Opava – Zlín 0:3 (kon.) | Slovácko – Příbram 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Olomouc 3:2 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
2:0 (0:0)
FK Příbram
Sobota 17.08.2019, 17:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný sobotní podvečer z Uherského Hradiště. Vítám Vás u sledování 6. kola FORTUNA:LIGY, ve které bude 1. FC Slovácko hostit fotbalisty 1. FK Příbram.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko se zatím pasuje do role "Krále zlodějů", jelikož získalo skalpy Sparty a vícemistra z Plzně na jejich půdě. Modrobílí podali ve Štruncových sadech velice konsolidovaný výkop a těžili z brejkových situacích. První využili po chybě Hejdy. Na hranici vápna s ním ustál souboj Zajíc, který poslal balon mezi obránce a brankáře Plzně do místa, kde byl Šašinka, ten skluzem zblízka prostřelil gólmana Hrušku.

    Kouč Vrba na špatný výkon svých svěřenců reagoval v poločase dvojím střídáním. Plzni se podařilo vyrovnat střídajícím Krmenčíkem, ale branka neplatila, protože centrující hráč byl v ofsajdové pozici. Plzeň měla ve druhém poločase více ze hry, tlačila se před branku Slovácka, ale žádnou velkou šanci, která by volala po vyrovnávající brance si nevypracovala. Naopak Slovácko zahrozilo podruhé, když Hejda špatně vystoupil z obrané linie proti Petrželovi, který přihrál do úniku Zajíce, který šel sám na brankáře Hrušku, kterého dloubákem přehodil. Svěřenci trenéra Svědíka už zbytek utkání dohráli v klidu a po třinácti letech mohli slavit výhru na půdě papírového favorita. Slovácko je momentálně na šesté pozici se devíti body.
     
    1. FK Příbram

    Příbramský celek o dva body zpět za dnešním soupeřem a je na osmé příčce. Body hlavně dokázal získat v domácím prostředí, když remizovala v prvním kole s Teplicemi (1:1) a poté zvítězili v přestřelce s Bohemians 1905 (3:2) a v minulém kole porazili České Budějovice (2:0). Na hřištích soupeřů zatím vyšel naprázdno.
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek – Havlík, Daníček – Petržela, Šašinka, Navrátil – Zajíc.

    1.FK Příbram: Boháč – Tregler, Kodr, Šimek, Antwi – Alvir, Rezek, Soldát, Zeman – Polidar – Škoda.
     
    Kouč Svědík nemá žádný důvod měnit vítěznou sestavu z před týdne, jelikož stejná jedenáctka zvítězila v Plzni. Trenér Nádvorník oproti zápasu s Českými Budějovicemi také neudělal žádnou změnu v základní sestavě.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Trmal – Divíšek, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Reinberk – M. Petržela, V. Daníček (C), Havlík, Navrátil – O. Šašinka – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Hellebrand, Šimko, Tischler, J. Krejčí, Kalabiška, Sadílek.

    1.FK Příbram: Boháč – Tregler, Šimek, Kodr, Antwi – Alvir, Jan Rezek (C), Soldát, Ma. Zeman – Polidar – Michal Škoda.
    Náhradníci: Kočí – Janota, Hájek, Januška, Dramé, T. Jablonský.

    Rozhodčí: M. Zelinka – D. Hock, M.Leška.
     
    Slovácko má s Příbramí pozitivní bilanci, když osmnáctkrát vyhrálo, v šesti případech remizovalo a devětkrát prohrálo. V domácím prostředí naposledy prohrálo v roce 2011 výsledkem 2:3, kdy všech pět branek padlo v posledních třiceti minutách. Poslední vzájemný zápas v rámci nadstavbové části v Uherském Hradišti dopadl vítězně 5:1 pro Slovácko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -2
    Trojice rozhodčích přivádí základní sestavy na hrací plochu. Slovácko bude hrát ve svých tradičních bílých kompletech a Příbram nastupuje také ve svých oblíbených zelených dresech a černých trenýrkách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po výkopu se domácí fotbalisté dostali na polovinu svého soupeře, kde kombinují u pravé lajny.
     
    2
    Kombinace však nebyla příliš dlouhá a Příbram se zmocnila míče.
     
    2
    Její souhra pokračovala také po pravé straně, míč vedl Rezek, který jej předal Polidarovi, ale jeho přihrávka do pokutového území nebyla přesná.
     
    3
    Aut vhazoval Antwi, ale dobře Zemana odstavil od míče hráč Slovácka a od své branky bude rozehrávat brankář Trmal.
     
    5
    Modrobílí vedli útok středem hřiště, ale Alvir od míče dovoleně odstavil tělem Havlíka a vybojoval balon pro své mužstvo.
     
    5
    Ze začátku utkání jsou více na míči příbramští fotbalisté, kteří jsou ale zatím na polovině Slovácka neplodní.
     
    7
    Petržela vybojoval míč na polovině Slovácka a hned jej přihrál na polovinu Zajícovi, který byl faulovaný.
     
    9
    Slovácko se dostalo na polovinu soupeře a po centru ze strany bude zahrávat rohový kop.
     
    10
    Petržela centroval na hranici malého vápna, kde se snažil balon hlavičkovat Hofmann, ale ten na něj nedosáhl, míč proletěl vápnem a poté jej Reinberk napodruhé nacentroval znovu do pokutového území a Hofmannova hlavička nebyla až tak důrazná, aby ohrozila Boháče, který hrací předmět uzmul do rukavic.
     
    12
    Domácí hráči si vytvořili mírnou převahu a jejím výsledkem je druhý rohový kop.
     
    13
    Opět jej zahrál Petržela, do souboje s Treglerem šel Šašinka, ale jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla a situaci vyřešil brankář Boháč.
     
    14
    Volný Navrátil na pravé straně si mohl lépe připravit centr do vápna, ale přehnal to s intenzitou a balon přeletěl celé vápno, Divíšek už měl těžké u brankové čáry vybojovat míč.
     
    15
    Tregler trochu zadělal na problémy brankáři Boháčovi, který musel hasit pomalou přihrávku svého kolegy razantním odkopem před dotírajícím Šašinkou.
     
    17
    Rezek poslal od lajny dlouhý míč na hranici vápna, kde jej odhlavičkoval Zajíc, poté domácí hráči vybojovali balon na druhé straně hřiště, když o něj obrali Zemana.
     
    18
    Autorem rohového kopu byl i do třetice Milan Petržela, domácí fotbalisté byli natlačeni až u brankáře Boháče. Z akce vyplynula střela Šašinky, který byla zblokována na roh.
     
    19
    Zajíc po dalším rohovém kopu se snažil zastříhat nůžkami a to se mu také povedlo, ale jeho pokus brankou nekončí, jelikož nastřelil hlavu hostujícího hráče.
     
    21
    Slovácko nyní kombinuje před brankou Příbrami, ale zatím jeho tlak je spíše platonický, po přihrávce Petržely to zkoušel z hodně velké dálky kapitán Daníček, ale hodně nepřesně.
     
    25
    Po odpískaném zákroku na Kadlece bude Slovácko zahrávat volný přímý kop.
     
    26
    Havlík jej zahrál na zadní tyč, kde byl Reinberk, jeho hlavičkový pokus neohrozil Boháče, protože před ním balon odhlavičkoval jeden z jeho spoluhráčů.
     
    26
    První šanci si vypracovalo Slovácko! Daníček kolmicí do pokutového území vybídl ke skórování Šašinku, který ale neprostřelil vybíhajícího Boháče.
    26. Po Daníčkově skvělé průnikovce střílel Šašinka
     
    27
    Modrobílí zahráli standardní situaci nakrátko, ale Havlíkovi se nepovedl centr do šestnáctky a tím akce domácího celku skončila.
     
    29
    Rychlá akce po pravé straně v podání Navrátila – Šašinky a Reinberka skončila centrem posledně jmenovaného, ale Petržela balon v pokutovém území nezpracoval a ten skončil v zámezí.
     
    31
    Antwi při odkopu nastřelil Navrátila a míč skončil ještě v hřišti a sprintující Navrátil odcentroval, ale oba dva útočící hráči byli pod dozorem obrany Příbrami a po odrazu hostujícího hráče balon skončil u Boháče.
     
    32
    Marek Kodr z hodně velké dálky zkoušel štěstí, ale jeho pumelenice skončila nad brankou.
     
    34
    Příbram se po delším časovém úseku dostala na polovinu Slovácka, ale zatím kombinuje daleko od branky domácího celku.
     
    36
    Zeman postupoval k brance Trmala a nastřelil ruku Reinberka, sudí nechal hru plynout a zase je balon na kopačkách domácích hráčů.
     
    37
    Slovácko postupovalo dopředu a z levé strany centroval Divíšek nepřesně, že balon skončil za brankovou čárou, levý bek se za nepovedený pokus svým spoluhráčům omlouval.
     
    40
    Sudí Zelinka odpískal nedovolený zákrok Petrželovi po centru Reinberka, domácí záložník trochu postrčil Treglera, který se srazil s gólmanem Boháčem.
     
    41
    Divíšek si nepokryl míč u středové čáry a před hráči Příbrami se najednou otevřel volný prostor, který ale nedokázali využít k ohrožení branky Slovácka.
     
    43
    Příbram se ale udržela před brankou Slovácka, po centru ze strany balon nezpracoval ve vápně Škoda, Reinberk však míč přizvedl na roh.
     
    44
    Hosté zahráli míč na zadní tyč, kde jej poslal do ohně Šimek, domácí balon odvrátili k Treglerovi, který halfvolejem trefil míč, ale domácí obrana jej zblokovala a další pokus Polidara se do branky nevešel.
    44. Treglerova rána zblokována, Polidar mířil nad
     
    45
    Konec prvního poločasu se odehrává na polovině Příbrami.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase svítí na tabuli výsledek 0:0. V prvním poločase si Slovácko vypracovalo jen jednu šanci Šašinkou, který nepropálil vybíhajícího Boháče. Hosté zatím si nevypracovali žádnou šanci. Modrobílí měli v první půli míč více na kopačkách, ale svoji převahu nedokázali zužitkovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté kombinovali u středové čáry a poté Kadlec dlouhým míčem vybídl ke sprintu Navrátila, ale balon opustil brankovou čáru
     
    47
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    MILAN PETRŽELA posílá Slovácko do vedení! Domácí záložník dostal přihrávku skoro od středového kruhu od Daníčka a přešel přes dvojici bránících hráčů a poté prostřelil vybíhajícího Boháče, pro Petrželu, je to první branka ve slováckém dresu po návratu z Plzně.
    47. Milan PETRŽELA - 1:0
     
    50
    Slovácko po vstřelené brance je i nadále aktivní, po další standardní situaci zaměstnalo brankáře Boháče.
     
    52
    Příbram šla do rychlé kombinaci do brejku po pravé straně, centrující Škoda našel hlavu Alvira, ale ten domácí branku netrefil.
     
    54
    Milan Petržela mohl vstřelit druhou branku, ve vápně si udělal ze střech hráčů Příbrami statické kužely a zakončoval těsně vedle pravé tyče. Individuální akci domácího hráče ocenily tribuny potleskem.
    54. Další neuvěřitelná akce Petržely
     
    58
    Slovácko zahrávalo standardní situaci, Petržela posunul míč Havlíkovi, který našel hlavu Hofmanna a ten mířil jen těsně vedle.
     
    61
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Karel Soldát, přichází Soufiane Dramé.
     
    61
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Daníček založil druhou brankovou akci dobrým obranným skluzem před vápnem Příbrami,. Reinberk poté přihrával do vápna, kde se s míčem otočil Zajíc, ale než stačil zakončit, tak mu balon uzmul MILAN PETRŽELA a prostřelil zblízka Boháče.
    61. Milan PETRŽELA - 2:0
     
    63
    Chvíli se nehrálo, jelikož domácí kouč Martin Svědík po vstřeleném brance potřeboval ošetřit. Nyní koučování převzal jeho asistent Šmarda.
     
    65
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Pavel Hájek.
     
    68
    Naštěstí vše vypadá v pořádku a Martin Svědík opět koučuje ve vymezeném prostoru.
     
    70
    První střídání slováckého celku. Autora dvou branek Milana Petrželu vystřidal za potlesku diváku Jan Kalabiška.
     
    70
    Sudí Zelinka vytahuje ze své kapsičky první žlutou kartu, kterou vidí Marko Alvir po faulu na Kadlece.
     
    74
    Nyní se hra odehrává před brankou Příbrami, Šašinka se přes bránícího hráče Příbrami snažil v pokutovém území prodrat k míči, ale nakonec neuspěl, poté domácí hráč fauloval Alvira.
     
    75
    Kalabiška se snažil probít do pokutového území, ale dobře zapracoval v obraně Šimek, domácí záložník poté přihrál do zadních řad a po špatné přihrávce nakonec bude vhazovat Příbram.
     
    80
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Lukáš Sadílek.
     
    79
    Po přihrávce před vápnem vystřelil na branku Příbrami Daníček, jeho pokus nebyl přesný, jelikož si střelu nemohl připravit, jelikož na něj dotíral jeden z příbramských hráčů.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Emmanuel Antwi, přichází Petr Janota.
     
    82
    Hosté se snaží vylepšit si reputaci ve druhém poločase a nyní se usadili na polovině Slovácka, po jejich akci zakončoval Rezek nad bránu, ale střela byla tečována.
    82. Rezkova tečovaná střela skončila nad břevnem
     
    83
    Z následného rohu hlavou zakončoval střídající Dramé, ale jeho pokus letěl nad břevnem.
     
    84
    Kalabiška posunul do vápna Daníčkovi, který před brankovou čárou se snažil najít spoluhráče do druhé vlny, ale přihrávka byla sražena na roh.
     
    85
    Havlík ze standardní situace namířil balon jen do rukou Boháče.
     
    86
    Slovácko dohrává zápas na polovině Příbrami, která předvádí ve druhém poločase podstatně horší výkon než v první půli.
     
    87
    Divíšek parádičkou obelstil protihráče a odcentroval z prostoru před brankovou čárou, ale jeho centr byl přetažený a Šašinka na něj nedosáhl.
     
    88
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Tomáš Zajíc, přichází Patrik Hellebrand.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Zelinka bude ve druhém poločase nastavovat tři minuty.
     
    90+1
    Slovácko šlo do otevřené obrany Příbrami, Hellebrand přesunul hru na Sadílka, který kolmicí našel Šašinku, který mohl jít sám na branku Příbrami, ale hosté zahráli dobře ofsajd systém.
     
    90+2
    Alvir se snažil projít přes Divíška, ale to se mu nepodařilo, nakonec domácí bek balon odkopl do zámezí.
     
    90+3
    Před posledním písknutím sudího Zelinky do píšťalky ještě zakončoval Alvir, jeho střelu chytil Trmal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Slovácko si připisuje další tři body do tabulky, když porazilo Příbram dvěma brankami Milana Petržely. Modrobílí vstoupili aktivně do druhé půle a hned ve 47. minutě Milan Petržela prošel do vápna jak nůž máslem a prostřelil Boháče, domácí záložník pobavil obecenstvo svoji individuální akcí, když prošel přes tři hráče Příbrami a chtěl si vychutnat ještě brankáře Boháče, ale jeho pokus šel těsně vedle tyče. Nakonec se druhého gólu Petržela dočkal, když uzmul zakončení před malým vápnem Zajícovi. Hosté ve druhém poločase toho moc dopředu nepředvedli, ohrozili branku Trmala jen jednou po branku, když zakončoval hlavou Alvir těsně nad. (18:58:34)

    Tomáš Kučera


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 47. M. Petržela (V. Daníček), 61. M. Petržela (Zajíc)

    Karty:   70. Alvir (PRI)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:2.
    1.FC Slovácko: Trmal – Divíšek, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Reinberk – M. Petržela (70. Kalabiška), V. Daníček (C), Havlík, Navrátil (80. Sadílek) – O. Šašinka – Zajíc (88. Hellebrand).
    Náhradníci: Daněk – Hellebrand, Šimko, Tischler, J. Krejčí, Kalabiška, Sadílek.

    FK Příbram: Boháč – Tregler, Šimek, Kodr, Antwi (82. Janota) – Alvir, Jan Rezek (C), Soldát (61. Dramé), Ma. Zeman – Polidar – Michal Škoda (65. Hájek).
    Náhradníci: Kočí – Janota, Hájek, Januška, Dramé, T. Jablonský.

    Rozhodčí: M. Zelinka – D. Hock, M.Leška

    Diváci: 4076
    ocianews.com