Sparta – Ostrava 2:0 (kon.) | Karviná – Liberec 0:1 (kon.) | Jablonec – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Teplice – Plzeň 1:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav
Neděle 18.08.2019, 17:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! Jedním z taháků 6. kola FORTUNA:LIGY je bezesporu souboj dvou celků, které se neúspěšně pokoušely dostat přes kvalifikaci Evropské ligy. FK Jablonec i FK Mladá Boleslav okupují horní příčky tabulky, v jejich vzájemném souboji by tak mělo být o zábavu postaráno!
     
    FK JABLONEC

    Severočeši museli ve druhém předkole Evropské ligy spolknout hodně hořkou pilulku v podobě vypadnutí s bezejmenným Pjunikem. Po venkovní porážce o gól nedokázali na své půdě ani přes několik šancí skórovat a s Evropou se loučili nepříjemně brzy. Žádná sláva to nebyla ani posléze v Českých Budějovicích, kde byli svěřenci Petra Rady relativně rádi za jeden získaný bod.

    Následně už ale doma zabrali a přetlačili houževnatou Opavu výsledkem 2:1. V utkání pálily hostující posily ze Slavie, prosadil se Sýkora i Matoušek. Právě první jmenovaný se dokonce s pěti zářezy vyhřívá na vrcholu tabulky střelců! Nyní se Jablonec představí podruhé za sebou před svými příznivci. Proti Boleslavi mu to příliš nejde, z posledních deseti setkání ji porazil jen jednou. Vzepře se statistice? V případě vítězství mu bude patřit druhá příčka tabulky FORTUNA:LIGY!
     
    FK MLADÁ BOLESLAV

    Tým z města automobilů si na rozdíl od dnešního soka s exotickým soupeřem poradil a ve druhém předkole Evropské ligy přešel přes Ordabasy. Kvůli problémům při cestě zpět si Mladoboleslavští museli nechat odložit mač v Teplicích, na rumunské FCSB tak šli rovnou bez ligové vložky. Domů si přivezli slibný výsledek 0:0, v následné odvetě ovšem naneštěstí inkasovali v poslední minutě a do závěrečného kola kvalifikace se nepodívají.

    Mezi zápasy s bukurešťským protivníkem čekal Středočechy na vlastním stadionu šlágr se Spartou. Utkání se změnilo v dech beroucí přestřelku! Při absenci Komličenka si slovo vzal Muris Mešanović, a právě jeho hattrick položil základ k výhře 4:3. Také v tomto zápase rozhodla branka ze samotného závěru, tentokrát ve prospěch Weberovy party. Tu bude nyní čekat další těžký souboj. V případě, že zvítězí, se ovšem tabulkou posune velice zajímavě nahoru, přestože má odehráno o zápas méně, než ostatní.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jugas, Plechatý, Krob – Jovović, Hübschman (C), Považanec, Sýkora – Matoušek, Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Kratochvíl, T. Pilík, Chramosta, Petrović.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Takács, Pudil, Fulnek – Bucha, Matějovský (C), Budínský, Ladra, Jiří Klíma – Auer.
    Náhradníci: Mikulec – Hubínek, Provazník, Wágner, Pech, Jakub Klíma, Hönig.

    Rozhodčí: Klíma – Blažej, Caletka.
     
    Trenér Weber dnes nemůže počítat s Komličenkem ani Mešanovićem, na hrotu boleslavského útoku se tak představí trošku netradičně Jonas Auer!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    V Jablonci panuje čistě letní počasí. Teploměr ukazuje osmadvacet stupňů a sluníčko naplno svítí. Je možné, že rozhodčí nařídí občerstvovací pauzy.
     
    Hráči obou celků už jsou přiváděni na hrací plochu. Severočeši oblékli tradiční zelené dresy, Mladoboleslavští se představí v křiklavě oranžové barvě. Za malou chvíli začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sudí Klíma poprvé zadul do píšťalky a zahájil tím utkání. Jablonečtí se hned po rozehrávce tlačili kupředu a Daniel Pudil musel důrazně odkopnout míč ze svého vápna.
     
    1
    Hned poté ale zahrozili hosté. Tomáš Ladra umotal jednoho z jabloneckých beků a po zemi poslal balon do vápna. Jiří Klíma jej krkolomně prodloužil na malé vápno, kde chyběl Lukáši Budínskému k zakončení pouze kousek!
     
    2
    Severočeši zklidňují hru a do kombinace zapojují také brankáře Hrubého. Ten nakopl míč na pravou stranu, kde domácí získali první rohový kop.
     
    3
    Jeho exekuce se chopil Jan Krob, jehož točený centr přistál na hlavě Ladislava Takácse. Boleslav se z vápna dostávala trošku krkolomně, ale přece.
     
    4
    Lukáš Budínský čechral moc pěkný oblouček mezi jablonecké stopery. Jiří Klíma ke smůle hostů nedokázal míč špičkou kopačky zachytit, jinak by to mohla být velká šance.
     
    5
    Daniel Pudil byl u volného míče o trošku dříve než sprintující Sýkora a vysokým nákopem jej nasměroval mimo dosah domácích hráčů.
     
    6
    Trošku prostoru dostal za vápnem Jakub Považanec, jehož razantní střela ze dvaceti metrů štípla Šedu do rukavic. Gólman Boleslavi nadvakrát zasáhl.
    6. Považancova přízemní rána vypadla Šedovi z náruče
     
    7
    Vlastimil Hrubý dobře vystoupil proti centru Ladry a vyboxoval jej mimo dosah na hlavičku čekajících hráčů Mladé Boleslavi.
     
    8
    Vůbec poprvé se dostával do akce Martin Doležal. Centr Jana Sýkory z pravé strany byl ale příliš dlouhý a jablonecký útočník jej neměl šanci usměrnit na branku.
     
    9
    Vladimir Jovović vběhl z levého křídla až do pokutového území Boleslavi. Z ostrého úhlu vyslal něco mezi centrem a střelou, Šedu tím každopádně příliš nevylekal.
    9. Jovovičova rána z ostrého úhlu vylekala gólmana Šedu
     
    10
    Roh vybojovali už i Středočeši. Marek Matějovský jej rozehrál netradičně po zemi, načež se Lukáš Budínský marně snažil prostřelit hradbu těl před sebou.
     
    11
    Od rohového praporku zahrávali pro změnu Radovi svěřenci. Jovovićův centr se ovšem mezi zajímavé nezařadí, Jan Šeda ho v klidu stáhl ze vzduchu.
     
    12
    Hosté si vytvořili menší tlak. Tomáš Ladra potáhl míč pokutovým územím a centroval jej před Hrubého, kde stál připravený Dominik Plechatý.
     
    13
    Vladimir Jovović se snažil prodrat přes Antonína Křapku. Když už to vypadalo na černohorcův úspěch, ozvala se píšťalka rozhodčího.
     
    14
    Jan Matoušek dobře napadal pomalou Takácsovu rozehrávku a do nákopu se mu vložil skluzem. Míč putoval do autu, Boleslavští budou vhazovat.
     
    15
    Lukáš Budínský se s ničím nepáral a ze střední vzdálenosti vypálil nártem. Pohledná rána před Hrubým trošku zaplavala a jablonecký gólman pěkným zákrokem vyráží míč na roh!
     
    15
    Hned po rohovém kopu ovšem unikal vpřed Jan Matoušek a Pavel Bucha (MBL) jej za cenu žlutého kartonku seslal na trávník.
     
    17
    Už poněkolikáté chybělo Boleslavi ve finální fázi trošku štěstíčka. Plechatý propadl, Tomáš Ladra hledal mezi obránci volného Budínského, jemuž opět chybělo ke zpracování jen pár centimetrů.
     
    18
    Střílený centr Klímy z pravého křídla doletěl až k Jiřímu Klímovi, jemuž šel míč trošku na paty a před Hrubým s ním tak nedokázal nic kloudného provést.
     
    19
    Na druhé straně nastřeloval balon k bráně Jan Krob. Gólman Šeda se proletěl vzduchem a vyrazil jej pryč z ohně.
     
    20
    Marek Matějovský se snažil na polovině hřiště sklepnout míč Ladrovi, ten nicméně na dlouhou nohu nedokázal zabránit v jeho cestě mimo hřiště.
     
    21
    Další průnik hostů do relativně rozevřené obrany vyřešil Lukáš Budínský možná trošku zbrkle ranou z dálky. Ta mířila daleko mimo území Hrubého svatyně.
     
    22
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Severočeši nejprve zadrbali akci v rohu pokutového území. Mladoboleslavští se nicméně nedokázali dostat k míči, VLADIMIR JOVOVIĆ s ním zprava vyběhl až na osu hřiště a skvělou přízemní střelou zpoza šestnáctky do protipohybu gólmana Šedy otevřel skóre!
    22. Vladimir JOVOVIĆ - 1:0
     
    24
    Hned poté to vypadalo na další zajímavou akci domácího týmu. Centr Matouška k Sýkorovi už byl ale zbytečný, první jmenovaný se totiž pohyboval v těsném ofsajdu.
     
    25
    Ladislavu Takácsovy se uzavřely všechny cesty zpět. Musel se tedy otočit a předat balon dozadu. Postupný útok Boleslavi nic zajímavého nepřinesl.
     
    26
    Zleva se do pokutového území protlačil Považanec, jehož pobídku srazil Ladislav Takács na rohový kop. Stejný hráč poté překazil také centr od praporku.
     
    27
    Jonas Auer si zasekávačkou hodil balon na levou nohu, skvěle se však vrátil Dominik Plechatý, který Rakušana nenechal ohrozit jabloneckou klec.
     
    28
    Vladimir Jovović se parádně vrátil a čistě získal míč. Poté ale zůstal ležet na hřišti a zatím to s ním nevypadá příliš dobře! Uvidíme, zda bude schopen pokračovat...
     
    29
    Černohorský záložník je za potlesku obecenstva odváděn za autovou čáru. Stadionem se rozlehla zpráva Petra Rady ve znění "To je dobrý!."
     
    30
    A skutečně je to dobrý, Jovović je totiž zpět ve hře.
     
    31
    Boleslavští s obrovským kusem fotbalového štěstíčka přečkali vlastní pochybnou kombinaci ve středu pole. Jablonečtí se odpískání faulu dožadovali marně.
     
    32
    Vladimir Jovović získal pro své barvy další roh. Krobův centr od levého praporku našel hlavu Doležala, jenž v záklonu zakončoval slabě mimo branku.
    32. Doležal hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle
     
    34
    Boleslav měla k dispozici standardní situaci. Marek Matějovský nenacentroval zrovna ideálně a Libor Holík míč v pohodě napálil mimo domácí vápno.
     
    34
    Daniel Pudil (MBL) fauloval před střídačkou Boleslavi Sýkoru. Ten zůstal ležet přímo před koučem Weberem a zkušený obránce za svůj počin vidí žlutou kartu.
     
    35
    Nedovolené zákroky se nám trošku množí, na zemi se nyní objevil Jugas, rozehrávat tak bude Jablonec.
     
    36
    Středočeši malinko otáleli s finální fází. Nakonec se k ní odhodlal Tomáš Ladra, jehož snahu o centr eliminoval Dominik Plechatý. Následuje roh pro hosty.
     
    37
    Před brankářem Hrubým se nejvýše dostal Tomáš Hübschman a hlavou odvrátil balon mimo jabloneckou šestnáctku. Po útočném faulu Auera bude k vidění dlouhý nákop Hrubého.
     
    38
    Pro fanoušky rohových kopů je to zatím pořádně atraktivní podívaná, Jablonečtí totiž tuto statistiku dostali znovu možnost rozšířit. Škoda pro ně, že Jovovićův centr letěl příliš nízko.
     
    40
    Lukáš Budínský si vyměnil míč s Matějovským a z hranice vápna pálil po zemi levačkou. Střela nicméně postrádala razanci a Hrubý ji v klidu chytil.
    40. Budínský zkoušel překvapit Hrubého střelou k bližší tyči
     
    41
    Po faulu na Budínského se pořádně vyostřily emoce mezi oběma kouči. Podívaná jako z okresního přeboru skončila rezignovaným odchodem Webera do ústraní.
     
    42
    Jiří Klíma střílel pohotově z otočky, byl ale příliš blízko Jugasovi, jenž jeho pokus už v zárodku zblokoval.
     
    43
    Daniel Pudil odletěl v souboji od Jana Matouška, jemuž byl odpískán nedovolený zákrok. Závěr první půle nám příliš fotbalové krásy nenabízí.
     
    44
    Dominik Plechatý sice nepustil Klímu k míči, zahrál však pouze na rohový kop. Boleslav má ještě před odchodem do kabin možnost zahrozit.
     
    45
    Standardní situace skončila pouze srážkou Hrubého s Pudilem. Oba borci podstupují lehké ošetření, zatímco emoce Josefa Webera nadále planou.
     
    45+1
    Úvodní perioda bude nastavena pouze o jednu minutu. Vlastimil Hrubý dlouho vyčkával s rozehrávkou a sudí Klíma už bere píšťalku do úst.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První pětačtyřicetiminutovka nabídla zprvu poměrně zajímavou podívanou. Mladá Boleslav byla směrem do ofenzivy o něco málo aktivnější, jenže trpěla na nepřesnosti ve finální fázi. Lépe si počínal Vladimir Jovović, který skvělou individuální akcí, zakončenou ranou zpoza vápna, rozjásal ochozy. Postupem času úroveň hry upadala do průměru a kralovaly defenzivy.

    Střely v 1. poločase:
    Jablonec 5:3 Mladá Boleslav.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jsme zpátky. První snaha Boleslavi o útok skončila nezdarem a domácí uvedou míč zpět do hry autovým vhazováním.
     
    47
    Teď už to bylo o něco zajímavější. Lukáš Budínský zkusil štěstí ranou z pravé strany pokutového území, rána nártem skončila na rukavicích Vlastimila Hrubého.
     
    48
    Středočeši měli k dispozici rohový kop. Centr Buchy byl dobře prodloužen na vzdálenější tyč, kde hostům zabránil v zakončení Dominik Plechatý. Stejná situace se opakovala z druhé strany, znovu bez úspěchu.
     
    49
    Boleslav utahuje šrouby, její tlak v úvodu druhé půle je poměrně silný. Pudilova nepovedená střela posloužila jako přihrávka Klímovi, ten zády k vápnu nic nevymyslel.
     
    50
    Vůbec poprvé po návratu do kabin zkusil zahrozit také domácí celek, centr Kroba nicméně postrádal přesnost a přistál až v zámezí.
     
    51
    To samé se dá hned vzápětí říct o míči z kopačky Jakuba Fulneka. Vlastimil Hrubý má k dispozici výkop od své brány.
     
    52
    Marek Matějovský vymýšlel svoji typickou kolmici za obranu. Budínskému chyběl ke zpracování krok, možná je půl. Skvělou defenzivní práci následně odvedl Plechatý, jenž v obklíčení získal pro svůj celek odkop od branky.
     
    53
    Teď už Danielu Pudilovi rána poměrně sedla. Dalekonosný projektil ale stejně prosvištěl v relativně bezpečné vzdálenosti od břevna.
     
    54
    Jonas Auer obral váhavého Jovoviće a vnikl do pokutového území. Z levé strany po zemi nastřeloval míč před bránu, výborně pozičně zahrál Jakub Jugas.
     
    56
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Miloš Kratochvíl.
     
    56
    Domácí si ke své smůle nevšimli, že po levé lajně nabíhal zcela sám Jovović. Černohorský reprezentant se po přízemním centru k míči přece jenom dostal, v zajímavé pozici se ovšem ukopl.
     
    58
    Tomáš Ladra se u postranní čáry marně snažil procedit balon přes důsledného Kroba. Boleslavští budou pokračovat přes autové vhazování.
     
    59
    Miloš Kratochvíl vedl po levé straně protiútok Jablonce, do vápna mu nabíhal Doležal, slabý přízemní centr nicméně snadno odvrátil Ladislav Takács.
     
    60
    Úroveň zápasu znovu malinko pokulhává. Ladislav Takács napálil míč daleko vpřed, nikdo na něj přitom neměl šanci dosáhnout.
     
    60
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jonas Auer, přichází Michal Hubínek.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 053 diváků.
     
    61
    Jan Krob exekuoval zprava další rohový kop Jablonce, ani teď z něj ale díky dobrému zásahu hostující defenzivy nic zajímavého nevzniklo.
     
    62
    Miloš Kratochvíl dotíral na Pudila. Ten uplatnil zkušenosti, odstavil jabloneckého záložníka tělem a přihrál brankáři. Za okamžik sjela střela Jovovićovi, jenž z pravé strany minul zařízení.
     
    63
    Nyní byl Miloš Kratochvíl zastaven za cenu nedovoleného přistrčení. Severočeši budou rozehrávat standardní situaci z nějakých pětatřiceti metrů.
     
    65
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak to byla fotbalová paráda, Radovi svěřenci s přímým kopem naložili dokonale. Jan Sýkora odskočil a Jan Krob na něj po zemi rozehrál. Sýkora následně namířil přes houf hráčů ideální centr na vzdálenější tyč, kde byl připravený MARTIN DOLEŽAL! Ten hlavou uklidil balon do odkryté svatyně a zvýšil na 2:0.
    65. Martin DOLEŽAL - 2:0
     
    66
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jiří Klíma, přichází Tomáš Wágner.
     
    66
    Hned mohlo být sníženo! Rána Budínského byla sražena na kopačku Fulneka, jehož pokus o střelu ke vzdálenější tyči skončil několik málo decimetrů nad brankou.
     
    67
    Jakub Jugas v souboji drkl do nově příchozího Wágnera. Okamžitě dával najevo, že nic špatného neprovedl, přesto se ozval hvizd sudího.
     
    68
    Na následný centr Matějovského si nabíhal Pudil, domácí odvrátili na rohový kop.
     
    69
    Ani Středočechům ale vydatná nálož rohů nestačí k jejich kvalitnímu využití. Další pobídka Marka Matějovského totiž zůstala znovu pod kontrolou jabloneckých zadáků.
     
    70
    Mladoboleslavští sehráli poměrně pěknou akci. Tomáš Wágner v jejím závěru posunul míč doprava na Antonína Křapku, jenž všechno pokazil velice nepovedeným centrem.
     
    71
    Tomáš Wágner si narazil míč s Buchou. Poté si ve vápně snažil vymodlit penaltu, jeho prosby ale rozhodčím nebyly vyslyšeny.
     
    73
    Boleslav pozvolna rozjíždí další útočnou akci. Domácí mají skvěle pokrytý střed pole a nutí soupeře ke zpětným přihrávkám, potažmo k dlouhým nákopům.
     
    74
    Jakub Fulnek při centru trošku podklouzl, možná také proto letěl míč příliš nízko a Jakub Jugas jej hlavou snadno odehrál mimo dosah středočeských fotbalistů.
     
    75
    Lukáš Budínský se snažil patičkou prodloužit míč přes Jugase, ten nicméně hraje velice dobrý zápas, což znovu potvrdil. Domácí se osvobozují.
     
    76
    Miloš Kratochvíl nechal Pudilův odkop doletět do autu a do hry se mezitím chystá Tomáš Pilík.
     
    76
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Tomáš Pilík.
     
    77
    Tomáš Pilík se okamžitě s chutí zapojuje do jablonecké kombinace. Už se zdálo, že vypálí z dálky, což si nakonec rozmyslel a předal míč raději do strany.
     
    77
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Antonín Křapka, přichází David Pech.
     
    78
    K Pudilovi ve středu pole rychle přispěchal Tomáš Pilík, zkušený bek tak musel otočit kormidlo vzad a přihrát brankáři Šedovi.
     
    80
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    V Jablonci je zaděláno na drama! Domácí neodklidili míč z hrany pokutového území, Lukáš Budínský jej elegantně posunul do skuliny na TOMÁŠE LADRU, jenž levačkou zblízka prostřelil Hrubého po zemi.
    80. Tomáš LADRA - 2:1
     
    81
    Chyběly centimetry a Severočeši měli svůj náskok zpět! Miloš Kratochvíl se jako blesk z čistého nebe hnal úplně sám na branku, vybíhajícího Šedu po zemi dobře obstřelil, míč ovšem zastavila tyčka.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jan Chramosta.
     
    82
    Další zajímavý brejk zelenobílých. Pilík táhl míč možná o trochu déle, než bylo nutné. Pobídku před branku hosté odvrátili pouze k Jugasovi, jenž v netradiční pozici střelce napálil protihráče.
     
    83
    To jsou věci! Tomáš Wágner zůstal úplně osamocen uvnitř pokutového území. Trošku mu ale trvalo zpracování míče a pak ve zmatku zbytečně, a hlavně nepřesně, přihrával. Měl přitom otevřenou cestu až k Hrubému!
    83. Wágner se v jasné brankové příležitosti vůbec nezorientoval
     
    84
    Domácí budou zahrávat přímý kop od levé postranní čáry. Solidní pozice pro centr, urodí se další šance?
     
    85
    Urodila. Jan Sýkora dobrým centrem našel Doležala, jenž se po míči natáhl hlavou, nicméně nedokázal jej usměrnit směrem na bránu.
     
    85
    Martin Doležal svojí zarputilostí vybojoval balon, do střely mu lehl Pudil a byl z toho další roh. Ten rozehrál Krob pouze na mladoboleslavské hlavy.
    85. Doležal ve stoprocentní šanci po standardce hlavičkoval vedle
     
    86
    Marek Matějovský si pořádně zahrával u půlicí čáry. Přistoupil k němu Pilík a Matějovský může být rád, že rozhodčí odpískal nedovolený zákrok.
     
    87
    Tomáš Hübschman odkopl míč ze své obranné poloviny až k Šedově brance. Boleslav má čas tak akorát na závěrečný nápor.
     
    88
    Protiútok zelenobílých přerušil Michal Hubínek, jenž dohnal Pilíka a vypíchl mu balon do autu. Domácí budou vhazovat.
     
    89
    Jablonečtí už hrají na čas. Jan Chramosta mohl za vápnem pálit, místo toho ale přihrál doleva Sýkorovi. Ten vycestoval k rohovému praporku, kde chvíli manipuloval s míčem, aby jej následně přihrál dozadu.
     
    90
    Daniel Pudil si v souboji dvou tělesně zdatných borců pokryl míč před Doležalem, a ještě se jím nechal faulovat. Hosté budou rozehrávat ze své obranné poloviny.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty! V úvodu bonusového času se do vápna prodíral Michal Hubínek, stopku mu však vystavil Holík. Vlastimil Hrubý poté v klidu sbírá míč ze země.
     
    90+2
    Jakub Jugas odkopem založil šanci. Martin Doležal se ale nezorientoval, a namísto přihrávky Chramostovi, jenž by šel sám na branku, raději zpomalil hru.
     
    90+2
    Chramostův sprint přišel vniveč také nyní, rozhodčí jej totiž viděl v postavení mimo hru. Jan Chramosta (JAB) přesto kopl balon do brány a vidí žlutou kartu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Jablonec ve vyrovnaném mači poráží Boleslav a posouvá se na druhou příčku tabulky FORTUNA:LIGY!

    Úvod druhého poločasu příliš vzruchu nenabídl. O to víc tak oko nezaujatého diváka potěšila akce z pětašedesáté minuty, kdy Severočeši skvostně zahranou standardní situací zvýšili na 2:0. Míč poslal hlavou do sítě Martin Doležal. Postupem času nicméně přibývalo zajímavých situací a diváci se bavili. Na drama zadělal Tomáš Ladra, jenž levačkou procedil míč za Hrubého, čímž využil hezkou přihrávku Budínského. Kratochvíl následně mířil v úniku do tyčky a Wágner se ve velké šanci nezachoval jako střelec.

    Svěřenci Petra Rady tak mohou slavit posun na druhou příčku ligové tabulky. Mladá Boleslav po dnešku nikam neposkočí, stále má ale zápas k dobru.
     
    Držení míče - 47 % : 53 %.
    Střely na branku - 4:5. Střely mimo - 8:4. Rohy - 7:7.
     
    Děkuji za pozornost a přeji klidný závěr víkendu. (19:00:40)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 22. Jovović, 65. Doležal (Sýkora) – 80. Ladra (Budínský)

    Karty:   90+2. Chramosta (JAB) – 15. Bucha (MBL), 34. Křapka (MBL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:7.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jugas, Plechatý, Krob – Jovović (82. Chramosta), Hübschman (C), Považanec (76. T. Pilík), Sýkora – Matoušek (56. Kratochvíl), Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Kratochvíl, T. Pilík, Chramosta, Petrović.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka (77. Pech), Takács, Pudil, Fulnek – Bucha, Matějovský (C), Budínský, Ladra, Jiří Klíma (66. Wágner) – Auer (60. Hubínek).
    Náhradníci: Mikulec – Hubínek, Provazník, Wágner, Pech, Jakub Klíma, Hönig.

    Rozhodčí: Klíma – Blažej, Caletka

    Diváci: 3 053
    ocianews.com