Jihlava – Česko 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Drážďany 4:5 (kon.) | Sokolov – Litoměřice 4:2 (kon.)
Cracovia – Havířov 4:2 (kon.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.) | Chomutov – Novosibirsk 2:5 (kon.)
Liberec – KooKoo 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 4:3 (kon.) | Prostějov – Třebíč 5:0 (kon.)
Frýdek-M. – Třinec 1:4 (kon.) | Benátky n/J – Füchse 3:4 (po pr.) | HC Slovan – K. Vary 2:3 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 2:3 (2:1 po s.n.) | Šumperk – Martin 5:3 (kon.)
Bílina – Mostečtí Lvi 3:7 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 4:3 (po pr.) | Bratislava Capitals – Skalica 5:0 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
4:5 (0:2, 3:1, 1:2)
Dresdner Eislöwen
Čtvrtek 15.08.2019, 17:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u dalšího přípravného utkání Slovanu Ústí nad Labem. Ústecký tým má na programu střetnutí s německým druholigovým Dresdner Eislöwen. Přeji vám příjemné počtení.
     
    Ústečané mají před sebou páté přípravné utkání v rámci současné letní přípravy. Na jejím úvodu se Slovan vydal na led Kadaně, kterou porazil 8:4. Venkovní série Slovanu pak pokračovala v Chomutově, kde podlehl Slovan Pirátům 3:6 a v Litoměřicích, které ústecký tým porazily 8:2. Další utkání odehrál Slovan na domácím stadionu proti nováčkovi Chance ligy ze Sokolova. Nutno ovšem říci, že ani nyní se Ústečanům nedařilo a Sokolovu podlehli 0:4.
     
    To Drážďany zatím odehrály jen jediné přípravné utkání. Na svém ledě přivítaly Wolfsburg z německé DEL. A samotný start přípravy saskému celku příliš nevyšel, neboť svému soupeři podlehl vysoko 1:6. Po zápasu s Ústím pak mají před sebou dalších sedm utkání, ve kterých potkají i další české týmy. Tím prvním jsou Benátky nad Jizerou, následně v Müller's Fanshop Cupu se Drážďany utkají s Landshutem a jedním z dvojice Krefeld / Litvínov. Přípravu pak zakončí třemi duely s kanadskou Ottawou, Regensburgem a Znojmem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Stahl) – Brož (C), Veber, Zich, Müller, Hes, Mareš, Zukal, Zdvořáček – Severa, Roubík (A), Bláha O. – Kalaj, Dörner, Filip – Havel, Merta, Bláha M. – Maršoun, Wojnar, Kordule.

    Dresdner Eislöwen: Proske (Eisenhut) – Zauner, Lavallé, Dotzler (A), Kramer, Uplegger, Hanusch, Ribnitzky, Heyter – Biezais, Lamoureux, Mitchell (A), Huard, Kretschmann, Knackstedt, Ritter, Pleimeier (C), Walther, Rupprich, Knobloch, Jentsch..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První buly padlo na hůl hokejistům Drážďan. Ti se vydali za branku Proskeho, zpoza které zahájili první rozehrávku.
     
    01:02
    Přes tři hráče Slovanu se neprosmýkl Tim Heyter. Ústečtí ale naopak dokázali otočit hru a přenést ji na opačný konec ledové plochy.
     
    02:13
    Do dalšího drážďanského útoku se vydal Timo Walther. Ani ten ovšem na zesílenou obranu Slovanu nevyzrál a Ústí se opět vydalo do brejku.
     
    03:09
    První větší šance ústeckého týmu v dnešním utkání. Z mezikruží velmi tvrdě poslal kotouč na Floriana Proskeho Pavel Kordule. Gólman Eislöwen se ovšem včas otočil mezi betony a kotouč jimi vyrazil.
     
    04:16
    Z boje o kotouč ve středním pásmu vyšli jako vítězové domácí hokejisté. Zásluhou Matyáše Filipa, který vypíchl kotouč a poslal jej na opačný konec, se Slovan dostal do další útočné situace.
     
    06:02
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen (Steva Hanusch – 2 min., držení).
     
    06:10
    Přesilovka pro Slovan nezačala příliš příznivě. Naopak německý celek byl v ní ještě o něco aktivnější. Po jediné akci proti Volkeho brance, byť ta byla o něco déle trvající, se ale hra obrátila na opačný konec a ve střehu tak musí být Florian Proske.
     
    07:36
    Drážďanským hokejistům se ale daří blokovat jakýkoliv náznak šance Slovanu a naopak vyjíždět při každé příležitosti do brejku.
     
    08:02
    Hosté v plném počtu.
     
    08:46
    Po vyrovnání početních sil je to Slovan, který se chopil role aktivnějšího týmu. Málokdy se ale dokáže dostat k samotné střele, natož pak ohrožení branky Proskeho.
     
    10:31
    O další výjezd Slovanu se postaral Ondřej Bláha. Z rohu kluziště se pokusil nahrát do prostoru před brankou, v tom momentu ale o puk přišel a Drážďany se vydaly do protiakce.
     
    12:14
    Eislöwen se již nějaký čas drží před brankou Volkeho. Ovšem ani oni se nemůžou dostat k samotnému vystřelení, proto pouze zkouší přihrávky blíže či dále od samotné branky.
     
    13:28
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! Dlouhou kombinaci drážďanského celku nakonec velmi přesně využil MARIO LAMOUREUX, který z první přesně procedil kotouč za záda Volkeho. Asistence: Dale Mitchell, Kevin Lavallé.
    13:28 LAMOUREUX - 0:1
     
    17:05
    Drážďany se nadále drží v útočném tempu před Volkeho brankou. Z mezikruží ho nyní prověřil Kevin Lavallé, ovšem ke štěstí ústeckého gólmana mířila střela těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    17:29
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen (Kevin Lavallé – 2 min., podrážení).
     
    18:02
    Do slibné šance se dostal Vladimír Brož při svém průjezdu středem pole. Nikým nehlídán projel až na hranici útočného pásma, kde ovšem celou situaci zastavili sudí. Ústecký kapitán se totiž ocitl v ofsajdu.
     
    19:29
    Hosté v plném počtu.
     
    19:53
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Ještě jeden gól do šaten! Krátce po vyrovnání početních sil se Eislöwen dostali do brejkové situace, kdy se po sérii několika rychlých přihrávek dostal ke kotouči JORDAN KNACKSTEDT, který svým pohotovým zakončením překvapil Volkeho a překonal jej. Asistence: Mario Lamoureux, Nick Huard.
    19:53 KNACKSTEDT - 0:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nepřinesla příliš atraktivní hokejovou podívanou. Oba týmy se málokdy odhodlávaly do šancí, které ještě méně často proměňovaly ve střely. Nakonec ale může být šťastnější německý tým, neboť ten dokázal dvakrát využít svého kombinačního útoku a poslat puk do ústecké branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    První buly druhé třetiny vyhrál ústecký tým. Ten se ovšem daleko ze středního pásma nedostal, neboť krátce za ním přišel o puk jeho výhozem mimo led.
     
    20:47
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen (Elivijs Biezais – 2 min., podrážení).
     
    22:24
    Během své další přesilovky se Slovan snaží vyjíždět do řady střeleckých pokusů. Z nich se ale nemůže dostat k samotné střele, naopak Drážďany vytlačují svého soupeře.
     
    23:04
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Máme sníženo! DAVID MERTA si nejdříve získal velmi přesně kotouč pro sebe, načež si vybruslil před branku a prostrčil velmi přesně kotouč mezi betony gólmana Proskeho, čímž si také připsal první domácí trefu Slovanu v letošní přípravě! Bez asistence.
    23:04 MERTA - 1:2
     
    24:15
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen (Christian Kretschmann – 2 min., držení).
     
    25:19
    Slovan zvládá další přesilovku v útočném pásmu nabuzen svou gólovou trefou. Neustále se pokouší o prostřelení drážďanské obrany, ovšem ta je zahuštěná a odráží jakýkoliv náznak šance domácího týmu.
     
    26:15
    Hosté v plném počtu.
     
    26:41
    O samostatný průnik do celkem slibného zakončení se mohl dostat Jakub Müller, jemuž ovšem sudí odpískali ofsajd na modré čáře. Následně se Drážďany dostaly do protiakce.
     
    27:27
    Německý tým byl vytlačen na vlastní polovinu hrací plochy. Přesto se stále drží u kotouče a zpoza branky se snaží o rozehrávku.
     
    28:07
    Další útočný nájezd Drážďan a další vytlačení Němců z útočného pásma.
     
    28:23
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen (Sebastian Zauner – trestné střílení, hákování).
     
    28:23
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A z trestného střílení je také srovnáno! PAVEL MARŠOUN si nabruslil k brance z levé strany, počkal si na pohyb Proskeho, načež vymetl s kotoučem šibenici a poslal jej za brankovou čáru.
    28:23 MARŠOUN - 2:2
     
    29:17
    U kotouče se ovšem stále drží tým Drážďan. Do přečíslení tři na jednoho se dostali Ritter a Pleimeier, kteří si společně nahrávali a bránil je Ondřej Bláha, který je dokázal v mezikruží zastavit.
     
    29:32
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ondřej Bláha – 2 min., podrážení).
     
    29:32
    Střídání v týmu Dresdner Eislöwen: ze hřiště odchází Florian Proske, přichází Marco Eisenhut.
     
    30:35
    Eislöwen se dostali k další rozehrávce, po které obsadili útočné pásmo. Ani tentokrát se ale nedostali ke střele.
     
    31:27
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    I přes oslabení jdou Ústečtí do vedení! Samostatným průnikem ze středního pásma se dostal těsně před branku JAKUB WOJNAR, který velmi povedenou trefou překonal Eisenhuta. Asistence: Pavel Maršoun.
    31:27 WOJNAR - 3:2
     
    32:24
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Přestřelka pokračuje rychlou trefou na druhé straně ledové plochy! Po rychlé akci poslal kotouč k pravé tyči Volkeho branky TIMO WALTHER! Ústecký gólman se po ní rychle natahoval, přesto nakonec na kotouč nedosáhl. Asistence: Thomas Pleimeier.
    32:24 WALTHER - 3:3
     
    34:17
    Drážďany, nabuzené další gólovou trefou, se drží před ústeckou brankou a snaží se něco vytvořit. Celá řada jejich šancí je ale odsouzena k zániku, ať už díky obraně, nebo samotným zákrokům Volkeho.
     
    35:19
    Velká akce stála před Jaroslavem Roubíkem, který se dostal do nadějného průniku! V klíčovém momentu ale zcela minul odkrytou branku německého celku a puk se odrazil o mantinel.
     
    37:25
    Hra se ale nadále drží před brankou Eisenhuta. Ten ale jedinou dosavadní střelu Slovanu dokázal pokrýt a vhazovalo se tak po jeho levici.
     
    38:04
    Hosté se snaží vykombinovat z obranného pásma. To se jim vydařilo a na malou chvíli se dokonce dostali do prostoru před brankou Volkeho. Tam ale nic nedokázali vytěžit, navíc museli jít rychle bránit vlastní svatyni.
     
    39:22
    Ještě v poslední minutě se Drážďany drží v útočném pásmu a snaží se ohrozit Martina Volkeho.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už byla o poznání aktivnější. Domácím se nejdříve povedlo otočit vývoj utkání a dostat se do vedení, chvíli na to ale Drážďany srovnaly a do konce třetiny už držely vyrovnaný stav 3:3, za kterého budou vstupovat oba týmy do periody závěrečné.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Do závěrečné třetiny vstoupily Drážďany velmi aktivně a už po vhazování se vydaly napadat branku Slovanu. Z celé situace ale nic ve svůj prospěch nevytěžily, naopak musely jít rychle bránit prostor před Eisenhutem.
     
    42:29
    Přesto se nakonec hosté dostali do útočného pásma, kde se snažili o prověření Volkeho. Gólman Slovanu se ale nedal a po chvíli nasměrovala ústecká obrana v otočení hry na opačný konec kluziště.
     
    43:34
    Ústí se stále drží před Eisenhutem a čeká na vhodnou pozici pro střelu. Ta se nakonec povedla Jaroslavu Roubíkovi, který se pokusil Eisenhuta překonat zprava. Puk ale na branku poslal pod dosti velkým úhlem a gólman Drážďan ji včas lapil.
     
    44:45
    Tlak Slovanu na branku Drážďan narůstá. Zrovna tak úměrně ale roste i důraznost obrany německého celku. O tom se přesvědčil Matyáš Filip při hokejkovém souboji s německým obráncem po jeho snaze o vystřelení.
     
    45:58
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Hosté se opět ujímají vedení! Celou délku ledové plochy projel kolem pravého mantinelu JORDAN KNACKSTEDT, který se v závěru sjel před branku a pomalejší obloučkovitou trefou vymetl prostor pod víkem Volkeho branky. Asistence: Nick Huard, Christian Kretschmann.
    45:58 KNACKSTEDT - 3:4
     
    46:29
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Záhy tu máme další gól Drážďan! Po vhazování se rychle dostal puk k STEVU HANUSCHOVI, který neváhal ani nejmenší okamžik a velmi přesně našel volné místo za zády překvapeného Volkeho. Asistence: Dále Mitchell.
    46:29 HANUSCH - 3:5
     
    48:29
    Po chvíli se ale hra vrátila před branku Drážďan, kde se domácí, za vydatné pomoci fanoušků, snaží o snížení. Obrana německého celku je ale pro domácí nepřekonatelným oříškem.
     
    49:18
    Po závanu šance před Volkem vyvezli domácí kotouč hlouběji do prostoru. Dostali se ale jen do středního pásma, kde odevzdali puk soupeři.
     
    49:52
    Krví se obarvila ledová plocha ústeckého stadionu po zásahu Jordana Knackstedta holí do obličeje jednoho z domácích hráčů. Útočník Drážďan šel poté ihned do sprch, dostal pětiminutový trest a osobní trest do konce utkání.
     
    50:15
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen (Timo Walther – 2 min., sekání).
     
    50:27
    Dvojnásobná přesilovka dala Slovanu velkou výhodu pro ostřelování branky Eisenhuta. A to také domácí zkouší, z mnoha úhlů, různou silou. Gólman hostí se ale zatím drží.
     
    51:25
    Šanci na skórování měl Matyáš Filip, který se ovšem v rychlém tempu nedokázal zkoordinovat a unikla mu tak skulina u levé tyče Eisenhutovy branky.
     
    51:49
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen (Mario Lamoureux – 2 min., sekání).
     
    52:18
    Domácí se postupnou kombinací dostávali před branku soupeře. Znovu je ale zradil ofsajd, který na čas postup Slovanu přerušil.
     
    52:55
    Přesto se Ústečané do pásma dostali a zahájili tak další ostřelování svatyně drážďanského celku.
     
    53:16
    Po vhazování ale Drážďany zmírnily tlak, a sice díky vyhození kotouče na opačný konec hřiště. Odsud pak Slovan zahájil další průnikovku.
     
    54:08
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Máme tu využitou přesilovku na ústecké straně! LUKÁŠ ZUKAL se prudce napřáhl na modré čáře a dělovkou čistě překonal gólmana Eisenhuta. Asistence: Pavel Maršoun, Jakub Wojnar.
    54:08 ZUKAL - 4:5
     
    55:15
    I po vyrovnání početních sil to Ústí zkouší nadále. Tentokrát si ale obrana Drážďan průnikovku domácích pohlídala a zastavila ve středním pásmu.
     
    56:26
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen (Kevin Lavallé – 2 min., nesportovní chování).
     
    56:35
    Po chvilkovém závanu akce před brankou Eisenhuta se Drážďany vydaly do brejku. I ten měl ale jepičí život a začalo tak další ostřelování drážďanské svatyně.
     
    57:20
    Ústečané se drží i nadále v útočném pásmu a kombinací se pokouší o naleznutí volného prostoru ke střele.
     
    58:16
    Hosté ale nakonec dokázali vyhodit puk až k Volkemu, odkud se Slovan znovu pokouší o přesun do předbrankového prostoru.
     
    58:26
    Hosté v plném počtu.
     
    59:06
    Martin Volke opustil branku!
     
    59:06
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:06
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen (Nick Huard – 2 min., faul kolenem).
     
    59:14
    Domácí v dvojnásobné početní výhodě usilovně kombinují.
     
    Konec zápasu. (19:16:35)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 24. Merta, 29. Maršoun (TS), 32. Wojnar (Maršoun), 55. Zukal (Maršoun, Wojnar) – 14. Lamoureux (Mitchell, Lavallé), 20. Knackstedt (Lamoureux, Huard), 33. Walther (Pleimeier), 46. Knackstedt (Huard, Kretschmann), 47. Hanusch (Mitchell)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Stahl) – Brož (C), Veber, Zich, Müller, Hes, Mareš, Zukal, Zdvořáček – Severa, Roubík (A), Bláha O. – Kalaj, Dörner, Filip – Havel, Merta, Bláha M. – Maršoun, Wojnar, Kordule.
    Dresdner Eislöwen: Proske (30. Eisenhut) – Zauner, Lavallé, Dotzler (A), Kramer, Uplegger, Hanusch, Ribnitzky, Heyter – Biezais, Lamoureux, Mitchell (A), Huard, Kretschmann, Knackstedt, Ritter, Pleimeier (C), Walther, Rupprich, Knobloch, Jentsch.

    Rozhodčí: Novák, Knapík – Biedermann, Dyršmíd
    ocianews.com