Německo – Česko 2:4 (kon.)
konec
Německo
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Česko
Úterý 13.08.2019, 18:30 • BLZ Arena Füssen • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Čeští mladíci si užívají děkovačku se svými hlasitými fanoušky, následně ještě přichází na řadu společná fotka libereckých hráčů – tedy Krále, Šedivého, Měchury a Gajdy s německým reprezentantem Bennetem Rossmym.

    Druhá bitva čeká svěřence Václava Eismanna zítra od 15 hodin, kdy vyzvou Švýcary. Do té doby se s vámi těším na počtenou. (20:35:34)
     
    Ve třetí třetině předvedli čeští hokejisté do 17 let nejlepší výkon z celého utkání a jsou za to odměněni vítězstvím! Rozdílové branky vstřelili v posledních osmi minutách Martin Ryšavý a Matouš Menšík. Rozjezd zápasu byl všelijaký, jen ne dobrý, ale nakonec naši hokejisté berou na turnaji ve Füssenu první tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Už se německá reprezentace trochu přiblížila k české brance, ale o žádném tlaku se zatím nedá mluvit.
    57:58 MENŠÍK - 2:4
     
    57:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tenhle zápas už naši mladíci snad vyhrají! Na dlouhou přihrávku Matěje Pinkase si výborně najel MATOUŠ MENŠÍK, jenž v samostatném úniku prostřelil Ganze pod nohama a vedeme o dva góly – 2:4! Asistence: Matěj Pinkas, David Jiříček.
     
    57:31
    Domácí tým se dostává ke kotouči, zatím nedokázal na českou defenzivu vymyslet nic nebezpečného.
     
    57:00
    Národní mužstvo se usadilo v pásmu, vynutilo si buly a z tribun se ozývá: Češi, Češi!
     
    56:30
    Martin Ryšavý, jehož sledujeme ve formaci s Petrem Moravcem a Jakubem Brabencem, ostře přišpendlil soupeře na mantinel a vysloužil si ovace českých rodičů.
     
    56:00
    Vzápětí se k tomu přidal ofsajd po pověstné kličce před modrou čarou, a to se Němci mohou zlobit, jak chtějí.
     
    55:46
    Další icing Němců nám v tuto chvíli rozhodně přijde vhod.
     
    55:31
    Češi bojovali o kotouč v útočném pásmu, potom ho nahodili do ofsajdové pozice, neboť potřebovali střídat.
     
    54:16
    Teď už se Německo osvobodilo. Menšíkova formace ale hýřila pohybem a málo chybělo k pojistce.
     
    53:30
    První lajna spustila hned po buly obrovský tlak na brankáře, gól mohl dát snad každý z útočníků, ale všem soupeři v poslední moment zablokovali hokejku!
     
    53:11
    Zakázané uvolnění vrací hru před německou klec.
     
    52:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    A tak se vůbec poprvé v zápase ujímají vedení Češi, kteří jsou ve třetí třetině lepším týmem! Od zadního hrazení se s pukem dostali před branku, a tam byl nejdůraznější MARTIN RYŠAVÝ, jenž dorazil kotouč za Ganze – 2:3! Asistence: Petr Moravec.
     
    52:11
    Před českou brankou se po šťastně odraženém kotouči natahoval Kevin Niedenz, bekhendem ho zkoušel dorazit za Suchánka, ale naštěstí minul!
     
    51:31
    Jeden z českých hokejistů projel kolem zadního hrazení, před brankou nikoho neměl. Akce zase skončila u německé střídačky.
     
    50:32
    Atak na Alexandra Remeše, který se už už vyhýbal protivníkovi, se možná dal posoudit jako nedovolený. Aby se to sudím nezvrtlo.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 3. Proske (Niedenz), 32. Rossmy (Winkelmann, Fischer) – 15. Soukup (Půček, Remeš), 32. Moravec (Pajer, Brabenec), 53. Ryšavý (Moravec), 58. Menšík (Pinkas, Jiříček)


    Německo: Ganz (Quapp) – Krenzlin, Gottwald, Van der Linde, Ribnitzky, Mayr, Winkelmann, Wäser, Freis – T. Heigl, Cimmerman, N. Heigl – Rossmy, Hänelt, Fischer – Korte, Proske, Niedenz – Steck, Büsing, Eckl. Trenér: Steffen Ziesche.
    Česko: Suchánek (Král) – Jiříček, Chvátal, Šedivý, Ticháček, Cubo, Pinkas, Špaček – Ramik, Szturc, Menšík – Pajer, P. Moravec, Brabenec – Půček, Soukup, Remeš – Ryšavý, Měchura, Gajda – Slavík. Trenér: Václav Eismann.

    Rozhodčí: Oswald – Sauer, Weger (všichni GER).
    ocianews.com