Sheffield Utd. – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Chelsea – Leicester 1:1 (kon.)
konec
Sheffield United
1:0 (0:0)
Crystal Palace FC
Neděle 18.08.2019, 15:00 • Bramall Lane • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Anglická Premier League dnes pokračuje dvěma zápasy druhého kola, my se budeme věnovat souboji mezi Sheffieldem United a Crystal Palace. Začínáme v 15:00.
     
    Sheffield United FC

    Jeden ze tří nováčků se do nejvyšší anglické soutěže vrátil po dlouhých dvanácti letech, minulou sezonu posbíral v rámci Championship více bodů jen Norwich. O tom, že v Premier League nechtějí být pouze do počtu, přesvědčili fotbalisté Sheffieldu už minulý víkend na půdě Bournemouthu. Blades sice prohrávali, v osmaosmdesáté minutě se jim ale podařilo vyrovnat, když se prosadil střídající Billy Sharp. Trenér Wilder má k dispozici kompletní kádr, žádného z hráčů netrápí zdravotní problémy. Jak zvládne Sheffield premiérový zápas před vlastními fanoušky?
     
    Crystal Palace FC

    Také fotbalisté Crystal Palace vstoupili do nového ročníku remízou, úvodní bod získali v domácím utkání s Evertonem. Před vlastními fanoušky mají Eagles poslední dobou problémy se střílením branek, na hřištích soupeřů se naopak v roce 2019 prosadili už dvacetkrát a v tomto ohledu je na tom lépe pouze Manchester City. Oproti minulému víkendu by proti Sheffieldu mohl v základní sestavě nastoupit Wilfried Zaha, který byl během letní přestávky často spojován s odchodem z klubu. Mimo hru naopak stále zůstávají Mamadou Sakho s Jamesem Tomkinsem, tedy stopeři, kteří jinak nastupují v základní sestavě.
     
    Úvodní sestavy:

    Sheffield United FC: Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, Lundstram, Norwood (C), Fleck, Stevens – McGoldrick, Robinson.
    Náhradníci: Moore – Freeman, McBurnie, Sharp, Jagielka, Osborn, Bešić.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Kelly, Dann, van Aanholt – Townsend, McArthur, Milivojević (C), Meyer – Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Hennessey – Cahill, Schlupp, James McCarthy, Kouyaté, J. Ayew, Wickham.

    Rozhodčí: David Coote – Daniel Cook, Harry Lennard.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    David Coote odstartoval dnešní utkání, pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v červeno-bílých dresech, naopak svěřenci trenéra Hodgsona budou hrát v černém.
     
    2
    Stevens si na cestě do šestnáctky zkoušel narazit s McGoldrickem, ten mu ale vrátil balon na paty, a první akce utkání tak ztroskotala na nepřesné kombinaci.
     
    3
    Po hlavičkovém souboji s Christianem Bentekem se z trávníku nezvedá Jack O'Connell. Už jsou u něj zdravotníci, snad se nebude jednat o nic vážného.
     
    4
    O'Connell se zdá býti hodně otřesený, dle opakovaných záběrů čelem narazil do hlavy před sebou skákajícího Bentekeho. Ke střídání ale zřejmě nebude muset dojít.
     
    5
    Poprvé se směrem vpřed vydali také Orli, konkrétně to byl Andros Townsend. O míč ale přišel a zpět jej získal jen za cenu faulu na Norwooda.
     
    6
    O'Connell nedokázal tělem odstavit Bentekeho, který se s vypětím všech sil dostal k balonu a střelou z ostrého úhlu prověřil Hendersona. Ten si připsal první úspěšný zásah zápasu.
     
    7
    Na druhé straně se až k centru propracoval George Baldock. Za hlavičkou se v pokutovém území hnal Robinson, kterého ve vzduchu předčil Scott Dann.
     
    7
    Žlutou kartu dostává John Lundstram (Sheffield United FC).
     
    9
    Přímý kop hostí odvrátili Blades na roh. S jeho bráněním neměli moc práce, Martin Kelly se totiž v pokutovém území provinil útočným faulem na Chrise Bashama.
     
    10
    Další centr v podání George Baldocka už vypadal o poznání nebezpečněji. Martin Kelly musel rychle zareagovat, aby odhlavičkovlal míč před McGoldrickem.
     
    11
    Starosti měli hosté také s nabídkou od rohového praporku. Tentokráte nepohlídali zakončujícího Johna Egana, jehož hlavička skončila vedle branky.
     
    12
    Townsend si okolo Stevense přehodil míč na levačku a poté se chystal na jeho odeslání do vápna, srazil se ale s Wardem. Špatná komunikace hráčů Crystal Palace.
     
    13
    Začátek zápasu se nese v hodně solidním tempu. Oba celky chtějí hrát aktivní fotbal, žádné vyčkávané či taktické bitvy se dnes zřejmě nedočkáme.
     
    14
    Oliver Norwood se ocitl v sevření dvou protivníků, celou situaci vyřešil velice klidně, když poslal zpětný pas k Basham, který přenáší hru na levou stranu.
     
    15
    Domácí kombinovali kousek před pokutovým územím svého soupeře, jejich snaha vyústil v přízemní pokus Johna Lundstrama, Guaita ale zasahovat nemusel.
     
    16
    Snaha jim nechybí, fotbalisté z Londýna ale zatím velice obtížně překonávají pevnou defenzivu Sheffieldu. Nepovedlo se to ani Wilfriedu Zahovi, kterého zastavil Baldock.
     
    17
    Benteke couval rychle, Egana ale na zádech nevydržel, a prohrál tak další hlavičkový souboj v soupeřově šestnáctce. Kupředu se naopak vydávající domácí.
     
    18
    Baldock nejprve trefil van Aanholta, přes Meyera ale o chvíli později už odcentroval. Balon prodlužoval McGoldrick, jenže Robinson na něj nedosáhl.
     
    20
    Znovu to individuálně zkoušel Wilfried Zaha. I když byl okamžitě zdvojen a neměl moc prostoru, tak proti Baldockovi s Bashamem vybojoval rohový kop.
     
    21
    S bráněním dalšího rohu hodně pomohl spoluhráčům Dean Henderson, který si vyběhl na hranici malého vápna a s přehledem vyboxoval míč do bezpečí.
     
    22
    Andros Townsend se díky rychlé kličce zbavil Stevense, jeho přetažená nabídka se snášel do míst, kde se pohyboval Benteke, jenže na poslední chvíli zasáhl Basham.
     
    23
    Max Meyer zabrzdil protiakci Sheffieldu taktickým faulem, o chvíli později O'Connell pouze odevzdal míč soupeři, Guaita jej ovšem odhlavičkoval jen do autu.
     
    24
    Domácí se dožadovali nařízení pokutového kopu, dle jejich názoru totiž Scott Dann zablokoval McGoldrickovu střelu rukou. Sudí zatím nechává hru plynout.
     
    25
    Po přerušení hry se čekalo, zda dostane David Coote zprávu od kolegů od videa. Nestalo se, o hru rukou se tak v podání obránce Eagles nejednalo.
     
    26
    McGoldrick přenechal míč Baldockovi, jenž se krásně zbavil van Aanholta. Guaita si mohl oddechnout, dobře postavený Robinson totiž na centr těsně nedosáhl.
     
    27
    Domácí kopali další roh. Soupeře zkusili zaskočit signálem, chvilkové nepozornosti využil O'Connell, jehož střelu z první nešťastně zablokoval Robinson.
     
    28
    Nápor ze strany svěřenců trenéra Wildera ještě chvíli pokračoval. Guaita k zákroku sáhnout nemusel, dalekonosný pokus Johna Flecka skončil nad brankou.
     
    29
    Kvůli zdravotním problémům ze hry už v průběhu prvního poločasu odstupuje John Fleck, jehož místo zaujme Keiron Freeman.
     
    30
    Třicet minut z utkání je za námi. V posledních okamžicích tempo oproti úvodu trochu opadlo, nic se ale nezměnilo nad tím, že domácí zatím určují tempo.
     
    32
    Po Stevensově centru se balon od Kellyho odrazil k Norwoodovi. Ani jeden z jeho pasů se k v šestnáctce číhajícím spoluhráčům nedostal, domácí naopak musí couvat.
     
    33
    Wilfried Zaha to dnes bude mít ohromně složité. U největší hrozby v týmu Crystal Palace se při jejím každém dotyku s míčem objeví hned dva, někdy dokonce tři protihráči.
     
    34
    Teď se domácí vrhli do trochu otevřenější obrany Londýňanů. Přečíslení Sheffieldu zakončil Callum Robinson prudkou ranou mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    35
    Zaha neměl kudy přihrát některému ze svých kolegů, znovu byl okamžitě po zpracování obklíčen. Nyní budou hosté po faulu na Bentekeho kopat standardní situaci.
     
    36
    Jenže Luka Milivojević s přímým kopem z poměrně zajímavé pozice nenaložil ale vůbec dobře, když ve snaze o centr trefil pouze domácí zeď.
     
    37
    Svěřenci kouče Wildera se okamžitě vydali do útoku, který značně přibrzdila nepřesná nahrávka z kopačky Freemana. Robinson se musel pro balon vracet.
     
    38
    Tentokráte to domácí zkoušeli po levé straně. Stevens dostal O'Connella do úzkých, obránci Sheffieldu pod tlakem Warda utekl balon za postranní čáru.
     
    39
    Freemanova prudká střela ze střední vzdálenosti nevypadala špatně, zastavil ji blokující McArthur. Jinak by se Vicente Guaita asi pořádně zapotil.
     
    40
    Ještě pět minut a navíc krátké nastavení nás čeká v prvním poločase. Dočkáme se ještě před přestávkou vedoucího gólu, nebo půjdou týmy do šaten za stavu 0:0?
     
    41
    Zaha to udělal parádně, když si narazil s Townsendem, položil si jednoho z bránících protivníků, jenže levačkou vypálil pouze do před sebou stojícího Egana.
     
    42
    Tohle musí skončit gólem! Chybujícímu van Aanholtovi sebral balon napadající Lundstram, který posléze připravil tutovku pro Davida McGoldricka, jenže ten trefil pouze Guaitu.
    42. McGoldrick ve velké šanci Guaitu neprostřelil.
     
    44
    Díky Lundstramově práci získali Blades další rohový kop. Nepovedlo se jim z něj vytěžit cokoliv zajímavého, na přední tyči spolehlivě zasáhl Martin Kelly.
     
    45
    George Baldock zastavil Meyera jen za cenu nedovoleného zákroku, navíc si při provedení zákroku zřejmě sám ublížil. K dalšímu střídání by ale dojít nemělo.
     
    45+1
    První poločas se protáhne o tři nastavené minuty.
     
    45+2
    Zaha svým typickým způsobem získal pro hosty přímý kop. Ten rozehrál Milivojević, s jehož centrem si i přes drobné potíže poradil brankář Henderson.
     
    45+3
    McArthur se pustil do kličkované v poměrně nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky, nakonec byl nucen si pomoci zpětným pasem na Martina Kellyho.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme na Bramall Lane branku neviděli. I tak ale sledujeme poměrně atraktivní fotbal, hraje se v solidním tempu. Po většinu dosavadního průběhu utkání se lépe prezentovali domácí fotbalisté, kteří si také vypracovali největší šanci. Ve dvaačtyřicáté minutě byl blízko po Lundstramově nahrávce k otevření skóre velice blízko David McGoldrick, Crystal Palace ale podržel Guaita.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Patrick van Aanholt uspěl v hlavičkovém souboji proti Baldockovi, poté si navíc dal před svého soupeře tělo a posunul balon až k Joelu Wardovi.
     
    47
    Sheffield United právě vstřelil branku!
    Lepší vstup do druhého poločasu si svěřenci Chrise Wildera asi nemohli přát, hned v jeho úvodu se dostávají do vedení! Sheffield předvedl pěknou kombinaci na levé straně, velký kus práce udělal Freeman, jehož přízemní pokus vyrazil Guaita pouze k JOHNU LUNDSTRAMOVI a tomu už jen stačilo trefit prázdnou branku.
    47. John LUNDSTRAM - 1:0
     
    49
    Vzhledem k tomu, co jsme zatím měli možnost na trávníku vidět, vedou domácí fotbalisté zaslouženě. Uvidíme, jak se povede zareagovat celků z Londýna.
     
    50
    Sheffield se opět usadil na útočné polovině. Po trochu krkolomné kombinaci se pokoušel odcentrovat Stevens, jenže trefil pouze připraveného Joela Warda.
     
    51
    Wilfried Zaha byl ve středu pole faulován Johnem Eganem, který může být rád, že za svůj zákrok od hlavního rozhodčího neviděl žlutou kartu. Přímý kop pro hosty.
     
    52
    Ze vzduchu se zatím Crystal Palace nedaří udeřit. Vytáhlý Christian Benteke by měl být v tomto ohledu velkou zbraní, obránci Sheffieldu ho ale v hlavičkových soubojích trumfují.
     
    53
    Luka Milivojević poslal balon k Androsi Townsendovi. Ten potvrdil svou skvělou kopací techniku, jeho ještě lehce tečovaná rána donutila Hendersona k zákroku.
     
    54
    Zaha udržel balon na svých kopačkách, poté zvedl hlavu a předložil jej pro Townsenda, jehož další pokus v krátkém časovém sledu už tak nebezpečný nebyl.
     
    55
    Špatná zpráva pro Chrise Wildera, domácí trenér totiž bude muset sáhnout k další vynucené změně. Zdravotní problémy totiž trápí Calluma Robinsona.
     
    56
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Callum Robinson, přichází Oliver McBurnie.
     
    57
    McBurnie o sobě ihned dal vědět, když vyhrál těžký hlavičkový souboj se Scottem Danem. S mladým Skotem to budou mít obránci Crystal Palace ve vzduchu těžké.
     
    58
    John Lundstram se pokoušel zavařit Patricku van Aanholtovi, v klíčový moment mu ale balon utekl za postranní lajnu. Autové vhazování pro Eagles.
     
    59
    Okamžitá reakce po inkasované brance v podání Crystal Palace nepřišla. Směrem do útoku v dnešním utkání schází hostům trocha více pohybu.
     
    60
    Zajímavý náběh podnikl George Baldock, který si troufl na Patricka van Aanholta. Situace se nevyvíjela dobře, rohový kop pro domácí je proto dobrým výsledkem.
     
    61
    Guaita měl s likvidováním centrovaného balonu hodně práce, nakonec se štěstím uspěl. Domácí ale zatím nevyklízí pole a stále se snaží udržet na útočné polovině.
     
    62
    Enda Stevens si všiml na hranici vápna čekajícího Norwooda, který mezi nohama pouštěl míč pro za sebou stojícího Lundstrama, jenže ten byl pokryt Milivojevićem.
     
    63
    Na hrací ploše je ošetřován Andros Townsend. Vypadá to, že také Roy Hodgson bude muset sáhnout ke změně, na lavičce už se připravuje Jeff Schlupp.
     
    64
    Možná nakonec bude vše jinak, krvavý šrám nad levým okem Androse Townsenda už je ošetřen. Schlupp tak zřejmě nahradí někoho jiného.
     
    65
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Max Meyer, přichází Jeff Schlupp.
     
    66
    Jeff Schlupp možná není tak technický, oproti Meyerovi je ale daleko lépe rychlostně vybavený. Přesně takový typ hráče v tuto chvíli hosté potřebují.
     
    67
    McArthur nedovoleně atakoval Stevense, domácí na to konto kopali standardní situace, jenže o zažehnání centr se poměrně v klidu postaral Scott Dann.
     
    69
    Oliver Norwood si všiml na pravé straně běžícího George Baldocka. Velice rychlý bek Sheffieldu se snažil ze všech sil, balon ale na place už nezastihl.
     
    70
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Andros Townsend, přichází James McCarthy.
     
    71
    Milivojević šel do souboje o volný balon proti McGoldrickovi hodně bezstarostně. Jasný faul, tady klidně mohla padnout žlutá karta.
     
    72
    Málem to bylo o dva góly! Norwoodův centr od rohového praporku vyboxoval Guaita jen k Baldockovi, o chvíli později se musel blýsknout proti nebezpečné hlavičce Jacka O'Connella.
    72. O'Connell z bezprostřední blízkosti Guaitu nepřekonal.
     
    74
    Žlutou kartu dostává George Baldock (Sheffield United FC).
     
    74
    Žlutou kartu dostává James McCarthy (Crystal Palace FC).
     
    75
    Při předchozím souboji na place trochu vzplály emoce. Nutno poznamenat, že Baldockův zákrok byl zbytečně tvrdý a ani McCarthyho reakce nebyla v pořádku.
     
    76
    Dá se počítat s tím, že ve zbývajícím průběhu zápasu se do hry dostanou během dosavadního průběhu posbírané emoce. Poslední okamžiky jsou plné faulů.
     
    78
    Nutno poznamenat, že domácí fotbalisté zatím těsné vedení brání velice dobře. Momentálně se už několik okamžiků drží na útočné polovině a soupeři nepůjčují míč.
     
    79
    Nakonec z toho byl rohový kop. Na centr z levé strany si naskočil vytáhlý Oliver McBurnie, jehož hlavičku Vicente Guaita celou dobu kontroloval.
     
    80
    Do konce zbývá odehrát ještě deset minut. Povede se domácím udržet jednobrankový náskok, nebo se Crystal Palace zvedne a zvládne srovnat?
     
    81
    Wilfried Zaha není v druhém poločasu skoro vůbec vidět. Nic nepředvedl ani nyní, naopak byl aktivně napadajícím Norwoodem vytlačen až na obrannou polovinu.
     
    82
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází James McArthur, přichází Connor Wickham.
     
    83
    Wardův nákop letěl k Bentekemu, který se marně pokoušel dostat k míči přes opět pevného Chrise Bashama. Následovat bude odkop od Hendersonovy branky.
     
    84
    Oliver Norwood svým dalším centrem znovu oslovil dobře postaveného McBurnieho, který tentokráte nepotvrdil roli obávaného hlavičkáře a minul o pořádný kus.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Keiron Freeman (Sheffield United FC).
     
    86
    Sheffield se stahuje do defenzivy, a dává tak hostujícím fotbalistům trochu více prostoru k tomu, aby rozjeli závěrečný tlak a pokud možno se pokusili vyrovnat.
     
    87
    Ward zvedl nohu v souboj s McBurniem opravdu hodně vysoko. Celá situace se odehrála za šestnáctkou Eagles, David Coote faul neodpískal.
     
    88
    Wickham roztáhl hru na van Aanholta, jehož centr zablokoval Baldock. Později byl faulován James McCarthy, přímý kop pro svěřence Roye Hodgsona.
     
    89
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází David McGoldrick, přichází Phil Jagielka.
     
    90
    Wilfried Zaha k zakončení nedotáhl ani další pokus o individuální průnik, poté navíc fauloval. Sheffield s jeho bráněním dnes odvádí fantastickou práci.
     
    90+1
    Hosté ale ještě mají stále poměrně dost času, nastavovat se totiž bude hned sedm minut.
     
    90+2
    Hodně zbytečného faulu se na vlastní polovině dopustil Oliver McBurnie. Všichni se proto stěhují před Deana Hendersona, Sheffield bude čelit další standardní situaci.
     
    90+3
    Pokud bychom měli vybrat jeden aspekt, ve kterém domácí fotbalisté dominují, pak je to určitě hra ve vzduchu. K hlavičkám se Benteke a spol. dostávají jen zřídkakdy, stejně tak tomu bylo i nyní.
     
    90+4
    Tentokráte Chris Wickham přeskočil Bashama a hlavou zvládl sklepnout míč pro vedle sebe sprintujícího Schluppa, jenže ten celou situaci přeběhl a nezvládl zpracování.
     
    90+5
    Domácí už v podstatě pouze odkopávají balony a s vypětím všech zbývajících sil zatím úspěšně brání těsné vedení. Dovedou utkání do vítězného konce?
     
    90+6
    Patrick van Aanholt si všiml na hraně vápna čekajícího Schluppa, přihrávka byla ale až příliš prudká a pro střídajícího záložníka znovu těžce zpracovatelná.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    První domácí utkání po návratu do Premier League zvládl Sheffield vítězně, Crystal Palace porazil 1:0. V prvním poločase byl velice blízko k úvodnímu gólu McGoldrick, krátce po přestávce už se svěřenci Chrise Wildera prosadili, Guaitu překonal John Lundstram. Eagles dnes směrem dopředu nepředvedli vůbec nic, a i po druhém kole tak stále čekají na svou první branku v novém ročníku.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:11.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost, někdy příště na počtenou. (17:03:52)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 47. Lundstram

    Karty:   7. Lundstram (SHU), 74. Baldock (SHU), 85. Freeman (SHU) – 74. James McCarthy (CRP)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:11.
    Sheffield United: Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, Lundstram, Norwood (C), Fleck (29. Freeman), Stevens – McGoldrick (89. Jagielka), Robinson (56. McBurnie).
    Náhradníci: Moore – Freeman, McBurnie, Sharp, Jagielka, Osborn, Bešić.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Kelly, Dann, van Aanholt – Townsend (70. James McCarthy), McArthur (82. Wickham), Milivojević (C), Meyer (65. Schlupp) – Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Hennessey – Cahill, Schlupp, James McCarthy, Kouyaté, J. Ayew, Wickham.

    Rozhodčí: David Coote – Daniel Cook, Harry Lennard

    Diváci: 30 197
    thejrc.org