Konyaspor – Ankaragücü 0:0 (kon.) | Göztepe – Antalyaspor 0:1 (kon.) | Kasımpaşa – Trabzonspor 1:1 (kon.)
Yeni Malatyaspor – Başakşehir 3:0 (kon.)
konec
Göztepe SK
0:1 (0:1)
Antalyaspor
Neděle 18.08.2019, 20:45 • Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu (İzmir) • Turecká Superliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího utkání z Turecké Superligy, na viděnou. (22:43:46)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
     
    A taky poslední šance to byla! Hosté si odvážejí cenou výhru, neboť se od nich tři body dnes nečekaly. Domácí byť se snažili, tak za záda Boffina prostě nic nespadlo. Remíza by byla velmi zasloužená, ale hold hráčům Göztepe nebylo přáno. Dnes také hostům trochu přilepšil hlavní sudí, jelikož nepískl mnoho faulů na domácí hráče a také penaltu. Hráčem utkání byl zvolen střelec jediné branky Diego Ângelo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Biyogo Poko mohl v samotném závěru vyrovnat
     
    90+4
    To byla rána!! André Biyogo Poko obdržel přesnou přihrávku, která ho poslal do dobré pozice pro střelu, jenže jeho dělovka zpoza vápna těsně míjela branku!
     
    90+2
    Domácí hráči jsou natlačeni na polovině hostů, kde se snaží o vyrovnávací branku, ovšem nedaří se jim projít přes obranu soupeře.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje ještě pět finálních minut!
     
    89
    Dnešní utkání sleduje 12 500 diváků.
     
    88
    Střídání v týmu Antalyaspor: ze hřiště odchází Hakan Özmert, přichází Chico.
     
    86
    Není to gól! Do vápna Antalyasporu přilétl nadějný centr, na jejímž konci byla hlavička Alpaslana Öztürka, ovšem z bezprostřední blízkosti si s ní brankář Boffin poradil!
     
    85
    Domácím již opravdu moc do konce nezbývá, a tak hráči dostali pokyn nátlak dopředu, uvidíme zda se mu hráči Antalyasporu ubrání.
     
    83
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází André Castro, přichází Alpaslan Öztürk.
    Střídání v týmu Antalyaspor: ze hřiště odchází Paul Omo Mukairu, přichází Harun Alpsoy.
     
    82
    Bubacarr Sanneh poslal do vápna Antalyasporu dobrou pozemní přihrávku, o tu se ale na poslední chvíli postaral Bahadir Öztürk a zažehnal tak velkému nebezpečí.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Lamine Gassama (Göztepe SK).
     
    80
    Jeden z hostujících hráčů byl zraněn, ovšem dále se zde řeší zákrok Gassamy z čehož jeden hráč hostů vybouchl na vlastní střídačce. Opravdu hektické první kolo.
     
    78
    Další šance, tentokrát domácích! Do vápna Antalyasporu, až na zadní tyč přilétl nadějný centr, na který si sbíhal dnes aktivní Eren Derdiyok, tomu ale těsně před nosem míč utekl.
     
    75
    Paul Omo Mukairu upaloval sám na bránu, ovšem tohoto nigerijského mladíka senzačně doběhl André Biyogo Poko, který svým obraným zákrokem zneškodnil nebezpečí.
     
    73
    Serdar Gürler (Göztepe) už roztahuje rukama, zda si z něj dělá rozhodčí srandu, protože se měl zahrávat rohový kop a ještě tam byl faul.. Zajímavý zápas.
     
    72
    Střídání v týmu Antalyaspor: ze hřiště odchází Doğukan Sinik, přichází Aatif Chahechouhe.
     
    70
    Antalyaspor to zkusil centrem na zadní tyč, kam si dobře seběhl Paul Omo Mukairu, ten však vůbec nestřílel, neboť si to rozmyslel. Tento manévr ho následně odstavil od míče.
     
    69
    Hlavní sudí opět neuznal faul na jednoho z obránců domácího celku a diváci už dávají najevo svoji velkou nespokojenost.
     
    67
    Opět se nám to na hřišti vyrovnalo a držení míče je 50%-50%, takže kdo to nakonec vyhraje, stále nevíme, i když hosté vedou.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Ondřej Čelůstka (Antalyaspor).
     
    63
    Domácí Eren Derdiyok byl sražen hostujícím Bahadirem Öztürkem, který se nacházel ve vápně. Dle mě to penalta asi měla být, rozhodčí však veškeré protesty zamítl a nechal hrát hru dál, což se fanouškům velmi nelíbilo.
     
    62
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Halil Akbunar, přichází Yalcin Kaya.
     
    61
    Do vápna přilétl po rohovém kopu dobrý centr, který přímo na kopačku obdržel Eren Derdiyok. Branku sice trefil, ale na poslední chvíli byl chycen v ofsajdu.
     
    60
    Domácí se ve druhém poločase převážně drží na polovině Antalyasporu, ovšem nedaří se jim vytvořit slibnou akci, což se hostům velmi hodí.
     
    58
    Přímý kop zahrávali i domácí hráči, ti však zvolili centr do vápna, na který si pokoušel seběhnout Yasin Öztekin, branku ale nevsítil.
     
    57
    Po faulu Poka, nastal přímý kop pro Antalyaspor! Přímý kop byl rozehrána přímo na bránu, ovšem střela letěla pouze nad Betoho svatyni.
     
    55
    Žlutou kartu dostává André Biyogo Poko (Göztepe SK).
     
    54
    Serdar Özkan chtěl proklouznout obranou Göztepe, ovšem Titi ho čistě, ovšem velmi odvážně odstavil.
     
    53
    Stále nám nic hráči v druhém poločase nenabídli, a tak sledujeme pouze jejich kombinace.
     
    51
    Od začátku druhého poločas domácí diváci pokaždé pískají a bučí, když mají hráči Antalyasporu míč na kopačkách.
     
    49
    Druhý poločas je zatím klidný na obou stranách, to byl však i první poločas a následně se vše rozjelo, tak uvidíme zda i teď.
     
    48
    Tak teď nevím, proč hlavní sudí nepískl faul na jednoho z hráčů Göztepe, jelikož byl jasně viditelný! Nakonec se hra přerušuje.
     
    48
    Domácí zkoušejí vystřídat, tak uvidíme zda jim to nějak pomůže a dočkají se vyrovnání.
     
    47
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Deniz Kadah, přichází Yasin Öztekin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:46.
     
    Je konec první části. Domácí byli v úvodu velmi aktivní, tlačili se takřka do každé šance, co šlo, ale jejich mířidla dnes míří špatně. Později se hosté probudili z letní přípravy a začali již konečně hrát. To také přivolalo ovoce, protože se v 30. minutě po rohovém kopu, dostali do vedení. Antalyaspor hrál stále aktivněji a aktivněji, další branku jsme již ale neviděli.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hosté do hry zapojují i brankáře, neboť se již nikam neženou a vyčkávají na písknutí rozhodčího, aby ukončil první část.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    44
    Tak to je škoda! Domácí zakládali akci, jenže na středu přišla ztráta míče, což se jednomu z hráčů nelíbilo a pomohl si útočným faulem.
     
    43
    Pomalu, ale jistě se nám blíží konec prvního poločasu, uvidíme zda se ještě dočkáme nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    42
    Mladý Paul Omo Mukairu zkusil nečekanou střelu zpoza vápna, s tou si ale brankář Beto poradil.
     
    40
    Oproti úvodu zápasu, jsou teď hráči Antalyasporu poměrně aktivní a hráče ve žlutém moc dopředu nepouštějí.
     
    38
    Po špatně zahraném rohu, hosté nekončili! Hakan Özmert hledal svým pasem debutanta Mukaira, ovšem i on se vystavil ofsajdovému postavení.
     
    37
    Rychle na druhou stranu! Hosté opět zahrávali rohový kop, po kterém se také dnes již radovali, nyní ale druhá branka nepřišla, jelikož se obrana stihla ubránit.
     
    36
    Domácí chtěli rychle odpovědět, a to díky centru za obranu, na který si sbíhal Eren Derdiyok, ten se ale vystavil velmi těsnému ofsajdu!
     
    34
    Žlutou kartu dostává Hakan Özmert (Antalyaspor).
     
    33
    Nutno podotknou, že je tu i plný hostující sektor. Můžeme tedy opravdu vidět, že o fotbal je v Turecku nesmírný zájem, ať už je to jakýkoliv tým.
     
    31
    Domácí hráči, tak diváci jsou poměrně zaskočení, neboť do teď to byl právě jejich tým, co hrál dle mě o dost lépe, ovšem hosté využili jednu šanci, díky které se mohli radovat.
    30. Diego ÂNGELO - 0:1
     
    30
    Antalyaspor právě vstřelil branku!
    No a přece jen tu máme gól! Hosté si po slibné akci vybojovali rohový kop, který nejdříve letěl na přední tyč, tam se jeden z hráčů postaral o teč, díky čemuž na zadní tyči mohl volně zakončovat DIEGO ANGELO!
    28. Özmertovu střelu zastavuje tyč
     
    28
    Skóre zůstává stále stejné!! Po tlaku domácích, se dopředu vydali hosté, kteří dokázali překombinovat obranu Göztepe. Charles následně posunul balón na volného Hakana Özmerta, který však orazítkoval pouze tyč.
     
    26
    Netrvalo dlouho a do vápna Antalyasporu přisvištěl další balón, tentokrát z levé strany, kde na zadní tyči nebezpečně hlavičkoval Serdar Gürler, ale opět míč míjel branku!
     
    25
    Göztepe mohlo zahrozit dalším rohovým kopem, jenomže obrana se opět o veškerou hrozbu postarala.
     
    23
    Přímý kop hostů, po předchozím faulu, putoval do středu vápna, kde se o hlavičku pokusil Ufuk Akyol, jenže míč letěl přesně do rukavic Beta.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Titi (Göztepe SK).
     
    20
    Po dvou šancích na obou stranách, se hra vrátila do stejných kolejí, tudíž kombinace.
     
    18
    Dopředu se opět přesunuli hráči v žlutých dresech, kteří se snaží vstřelit tu úvodní branku, jediné co jim v tom brání, je přesné zakončení.
     
    16
    Vzápětí na to, nadešel centr na druhé straně, konkrétně z kopačky Serdara Özkana. Jehož centr skončil na hlavičce Mukaira, ovšem ten míjel branku.
    15. Kadahova střela mířila nad
     
    15
    Není to gól! Hosté špatně rozehráli, na což zareagoval Bubacarr Sanneh, který svým pasem poslal do běhu Kadaha, jenže jeho rána zpoza vápna putovala pouze nad.
     
    13
    Přímý kop byl rozehrán na krátko, jenže nabíhající Serdar Gürler, který měl údajně střílet, tak o míč přišel, ještě než k němu vůbec doběhl.
     
    11
    U brankoviště hostů, nadešel faul na jednoho z hráčů Göztepe. Myslím že šlo o hráče André Biyogo Poko, který je ošetřován a vypadá to vážně.
     
    9
    Pomalu deset minut hry za námi a stále jsme neviděli žádnou velkou šanci, ovšem v držení míče dominují domácí.
     
    7
    Hráči Göztepe se nyní přesunuli ze středu hřiště na polovinu Antalyasporu, kde kombinují a snaží se vstřelit úvodní branku.
     
    6
    Domácí zatím úřadují, neboť se dostali již do dvou zakončení, ovšem obě střely putovaly pouze nad.
     
    3
    Domácí fanoušci si utkání zatím naprosto užívají a musím říct takto předem, že je nejspíš do posledního místa vyprodáno, tedy 12 500 diváků!
     
    2
    Domácí měli k dispozici první rohový kop, který putoval na přední tyč, tam se o vše ale postarali obránci Antalyasporu.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí ve žlutých dresech, hosté dnes nastoupili v dresech bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Göztepe SK: Beto – Schwechlen, Titi, Sanneh, Gassama – A. Castro, Biyogo Poko – Gürler, Kadah, Akbunar – Derdiyok.
    Náhradníci: Bakırbaş – C. Borges, Öztekin, Wallace, Özkayımoğlu, Paluli, Y. Kaya, Öztürk, Emir, Cetin.

    Antalyaspor: Boffin – Čelůstka, B. Öztürk, Ângelo, Sangaré – Charles, Akyol – Sinik, Özmert, S. Özkan – Mukairu.
    Náhradníci: Kaplan – Cissokho, Fredy, Chahechouhe, Chico, Alpsoy, Dursun, Kavaklıdere, Sen.

    Rozhodčí: Z. Kucuk – S. Ok, Y. Bozdogan.
     
    Vzájemná utkání:

    5.5.2019 – Göztepe – Antalyaspor 4:1
    23.1.2019 – Göztepe – Antalyaspor 3:0
    15.1.2019 – Antalyaspor – Göztepe 3:3
    1.12.2018 – Antalyaspor – Göztepe 1:0
    11.3.2018 – Göztepe – Antalyaspor 2:1
     
    Antalyaspor prožil výtečnou sezónu, neboť se hráči umístili na skvělém 7. místě, a to pouhý bod pod Fenerbahce, ti například zažili mizernou sezónu. Antalyaspor neodehrál moc slibnou přípravu, protože ze čtyř utkání čtyřikrát remizovali, a to s průměrnými týmy. Poslední vzájemný zápas skončil výhrou Göztepe 4:1, tudíž hosté mají co oplácet. Zde se prý velké vyhlídky nekonají, protože odešlo poměrně dost hráčů, tak uvidíme jak se jim bude dařit v prvním kole.
     
    Göztepe SK se jen tak tak udrželo v hlavní soutěži, a to o pouhý bod. Hráči tohoto tureckého týmu prožili výtečnou přípravu, jelikož v ní ani jeden zápas neprohráli. Ze čtyř zápasů dvakrát vyhráli a dvakrát remizovali. Výhry přišly s týmy, Menemen Belediye a Difaa El Jadidi. Zatímco remízy s těmito týmy, Eskisehirspor a Denizlispor. Tento rok má tým nastavené velké ambice a rovnou jsou v prvním kole velkými favority, uvidíme jak se jim na domácí půdě bude dařit.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám! Dnes se podíváme na 1. kolo Turecké Superligy, a to konkrétně na Göztepe SK – Antalyaspor. Oba celky první ligu hráli i minulý rok. Lépe na tom skončili hráči Antalyasporu, neboť skončili na 7. místě, zatímco domácí se o pouhý bod udrželi. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

    Gerard Filip

    Branky: 30. Ângelo (B. Öztürk)

    Karty:   22. Titi (GZT), 55. Biyogo Poko (GZT), 81. Gassama (GZT) – 34. Özmert (ANT), 64. Čelůstka (ANT)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
    Göztepe SK: Beto – Schwechlen, Titi, Sanneh, Gassama – A. Castro (83. Öztürk), Biyogo Poko – Gürler, Kadah (47. Öztekin), Akbunar (62. Y. Kaya) – Derdiyok.
    Náhradníci: Bakırbaş – C. Borges, Öztekin, Wallace, Özkayımoğlu, Paluli, Y. Kaya, Öztürk, Emir, Cetin.

    Antalyaspor: Boffin – Čelůstka, B. Öztürk, Ângelo, Sangaré – Charles, Akyol – Sinik (72. Chahechouhe), Özmert (88. Chico), S. Özkan – Mukairu (83. Alpsoy).
    Náhradníci: Kaplan – Cissokho, Fredy, Chahechouhe, Chico, Alpsoy, Dursun, Kavaklıdere, Sen.

    Rozhodčí: Z. Kucuk – S. Ok, Y. Bozdogan

    Diváci: 12 500
    thejrc.org