Vsetín – Havířov 1:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
AZ Havířov
Středa 14.08.2019, 16:15 • Zimní stadion Na Lapači • Přípravné zápasy dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu z přípravného zápasu dorostu mezi celky VHK ROBE Vsetín a AZ RESIDOMO Havířov.

    Domácí – VHK ROBE Vsetín
    Valaši mají za sebou čtyři přípravná utkání. Na konci července odehráli zápas v Třinci, kde tamním Ocelářům podlehli poměrem 2:5. Chuť si spravili na Lapači, kde remizovali se Slovanem Bratislava a zápas vyhráli v nájezdech. Následovala další dvě domácí utkání, v nichž si Vsetín poradil se Zlínem (6:3) i s Vítkovicemi (5:1).

    Hosté – AZ RESIDOMO Havířov
    Slezané začali svou přípravu turnajem v Přerově. Zde brali v konkurenci Českých Budějovic, Poruby, Přerova a Tábora druhé místo. Úspěšní byli také v posledním přípravném utkání, kdy opět vyzvali Porubu. V základní hrací době zvítězili 2:1 a radovat se mohli také z úspěšnosti nájezdů (3:1).
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Vilém (Růžička) – Kočí, Machů, Navrátil, Čajanová, Dořičák, Šedlbauer – Dědek, Hrnčíř, Kuchařík, Juráň, Kopřiva, Rybár, Martinec, Tobola, Urban.

    AZ RESIDOMO Havířov: Nowak (Konieczny) – Kubíček, Kremnický, Zmarzlák, Puzoň, Kalina, Wlodara, Spurný, Bílek, Urbančík, Vojkůvka, Makovec, Bárta, Becher, Kolat, Kusak M., Kusak P., Siekierka, Žák, Mikula..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Dědek prokličkoval po levém křídle až na kruh před Nowaka, kde mu ve střele zabránila hostující obrana. Havířov kotouč vyváží do středního pásma.
     
    01:10
    Vilém zatím ve vsetínské brance zasahovat nemusel, jelikož se o puk postarali jeho spoluhráči u mantinelu. Na druhou stranu se po vyhraném souboji vydal Tobola, na levém kruhu byl však zastaven a ani Nowak nezasahoval.
     
    01:31
    Hostům se naskytla možnost po zakázaném uvolnění Vsetína. Hned po buly střílel od modré Wlodara, jeho pokus zablokoval Rybár. Havířov je stále v útočné třetině.
     
    02:25
    Valaši nahodili do pásma. Oba celky o kotouč soupeří za brankou Nowaka.
     
    02:52
    Pokus Makovce Vilém lapačkou pouze vyrazil před sebe. Dorážka ale havířovskému útočníkovi nesedla a na druhou stranu se vydali Vsetínští. Z pravého křídla zakončoval Juráň a Nowak svým zásahem přerušuje hru.
     
    03:59
    Makovcovi se podařilo prokličkovat vsetínskou obranou a najednou stál sám před soupeřovou brankou. První střelu Vilém vyrazil a k pokusu z druhé vlny se dostal Kubíček. Domácí brankář ukrývá kotouč ve výstroji.
     
    04:46
    U puku jsou domácí, ale nedaří se jim dostat z pásma.
     
    05:38
    Vsetínský brankář má plné ruce práce. Stejně tak domácí obrana. Havířov se do útoku dostal v poměru dva ku třem, i přes to si ale Michal Kusak vypracoval střeleckou příležitost.
     
    07:26
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Becher – 2 min., sekání).
     
    07:53
    Michal Kusak se před vsetínskou bránu dostal i ve vlastním oslabení, obkroužil kolem pravé tyčky a poslal puk na betony.
     
    08:15
    Po dalším havířovském zakončení se bude vhazovat po Vilémově levici. Tentokrát domácí gólman čelil prudké Vojkůvkově střele od modré.
     
    08:48
    Domácí nahazují do útočného pásma.
     
    09:26
    Hosté v plném počtu. Nowak v tomto oslabení nemusel zasahovat ani jednou a aktivnějším týmem byl spíše Havířov.
     
    10:41
    Patrik Kusak se uvolnil na modré čáře a nikým nebráněn se dostal ke střele z ostrého úhlu. Kotouč zablokoval Kočí.
     
    11:26
    Kuchařík dostal kotouč do rohu útočného pásma, kde se jej spolu s Tobolou snažil zpracovat a připravit ke střele. I u mantinelu byli ale hosté aktivnější a puk získali pro sebe.
     
    12:30
    Vsetínští si zatím sice nevypracovali žádné gólové šance, vidět jsou však v obraně, kde blokují střely soupeře.
     
    12:45
    Lehkou střelu Michala Kusaka z vrcholu levého kruhu Vilém dobře viděl a neměl s ní problémy. Druhá střela z pravého kruhu už byla pro domácího brankáře náročnější a pomohla mu také levá tyčka.
     
    13:55
    Domácí rozehrávají z vlastního pásma. Při přechodu na druhou stranu jim pomáhá dobrý forčekink.
     
    14:11
    Střelu Hrnčíře z pravého kruhu tečoval v mezikruží Juráň. Brankář Nowak si po delší době připisuje zákrok.
     
    15:20
    Jestli Havířov v předchozí situaci trochu povolil, chtěl teď samozřejmě všechno dohnat. První střela šla z hokejky Kolata už od modré čáry, dále se ukázal hlavně Bárta, jehož první střelu zblokovala Čajanová, druhou vyrazil Vilém před sebe a po třetí už se hra přerušovala.
     
    16:15
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Rybár – 2 min., napadení).
     
    16:32
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hostující celek se první branky dočkal až v přesilovce. PETR KUBÍČEK si z pozice na modré čáře najel na vrchol levého kruhu, kam na něj brankář neviděl, a poslal puk přesně do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Adam Spurný, Pavel Makovec.
     
    18:02
    Souboj o puk ve středním pásmu přerušuje až hvizd rozhodčího.
     
    18:35
    Vojkůvka nahodil kotouč na gólmana hned poté, co překročil útočnou modrou čáru. Vilém poslal puk do rohu kluziště, kde se k němu opět dostávají hosté.
     
    19:26
    Hraje se v blízkosti vsetínského brankoviště. Vilém nejprve vyrazil střelu Makovce a následně si poradil i s pokusem Kubíčka z levého křídla. Puk se ocitl na pravém kruhu, odkud by bylo snadné dostat jej do odkryté branky. Vsetínský brankář byl ale rychlejší než hráči v modrém.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodních minutách dnešního utkání zaměstnávali vsetínští hokejisté havířovského brankáře Nowaka. V třetí minutě už si na puk sáhl i Lukáš Vilém a od té doby se hra pohybovala především v blízkosti jeho brankoviště. Hosté byli aktivnější, a to i ve vlastním oslabení. Branky se však dočkali až v přesilové hře, kdy se po vyloučení Rybára trefil Petr Kubíček.
    Druhá třetina začne cca v 17:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Kuchaříkovo nahození z pravého křídla se snažil do branky procpat Juráň. Jeho pohotová práce na brankovišti nakonec vedla k přerušení hry.
     
    21:32
    Siekierka se za vsetínskou brankou dostal k puku, nabruslil si směrem k mezikruží, ale už u levé tyčky vytáhl nenápadný bekhend, který Vilém na poslední chvíli zachytil.
     
    22:58
    Valachům se nyní daří rychlé přechody do útočného pásma a dobře vypadá také jejich spolupráce v předbrankovém prostoru. Žádný pokus však zatím nebyl tak nebezpečný, aby skončil v Nowakově brance.
     
    24:04
    Ani jednomu týmu se nedaří projít přes střední pásmo. Šedlbauer s Kuchaříkem rozehrávají z vlastního pásma.
     
    24:57
    A tato vsetínská rozehrávka byla úspěšná, jelikož se domácí dostali před branku a opět vymysleli kombinaci na hranici brankoviště, kde okolo betonů zakončoval Urban.
     
    24:57
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Kremnický – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    25:44
    Havířov má v oslabení puk pod kontrolou. Hraje se před Viléme a hosté kombinují.
     
    26:35
    Becher svou dlouhou přihrávkou připravil tým o útočné pásmo. Stále jsou však na kotouči hosté, kteří v klidu rozehrávají od modré čáry.
     
    26:57
    Hosté v plném počtu.
     
    27:33
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hrnčíř – 2 min., podrážení).
     
    27:38
    Vsetín se rychle osvobozuje.
     
    28:45
    Dědek zablokoval střelu Kremnického a Kočí vyhazuje.
     
    29:07
    Havířovu se nedaří dostat přes útočnou modrou čáru.
     
    29:33
    Domácí v plném počtu. V posledních sekundách početní výhody měl Kolat gól na hokejce, když se snažil procpat puk mezi betony Viléma, který si proti těmto pokusům povyjel od levé tyčky.
     
    30:36
    Rychlé přečíslení Kopřivy s Rybárem zastavoval až Nowak. V mezikruží si puk převzali hosté.
     
    31:08
    Žákovo nahození ze středního pásma ukrývá Vilém v lapačce. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    32:21
    Hraje se v útočném pásmu Havířova. Domácí celek ale svému soupeři nedovoluje vystřelit.
     
    33:26
    Vsetínská obrana Havířovu úspěšně blokuje vstup do pásma. Hosté tak musí střílet z velké vzdálenosti a všechny pokusy míří nad branku.
     
    34:40
    Proti střele Puzoně už Vilém musel zakročit. Kotouč vyrazil vyrážečkou na levé křídlo.
     
    34:43
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Mikula – 2 min., sekání).
     
    35:18
    Kočí s Martincem protečovali puk do útočného pásma, kde si jej hned našel Wlodara. Kotouč je tedy zpět mezi modrými čarami.
     
    36:05
    Vsetínská kombinace neskončila střelou a Havířov se osvobozuje. Domácím se nedaří dostat zpět před Nowaka.
     
    36:43
    Hosté v plném počtu.
     
    36:49
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Šest sekund po návratu Mikuly na led se domácí radují z vyrovnání. V této rychlé akci se vsetínská pětice nahrnula do útočného pásma a PATRIK KOPŘIVA dopravil kotouč z pravého křídla po přesné nahrávce Urbana až za Nowakova záda. Asistence: Marek Urban, Sára Čajanová.
     
    38:33
    Hra se pomalu přelévá z jedné strany na druhou. Oba týmy do pásma a na soupeřovu branku spíše nahazují.
     
    39:42
    Kubíček mohl vyslat Kolata do úniku. Přihrávka však byla příliš dlouhá a druhého jmenovaného navíc na pravém kruhu odstavil Kočí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Přinesla vyrovnanější hokej s šancemi na obou stranách. Valachům se nepovedla první přesilová hra, která vypadala úplně stejně jako ta předchozí a celou dobu měli hru pod kontrolou hosté. Ani druhá početní výhoda se domácímu celku nevydařila, ale už 6 sekund po jejím skončení se prosadil Patrik Kopřiva. Další gól pak v průběhu druhé dvacetiminutovky nepadl a třetí třetina tak bude začínat za nerozhodného stavu.
    Třetí třetina začne cca v 17:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:31
    Hraje se v rychlém tempu a gólových šancí jsme v třetí třetině zatím moc neviděli. V předbrankovém prostoru jsou ale aktivnější hosté. Povedená střela na betony šla z hokejky Kolata.
     
    42:59
    Kubíčkova rozehrávka z vlastního pásma nebyla přesná, a tak se o puk bojuje u mantinelu havířovského útočného pásma.
     
    43:34
    Valaši se dokázali vymanit ze sevření a po levém křídle se pokusili dostat před Nowaka. Pásmo vybojovali, ale ke střele se nedostali.
     
    44:25
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Becher – 2 min., krosček).
     
    45:19
    Vsetín kombinuje bez střely. Havířovu se zatím jednou podařilo vyhodit.
     
    45:57
    Urban tečoval Šedlbauerovu střelu mimo. Puk si nakonec sám dobruslil a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    46:25
    Hosté v plném počtu.
     
    46:49
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Siekierka.
     
    47:07
    Michal Kusak zastavil Kočího střelu od modré a vydával se do útoku. Vsetínský obránce jej však pohotově zastavil a Valaši jsou opět před Nowakem.
     
    48:38
    Havířov právě vstřelil branku!
    První branka Havířova padla v přesilovce, druhá v oslabení. ONDŘEJ BECHER našel puk na levém křídle a sám se vydal vstříc Vilémovi. Po naznačení střely nakonec volil zakončení k pravé tyčce, kam už domácí brankář nestačil přemístit svůj beton. Asistence: Bez asistence.
     
    49:43
    Havířov mohl přidat další branku z brejku. Vojkůvka svou střelou trefil levou tyč.
     
    51:31
    Kalina s Urbančíkem se snaží rozehrát ze svého pásma. To jim ale není vsetínskými hráči dovoleno, a ti se pokouší o vyrovnání.
     
    53:12
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Kusak M..
     
    53:30
    Valaši vyhráli vhazování a hned začali s kombinací. Finální střela končí v Nowakově lapačce a hra je přerušena.
     
    53:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    54:01
    Tlak Vsetína zastavila zblokovaná střela a domácí byli nuceni poprat se o kotouč u mantinelu v rohu kluziště. Zde byli úspěšnější hosté, a ti vyhazují.
     
    54:58
    V útočném pásmu se Vojkůvka dostal ke střele, což mělo na následek rychlý protiútok Hrnčíře. Jeho střelu zastavil Nowak betony. To se nelíbilo prvně jmenovanému hráči Havířova, který Hrnčíře nedovoleně dohrál.
     
    55:09
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Vojkůvka – 2 min., hrubost).
     
    55:12
    Valaši hráli 3 sekundy v pěti proti třem. V tuto chvíli už se ale vrací vyloučený Michal Kusak.
     
    56:18
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Dědek – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:25
    Kubíčkova střela od modré byla ztečována mimo.
     
    56:45
    Ránu domácího Kuchaříka se zase pokoušel usměrnit Šedlbauer. Kotouč zamířil nad branku.
     
    57:09
    Hosté v plném počtu.
     
    57:20
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Makovec – 2 min., sekání).
     
    58:18
    Navrátilova střela přes obránce zamířila k pravé tyčce. Vyloučený Dědek se vrací na led, začíná vsetínská přesilovka a hosté se okamžitě osvobozují.
     
    58:51
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté si minutu před koncem základní hrací doby pojistili své vítězství v dnešním zápase. MATEUSZ SIEKIERKA procpal puk za brankovou čáru z pozice vedle tyčky vsetínské branky. Asistence: Dominik Kolat, Petr Kubíček.
     
    59:20
    Hosté v plném počtu.
     
    59:23
    Tobolova prudká střela z levého kruhu končí na Nowakově vyrážečce.
     
    Konec zápasu.
     
    Po skončení utkání proběhli ještě samostatné nájezdy, které skončili výsledkem 3:4 z pohledu domácího Vsetína. I v doplňkové disciplíně byli tedy úspěšnější hosté.
    Za Vsetín v zájezdech uspěli: Sára Čajanová, Marek Urban a Matěj Šedlbauer
    Za Havířov v nájezdech uspěli: Adam Spurný, Patrik Kusak, Antonín Zmarzlák a Matěj Bílek
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek dne. (18:44:50)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 37. Kopřiva (Urban, Čajanová) – 17. Kubíček (Spurný, Makovec), 49. Becher, 59. Siekierka (Kolat, Kubíček)


    VHK ROBE Vsetín: Vilém (Růžička) – Kočí, Machů, Navrátil, Čajanová, Dořičák, Šedlbauer – Dědek, Hrnčíř, Kuchařík, Juráň, Kopřiva, Rybár, Martinec, Tobola, Urban.
    AZ Havířov: Nowak (Konieczny) – Kubíček, Kremnický, Zmarzlák, Puzoň, Kalina, Wlodara, Spurný, Bílek, Urbančík, Vojkůvka, Makovec, Bárta, Becher, Kolat, Kusak M., Kusak P., Siekierka, Žák, Mikula.
    thejrc.org