Standard – Mouscron 4:1 (kon.) | Antverpy – Sint-Truiden 2:0 (kon.) | Gent – Oostende 2:0 (kon.)
konec
Standard Lutych
4:1 (2:0)
Royal Excel Mouscron
Neděle 18.08.2019, 14:30 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase u belgického fotbalu brzy na počtěnou. (16:25:42)
     
    Utkání mezi Standardem a Royalem je za námi. Z vítězství se raduje aktivnější a lepší domácí celek, který o svém triumfu rozhodl již v prvním poločase. Dvakrát se prosadil do dvaadvacáté minuty Maxime Lestienne. Na startu druhého poločasu ještě navyšoval vedení Selim Amallah. Hosté sice snížili po vlastní brance Laifise, ale poslední slovo měli domácí. Dvě minuty před koncem základní hrací doby stanovil konečný výsledek Renaud Emond.

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:16.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V posledních sekundách druhého poločasu i celého utkání ještě došlo k faulu na Samuela Bastiena. Domácí Standard tak nejspíše rozehraje poslední akci celého utkání.
     
    90+2
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Constantinos Laifis, přichází Noë Dussenne.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se nastavují tři minuty. Domácí celek využije ještě jedno taktické střídání.
     
    90
    Následně se ke standardní situaci dostali ještě hosté, ale míč z levé strany byl odhlavičkován. Ještrě jeden rohový kop pro hostující Royal.
    88. Renaud EMOND - 4:1
     
    88
    Standard právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka pro domácí celek! Samuel Bastien dostal přihrávku do vápna, ale proti Vasićovi neuspěl. To už nelze říct o dorážce RENAUDA EMONDA, který zakončoval do prázdné branky. Branka musela být opět potvrzená VARem.
     
    88
    Probíhají poslední minutky základní hrací doby a je celkem jasné, že tři body zůstanou doma. Lutych by tak po prohře ve třetím kole mohl přidat třetí vítězství v sezóně.
     
    86
    Domácí rozehrávali aut z levé strany, ale akce byla zastavena a další aut přisouzen hostujícímu celku. Ten se směrem do útoku snaží, ale gólově to vyjádřeno není.
     
    85
    Mouscron v protiakci vybojoval rohový kop, který byl zahrán nakrátko. Marko Bakić hned odcentroval do otevřené obrany, ale spoluhráče na zadní tyčce nenašel. Byl tam jen brankář Bodart.
     
    84
    Centrovaný míč z pravé strany šel až na zadní tyčku, kde byla přesna hlava Emonda. Tomu se ale míč nepovedlo ideálně trefit a ten skončil tak jen v zámezí.
     
    83
    Na pravé straně těsně před vápnem došlo k faulu hostů, na zemi se po zákroku objevil Amallah. Po ošetření střelce třetí branky uvidíme nadějnou standardku.
     
    82
    Benjamin Van Durmen šel do skluzu a Emond přes něj přepadl. Hostující hráč se pak po odpískání dosti zlobil, ale rozhodčí svůj verdikt už nemohl změnit.
     
    81
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Maxime Lestienne, přichází Collins Fai.
     
    79
    Následně dostal míč přesně na kopačku Carcela-González, který si jej ještě přikopl do vápna. Zakončit se mu ale nepovedlo, míč se dostal k bránícím hráčům.
     
    78
    Do otevřené obrany nyní vběhl po pravé straně Selim Amallah, který poslal na penaltu přízemní centr. Zde šel do skluzu Renaud Emond, ale ten netrefil míč ideálně a čtvrtá branka v utkání to nebude.

    David Panuška

    Branky: 13. Lestienne, 22. Lestienne, 46. Amallah, 88. Emond – 50. Laifis (vla.)

    Karty:   55. de Medina (MOP)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:16.
    Standard Lutych: Bodart – Vojvoda, Bokadi, Laifis (90+2. Dussenne), Gavory – Bastien, Cimirot – Lestienne (81. Fai), Amallah, M'Poku (73. M. Carcela-González) – Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet, V. Milinković-Savić – Fai, Dussenne, Miangue, Boljević, M. Carcela-González, Halilović, Limbombe, Goreux.

    Royal Excel Mouscron: Vasić – de Medina, Boya, Godeau – Campins, Mohamed (52. Van Durmen), Bakić, Hočko, Pietrzak (66. Antonov) – Osabutey (77. Pierrot), Olinga.
    Náhradníci: Butez – Van Durmen, Buatu Mananga, Pierrot, Antonov, Ciranni, Allagui.

    Rozhodčí: Laforge – De Rocker, Divincenzo
    ocianews.com