Alavés – Levante 1:0 (kon.) | Espanyol – Sevilla 0:2 (kon.) | Real Betis – Valladolid 1:2 (kon.)
Atlético – Getafe 1:0 (kon.)
konec
Real Betis
1:2 (0:0)
Real Valladolid
Neděle 18.08.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:18. (22:57:18)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Valladolidu, který vého soupeře porazil poměrem 2:1. I druhý poločas nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, přičemž se do vedení dostal hostující celek, který měl nejlepší předpoklady k vítězství. Oslabený Betis přeci jenom našel vzpruhu, dokonce se mu povedlo vstřelit vyrovnávací branku, avšak krátce před koncem utkání se soupeř radoval z rozhodující branky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jedna žlutá karta, za taktický zákrok jí obdržel hostující Tuhami.
     
    90+3
    Po jednom z předchozích soubojů skončil na zemi Moyano, který se celkem dlouho nezvedá. Dost možná se jedná o tahání času...
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Alfonso Pedraza (Real Betis).
    Žlutou kartu dostává Míchel (Real Valladolid).
     
    90+1
    Fékirovi se podařilo udržet míč proti napadající smečce protihráčů, poté centroval do přehuštěného prostoru, odkud hlavičkoval doprostřed García.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    89. Óscar PLANO - 1:2
     
    89
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Hosté se opět dostávají do vedení! Do pokutového území přiletěl centr, který si na hranici malého vápna dokázal najít ÓSCAR PLANO, který si hodil míč na levou nohu, načež nechytatelně zamířil ke vzdálenější tyči.
     
    88
    Pedraza šel do osobního souboje hodně odvážně, navíc otřel míč o nohu napadajícího protihráče, z čehož pramenilo autové vhazován pro domácí.
     
    87
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Dost možná to vypadá na nerozhodný výsledek, avšak ještě nemůžeme předbíhat.
     
    86
    Opakovaný záběr přinesl celkem důraznou srážku mezi dvěma spoluhráči, na scénu zamířil také lékařský personál, avšak na nic vážného to nevypadá.
     
    85
    Ihned poté mohl obránce Nacho vhazovat, přičemž se mu jako první nabídl osamocený Plano. Po následném souboji ale skončil na zemi domácí Martín.
     
    84
    Martín mohl rozehrávat od své svatyně, přičemž v tomto případě to zkoušel dalekonosným odkopem, který si na druhé straně hrací plochy našel podavač míčů.
     
    83
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Cristian Tello, přichází Juanmi.
     
    79
    Tello se pokoušel spolupracovat s Pedrazou, přičemž druhý jmenovaný cpal přízemní nabídku do pokutového území, avšak zastavil jí hned první protihráč.
     
    78
    Po delší době se do kombinace zapojil také brankář Masip, který přihrávkou hledal vedle stojícího Salisua, jenž s přehledem dokráčel na druhou stranu.
     
    77
    Hlavní sudí také ve druhém dějství nařídil krátkou přestávku, v místě dění totiž panuje velké vedro, přičemž se hráči občerstvují u postranní lajny.
     
    76
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Rubén Alcaraz, přichází Anuar Tuhami.
     
    75
    Až nyní se Valladolid na delší dobu usadil na polovině soupeře. To vedlo k roztažení hry na levou stranu, odkud se Nacho nakonec neodvážil odcentrovat.
     
    74
    Na opačné straně to zkoušel vzít sám na sebe Plano, který si nakonec hodil hrací předmět na levou nohu, avšak poté našel pouze kopačku protihráče.
     
    73
    Navíc se další standardní situace chopil Fékir, který stáčel míč směrem do pokutového území. Jeho nebezpečný centr skončil v náruči brankáře Masipa.
     
    72
    U postranní lajny jsme sledovali celkem nevybíravý souboj, po kterém se na zemi ocitl domácí Pedraza. Betis je po vyrovnávací brance aktivnější.
     
    71
    Před samotnou rozehrávkou ještě přišla na řadu konzultace s videorozhodčím, avšak ani on žádný ofsajd neuviděl, což přineslo regulérní branku.
     
    70
    Hráči Valladolidu ještě reklamovali ofsajdové postavení zakončujícího hráče, nicméně hlavní sudí je opačného názoru, branka skutečně platí.
    68. Lorenzo MORÓN - 1:0
     
    68
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Zničehonic se domácí hráči dočkali vyrovnávací branky! Velký kus práce odvedl Emerson, který si v pokutovém území všiml hned dvojice protihráčů, přičemž Carvalho šikovně propouštěl za sebe, kde se nacházel LORENZO MORÓN, který zamířil mimo dosah brankáře.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, přičemž jsme se dočkali jediné branky. V tuto chvíli jsou na tahu domácí, kteří hrají v početní nevýhodě.
    63. Sergi GUARDIOLA - 0:1
     
    63
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Real se celkem kostrbatým způsobem dostal k pokutovému území, kde SERGIO GUARDIOLA ustál souboj s protihráčem, načež velice přesnou ránou levou nohou zamířil ke vzdálenější konstrukci.
     
    63
    O rozehrávku se v tomto případě staral obránce Kiko, kterému přenesení hry křížem celkem vyšlo, avšak posléze se míč přeci jenom snesl do zámezí.
     
    62
    Po delší době se připomněl také Fékir, který se dostal až do šestnáctky, kde ho na poslední chvíli zastavil Alcaraz, jenž navíc vybojoval odkop od branky.
     
    61
    Pedraza se dostal do těžké pozice, avšak nakonec spolupracoval s kolegou Carvalhem, který mu pomohl. Betis se tak opět dostal na útočnou polovinu.
     
    60
    Pohotovým zakončením to zkoušel hostující Moyano, který se snažil kroutit míč ke vzdálenější konstrukci, avšak nakonec z toho byla nepřesná rána.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Javi Moyano (Real Valladolid).
     
    59
    Salisu se skvěle zorientoval na vlastní polovině, načež se mu podařilo oslovit celkem nevýrazného Guardiolu, který mu ihned vracel zpět na kopačku.
     
    58
    Jenomže přihrávka nedoletěla na místo určení, Morón tak stále hraje bez míče. Naopak soupeř přenášel hru na levou stranu, kde si o faul řekl Nacho.
     
    57
    Po něm byla k vidění nepovedená kombinace Valladolidu, přičemž Míchel na prudkou nahrávku nakonec nedosáhl. Vhazovat budou také domácí hráči.
     
    56
    Pedraza se ještě chytrým způsobem pokoušel prodloužit míč za sebe, avšak ten skončil pouze v zámezí. Moyano tak obstaral další autové vhazování.
     
    55
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Antoñito, přichází Waldo Rubio.
     
    54
    Po ní to sám na sebe zkoušel vzít domácí Fékir, který si hodil míč na pravou nohu, avšak poté zamířil do boční sítě, což Masipa nemohlo vylekat.
     
    53
    Tentokráte si u středového kruhu nedovoleně počínal napadající Alcaraz, který místo míče trefil pouze kopačku soupeře, následovat bude standardka.
     
    52
    Martín musel spěchat s rozehrávkou, aktivně ho totiž napadala hned dvojice protihráčů, nakonec přihrávku poslal na kopačku naběhnuvšího Tella.
     
    51
    Jenomže soupeř rychlou protiakci příliš uspěchal, naběhnuvší Ünal se totiž v době nahrávky nacházel v ofsajdu, čehož si všiml také pomezní rozhodčí.
     
    50
    Betis chvíli kombinoval kousek od středového kruhu, poté si o přihrávku řekl Fékir, který své spoluhráče vystavil do těžké pozice, z čehož pramenila ztráta.
     
    49
    Na pravém křídle měl celkem dost prostoru na ideální řešení akce hostující Antoňito, který se pokoušel o centr, jenž zaplul přímo do náruče brankáře Martína.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Ünal, který během napadání trefil Bartru, jenž se svalil na hrací plochu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, jenž budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Lorenzo Morón.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám žádnou branku nepřinesl, za což také mohla situace z úvodu utkání. Hlavní sudí totiž udělil červenou kartu domácímu brankáři Roblesovi, Betis tak najednou musel překopat taktiku. I tak jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, žádnou vyloženou šanci jsme ale neviděli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Tello si počkal na náběh Alfonsa, avšak druhý jmenovaný se nakonec k míči vůbec nedostal. Na druhé straně vystoupal vysoko do vzduchu Sidnei.
     
    45+1
    V prvním dějství tohoto zápasu sledujeme celou řadu nedovolených zákroků, před malým momentem si nevybíravě počínal také Alcaraz.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Rubén Alcaraz (Real Valladolid).
     
    44
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem čtyř minut. Určitě můžeme počítat s delším nastaveným časem.
     
    42
    Posléze si důrazným způsobem počínal hostující Nacho, který doslova odtlačil soupeře od balónu. To vše znamená, že Masip bude moci odkopávat od své svatyně.
     
    41
    I tak si domácí hráči vyzkoušeli další rohový kop, který z levé strany rozehrál Tello. Jeho nebezpečný centr směřoval na Iglesiase, před kterým zasahoval Kiko.
     
    40
    V krátkém časovém sledu přichází na řadu další žlutá karta, tentokráte ji vyfasoval hostující Antoňito, který u postranní lajny fauloval Emersona.
     
    39
    Martín opět rozehrával od své branky, přičemž si výhozem vybral vedle stojícího Garcíu. Postupná kombinace Betisu nakonec nic nepřinesla.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Óscar Plano (Real Valladolid).
     
    34
    Ještě se patří dodat, že menší zdravotní potíže má také domácí forvard Iglesias, který se během předešlé přestávky nechal ošetřit u postranní lajny.
     
    33
    Máme za sebou úvodní třicetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. Valladolid je pochopitelně aktivnější, což se ale dalo čekat.
     
    32
    Hlavní sudí nyní přerušil hru, naopak zvolil čas ke krátké přestávce. Hráči se seběhli k postranní lajně, kde doplňují chybějící tekutiny.
     
    31
    Do pokutového území se dostal Guardiola, který v zajímavé pozici ještě zkoušel přihrát pod sebe, avšak tam se včas vrátila smečka protihráčů.
     
    30
    Následně se k odraženému míči jako první dostal talentovaný Salisu, jehož okamžité zakončení bylo ještě lehce tečováno, avšak míč přeci jenom skončil u Martína.
     
    29
    Na opačné straně přišel na řadu další nedovolený zákrok. Míchel tak zahrával standardní situaci, která přistála přesně hlavě pozorného Bartry.
     
    28
    Valladolid celkem zaspal při bránění rychlonohého Tella, který se svižným způsobem dostal až do pokutového území, kde pořádně prověřil brankáře Masipa.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Emerson (Real Betis).
     
    27
    Ten se kroutil před brankáře Masipa, který v tísni přeci jenom vyboxoval míč do strany. Emerson ho raději poslal k Martínovi, který pro jistotu uklidnil hru.
     
    26
    Carvalho se ve středu hrací plochy zbavil protihráče, díky čemuž se mu uvolnil prostor, což využil k roztažení hry. Fékirova rána ale skončila na protihráči.
     
    25
    Odpovědnost na sebe vzal Nacho, který svůj centr kroutil k penaltovému puntíku, kde nepříjemnou situaci zažehnal Iglesias. Real bude zahrávat roh.
     
    24
    Sidnei sáhl k nedovolenému zákroku kousek od pokutového území, jednalo se o hodně zbytečný zákrok, po kterém přijde na řadu velice slibná standardka.
     
    19
    Po hodně dlouhé době se domácí hráči dostali na útočnou polovinu. Pro balón si seběhl Fékir, který to vzal sám na sebe, načež vybojoval standardku.
     
    18
    Do pokutového území se snesl další centr, avšak ani v tomto případě si nenašel kýženého adresáta. Následovat bude odkop od branky Betisu Sevilla.
     
    17
    Hodně podezřele si v pokutovým územím počínal domácí Emerson, který dost možná zahrál rukou. Hlavní sudí gestem ruky naznačil, že se bude pokračovat.
     
    16
    Valladolid se opět usídlil na útočné polovině, kde se do kombinace zapojil také střídající Ünal. Krátce poté se hrací předmět stěhoval až ke středovému kruhu.
     
    15
    Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany. Moyano zkoušel přenést hru na levou stranu, avšak Nacho na padající předmět nakonec nedosáhl.
     
    14
    K rozehrávce standardní situace se nakonec postavil záložník Alcaraz, jenž to pochopitelně zkoušel přímo na branku, avšak jeho rána skončila na zdi.
     
    13
    Aby toho nebylo málo, tak si z předchozího souboje odnesl zranění Ramírez, který rovněž musel střídat. V úvodu utkání tak přichází druhá změna.
     
    12
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Sandro Ramírez, přichází Enes Ünal.
     
    11
    Před malým momentem se do branky domácích dostavil nový brankář, který ihned bude čelit hodně těžké zkoušce. Bude to dvojí rána pro Betis?
     
    10
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Joaquín, přichází Dani Martín.
     
    10
    Pro Betis je to nesmírně citelná rána, hned v úvodu utkání totiž přichází o vyloučeného Roblese, navíc soupeř bude zahrávat velice slibnou standardku.
     
    9
    Pedraza si na levém křídle hledal vhodný prostor k centru, avšak ten se podařilo zablokovat pozornému Kikemu, jenž ihned odpálil balón do zámezí.
    8. Červená karta
     
    8
    To jsou věci! Ramírez totiž udělal kličku brankáři Roblesovi, který ho nevybíravým způsobem sestřelil, za což vyfasoval přímou červenou kartu.
     
    8
    Pedraza obstaral další autové vhazování, které poslal na vedle stojícího Tella. Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl Alcaraz, jenž fauloval Iglesiase.
     
    7
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Masip, který posléze roztáhl hru na levou stranu, odkud to nákopem podél autové lajny zkoušel obránce Nacho.
     
    6
    Poté se Antoňito ještě snažil dohrát situaci u autové lajny, kde nakonec ještě málem vybojoval ztracený předmět. I tak z toho bude autové vhazování.
     
    5
    Moyano se ještě chystal dohrát situaci u pravé autové lajny, kde se Tellovi podařilo vybojovat autové vhazování, po kterém jeho celek přenesl hru křížem.
     
    4
    Betis celkem dlouho kombinoval na vlastní polovině, načež se do pokutového území probíjel Iglesias, kterému byl odpískán útočný faul na Kika.
     
    3
    U postranní lajny si patřičně důrazně počínal domácí Emerson, který zablokoval přihrávku v podání Nacha. Valladolid bude vhazovat z levé strany.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Robles – Emerson, Bartra, Sidnei, Pedraza – W. Carvalho, Javi García – Joaquín, Fékir, Tello – Iglesias.
    Náhradníci: D. Martín – Juanmi, Barragán, Morón, Kaptoum, Feddal, D. Lainez.

    Real Valladolid: Masip – Moyano, Olivas, Karim, Nacho Martínez – Antoñito, Míchel, Alcaraz, Plano – Sandro Ramírez, Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – Porro, T. Villa, Ünal, Tuhami, Rubio, Fernández.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco.
     
    Real Valladolid

    Na opačné straně stojí Valladolid, který rovněž neměl povedenou sezonu. Real nakonec usedl na šestnáctou pozici, což znamenalo setrvání v nejvyšší soutěži. Valladolid se nakonec zachránil se čtyřbodovým náskokem na sestupové pásmo. Hostující tým tohoto zápasu za celou sezonu prohrál hned v sedmnácti případech, navíc dalších jedenáct duelů přineslo remízu. Také Valladolid si naplánoval několik přípravných zápasů, avšak ty nenabídly zrovna uspokojivé výsledky. Pouze dva z nich skončily výhrou, stejný počet byl také porážek. Pouze dva duely tak přinesly nerozhodný výsledek.
     
    Real Betis

    Fotbalisté Betisu se v loňském ročníku dostali na desátou pozici, což značí přesný střed tabulky. Tato pozice ale určitě nebyla cílem vedení klubu, sevillský celek totiž měl za úkol probojovat se do pohárové Evropy, což se nakonec nepodařilo. Betis si v rámci přípravy vyzkoušel hned devět přátelských zápasů, ve kterých se mu dařilo hodně kostrbatě. Pět zápasů sice přineslo vítězství, avšak zbylé čtyři znamenaly porážky, a sice od týmů, od kterých se to zas tak nečekalo. Betis se tak letošní sezoně pokusí o lepší postavení, než tomu bylo v posledním ročníku, avšak může se stát naprosto cokoliv.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská LaLiga má na programu úvodní kolo nového ročníku, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Betis a Real Valladolid.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 68. Morón (Emerson) – 63. Guardiola (Alcaraz), 89. Plano (Rubio)

    Karty:   27. Emerson (RBE), 90+2. Pedraza (RBE) – 36. Plano (RVL), 40. Antoñito (RVL), 45. Alcaraz (RVL), 59. Moyano (RVL), 90+2. Míchel (RVL), 90+3. Tuhami (RVL)   8. Robles (RBE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:18.
    Real Betis: Robles – Emerson, Bartra, Sidnei, Pedraza – W. Carvalho, Javi García – Joaquín (C) (10. D. Martín), Fékir, Tello (83. Juanmi) – Iglesias (46. Morón).
    Náhradníci: D. Martín – Juanmi, Barragán, Morón, Kaptoum, Feddal, D. Lainez.

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Karim, Nacho Martínez – Antoñito (55. Rubio), Míchel, Alcaraz (76. Tuhami), Plano – Sandro Ramírez (12. Ünal), Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – Porro, T. Villa, Ünal, Tuhami, Rubio, Fernández.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco

    Diváci: 51497
    thejrc.org