Arsenal – Burnley 2:1 (kon.) | Aston Villa – Bournemouth 1:2 (kon.) | Brighton – West Ham 1:1 (kon.)
Everton – Watford 1:0 (kon.) | Norwich – Newcastle 3:1 (kon.) | Southampton – Liverpool 1:2 (kon.)
Manchester City – Tottenham 2:2 (kon.)
konec
Southampton FC
1:2 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 17.08.2019, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Anglická Premier League dnes pokračuje hned sedmi zápasy druhého kola, my se společně zaměříme na souboj mezi Southamptonem a Liverpoolem. Začátek je naplánován na 16:00.
     
    Southampton FC

    Po bídném začátku minulé sezony se Southampton nakonec zvládl zachránit, od sestupu jej dělilo pět bodů. Přes léto měl Ralph Hasenhüttl, který k týmu přišel v prosinci, konečně prostor se svými svěřenci pořádně potrénovat a pokusit se zajistit, aby se šestnácté místo už neopakovalo. Neodešel nikdo z klíčových hráčů, naopak dorazily zajímavé posily. Dvacetiletý Kevin Danso, jednadvacetiletý Moussa Djenepo a dvaadvacetiletý Che Adams mohou v budoucnu patřit k hlavním oporám klubu, z kádru Reds navíc Saints dotáhli přestup Dannyho Ingse. Úvodní duel nového ročníku ale celku z jihu Anglie nevyšel. Na půdě Burnley prohrál Southampton 0:3, přičemž všechny branky inkasoval v závěrečné půlhodině. Od příchodu Jürgena Kloppa na lavičku Liverpoolu dokázali Svatí svého dnešního soupeře hned třikrát porazit a třikrát s ním remizovali. Jak si povedou tentokráte?
     
    Liverpool FC

    Reds se hned v úvodu nové sezony musí vypořádat s velkou komplikací. Z utkání prvního kola proti nováčkovi z Norwiche musel už po devětatřiceti minutách odstoupit Alisson. Ze zranění lýtkového svalu se bude brazilský gólman zotavovat několik týdnů. Role brankářské jedničky tak dočasně připadla Adriánovi, který do Liverpoolu dorazil až v posledních dnech přestupového období. Nečekanou úlohu zatím španělský veterán zvládá výborně. Od Norwiche inkasoval pouze jednu branku, která navíc neřešila nic, protože svěřenci Jürgena Kloppa v té době vedli už 4:0. Ve středu se bývalý strážce svatyně West Hamu stal hrdinou, když v rámci Superpoháru UEFA vychytal penaltový rozstřel proti Chelsea. Poslední zprávy ale hovoří o tom, že si Adrián z pozápasových oslav odnesl drobné zranění kotníku, a jeho dnešní start proti Southamptonu je tedy nejistý.
    Kvůli svalovému zranění nemůže na St. Mary's Stadium nastoupit Naby Keïta.

     
    Poslední vzájemné utkání

    5. 4. 2019 – Southampton FC – Liverpool FC 1:3

    Branky: 9. Long (Höjbjerg) – 36. Keïta (Alexander-Arnold), 80. Salah (Henderson), 86. Henderson (Firmino)

    Southampton FC: Gunn – Valery, Vestergaard (83. Austin), Jošida, Bednarek, Bertrand – Ward-Prowse, Höjbjerg (C), Romeu (83. Armstrong) – Long (62. Sims), Redmond

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (59. Henderson), van Dijk (C), Matip, Robertson – Wijnaldum (59. Milner), Fabinho, Keïta (88. Lovren) – Salah, Firmino, Mané
     
    Úvodní sestavy:

    Southampton FC: Gunn – Bednarek, Jošida, Vestergaard – Valery, Romeu, P.-E. Höjbjerg (C), Ward-Prowse, Bertrand – Adams, Redmond.
    Náhradníci: Forster – Soares, Djenepo, Armstrong, Danso, Ings, Obafemi.

    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Milner (C), Oxlade-Chamberlain – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Lonergan – Fabinho, Joe Gomez, Henderson, Lallana, Shaqiri, Origi.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Scott Ledger, Simon Long.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Andre Marriner právě odstartoval dnešní duel mezi Southamptonem a Liverpoolem, pojďme na to! Rozehrávky se ujali hosté, kteří nastupují v černých dresech, naopak svěřenci trenéra Hasenhüttla budou hrát v bílo-červeném.
     
    2
    Oxlade-Chamberlain přišel ve středu pole o balon, kupředu se na to konto mohl vydat Nathan Redmond, kterého zastavil až Virgil van Dijk.
     
    3
    Ofenzivně skvěle vybavený obránce Alexander-Arnold přetáhl svůj centr k zadní tyči, odkud vracel míč do malého vápna Firmino, nikoho z kolegů ale nenašel.
     
    4
    Oriol Romeu nejprve povedeným skluzem zastavil akci Liverpoolu, o chvíli později to ale proti Manému přehnal s agresivitou a počínal si nedovoleně.
     
    5
    První zákrok si připsal Angus Gunn. Domácí brankář se příliš nezapotil, Milnerova rána byla totiž jedním z bránících hráčů tečována přesně do jeho náruče.
     
    6
    Che Adams nenačasoval svůj náběh ideálně, sudí odmávali ofsajdové postavení. Následná protiakce Liverpoolu ztroskotala na Firminově nepřesné nahrávce.
     
    7
    Jošidovi nesedl odkop, Milner na to konto roztáhl hru pro Alexe Oxladea-Chamberlaina, jehož nabídka na roh stačil odvrátit James Ward-Prowse.
     
    8
    Alexander-Arnold nejprve nekopl ideálně nařízený roh, nedlouho poté navíc nedovoleně dotíral na Adamse, načež mu sudí Marriner odpískal faul.
     
    9
    Ward-Prowse sice prohrál sprinterský souboj s van Dijkem, v pohybu ovšem pokračoval a málem donutil k pořádné minele Adriána, který jej trefil při odkopu.
     
    10
    Nathan Redmond to udělal parádně, jeho nadýchaný pas pro Adamse se vskutku povedl. Letní posila z Birminghamu se k míči dostala, po špatném zpracování ho ale jen odevzdala Adriánovi.
     
    11
    Liverpoolu se zatím nedaří na delší dobu usadit na obranné polovině svého soupeře, nyní byli hosté dokonce vytlačeni aktivně napadajícím Höjbjergem.
     
    12
    Robertsonovu nahrávku stačil pravačkou zablokovat Valery. Po rozehrávce autového vhazování otočili Reds hru na druhou stranu, u míče Alexander-Arnold.
     
    13
    Mané si ve středu hřiště dovolil elegantní kličku proti Wardu-Prowseovi, který jej faulem poslal k zemi. Přímý kop Liverpoolu rozehraje kapitán Milner.
     
    14
    Salah doběhl balon, natáhl na sebe dva protivníky a poté patičkou uvolnil Oxladea-Chamberlaina, jehož trochu krkolomné zakončení se mezi tři tyče nevešlo.
     
    15
    James Milner nejprve kvůli nepovedenému odkopu daroval domácím autové vhazování, o chvíli později rukou zablokoval nahrávku z kopačky mladíka Valeryho.
     
    16
    Oxlade-Chamberlain vyslal směrem k Matipovi hodně pomalý zpětný pas, kamerunský stoper musel celou situaci vyřešit nekompromisním odkopem míče.
     
    17
    Milner s Wardem-Prowsem se srazili hlavami, první jmenovaný si ze vzdušného souboje odnesl drobné krvavé zranění nad pravým okem.
     
    18
    Svěřenci trenéra Kloppa si tak musí chvíli poradit v deseti, James Milner bude muset kvůli kapkám krve na límci vyfasovat nový dres. Saints vybojovali rohový kop.
     
    19
    Firminovi se podařilo odklidit míč pouze k Adamsovi, jehož okamžitou střelu z otočky ještě ve vápně lehce tečoval Jannik Vestergaard, Adrián ale nemusel zasahovat.
     
    20
    Hosté stále hrají bez Milnera a Southampton chce chvilkové početní převahy využít. Valery se zkoušel prosadit kolem Robertsona, jenže si dal balon až příliš daleko od nohy.
     
    21
    Matip si nyní opravdu nerozuměl s Adriánem, jeho zpětná hlavička dolétla až do zámezí, takže svěřenci trenéra Hasenhüttla budou kopat další rohový kop.
     
    22
    Parádní zákrok Adriána! Z druhého rohu už Saints málem udeřili, když Ward-Prowse vyslal centr do míst, kde se pohyboval Maja Jošida, jehož hlavičku zastavil brankář Reds.
    22. Jošidovu hlavičku vychytal pozorný Adrián.
     
    23
    Milner je zpět, další rohový kop tak hosté bránili už v kompletním postu. Tentokráte se to celé obešlo bez problémů, ve vzduchu si dobře počínal van Dijk.
     
    24
    Alexander-Arnold zvedl hlavu a vyslal do pokutového území zajímavý centr, za kterým se marně hnal Roberto Firmino. Zpět do hry pošle balon Angus Gunn.
     
    25
    V posledních minutách jsou aktivnějším týmem domácí. Naopak Reds se budou znovu muset bránit, rozehrávku standardní situace si už chystá Bertrand.
     
    26
    Nakonec míč do pokutového území vyslal James Ward-Prowse. Jeho nabídka byla o trochu delší, než asi domácí potřebovali, balon skončil za čarou.
     
    27
    Trochu více volného prostoru měl před sebou Andrew Robertson, po kombinaci s Milnerem mu balon ale utekl až za postranní lajnu. Kombinačně se Reds zatím nedaří.
     
    28
    Rozehrávku defenzivních hráčů Liverpoolu opět velice aktivně napadali Adams s Redmondem, druhý jmenovaný nakonec donutil k chybě Matipa.
     
    29
    Adams se se štěstím prodral až do šestnáctky, kde se poroučel k zemi po kontaktu s Alexanderem-Arnoldem, o nedovolený zákrok se ale určitě nejednalo.
     
    30
    Nathan Redmond posunul míč k Bertrandovi, jehož prudký centr vyrazil Adrián jen před branku. Následovala už jen nepovedená rána Yana Valeryho.
     
    31
    Podobná akce byla k vidění také na opačném konci hrací plochy, Georginio Wijnaldum ale své nabídce nedodal potřebnou dávku razance, takže Gunn s klidem zasáhl.
     
    32
    Reds se dostali k rohovému kopu. Ve vzduchu se potkali Virgil van Dijk s Angusem Gunnem, domácí brankář tuto složitou situaci ustál a nadvakrát balon zkrotil.
     
    33
    Alex Oxlade-Chamberlain vyslal parádní pas pro Salaha, který přesprintoval Jošidu, zakončení ale egyptskému rychlíkovi nesedlo, balon skončil vysoko nad brankou.
     
    34
    Milner si naběhl na pravou stranu, kde podstoupil souboj s Jannikem Vestergaardem. Jako poslední se míče dotkl právě anglický záložník, následuje výkop Anguse Gunna.
     
    35
    Che Adams si sice v souboji jeden na jednoho poradil s Milnerem, jenže poté si nevšiml zezadu se blížícího Wijnalduma, který jej okamžitě připravil o balon.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Oriol Romeu (Southampton FC).
     
    37
    Sadio Mané se zkoušel prosadit přes Valeryho, jenž si míč velice dobře pokryl tělem. Křídelní hráči Reds se zatím nedostali téměř k ničemu zajímavému.
     
    38
    Teď se mohl Valery předvést i v útočné fáze hry, jeho pas z první, který měl směřovat někam k Redmondovi, ovšem výtečně vystihl pozorný Robertson.
     
    39
    Obrana Reds si vybrala slabší moment. Romeu z první odcentroval k Adamsovi, který unikl dvěma obráncům soupeře, z dobré pozice ale hlavičkoval nad branku.
    39. Adamsovo zakončení Adriána k zákroku nedonutilo.
     
    40
    Domácí se zatím prezentují velice aktivním napadáním soupeřovy rozehrávky, což už dnes poněkolikáté pocítil Matip, jenž byl znovu nucen zakopnout míč na tribunu.
     
    41
    Adams se pokoušel přenést hru vpravo, kde číhal Valery. Balon ale nasměroval pouze do Milnera, přímý kop kvůli hře rukou si domácí snažili vymodlit marně.
     
    42
    Romeu ustál souboj s Milnerem, sudí Marriner poskytl Saints výhodu. Nakonec z toho nebylo nic zajímavého, Ryan Bertrand byl chycen v ofsajdu.
     
    43
    Salah musel skousnout velmi tvrdý přístup v podání Jannika Vestergaarda, který předvedl ukázkovou hru tělem. Egyptský fotbalista stále není tolik vidět.
     
    44
    Robertson si krásně obhodil Warda-Prowse, načež zvedl hlavu a všiml si startujícího Salaha, k němuž se míč kvůli bloku Oriola Romea nakonec nedostal.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    45+1
    Romeu chyboval v rozehrávce, když trefil před sebou stojícího Milnera. Sadio Mané posléze centroval do běhu pro Salaha, kterého poctivě hlídal Bertrand.
     
    45+1
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Nakonec jsme se gólu dočkali ještě před přestávkou, do vedení se dostává Liverpool, který zatím určitě není lepším týmem. James Milner posunul balon na hranici šestnáctky, kde se jej ujal SADIO MANÉ. Senegalský fotbalista natáhl k parádní střele, která skončila ve vzdálenější šibenici Gunnovy branky. Krásná trefa.
    45+1. Sadio MANÉ - 0:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase mohou být spokojenější Reds, kteří odchází do šaten s vedením 1:0. Jürgen Klopp ale své svěřence za předvedenou hru asi nepochválí, směrem dopředu nepředvedli Liverpoolští téměř nic. Odvážně hrající Saints byli blízko gólu ve dvaadvacáté minutě, jenže Jošidovu hlavičku zastavil Adrián. Doposud jedinou trefu jsme viděli v nastaveném čase, krásnou ranou překonal Gunna Sadio Mané.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Oxlade-Chamberlain vyslal kupředu Maného. Tomu přispěchal na pomoc Andrew Robertson, jehož střílený centr dokázal úspěšně zastavit Jan Bednarek.
     
    48
    Tentokráte Sadia Maného na zteč vyslal Virgil van Dijk. Ven z branky musel Angus Gunn, který na kraji pokutového území raději odkopl balon na tribunu.
     
    49
    Hosté v dosavadním průběhu druhého poločasu kontrolují balon, nyní je navíc poté, co Romeu fauloval Matipa, čeká standardní situace z hodně nadějné pozice.
     
    50
    K přímému kopu se vzhledem k pozici dle očekávání postavil levonohý Mohamed Salah, jehož pokus zvládla zablokovat pevná zeď Southamptonu.
     
    51
    O chvíli později zahrávali svěřenci Jürgena Kloppa rohový kop. Mohamed Salah nakonec poslal do šestnáctky hned dva centry, jenže domácí si vždy věděli rady.
     
    52
    Reds zůstali ještě chvíli zabydleni v těsné blízkosti Anguse Gunna. Virgil van Dijk hlavou sklepával pro lépe postaveného Firmina, kterého k zakončení nepustil Jošida.
     
    53
    Mohamed Salah vymyslel povedenou kolmici pro Roberta Firmina, který se ke střele z gólové pozice nedostal jen díky výbornému obrannému zákroku Bednareka.
     
    54
    Redmond přenechal míč vedle sebe běžícímu Höjbjergovi. První ránu domácího kapitána zablokoval van Dijk, tu druhou na roh tečoval Joël Matip.
     
    55
    Obráncům Liverpoolu pomohl standardní situaci ustát Adrián, který nekompromisně vyboxoval balon do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    56
    Od praporku se kopalo také na druhé straně. Balon vyplaval kousek za šestnáctkou, kde se do něj opřel James Milner, Angus Gunn ale jeho ránu kontroloval.
     
    57
    Nyní už musel domácí brankář sáhnout k dalšímu zákroku. Z úhlu se na něj řítil Mohamed Salah, jenže Gunn dobře zmenšil střelecký úhel a zastavil míč nohou.
    57. Salah si na Gunna nepřišel.
     
    58
    Liverpoolští působí po přestávce daleko živějším dojmem, po návratu ze šaten svého soupeře přehrávají a na rozdíl od prvního poločasu plní roli favorita.
     
    59
    Firmino v osobním souboji nepřetlačil Warda-Prowse, na pomoc mu posléze přispěchal Georginio Wijnaldum, který anglického záložníka Saints fauloval.
     
    60
    Firmino nedůraznou zpětnou nahrávkou trochu zavařil Alexanderu-Arnoldovi. Vše dopadlo pro Liverpool dobře, napadajícímu Redmondovi utekl míč za lajnu.
     
    61
    Ke střeleckému pokusu ze střední vzdálenosti se odhodlal Alex Oxlade-Chamberlain. Gunn zasahovat nemusel, blokem mu pomohl Oriol Romeu.
     
    62
    Domácím se v posledních minutách vůbec nedaří udržet balon na vlastních kopačkách. Kombinace Southamptonu je plná nepřesností, naopak Reds jsou na koni.
     
    63
    Svěřenci Ralpha Hasenhüttla museli přestát další chvilkový tlak ze strany Liverpoolu, do jejich šestnáctky přilétlo několik centrů, které většinou skončily u Jošidy.
     
    64
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Oriol Romeu, přichází Danny Ings.
     
    65
    Trent Alexander-Arnold nahrál proti noze Jamesi Milnerovi, jenž se do balonu opřel hned z první, poslal jej ovšem pouze na branku, a Gunn tak mohl být v klidu.
     
    66
    Velká šance Liverpoolu! Wijnaldum narýsoval kolmici pro Maného, který si okamžitě všiml před branku sprintujícího Firmina, ten ale střelou z první zamířil těsně vedle tyče.
    66. Firmino měl na kopačce druhý gól Reds.
     
    67
    Snad poprvé ve druhém poločase o sobě dali vědět také domácí fotbalisté. Ings se díky šikovné kličce zbavil Milnera, také jeho pokusu ale scházely decimetry.
    67. Ingsově ráně také moc nescházelo.
     
    68
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Che Adams, přichází Stuart Armstrong.
     
    69
    V akci střídajících hráčů roztáhl Armstrong hru k Ingsovi, jenž z první hledal před brankou se pohybujícího Redmonda, pro něj byl však centr až příliš dlouhý.
     
    70
    Wijnaldum se ve středu pole dopustil zbytečné ztráty, Ward-Prowse na to konto dopravil míč k Redmondovi, kterého si ohlídal pozorný Alexander-Arnold.
     
    71
    Liverpool právě vstřelil branku!
    V posledních minutách se Southampton nadechoval, nyní jsou ale domácí opět sraženi k zemi, Liverpoolští totiž přidávají druhou branku! Po chybě na pravé straně se balonu ujal Mané, poslal je k ROBERTU FIRMINOVI, jenž si připravil palebnou pozici a střelou do protipohybu překonal Gunna.
    71. Roberto FIRMINO - 0:2
     
    73
    Vestergaardův centr ulovil Adrián. Rozehrávka se Liverpoolu příliš nevyvedla, naštěstí pro hosty si napadající Danny Ings pomohl nedovoleným zákrokem na Milnera.
     
    74
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází James Milner, přichází Fabinho.
     
    75
    Domácí nezvládli bránění standardní situaci, když nechali mezi sebou proběhnout Sadia Maného, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti zastavil Angus Gunn.
     
    76
    Liverpool kontroluje hru, druhá vstřelená branka dodala hostujícím fotbalistům potřebný klid a sebevědomí. Povede se Saints ještě vývoj zápasu zdramatizovat?
     
    77
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Ryan Bertrand, přichází Moussa Djenepo.
     
    78
    Hosté jsou na koni, málem přidali další gól! Sadio Mané prokázal obrovské sebevědomí, když patičkou vyzval ke skórování Andrewa Robertsona, proti němuž zasáhl Gunn.
    78. Robertsonovu dělovku vytěsnil Gunn na roh.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC).
     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Divock Origi.
     
    80
    Po pravé straně pláchl Valery, po jehož skákavém centru Adriána hodně vylekal Matip. Nebýt rychlé reakce španělského brankáře, byl by z toho vlastní gól.
     
    81
    Z následného rohového kopu sice fotbalisté Southamptonu vytěžil rohový kop, jenže Nathan Redmond poslal balon až na tribunu za brankou.
     
    83
    Southampton právě vstřelil branku!
    Závěr zápasu nám právě nabízí úplně novou zápletku, domácím se totiž krátce před koncem základní hrací doby podařilo snížit. Virgil van Dijk poslal balon k Adriánovi, jenž se dopustil obrovské chyby, když ve snaze rozehrát trefil dotírajícího DANNYHO INGSE, který vstřelil jeden z nejsnadnějšícg gólů své kariéry.
    83. Danny INGS - 1:2
     
    84
    Žlutou kartu dostává Moussa Djenepo (Southampton FC).
     
    85
    Domácí fanoušci ženou své hráče za vyrovnáním, prosadí se Southampton podruhé? Jeho další akci zastavil jasný ofsajd Nathana Redmonda.
     
    86
    Tohle klidně mohlo skončit dalším gólem v síti Liverpoolu. Yan Valery vyslal do vápna krásnou nabídku pro Dannyho Ingse, jenž v solidní pozici promáchl.
     
    87
    Nyní naopak tempo zápasu určují svěřenci Ralpha Hasenhüttla, kteří se velice hladově ženou za vyrovnáním. Další akci táhne Stuart Armstrong.
     
    88
    Moussa Djenepo se pokoušel prosadit kolem Maného, po vzájemném souboji ale upadl a doufal v odpískání přímého kopu. O faul se asi jednalo, sudí Marriner ale nechává hru plynout.
     
    89
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází Jordan Henderson.
     
    90
    Fanoušci se zlobí na hlavního rozhodčího, který místo Matipova faulu na Redmonda odpískal nasimulovaný pád anglickému záložníkovi. Další sporný moment.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90+2
    Tuto situaci už Andre Marriner posoudil ve prospěch Southamptonu, Sadio Mané zcela jistě nedovoleně atakoval Moussu Djenepa. Přímý kop pro domácí.
     
    90+3
    Míč do malého vápna zakroutil James Ward-Prowse. Po pár odrazech balon vyplaval u Jordana Hendersona, jenž jej okamžitě poslal do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    90+4
    Firmina nepustil k zakončení rychle se vracející Moussa Djenepo. Nařízený rohový kop rozehrál Liverpool na krátko, pár vteřinek k dobru pro své kolegy získal Mané.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Nic dalšího už se nestane, Liverpool zvládá i druhé utkání v nové ligové sezoně, Southampton porazil 2:1. V prvním poločase to od svěřenců Jürgena Kloppa nebylo ono, v nastaveném čase ale bezbrankový stav prolomil Sadio Mané. Po přestávce už si Reds počínali daleko lépe, vypracovali si řadu příležitostí a v jednasedmdesáté minutě zvýšili vedení zásluhou Roberta Firmina. Saints vrátil do hry hrubou chybou Adrián, jenž doslova daroval snížení Dannymu Ingsovi, na vyrovnání sel ale domácí už nezmohli.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:6.
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (18:00:39)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 83. Ings – 45+1. Mané (Milner), 71. Firmino (Mané)

    Karty:   36. Romeu (SOT), 84. Djenepo (SOT) – 79. Alexander-Arnold (LIV)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:6.
    Southampton FC: Gunn – Bednarek, Jošida, Vestergaard – Valery, Romeu (64. Ings), P.-E. Höjbjerg (C), Ward-Prowse, Bertrand (77. Djenepo) – Adams (68. Armstrong), Redmond.
    Náhradníci: Forster – Soares, Djenepo, Armstrong, Danso, Ings, Obafemi.

    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Milner (C) (74. Fabinho), Oxlade-Chamberlain (89. Henderson) – M. Salah (79. Origi), Firmino, Mané.
    Náhradníci: Lonergan – Fabinho, Joe Gomez, Henderson, Lallana, Shaqiri, Origi.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Scott Ledger, Simon Long

    Diváci: 31 712
    thejrc.org