Petřkovice – Zlínsko 1:1 (kon.) | Uh. Brod – Kroměříž 1:0 (kon.) | Vyškov – Ostrava B 1:1 (kon.)
Znojmo – Olomouc B 0:2 (kon.) | Frýdek-Místek – Hlučín 2:0 (kon.)
konec
1. SC Znojmo FK
0:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc B
Sobota 17.08.2019, 16:30 • Kunovice • Moravskoslezská fotbalová liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Znojemští fotbalisté potreti v sezóně prohráli, ke všemu znovu nevstřelili branku. V utkání proti Sigmě Olomouc "B" se jim nevydařil vstup do zápasu, již v deváté minutě inkasovali. Soupeř se uklidnil, zvýšil tlak a mohl přidat další góly, na konečných 2:0 pro tým z Hané upravil Mojmír Chytil. (19:27:00)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Hosté kontrolují závěr střetnutí. Míč mají na kopačkách a nikam nespěchají.
     
    88
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B: ze hřiště odchází Grygar, přichází Malacka.
     
    88
    Brzy ale byl zastavený žlutou kartou Muamera Avdiče. Třetí v sezóně.
     
    87
    Hráči Znojma zkouší na soupeře vyvinout tlak.
     
    85
    Hosté se snažili něco vymyslet v útočné fázi hřiště, z postupného útoku byl jen ofsajd.
     
    83
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B: ze hřiště odchází Zlatohlávek, přichází Šidlík.
     
    82
    Do závěru střetnutí chybí posledních deset minut, znojemský nápor se však nekoná. Naopak hosté podnikají útočné výpady a střely na bránu, domácí hráče drží Filip Jícha.
     
    78
    Ze standardní situace vážnější šance nevznikla. Následně ovšem hosté poslali míč do vápna, k hlavičce se dostal Mojmír Chytil, který z vyložené šance hlavičkoval nad znojemskou bránu.
     
    77
    Hosté se po faulu Znojma dostávají ke standardní situaci.
     
    74
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B: ze hřiště odchází Langer, přichází David.
     
    74
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Moravec, přichází Bailon Nino.
     
    74
    Byl to opět zkušený fotbalista, který zaslal míč do vápna. Hlavička Filipa Kruly byla mířila vedle tyče.
     
    72
    Tomáš Okleštěk poslal míč do vápna, hosté odvrátili na roh. Výraznější šance pro domácí hráče nevznikla.
     
    72
    Žlutý kartónek viděl také Daniel Grygar. Domácí budou zahrávat standardní situaci.
     
    71
    Artur Yanata fauloval a obdrželu žlutou kartu.
     
    70
    Znojemští se chvíli po rohu vydali do protiútoku, který vedl Filip Krula. Mladý fotbalista chtěl přenést hru na druhou stranu, byl však nepřesný.
     
    70
    Nový hráč na hřišti okamžitě způsobil velké problémy znojemské obraně. Ocitl se ve vápně a střílel na Jíchu, který vyrazil na roh.
     
    69
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B: ze hřiště odchází Grečmal, přichází Voleský.
     
    68
    František Malár na vlastní polovině fauloval Mojmíra Chytila, žlutou kartu ovšem neobdržel.
     
    66
    Filip Krula se poprvé výrazně ukázal po střídání. Svoji rychlostí způsobil obraně hostujícího týmu velké problémy, byl však obraný o míč. Hanácký výběr bude odkopávat od brány.
     
    65
    Znojemští hráči se o svoji příležitost snažili po pravé straně. Kenny Doublette do vápna zasílal centr, pokus však skončil mimo hřiště.
     
    64
    Krátce poté se hosté vydali do útoku, u vápna soupeře se však nedokázali domluvit a ke střele nedošlo.
     
    63
    V podobných místech balón ztratil rovněž Kenny Doublette, který až příliš dlouho čekal se svoji rozehrávkou.
     
    61
    Na útočné polovině hřiště se o míč připravil Milan Moravec, čímž vybídl Mojmíra Chytila k útoku. Kapitán hostujícího výběru našel Štěpána Langera, který zaslal svůj pokus daleko mimo tyče.
     
    59
    Muamer Avidč se velmi těžko zvedal ze země. Hosté se dostali k zajímavé příležitosti, Martin Vybíral z hranice velkého vápna zkoušel střelu, kterou trefil právě Avdiče. Kapitán Znojma se za potlesku diváků zvedl ze hřiště a nemá problém v zápase pokračovat.
     
    58
    Bleskurychlá akce po levé straně hřiště byla po ose Langer, Galus, Zlatohlávek, jenž ve vápně domácího týmu střílel na bránu. Filip Jícha byl ve svém středu připravený.
     
    56
    Znojemský útok neměl dlouhého trvání. Muamer Avdič vyvezl míč za polovinu hřiště, přihrával na Tomáše Oklešťka, který míč pořádně nezpracoval. Balón skončil u autové čáry.
     
    55
    Hosté mohli vést již 3:0. Ve vápně se však nedomluvil Tomáš Zlatohlávek a Štěpán Langer, který střílel pouze do obránců Znojma. Z rohového kopu tým z Hané neudeřil.
     
    54
    Hlavní trenér Znojma Milan Volf pochválil Doubletteho, který se na útočné polovině rval o zisk balónu. Šanci pro své svěřence ale připravit nedokázal.
     
    52
    Za ostrý faul obdržel žlutou kartu Kenny Doublette.
    51. CHYTIL - 0:2
     
    51
    Tým Olomouc B právě vstřelil branku! Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení. Štěpán Langer obdržel skvělý míč za obranu, před bránou našel kapitána týmu MOJMÍRA CHYTILA, který přeběhl domácí obránce a zvýšil na 2:0 pro Olomouc!
     
    49
    Hra se v této chvíli přelévá ze strany na stranu. Hostům se nedařilo získat převahu po standardní situaci, nákop na znojemské útočníky byl příliš dlouhý. Vzápětí se na druhé straně dostal ke střele Tomáš Zlatohlávek, střelec první branky narazil na Filipa Jíchu.
     
    47
    Milan Moravec na pravé straně obdržel míč, který si parádně zpracoval a okamžitě posílal do vápna. Nikoho ze svých spoluhráčů ale nedokázal najít. Znojmo zůstalo u míče, následně byl pískaný ofsajd Kenny Doublettemu.
     
    46
    Znojemští hráči do druhé půle vstoupili aktivně a drží se na polovině soupeře. Tomáše Oklešťka byl ke všemu faulovaný za polovinou hřiště.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Kolařík, přichází Krula.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po úvodní půli vede tým hostů. V deváté minutě se po chybné rozehrávce prosadil Tomáš Zlatohlávek. Jeho spoluhráči měli další příležitosti, prosadit se již nedokázali. Naopak znojemský útok působí téměř bezzubě.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Domácí výběr hodlal využít protiútoku, na pravé straně se k míči dostával Michal Garčic. Za sebou viděl Tomáše Oklešťka, kterému chtěl míč přiťuknout, Okleštěk se ale k balónu nedostal.
     
    43
    Větší příležitosti se znojemští nedočkali, na závěr šance se dostavila nevydařená střela Štěpána Kolaříka na bránu.
     
    41
    František Malár se z vlastní poloviny pokoušel dlouhým nákopem vybídnout novou posilu Adama Obdržálka, domácí budou kopat jen rohový kop.
     
    38
    Na druhé straně se Tomáš Zlatohlávek snažil přejít k brankáři Znojma, byl ale zastavený pozornými obránci.
     
    36
    Znojemským se zásluhou rohového kopu podařilo vyvinout menší tlak, ani dva centrované míče ke střele nepomohly. Zvláště druhý balón se do vápna soupeře snášel s hrozbou gólu.
     
    35
    Největší šance domácího týmu. Kenny Doublette se před vápnem rozhodl přihrát napravo Tomáši Oklešťkovi, který však se střelou váhal. Ke zkušenému hráči přiběhla hostující obranná řada, která odvrátila nebezpečí na roh.
     
    34
    Další útočné snažení Olomouce po levé straně hřiště. Na konci akce byl centrovaný míč do vápna, ke kterému se hodlal dostat Mojmír Chytil, do balónu se nakonec netrefil.
     
    32
    Hosté se po levé straně hřiště dostali ke dvěma centrům, ten druhý do náruče chytil Filip Jícha. Znojemští přecházeli k útočné fázi, Doublette vybídl Štěpána Kolaříka, ten se ale k míči nedostal.
     
    31
    Tomáš Okleštěk středem hřiště rozjel velmi přímočarou akci, rozehrál na pravou stranu hřiště. Kenny Doublette se snažil přenést míč nalevo, žádného ze svých spoluhráčů nedokázal najít.
     
    28
    Okleksiy Chereda obdržel žlutou kartu, hosté zahrávali standardní situaci. Vážnější situaci si z ní nevytvořili, a i když zůstali u míče, útokem po levé straně se ocitli v ofsajdové pozici.
     
    27
    Znojemská obrana si na chvíli může oddechnout, Artur Yanata na levé straně hřiště vybojoval míč. Domácí budou vhazovat.
     
    25
    Olomouc v této chvíli zahrozila z rohového kopu. K hlavičce se prodral Lukáš Neuer, který způsobil závar ve vápně domácího týmu. Ten se dokázal ubránit.
     
    22
    Tým z Hané mohl kopat pokutový kop, stažení olomouckého hráče zůstalo bez trestu pro znojemské hráče. Ti se tak můžou postupně vydat do útočné fáze.
     
    21
    O jeden z mála znojemských útoků se snažil Michal Garčic, po skvělém průniku ovšem brzy ztratil míč. Hra se tak přesouvá na kopačky olomouckých fotbalistů.
     
    19
    Olomoučtí hráči v dosavadním klání předvádí kvalitní podívanou, o většinu akcí se stará aktivní Langer. Před necelou polovinou úvodní půle však bylo jeho snažení v této chvíli neúspěšné.
     
    17
    Po delší odmlce se domácí fotbalisté snažili přejít do útoku, jak ovšem celá situace rychle začala, tak rovněž rychle skončila. Znojemské hráče zatím sráží nepřesnost a zbrklost.
     
    14
    Štěpán Langer si s Martinem Vybíralem skvěle povodili domácí obranu, z čehož následoval centr z levé strany hřišti. Znojemští se sice ubránili, u autové čáry však fauloval Kenny Doublette. Hosté ze standardní situace, kterou zahráli na krátko, nic nevytěžili.
     
    12
    Tomáš Okleštěk však chvíli poté krásnou přihrávkou vybídl Kenny Doubletteho po levé straně hřiště, znojemský útočník však situaci zbrzdil.
     
    11
    Hosté se po vstřelené brance dostali k rohovému kopu, Langer svůj míč až příliš přetáhl. Znojemským se vzápětí nevydařil rychlý protiútok.
    9. ZLATOHLÁVEK - 0:1
     
    9
    Tým Olomouc B právě vstřelil branku! Filip Jícha svůj dosavadní výkon pořádně zkazil. Od brány špatně rozehrál po zemi, míč vystihl Štěpán Langer. Ten našel TOMÁŠE ZLATOHÁVKA, který střelou pod horní tyč vstřelil svoji třetí branku v letošní sezóně!
     
    8
    Olomouckým fotbalistům se ale podařilo ubránit a rychle se přesunout do útoku. Ofenzívu podnikli po levé straně hřiště, dostali se také do vápna, podruhé v zápase však musel výborně zasahovat Filip Jícha. Ten zmenšil střelecký úhel a pokus vyrazil nohou.
     
    7
    Domácí hráči poprvé v zápase působí delší dobu na útočné polovině soupeře, o vážnější šanci se snaží po pravé straně hřiště.
     
    5
    Olomouc se usadila na útočné polovině, do vážnější příležitosti se však nepropracovala. Rychlý protiútok se tak zásluhou Kenny Doubletteho snažilo získat Znojmo, přihrávka na pravou stranu hřiště ale byla příliš dlouhá.
     
    3
    Byli to hosté, kteří se dostali do první zajímavější příležitostí. Na znojemské straně se však výborně podařilo zasáhnout znojemskému brankáři Filipu Jíchovi, který vyrazil střelu k tyči.
     
    2
    O první postupný útok se vzápětí pokusilo Znojmo. Ofenzivní tažení se snažilo protáhnout po pravé straně, obrana hostujícího výběru však byla pozorná.
     
    1
    Zápas rozehráli fotbalisté Olomouce, kteří se okamžitě vrhli do útočné fáze. Jejich ofenzíva však na úvod byla nepřesná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozhodčí přivádí týmy na hrací plochu. Znojemští nastoupí v tradiční modrobílé kombinaci, hosté v červených dresech.
     
    Oba týmy již pomalu míří do šaten. Z těch by měly vyjít přibližně za deset minut, aby zahájily sobotní odpolední duel.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SC Znojmo FK: Jícha – Malár, Avdič (K), Cheredea,- Garčic, Kolařík, Malár, Okleštěk, Yanata – Doublette, Obdržálek
    Náhradníci: Koukal – Bailon, Pacula, Kaššai, Krula, Pohanka

    SK Sigma Olomouc B: Trefil – Diblík, Neuer, Langer, Vybíral, Grygar, Chytil (K), Galus, Zima, Zlatohlávek, Grečmal
    Náhradníci: Gröger – Voleský, Malacka, Šidlík, David

    Rozhodčí: Drozdy – Marek, Zaoral.
     
    Fotbalovým příznivcům přeji krásné sobotní odpoledne. Moravskoslezská fotbalová liga pokračuje svým třetím kolem, do nějž zasáhne také 1. SC Znojmo FK a SK Sigma Olomouc B. Znojemským fotbalistům se po sestupu z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nedaří, prohráli oba ligové zápasy, ve středu ke všemu vypadli z Mol Cupu. Rezerva Olomouce v MSFL urvala tři body, naposledy rozstřílela další "B" Slovácka 8:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Radek Štohl

    Branky: 9. Zlatohlávek, 51. Chytil

    Karty:   28. Cheredea (ZNO), 52. Doublette (ZNO), 71. Yanata (ZNO), 88. Avdič (ZNO) – 72. Grygar (OLB)


    1. SC Znojmo FK: Jícha – Malár, Avdič (K), Cheredea – Garčic, Kolařík, Moravec, Okleštěk, Yanata – Doublette, Obdržálek
    Náhradníci: Koukal – Bailon Nino, Pacula, Kaššai, Krula, Pohanka

    SK Sigma Olomouc B: Trefil – Diblík, Neuer, Langer, Vybíral, Grygar, Chytil (K), Galus, Zima, Zlatohlávek, Grečmal
    Náhradníci: Gröger – Voleský, Malacka, Šidlík, David

    Rozhodčí: Drozdy – Marek, Zaoral

    Diváci: 378
    thejrc.org