal.
     
    47
    Jako první se do střely vložili hosté, konkrétně Vrhovec, ten však střílel z cca 25 metrů a střela podle toho také vypadala.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 52%-48%
    Střely: 4-7 (na bránu 3-4)
    Rohy: 3-2
    Ofsajdy: 1-2
    Fauly: 6-6
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:00.
     
    První poločas je u konce. Sledovali jsme vyrovnaný poločas, ve kterém určitě nebyla nuda, jenomže veškeré šance šli buď do brankářů, nebo vedle brány. Maribor začal mít v závěru poločasu tlak, čehož z ničeho nic využili, a to v samotném závěru poločasu. O zatím jediný gól se postaral Vancaš Požeg.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Vancaš POŽEG - 0:1
     
    45+1
    Maribor právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají nakonec do vedení a snižují na 2:3! Hotič těsně na hranici čáry zastavil míč a nacentroval ho do brankoviště, kde si ho v klidu zpracoval VANCAŠ POŽEG a tvrdou ránou propálil brankáře Hansena.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    43
    Vancaš Požeg dostal po rohovém kopu dlouhou přihrávku dopředu, což probudilo hostující kotel, jenomže ten než něco s míčem udělal, v patách mu byli obránci Hovland a Hedenstad.
     
    42
    Domácí si ještě vybojovali rohový kop, který putoval do středu vápna, odtamtud však rychle pryč do bezpečí.
     
    40
    Blíží se konec prvního poločasu a skóre je stále 0:0, to ale domácím vůbec nevadí, jelikož v součtu vedou 3:1 a navíc branky vstřelily na půdě hostů. Uvidíme zda se Maribor zvedne a utkání vyhraje.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Konradsen (Rosenborg BK).
     
    38
    Vrhovec poměrně tvrdě srazil k zemi Lundema, za což by možná měl dostat žlutou kartu, rozhodčí tak však neučinil a domácím divákům, hlavně kotli se to nelíbilo.
     
    36
    Následný roh RBK nebyl nijak pro brankáře Piriče ohrožení, jelikož se o vše postarala jeho zatím dobře fungující obrana.
     
    35
    Domácí diváci se zvedli ze sedaček, jejich radost jim však překazil Ivkovič! Akintola našel přesnou přihrávkou úplně volného Konradsena, který se dostal do úniku, ovšem veškerou radost zmařil svým blokem Ivkovič.
     
    34
    Hotič je dnes ze strany hostů velmi aktivní, protože se teďka snažil již do třetí střely, ovšem ta byla znovu zblokovaná a již podruhé pravým bekem Hedenstadem.
     
    33
    Vancaš Požeg už v jedné velké akci byl a nyní si žádal o další, jenomže tentokrát si i on nepohlídal své postavení a akce byla ukončena kvůli ofsajdu.
     
    31
    Rosenborg jaksi přestal hrát, neboť hosté se neustále tlačí dopředu a jediné co je drží od gólu je čtveřice norských obránců, kteří dovnitř nechtějí nikoho pustit. Všechny střely Mariboru byly vystřeleny zpoza vápna.
     
    29
    Maribor zahrával rohový kop, který skončil přesně na hlavičce Kronavatera, jenomže jeho pokus putoval opět jako všechny předešlé, těsně vedle!
     
    28
    Fanoušci domácího celku jsou dnes výrazně aktivní, například teď je od nich slyšet známý chorál „ALLE ANDRE HATE OSS“ což má údajně zastrašit soupeře. Uvidíme zda to pomůže.
     
    27
    Domácí obrana měla namále. Hotič převzal míč na středu hřiště a postupně se s ním dostal až k brankovišti Rosenborgu, kde chtěl i proběhnout mezi dvěma obránci, jenomže Hovland ho perfektně a čistě odstavil.
     
    26
    Hosté začínají vyvíjet tlak a nyní se do rány, opět technické rval kapitán Tavares, ovšem i on branku domácích těsně míjel!
     
    24
    Vydáme se zpět na stranu domácího celku, kde nastalo sice menší ohrožení branky, ale i to se počítá. O střelu zpoza vápna se pokusil Hotič, jeho technická rána ale skončila přesně v rukavicích Hansena.
     
    22
    Hedenstadův roh putoval na přední tyč, kde nejvýše vyskočil Soderlund, jeho hlavička branku nakonec neohrozila.
     
    21
    Akintola pojoval na hranici vápna s dvěma obránci Mariboru, kteří si nakonec nedali pozor a zbytečně faulovali, to však rozhodčí nepískl a je tu pouze rohový kop.
     
    19
    Vzápětí na to, si hosté vybojovali rohový kop, který pronikl do středu vápna, tam se ale žádné velké nebezpečí neudálo a dopředu mohou domácí hráči.
     
    18
    A velká šance opravdu přišla!! Vše začal na levé straně Akintola, který svým centrem našel svého krajana Adegbenra, což znamenalo nadějnou akci, která také přišla. Na zadní tyči byl připravený Alexander Soderlund, jenomže z velké blízkosti ho skvěle vychytal Pirič!
     
    17
    Hosté nevyužili výhody přímého kopu, a tak se dopředu vydali domácí, kde momentálně tvoří velkou šanci!
     
    16
    Žlutou kartu dostává Lundemo (Rosenborg BK).
     
    15
    Marius Lundemo nestihl odstavit protihráče Hotiče, tudíž si musel pomoct faulem, za který dostává poměrně zbytečnou žlutou kartu.
     
    12
    Posléze se Mariborští znovu dostali do zakončení a tentokrát to byl Kronavater, jehož místo je dnes hranice vápna, odkud také střílel, ovšem i tady byl Hansen pohotoví.
    11. Šance Vancaš Požega
     
    11
    Skóre se nemění!! Kronavater našel svým centrem za obranu úplně volného Vancaše Požega, který se tak dostal do samostatného úniku, ovšem jeho pokus skvěle vyrazil brankář Hansen, který sklízí hlasitý potlesk z ochozů.
     
    10
    A znovu Adegbenro! Tentokrát si nabíhal na dlouhou přihrávku, která byla poslána z kopačky Konradsena, jenomže Adeg si nepohlídal své postavení a pomezní sudí zamával praporkem.
     
    8
    Nigérijský rychlík Adegbenro chtěl projít po pravé straně obranou Mariboru, jenže Milec si ho skvěle pohlídal, ovšem domácí si žádali faul, ten ale nebyl.
     
    7
    Do vápna RBK přilétl centr z kopačky Milece, jenže žádný jeho spoluhráč si nenabíhal, což se samozřejmě aktérovi nelíbilo.
     
    6
    Lerkendal Stadion dnes má vydařenou diváckou kulisu, neboť zde nechybí jak hostující aktivní kotel, tak hlasití norští fanoušci, kteří stadion doslova zaplnili, ovšem né ze 100%. I tak je utkání prozatím co se týče atmosféry skvělé.
     
    5
    Utkání se zatím střídá ze strany na stranu, protože se do zakončení opět dostali hráči v bílém. Nejdříve zakončoval levý bek Meling, jeho střela však byla zblokována, do dorážky se opřel Marius Lundemo, jenže i jeho rána mezi tři tyče nesměřovala.
     
    4
    Netrvalo to dlouho a zahrozil i slovinský tým. Zpoza vápna zkusil nebezpečnou střelu na přední tyč Vancaš Požeg, ovšem rána letěla pouze vedle tyče.
     
    3
    Rosenborg se dostal do prvního útoku. Vše začalo centrem z pravé strany, který putoval na zadní tyč, kde si míč pomocí hlavičky zpracoval Soderlund, ten míč posunul na Jensena, jenže jeho rána neměla moc velkou razanci.
     
    2
    Hosté tam však dlouho nevydrželi, jelikož si míč převzal Akintola a chtěl ho vyvézt dopředu, tam mu ale vystavili stopku obránci.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří ihned nakopli míč dopředu, kde se následně usadili.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou již připraveni hřišti. Domácí nastupují v bílých dresech, zatímco hosté v dresech fialových.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Rosenborg BK: Hansen – Meling, Hovland, Reginiussen, Hedenstad – Konradsen, Lundemo, Jensen (C) – Adegbenro, Soderlund, Akintola
    Náhradníci: Ostbo – Helland, Trondsen, Valsvik, Asen, Botheim, Ceide

    NK Maribor: Pirič – Milec, Ivkovič, Pericic, Viler – Cretu, Vrhovec – Hotič, Kronaveter, Vancaš Požeg – Cretu
    Náhradníci: Handanovič – Klinar, Zahovič, Rajčevič, Mešanovič, Kotnik, Kramarič

    Rozhodčí: S. Gözübüyük – Ch. Schaap, J. de Vries.
     
    První zápas

    První poločas byl velmi vyrovnaný, neboť první velká šance přišla až v 33. minutě, když měl norský celek výhodu přímého kopu, ovšem hlavička Soderlunda trefila pouze tyč a navíc byl pískán ofsajd. V samotném závěru se do příležitosti prokličkoval blonďák Meling, ale jeho únik na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců. Ještě před odchodem do kabin mohli jít do vedení domácí, jenomže střela Kotnika letěla těsně vedle brány.

    Druhý poločas už góly přinesl. Vše začalo v 50. minutě, když se za přímý kop postavil nečekaně Alexander Soderlund, který ovšem výtečně propálil vše co mu stálo v cestě. Za necelých třináct minut to bylo již o dvě branky a radovat se mohl opět Soderlund. Domácí se následně hecnuli a utkání snížili, ovšem za pouhou minutu to bylo opět o dvě branky. Rosenborg si již náskok nenechal nijak ovlivnit a do Norska odjíždějí se solidním náskokem. Uvidíme jak se Mariboru v Trondheimu povede a zda to budou právě oni, co postoupí.

    Branky: 71. Tavares – 50. Soderlund, 63. Soderlund (Asen), 72. Jensen
    Karty: 8. Milec (MAR), 49. Pihler (MAR) – 23. Adegbenro (RSN), 89. Jensen (RSN)

    Statistiky: Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:12.

    NK Maribor: Pirič – Viler, Peričič, Ivkovič, Milec – Vrhovec, Pihler – Kotnik (85. Kramarič), Kronaveter, Hotič (64. Vancaš Požeg) – Tavares (C)
    Náhradníci: Handanovič – Klinar, Ogrinec, Rajčevič, Vancaš Požeg, Kramarič, Mulahusejnovič

    Rosenborg BK: Hansen – Hedenstad, Reginiussen (14. Valsvik), Hovland, Meling – Jensen (C), Lundemo, Asen (80. Trondsen) – Akintola, Soderlund (68. Helland), Adegbenro
    Náhradníci: Ostbo – Denič, Helland, De Lanlay, Trondsen, Valsvik, Ceide

    Rozhodčí: F. Letexier – C. Mugnier, M. Rahmouni
    Diváci: 11 120
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na odvetné utkání 3. předkola mezi Rosenborg BK – NK Maribor. Rosenborg se v první zápase postaral o parádu a do dnešního odvetného zápasu mají výtečný náskok. Maribor dnes bude muset velmi zabrat, pokud chtějí postoupit do čtvrtého předkola. Výkop je stanoven na 19:00
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Gerard Filip

    Branky: 52. Soderlund (Akintola), 60. Kondradsen (Hedenstad), 81. Konradsen (Akintola) – 45+1. Požeg (Hotič)

    Karty:   16. Lundemo (RSN), 39. Konradsen (RSN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:12.
    Rosenborg BK: Hansen – Meling, Hovland, Reginiussen, Hedenstad – Konradsen (89. Ceide), Lundemo, Jensen (C) (87. Trondsen) – Adegbenro (78. Asen), Soderlund, Akintola
    Náhradníci: Ostbo – Helland, Trondsen, Valsvik, Asen, Botheim, Ceide

    NK Maribor: Pirič – Milec, Ivkovič, Pericic, Viler – Cretu, Vrhovec – Hotič (82. Kramarič), Kronaveter (68. Kotnik), Vancaš Požeg – Tavares (C) (68. Zahovič)
    Náhradníci: Handanovič – Klinar, Zahovič, Rajčevič, Mešanovič, Kotnik, Kramarič

    Rozhodčí: S. Gözübüyük – Ch. Schaap, J. de Vries

    Diváci: 17 450
    07.08.2019
    Maribor - Rosenborg 1:3

    Branky: 71. Tavares – 50. Soderlund, 63. Soderlund (Asen), 72. Jensen

    Karty:   8. Milec (MAR), 49. Pihler (MAR) – 23. Adegbenro (RSN), 89. Jensen (RSN)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:12.
    ocianews.com