Den Haag – Sparta Rotterdam 1:2 (kon.) | Venlo – Ajax 1:4 (kon.) | Emmen – Heerenveen 2:0 (kon.)
konec
FC Emmen
2:0 (2:0)
SC Heerenveen
Sobota 17.08.2019, 20:45 • De Oude Meerdijk • Nizozemská Eredivisie • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:12. (22:34:21)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Emmenu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Tento stav platil už po prvním dějství, v tom druhém jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, která opět nabídla několik velice hezkých fotbalových momentů, avšak diváci se žádné další branky už nedočkali. Emmen si tak připíše tři body, hosté ani jeden.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Emmen měl na kopačce rozhodující branku, avšak střelecký pokus se nakonec snesl kousek vedle zadní tyče.
     
    90+2
    Telgenkamp se postaral ještě o jeden odkop od své branky, avšak ten zamířil pouze za autovou lajnu. Woudenberg bude ještě vhazovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi se zdá být rozhodnuto, ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Hostující brankář Hahn se postaral o dalekonosný pas od své branky. Ten za sebe dokázal prodloužit Odgaard, který vybojoval autové vhazování zleva.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Emmen najednou začal pořádně bušit do svého soupeře, domácí stále vedou o dvě branky.
     
    84
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Chidera Ejuke, přichází Arjen van der Heide.
     
    84
    Woudenberg to zkoušel dalekonosným autovým vhazováním, které našlo pouze protihráče. Ten ale nedokázal odvrátit, lehkým kontaktem přihrál Faikovi.
     
    83
    Laursenovi nevyšel první kontakt s míčem, čehož okamžitě využil dotírající Woudenberg, který ho stačil odehrát na útočnou polovinu, kde se nacházel Ejuke.
     
    82
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Marko Kolar, přichází Freddy Quispel.
     
    81
    Velké starosti měl hostující brankář Hahn, kterému se nadvakrát povedlo zkrotit hodně prudké zakončení v podání de Leeuwa, jenž mířil doprostřed.
     
    80
    Hlavní sudí sice nařídil pokutový kop pro domácí, avšak poté svůj verdikt změnil, neboť se Kolar nacházel v ofsajdu, což potvrdil také videorozhodčí.
     
    76
    Woudenberg se pokoušel v tísni přihrát podél autové čáry, avšak nahrávku za sebe nepustil Bilj. Prvně jmenovaný se tak chopí autového vhazování.
     
    75
    Hosté jsou v posledních minutách o poznání aktivnějším celkem, avšak stále narážejí na pozornou obranu. Stejně tomu tak bylo i v tomto případě.
     
    74
    Z hodně velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Kongolo, nicméně ani jeho pokus nebyl nikterak přesný. Telgenkamp tak bude rozehrávat od své branky.
     
    73
    Pokračovalo se standardní situací v podání Heerenveenu. Hosté se dostali na dostřel branky soupeře, avšak tam se podařilo přeci jenom zakročit Bakkerovi.

    David Suchý

    Branky: 4. Laursen, 41. Bijl


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:12.
    FC Emmen: Telgenkamp – Bijl, Veendorp, N. Bakker, Burnet (43. Payne) – Chacon (66. Bos), Ugrinic – Laursen, de Leeuw (C), Arias – M. Kolar (82. Quispel).
    Náhradníci: Hamrol, van der Lei – Bos, De Vos, Marinus, Payne, Quispel, Roosken, Sopič, Tarashaj.

    SC Heerenveen: Hahn – Floranus, Drešević, Botman, Woudenberg – R. Kongolo, Ejuke (84. van der Heide), Faik (C) – van Bergen, Odgaard, Bruijn (72. Ras).
    Náhradníci: Doornbusch, Bednarek – Akujobi, Hajal, Frederiksen, Ras, Mihajlović, van Rhijn, Skovgaard, van der Heide.

    Rozhodčí: Nijhuis – van Dongen, van Zuilen
    ocianews.com