Arsenal – Burnley 2:1 (kon.) | Aston Villa – Bournemouth 1:2 (kon.) | Brighton – West Ham 1:1 (kon.)
Everton – Watford 1:0 (kon.) | Norwich – Newcastle 3:1 (kon.) | Southampton – Liverpool 1:2 (kon.)
Manchester City – Tottenham 2:2 (kon.)
konec
Southampton FC
1:2 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 17.08.2019, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (18:00:39)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:6.
     
    Nic dalšího už se nestane, Liverpool zvládá i druhé utkání v nové ligové sezoně, Southampton porazil 2:1. V prvním poločase to od svěřenců Jürgena Kloppa nebylo ono, v nastaveném čase ale bezbrankový stav prolomil Sadio Mané. Po přestávce už si Reds počínali daleko lépe, vypracovali si řadu příležitostí a v jednasedmdesáté minutě zvýšili vedení zásluhou Roberta Firmina. Saints vrátil do hry hrubou chybou Adrián, jenž doslova daroval snížení Dannymu Ingsovi, na vyrovnání sel ale domácí už nezmohli.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Firmina nepustil k zakončení rychle se vracející Moussa Djenepo. Nařízený rohový kop rozehrál Liverpool na krátko, pár vteřinek k dobru pro své kolegy získal Mané.
     
    90+3
    Míč do malého vápna zakroutil James Ward-Prowse. Po pár odrazech balon vyplaval u Jordana Hendersona, jenž jej okamžitě poslal do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    90+2
    Tuto situaci už Andre Marriner posoudil ve prospěch Southamptonu, Sadio Mané zcela jistě nedovoleně atakoval Moussu Djenepa. Přímý kop pro domácí.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90
    Fanoušci se zlobí na hlavního rozhodčího, který místo Matipova faulu na Redmonda odpískal nasimulovaný pád anglickému záložníkovi. Další sporný moment.
     
    89
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází Jordan Henderson.
     
    88
    Moussa Djenepo se pokoušel prosadit kolem Maného, po vzájemném souboji ale upadl a doufal v odpískání přímého kopu. O faul se asi jednalo, sudí Marriner ale nechává hru plynout.
     
    87
    Nyní naopak tempo zápasu určují svěřenci Ralpha Hasenhüttla, kteří se velice hladově ženou za vyrovnáním. Další akci táhne Stuart Armstrong.
     
    86
    Tohle klidně mohlo skončit dalším gólem v síti Liverpoolu. Yan Valery vyslal do vápna krásnou nabídku pro Dannyho Ingse, jenž v solidní pozici promáchl.
     
    85
    Domácí fanoušci ženou své hráče za vyrovnáním, prosadí se Southampton podruhé? Jeho další akci zastavil jasný ofsajd Nathana Redmonda.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Moussa Djenepo (Southampton FC).
    83. Danny INGS - 1:2
     
    83
    Southampton právě vstřelil branku!
    Závěr zápasu nám právě nabízí úplně novou zápletku, domácím se totiž krátce před koncem základní hrací doby podařilo snížit. Virgil van Dijk poslal balon k Adriánovi, jenž se dopustil obrovské chyby, když ve snaze rozehrát trefil dotírajícího DANNYHO INGSE, který vstřelil jeden z nejsnadnějšícg gólů své kariéry.
     
    81
    Z následného rohového kopu sice fotbalisté Southamptonu vytěžil rohový kop, jenže Nathan Redmond poslal balon až na tribunu za brankou.
     
    80
    Po pravé straně pláchl Valery, po jehož skákavém centru Adriána hodně vylekal Matip. Nebýt rychlé reakce španělského brankáře, byl by z toho vlastní gól.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 83. Ings – 45+1. Mané (Milner), 71. Firmino (Mané)

    Karty:   36. Romeu (SOT), 84. Djenepo (SOT) – 79. Alexander-Arnold (LIV)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:6.
    Southampton FC: Gunn – Bednarek, Jošida, Vestergaard – Valery, Romeu (64. Ings), P.-E. Höjbjerg (C), Ward-Prowse, Bertrand (77. Djenepo) – Adams (68. Armstrong), Redmond.
    Náhradníci: Forster – Soares, Djenepo, Armstrong, Danso, Ings, Obafemi.

    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Milner (C) (74. Fabinho), Oxlade-Chamberlain (89. Henderson) – M. Salah (79. Origi), Firmino, Mané.
    Náhradníci: Lonergan – Fabinho, Joe Gomez, Henderson, Lallana, Shaqiri, Origi.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Scott Ledger, Simon Long

    Diváci: 31 712
    ocianews.com