Německo – Česko 2:4 (kon.)
konec
Německo
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Česko
Úterý 13.08.2019, 18:30 • BLZ Arena Füssen • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Čeští mladíci si užívají děkovačku se svými hlasitými fanoušky, následně ještě přichází na řadu společná fotka libereckých hráčů – tedy Krále, Šedivého, Měchury a Gajdy s německým reprezentantem Bennetem Rossmym.

    Druhá bitva čeká svěřence Václava Eismanna zítra od 15 hodin, kdy vyzvou Švýcary. Do té doby se s vámi těším na počtenou. (20:35:34)
     
    Ve třetí třetině předvedli čeští hokejisté do 17 let nejlepší výkon z celého utkání a jsou za to odměněni vítězstvím! Rozdílové branky vstřelili v posledních osmi minutách Martin Ryšavý a Matouš Menšík. Rozjezd zápasu byl všelijaký, jen ne dobrý, ale nakonec naši hokejisté berou na turnaji ve Füssenu první tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Už se německá reprezentace trochu přiblížila k české brance, ale o žádném tlaku se zatím nedá mluvit.
    57:58 MENŠÍK - 2:4
     
    57:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tenhle zápas už naši mladíci snad vyhrají! Na dlouhou přihrávku Matěje Pinkase si výborně najel MATOUŠ MENŠÍK, jenž v samostatném úniku prostřelil Ganze pod nohama a vedeme o dva góly – 2:4! Asistence: Matěj Pinkas, David Jiříček.
     
    57:31
    Domácí tým se dostává ke kotouči, zatím nedokázal na českou defenzivu vymyslet nic nebezpečného.
     
    57:00
    Národní mužstvo se usadilo v pásmu, vynutilo si buly a z tribun se ozývá: Češi, Češi!
     
    56:30
    Martin Ryšavý, jehož sledujeme ve formaci s Petrem Moravcem a Jakubem Brabencem, ostře přišpendlil soupeře na mantinel a vysloužil si ovace českých rodičů.
     
    56:00
    Vzápětí se k tomu přidal ofsajd po pověstné kličce před modrou čarou, a to se Němci mohou zlobit, jak chtějí.
     
    55:46
    Další icing Němců nám v tuto chvíli rozhodně přijde vhod.
     
    55:31
    Češi bojovali o kotouč v útočném pásmu, potom ho nahodili do ofsajdové pozice, neboť potřebovali střídat.
     
    54:16
    Teď už se Německo osvobodilo. Menšíkova formace ale hýřila pohybem a málo chybělo k pojistce.
     
    53:30
    První lajna spustila hned po buly obrovský tlak na brankáře, gól mohl dát snad každý z útočníků, ale všem soupeři v poslední moment zablokovali hokejku!
     
    53:11
    Zakázané uvolnění vrací hru před německou klec.
     
    52:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    A tak se vůbec poprvé v zápase ujímají vedení Češi, kteří jsou ve třetí třetině lepším týmem! Od zadního hrazení se s pukem dostali před branku, a tam byl nejdůraznější MARTIN RYŠAVÝ, jenž dorazil kotouč za Ganze – 2:3! Asistence: Petr Moravec.
     
    52:11
    Před českou brankou se po šťastně odraženém kotouči natahoval Kevin Niedenz, bekhendem ho zkoušel dorazit za Suchánka, ale naštěstí minul!
     
    51:31
    Jeden z českých hokejistů projel kolem zadního hrazení, před brankou nikoho neměl. Akce zase skončila u německé střídačky.
     
    50:32
    Atak na Alexandra Remeše, který se už už vyhýbal protivníkovi, se možná dal posoudit jako nedovolený. Aby se to sudím nezvrtlo.
     
    49:53
    Moravec pak Němcům oplatil předešlý hit, vzápětí se ale hra přesunula na druhou stranu a přerušit ji musel Suchánek.
     
    49:37
    Do brejku se po levé straně prokousal Petr Moravec, jenže pak těsně přestřelil vzdálenější tyčku!
     
    48:37
    Čechy trochu rozlítil tvrdý zákrok na jednoho z hráčů, jeho parťáci pokračovali v akci. Tvrdou ránu pak vyslal David Jiříček, gólman Ganz se zmateně ohlížel, ale víc z toho nebylo.
     
    47:24
    No, nakonec byl rád, že Němci neujeli do přečíslení. A chvíli potom, že Markus Freis dostával přihrávku do mezikruží hodně nepřesně.
     
    47:05
    Oba týmy hrají v plném počtu, český výběr může pokračovat v aktivitě po zakázaném uvolnění soupeře.
     
    46:36
    Také další formace tlačí soupeře. Střela Davida Jiříčka proskákala vedle branky, potom zahrozil Martin Ryšavý! Ale stav se nemění.
     
    46:20
    Domácím chyběla jedna hokejka a akci individuálně zakončoval Michal Ramik. Z rohu krásně vyjel před branku, ale Ganze nepřekonal!
     
    45:50
    Zatím nikdo z hokejistů nedokázal větší prostor na ledě využít. Kotouč byl zašlápnut v rohu německého pásma, Češi tak získali útočné vhazování.
     
    44:41
    Souboj před českou lavičkou ocenil hlavní rozhodčí menším trestem pro hráče z každého týmu, budeme tedy sledovat hru čtyři na čtyři. Marek Chvátal pyká za sekání, Bennet Rossmy za držení hole.
     
    44:24
    Kotouč skončil mezi střídačkami, vhazuje se před tou německou.
     
    41:49
    Třetí část se zatím rozbíhá hodně pozvolně, Němci vyhodili kotouč dvakrát na zakázané uvolnení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také v prostřední části jsme viděli po gólu na každé straně. Dělilo je dokonce jen dvanáct sekund, na trefu Rossmyho odpověděl Petr Moravec. Hra už docela získala řád, sledovali jsme víceméně vyrovnanou partii. Uvidíme, kdo se dneska bude radovat z první výhry.

    Třetí třetina začne přibližně ve 20:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Asi poslední buly druhé třetiny padne před Suchánkem, kde Němci ukázali solidní tlak na českou branku.
     
    39:12
    Na druhé straně pálil z pravé strany nebezpečně Michal Ramik, puk ale projel těsně za druhou tyč. Potom dvakrát neúspěšně pálil zadák Jakub Šedivý.
     
    38:32
    Národní tým zariskoval a ve středním pásmu nechal dva Němce proti jedinému obránci. Domácí naštěstí sehráli akci tak, že se sami vystavili do asi pětimetrového ofsajdu.
     
    37:46
    Tomáš Suchánek si pohlídal prudký pozdrav z levé strany, právě tam se nyní vhazuje.
     
    37:29
    Čárový rozhodčí řval jako na lesy, ale českému ofsajdu stejně nezabránil. Pro naše hráče byla situace trochu nepřehledná, neboť se odehrávala před střídačkou.
     
    36:34
    Náš forvard vyhrál spurterský souboj, a to o dost, takže se zakázané uvolnění nepískalo. Naopak Němci pak poslali kotouč přes všechny čáry mimo rámec pravidel.
     
    35:55
    Česká reprezentace se zase vrátila do útoku. Z bezvýchodné situace vytěžila alespoň vhazování pro další pětku, Luca Ganz se rozhodl neriskovat a nerozehrávat.
     
    35:09
    Tomáš Suchánek se musel rychle přesouvat napříč brankovištěm. V klíčové chvíli nechal na ledě pravý beton a potom kotouč přikryl, ale Němci teď hodně zabušili na jeho vrata.
     
    34:37
    Jeden z českých zadáků si krásně počíhal na Nikolause Heigla, jehož složil čistým hitem k ledu. Němci se pak znovu dostali do situace jeden na jednoho, tentokrát ji ukončil blok české hokejky a zásah ochranné sítě.
     
    34:04
    Český tlak trvá a nyní donutil soupeře k zakázanému uvolnění.
     
    33:36
    Michal Ramik se ve větší vzdálenosti opřel do střely, která mohla Ganze hodně pozlobit. Musela by ale zamířit mezi prostor tří tyčí.
     
    33:08
    Rossmyho klubový spoluhráč Adam Měchura byl jedním z nejaktivnějších v pokračujícím českém náporu. Ten je nyní přerušen poté, co jeden ze soupeřů zůstal ležet u mantinelu. Ale bude v pořádku.
    31:49 MORAVEC - 2:2
     
    31:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naši hokejisté ale přispěchali s bleskovou odpovědí! Krásnou akci předvedl PETR MORAVEC, jenž vyjel s pukem od mantinelu k brance a i díky dobré práci spoluhráčů mohl nasadit Ganzovi bekhendovou kličku do prázdné brány – 2:2! Asistence: Lukáš Pajer, Jakub Brabenec.
    31:38 ROSSMY - 2:1
     
    31:37
    Německo právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté se krátce po polovině utkání vracejí zpět do vedení! Na modré čáře zůstal zapomenutý BENNET ROSSMY, liberecký útočník v samostatné akci zakončil nad Suchánkovu vyrážečku a Češi budou muset znovu dotahovat – 2:1. Asistence: Marius Winkelmann, Sten Fischer.
     
    29:57
    Teď už si Němici vypracovali podobnou šanci jako před chvílí naši hokejisté, ale skóre se znovu nemění.
     
    29:13
    Tomáš Suchánek musel dávat pozor při schovaném Wäserově nahození. Spíše asi nemusel zasahovat.
     
    28:36
    Jan Půček výborně dobruslil situaci za německou brankou, odkud vyzval na levém kruhu Dominika Soukupa. Ten z první nenašel na Ganze recept!
     
    27:38
    Do rozehrávky se zapojil i domácí brankář Ganz, to už hraje naše mužstvo v plném počtu.
     
    27:20
    Ofsajd Německa, ještě chvilku se Češi musí bránit.
     
    26:51
    Právě Heigl nyní šťoural do brankáře po tvrdé střele z pravé strany. Rozhodčí naštěstí přerušil hru, i když Suchánkovi vypadl puk mezi betony do brankoviště. Dlužno říct, že by ho pak odpálili Češi.
     
    25:54
    Ač se to na první pohled nezdálo, kombinace Němců vedla k zajímavé šanci pro Nikolause Heigla. Před Suchánkem byl ale moc blízko a náš gólman dobře vyrazil proti kotouči.
     
    25:38
    Lukáš Pajer (CZE) nejdřív dobrým pohybem rozvířil vody německého pásma, jenže pak před brankou srazil protihráče a míří na trestnou lavici. Dvě minuty za napadení.
     
    25:12
    Na druhé straně kroužil českým pásmem jak orel Haakon Hänelt. Nakonec taky centroval před branku a kotouč se odrazil od jedné z bruslí, nicméně Suchánek se nenechal překvapit.
     
    24:26
    Matouš Menšík objel německou svatyni a bekhendovým nahozením způsobil před brankovištěm zmatek. Ale ne natolik velký, aby vedl k přímému ohrožení.
     
    23:43
    Druhá třetina je zatím opetrná. Petr Gajda teď křižným pasem předal puk svému parťákovi a odjel střídat, stejně se po nahození zařídil i spoluhráč.
     
    22:36
    Česká reprezentace se snaží uklidnit hru, nicméně kolem vlastní branky teď nevypadala její kombinace úplně přesvědčivě.
     
    21:18
    Lukáš Pajer vystihl na útoční modré čáře německou rozehrávku. Na středu měl dva spoluhráče, jenže ti si s nepřesnou přihrávkou nedokázali poradit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní část zápasu bych spíš než hokejem nazval chaosem. Oba týmy soutěžily o to, kdo udělá větší chybu. Z tohoto pohledu je nerozhodný stav zasloužený, ale věřím, že čeští trenéři si představují něco úplně jiného.

    Druhá třetina začne přibližně v 19:15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Před koncem první třetiny má zaměstnanější Ganz ještě jednu práci, pohlídat si musel pokus od pravého hrazení.
     
    18:34
    Z otočky pálil dnes aktivní Alexandr Remeš, Ganz opět zasahuje.
     
    18:05
    Leon Van der Linde srazil u mantinelu jednoho z Čechů k ledu a naši příznivci si žádali vyloučení. Nyní už je hra přerušena, ale to po rutinním zákroku Lucy Ganze.
     
    17:24
    Teď už je Eismannova družina kompletní.
     
    16:43
    Dobrý forčeking dál přidělává našim soupeřům potíže a vteřinky Jiříčkova trestu utíkají.
     
    16:19
    Národní tým mohl dokonat obrat ve vlastním oslabení! Špatnou rozehrávku Němců vystihl Alexandr Remeš, který vyřešil přečíslení individuálně, a to bylo správné řešení. Jenže při bekhendové kličce mu gólman pravděpodobně vypíchl puk z hokejky!
     
    15:54
    Kotouč se nebezpečně odrazil do vzduchu mezi kruhy, ovšem naši hokejisté k němu měli blíž a odpálili ho do bezpečí.
     
    15:24
    Na kotouči se zase drží domácí hráči, kteří si nyní vynutili svou první přesilovou hru. David Jiříček (CZE) pyká za krosček.
    14:09 SOUKUP - 1:1
     
    14:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sledujeme hokej nahoru – dolů a jsou to čeští mladíci, kdo tuhle otevřenou partii využívá ke gólu! Po levé straně ujel Jan Půček, na jehož pas čekal DOMINIK SOUKUP. Dostal přihrávku do volné pozice a pak nezaváhal. Máme vyrovnáno – 1:1! Asistence: Jan Půček, Alexandr Remeš.
     
    13:49
    Český tým se vrátil do pásma v protiútoku a Lukáš Pajer hledal prudkou nahrávkou spoluhráče před brankou. Gólem to však nekončí.
     
    13:16
    Na druhé straně zařídil útočné vhazování David Špaček.
     
    12:45
    Česká defenzíva si špatně přebrala hráče a Němci pěkně vykombinovali situaci na volného útočníka. Tváří v tvář ho musel zastavit Suchánek!
     
    11:59
    Rychlá zteč německé třetiny neskončila přesnou střelou, náš hráč byl v pásmu na všechno sám.
     
    10:46
    Tvrdá rána jednoho z našich beků skončila na německých chráničích, domácí tým se nyní osvobodil a donutil Čechy k rozehrávce od vlastní branky.
     
    10:08
    Češi střídali v nesprávnou chvíli, a to pustilo do gólové šance Nikolause Heigla. Ještě štěstí, že z mezikruží přestřelil!
     
    09:22
    Matouš Menšík se jako tank prorval středem až před branku, jenže Ganzovi byl možná už příliš blízko, a proto ho neprostřelil.
     
    08:55
    Na vrcholu pravého kruhu dostal Jakub Brabenec puk do situace jeden na jednoho. Pěkně se otočil a pozlobil brankáře Ganze, ten ale zasáhl pravým betonem.
     
    08:22
    Na ledě je zase první český útok, který bojoval o kotouč v rohu útočného pásma. Nakonec se dostal na modrou čáru k Jiřímu Ticháčkovi, jehož zblokované nahození končí v ochranné síti.
     
    07:23
    Suchánek si nyní lapačkou pohlídal střelu od modré čáry a opakuje se buly po jeho pravé ruce.
     
    07:00
    Po dlouhé době se i Němci dostali k puku na útočné polovině, Češi jim ho vypíchli tak, že dojel k Tomáši Suchánkovi.
     
    06:29
    Gabriel Szturc centroval puk před branku, kam si najížděl obránce Jakub Šedivý. Hokejku měl však zablokovanou a bylo pro něj těžké přesně zakončit.
     
    05:48
    Národní výběr pokračuje v aktivitě, nyní ho ale brzí odpískaný ofsajd.
     
    04:30
    Německo je kompletní.
     
    03:38
    Zatím hodně špatnou početní výhodu se spoustou nepřesností rozčísl až rychlý vpád do pásma. Jeden z českých hráčů dostal puk do velké šance na pravé straně, jenže branku minul.
     
    02:30
    Český tým hned vzápětí dostává přesilovku, Marius Winkelmann (GER) je vyloučen za sekání.
    02:20 PROSKE - 1:0
     
    02:20
    Německo právě vstřelilo branku!
    Po dvou minutách hry se vedení ujímají domácí hokejisté, a to z poměrně nevinně vyhlížející akce. Kevin Niedenz na koncové čáře přiťukl puk YANNICKU PROSKEMU, který z úhlu prostřelil obránce i Suchánka – 1:0. Asistence: Kevin Niedenz.
     
    01:20
    Teď už se dopředu tlačil náš tým. Nejdřív to zkoušel individuálně Petr Moravec, pak si se spoluhráčem přiťukl Alexandr Remeš. Byl už ale ve velkém úhlu.
     
    00:45
    Jako první se usadili v pásmu soupeře Němci. Po zašlápnutí kotouče a přerušení hry vyslali i střelu směrem na Tomáše Suchánka, Češi vzápětí vyhodili na icing.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vůbec první utkání turnaje přineslo očekávaného vítěze, Spojené státy přestřílely Slovensko 9:3. Ale po dost divokém průběhu: Po první třetině vedli Američané 4:0, pak Slováci snížili na 4:3, jenže další góly už přidal soupeř.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Ganz (Quapp) – Krenzlin, Gottwald, Van der Linde, Ribnitzky, Mayr, Winkelmann, Wäser, Freis – T. Heigl, Cimmerman, N. Heigl – Rossmy, Hänelt, Fischer – Korte, Proske, Niedenz – Steck, Büsing, Eckl. Trenér: Steffen Ziesche.

    Česko: Suchánek (Král) – Jiříček, Chvátal, Šedivý, Ticháček, Cubo, Pinkas, Špaček – Ramik, Szturc, Menšík – Pajer, Moravec, Brabenec – Půček, Soukup, Remeš – Ryšavý, Měchura, Gajda – Slavík. Trenér: Václav Eismann.

    Rozhodčí: Oswald – Sauer, Weger (všichni GER).
     
    Nominace českého týmu na turnaj ve Füssenu

    Brankáři:
    Tomáš Suchánek (Přerov), Daniel Král (Liberec).

    Obránci:
    David Jiříček, David Špaček (oba Plzeň), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Jakub Šedivý (Liberec), Marek Chvátal (Sparta Praha), Ondřej Cubo (Lukko Rauma, Finsko), Jiří Ticháček (Kladno).

    Útočníci:
    Dominik Soukup (Plzeň), Petr Moravec, Lukáš Pajer (oba Hradec Králové), Petr Gajda, Adam Měchura (oba Liberec), Matouš Menšík (Kärpät Oulu, Finsko), Martin Ryšavý (Vítkovice), Michal Ramik (Třinec), Jan Půček, Gabriel Szturc (oba Mladá Boleslav), Marek Slavík (Litvínov), Alexandr Remeš (Karlovy Vary), Jakub Brabenec (Kometa Brno).
     
    Příjemný úterní den u další z akcí českých hokejových reprezentací. Po Hlinka Gretzky Cupu se naše pozornost upře k turnaji pěti zemí hráčů do 17 let, který dnes startuje v německém Füssenu. Český tým pod vedením trenéra Václava Eismanna má ambice na nejvyšší příčky, ale čeká ho hodně těžká šichta – tedy čtyři zápasy ve čtyřech dnech.

    Startuje proti domácímu týmu, další tři dny pak odehraje utkání vždy od 15 hodin a postupně vyzve Švýcarsko, Slovensko a Spojené státy. Právě závěrečný duel proti Američanům bude pro naše mužstvo největší výzvou, ale současně i školou a jak ho sám Eismann nazval – bonbónkem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 3. Proske (Niedenz), 32. Rossmy (Winkelmann, Fischer) – 15. Soukup (Půček, Remeš), 32. Moravec (Pajer, Brabenec), 53. Ryšavý (Moravec), 58. Menšík (Pinkas, Jiříček)


    Německo: Ganz (Quapp) – Krenzlin, Gottwald, Van der Linde, Ribnitzky, Mayr, Winkelmann, Wäser, Freis – T. Heigl, Cimmerman, N. Heigl – Rossmy, Hänelt, Fischer – Korte, Proske, Niedenz – Steck, Büsing, Eckl. Trenér: Steffen Ziesche.
    Česko: Suchánek (Král) – Jiříček, Chvátal, Šedivý, Ticháček, Cubo, Pinkas, Špaček – Ramik, Szturc, Menšík – Pajer, P. Moravec, Brabenec – Půček, Soukup, Remeš – Ryšavý, Měchura, Gajda – Slavík. Trenér: Václav Eismann.

    Rozhodčí: Oswald – Sauer, Weger (všichni GER).
    thejrc.org