New York RB – New England 1:1 (kon.) | Cincinnati – New York City 1:4 (kon.) | Columbus – Toronto 2:2 (kon.)
Montreal – Dallas 3:3 (kon.) | Chicago Fire – Philadelphia 2:0 (kon.) | Minnesota – Orlando City 1:1 (kon.)
Kansas City – San Jose 2:1 (kon.) | Houston – Colorado Rapids 2:2 (kon.) | LA Galaxy – Seattle 2:2 (kon.)
Real Salt Lake – Los Angeles FC 0:2 (kon.) | Vancouver – DC United 1:0 (kon.)
konec
LA Galaxy
2:2 (1:1)
Seattle Sounders FC
Neděle 18.08.2019, 04:00 • StubHub Center, Carson • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:18:24)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 9:8.
     
    Galaxy tedy zůstávají na jediné výhře z posledních pěti zápasů a zároveň na třetím místě Západní konference, neboť dnes zaváhali i jejich nejbližší konkurenti z Minnesoty a Realu Salt Lake. Na své páté příčce zůstali i Sounders, kteří nadále ztrácí na druhé místo jen dva body.
     
    Je dobojováno! Daniel Steres zadělal Galaxy na velké problémy, když se nechal už v šesté minutě vyloučit. Seattle však dlouhatánská přesilovka k vítězství nedovedla, protože na druhé straně barikády stál Zlatan Ibrahimović. Švédský veterán v závěru první půle okamžitě zareagoval na vedoucí branku Ruidíaze a v 66. minutě dokonce poslal Los Angeles do vedení z penalty, kterou sám získal. Největší hvězda MLS měla o chvíli později na levačce hattrick, Zlatan ale selhal a místo 3:1 se skóre změnilo na 2:2, protože po chybě vybíhajícího Binghama si smolný vlastenec vstřelil norský obránce Skjelvik. Gólman Galaxy tím trochu pošramotil svůj vynikající výkon, který potvrdil i v nastaveném čase.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Luis Silva (SSD), Kelvin Leerdam (SSD)
     
    90+4
    Málem to hostům vyšlo! Diego Polenta odvrátil centrovaný balón jen na Luise Silvu, který prudce vypálil ze svého pohledu k levé tyči, ale Bingham vytáhl ještě jeden vynikající zákrok. Následoval roh a závěrečná hlavička Leerdama, která proletěla nad břevnem.
     
    90+3
    Corona neudržel míč na levém křídle. Frei si s rozehrávkou naopak pospíšil a bude doufat, že jeho spoluhráčům ještě vyjde zřejmě poslední útočná akce.
     
    90+2
    Teď už je to jen polovina tohoto časového úseku. Po ofsajdu Kelvina Leerdama nebude David Bingham spěchat s odkopem.
     
    90+1
    Na rozhodnutí mají oba týmy ještě tři nastavené minuty.
     
    90
    Střídání v týmu LA Galaxy: ze hřiště odchází Cristian Pavón, přichází Joe Corona.
     
    89
    Další rychlá akce přišla z levé strany. Neúnavný Raúl Ruidíaz svůj druhý gól ale nedal, u bližší tyče srazil balón mimo branku.
     
    88
    Na poslední minuty půjde do hry také Corona. Ještě předtím podnikl útočný výpad Bwana. Silvovi po jeho pasu z pravé strany nevyšla patička, ke střele se ale dostal Morris a Bingham musel pohotově zasáhnout.
     
    87
    Galaxy hrají prakticky celý zápas v deseti, což je v závěru zápasu už hodně znát. Ubráněná plichta 2:2 asi bude pro domácí fotbalisty maximem.
     
    86
    David Bingham tentokrát vyběhl akurátně a vyboxoval Lodeirův centr do relativního bezpečí. Hosté musí pokračovat postupnou kombinací.
     
    85
    Střídání v týmu LA Galaxy: ze hřiště odchází Uriel Antuna, přichází Julian Araujo.
     
    84
    Děj zápasu se opět zásadně změnil. Sounders jsou po vyrovnání na koni a nechybělo moc, aby jim spadl do brány další šťastný odraz od Gonzáleze. Následuje střídání a po něm rohový kop.
    82. Jørgen SKJELVIK - 2:2
     
    82
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté velmi kuriózním způsobem vyrovnávají na 2:2! Bingham trochu zazmatkoval při výběhu proti nákopu ze středu hřiště. Míč vpádu poslal do nedaleko běžícího spoluhráče JØRGENA SKJELVIKA a ten neplánovanou hlavičkou z necelých pětadvaceti metrů poslal balón do vlastní sítě.
     
    81
    Zlatan si došel pro faul u středového kruhu. Dos Santos ho při následné standardce hledal, ovšem defenziva Seattlu ho výjimečně uhlídala.
     
    80
    Hosté se přesunuli zleva doprava, odkud centroval Bwana, ale míč nasměroval jen k Binghamovi, u kterého navíc nestál žádný protivník.
     
    79
    Cristian Pavón dělal co mohl, ale proti hráčské přesile za půlící čarou balón neudržel. Argentinci se vůbec nedostalo potřebné podpory od spoluhráčů.
     
    77
    Ruidíaz s obtížemi zpracoval přihrávku na hranici velkého vápna. Z otočky pohotově pálil, ale Bingham skokem k pravé tyči míč vyrazil. K bezprostřední dorážce Sounders už nedošlo.
     
    76
    Druhý inkasovaný gól s fotbalisty Seattlu hodně otřásl. Už několik minut se muži v zeleném nemohou dostat k nějaké kloudnější akci.
     
    75
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Gustav Svensson, přichází Luis Silva.
     
    74
    Značně vyčerpaný Jonathan dos Santos byl na pravé postranní čáře faulován dvojicí Xavier Arreaga a Joevin Jones. Domácí pomalu chystají standardní situaci.
     
    72
    Lodeiro vybojoval roh, který bleskově sám rozehrál, jenže vysokým centrem vybídl k snadnému zákroku brankáře Binghama.
    71. Zlatan Ibrahimović (GAX)
     
    71
    Uriel Antuna po špičkovém nákopu utekl po pravé straně, odkud předložil Ibrahimovićovi šanci na hattrick. Dobíhající švédský útočník musel před střelou trochu zadrobit a asi proto levačkou branku vůbec netrefil.
     
    70
    Bingham vytáhl bravurní zákrok proti dorážce Lodeira. Míč vyrazil na roh, s jehož bráněním si domácí mužstvo snadno poradilo.
     
    69
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Nouhou Tolo, přichází Joevin Jones.
     
    67
    Lodeiro dobře načasoval průnikovou přihrávku na Ruidíaze. Skluzující obránce předním na poslední chvíli balón tečoval a peruánský útočník tak musel na střelu zapomenout.
     
    66
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Harry Shipp, přichází Handwalla Bwana.
    66. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 2:1
     
    66
    Tým LA Galaxy právě vstřelil branku!
    V tomto případě hostům video nepomohlo. ZLATAN IBRAHIMOVIĆ si tak postavil míč na penaltový bod a prudkou přízemní ranou k tyči vstřelil svůj jubilejní dvacátý gól v probíhající sezóně.
     
    64
    Pavón udržel míč ve složité situaci. Posléze ho posunul doprava, odkud letěl centr na faulovaného Ibrahimoviće. Bude to penalta!
     
    63
    Hosté automaticky vytáhli na padání a balón rychle získali. Roldan přenášel hru doleva k Morrisovi a ten byl správně přistižen v ofsajdu. Pochvala pro obrannou čtveřici, která těsně před pasem vystoupila.
     
    62
    Ruidíazovi už poněkolikáté chyběl nějaký ten metr k tomu, aby se dostal k centru z křídelního prostoru. Z nevýhodné pozice bude vhazovat Skjelvik.
     
    61
    Seattle má po změně stran logicky více ze hry. O žádný drtivý tlak plný šancí se ale rozhodně nekoná, v deseti hrající Galaxy tak jsou stále ve hře o vítězství.
     
    60
    Držení míče: 44% – 56%.
     
    58
    Ibrahimović se ihned po ztrátě Roldana nabídl Lletgetovi. Ten mu balón rychle adresoval, ovšem brejková situace znovu narazila na pravidlo o ofsajdu.
     
    57
    Osmělili se i domácí, kteří dostali k dispozici rohový kop. Jonathan dos Santos však naservíroval balón přesně do Freiových rukavic.
     
    56
    Jordan Morris se nabídl Lodeirovi na odkrytém levém křídle. Nahrávku ale dostal o chloupek později a pomezní sudí nadějnou akci ukončil pro ofsajd.
     
    55
    Raúl Ruidíaz nedosáhl na přihrávku Lodeira, která propadla k domácímu brankáři. Sounders útočení do plných příliš nechutná.
     
    54
    Hosté přenesli těžiště hry doprava, kde Leerdam připravil centr pro Shippa. Stopeři Galaxy situaci před Binghamem ale bezpečně vyřešili.
     
    52
    Harry Shipp dostal míč na hranici pokutového území. V první chvíli se nejistě zastavil, protože už asi tušil, že se vynacházel v později odpískaném ofsajdu.
     
    51
    Kvůli bránění rohu se ale vrací i Ibra, který už poněkolikáté pomohl defenzivě. Hra se přesouvá do klidného středu pole.
     
    50
    Osmička hráčů Galaxy brání v kompaktních dvou liniích. Jen Zlatan Ibrahimović vše sleduje zpovzdálí od půlící čáry.
     
    49
    Polenta úplně nezvládl bránění Ruidíaze, na kterého centroval Morris. Míč se každopádně odrazil jen do náruče Davida Binghama.
     
    48
    Tolo vytloukl bloky nejbližšího protihráče a získal pro Soudners rohový kop. Lodeiro odcentroval na volného Svenssona, jenže jeho střelu z jedničky zastavil Ibrahimović.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak jedinou změnou zůstává příchod Giancarla Gonzáleze, jenž přišel zalepit díru po vyloučeném obránci Steresovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi hodně zajímavý první poločas, ve kterém jsme na první velkou šanci čekali jen do šesté minuty. Pavón si na Freie nepřišel a o pár vteřin toho musel hodně litovat, protože jeho kolega Steres dostal za zastavení gólové šance Ruidíaze červenou kartu. Galaxy však byli i v oslabení konkurenceschopní, což dokázali chvíli před odchodem do šatem. Ruidíaz sice otevřel skóre, ale Zlatan Ibrahimović svým devatenáctým gólem v sezóně okamžitě vyrovnal na současných 1:1.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Antuna zkazil krátkou přihrávku mezi lavičkami, nicméně domácí zvládli protiakci Sounders zastavit v samotném zárodku. Dos Santos se o to postaral drobným faulem na Lodeira.
     
    45+2
    Kelvin Leerdam nabídl prudký pas do předbrankového prostoru, kde ho protečoval Roldan, ale Bingham ještě stihl balón vyrazit na roh.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty.
    45. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 1:1
     
    45
    Tým LA Galaxy právě vstřelil branku!
    Vedení Seattlu netrvalo dlouho! A není těžké uhádnout, kdo se o vyrovnávající trefu na 1:1 postaral. Feltscher přenechal balón Lletgetovi a ten odcentroval přesně na ZLATANA IBRAHIMOVIĆE. Nejlepší střelec Galaxy jednoduše přetlačil Kima a hlavou neomylně zavěsil.
     
    44
    Pár chvil po rozehrávce se gólová situace takřka dokonale zopakovala! Také Lodeiro vyřešil brejk tři na dva přihrávkou doprava na Ruidíaze, ovšem vybíhající Bingham jeho šanci tentokrát zlikvidoval.
    42. Raúl RUIDÍAZ - 0:1
     
    42
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté se chvíli před koncem první půle ujímají vedení! Sounders se jedinou přihrávkou dostali přes střed hřiště. Jordan Morris v úniku upadl, nicméně míč se dostal k Shippovi a ten ho posunul doprava k RAÚLU RUIDÍAZOVI, jenž se v minisouboji s Binghamem nemýlil.
     
    41
    Aby toho nebylo málo, tak přišla chybná rozehrávka z vlastního vápna. Domácí to znovu nepotrestali, Antuna centroval po zemi do prostoru nikoho.
     
    40
    A další hostující zbytečná chyba ve středu hřiště. Hlavní kouč Brian Schmetzer už musí být z představení svých svěřenců hodně naštvaný.
     
    39
    Znovu Sounders nedostali míč do bezpečí po neúspěšné souhře Lletgeta a Ibrahimoviće. Pro hosty to ale dobře dopadlo, na kraji obrany Pavóna uhlídal Tolo.
     
    38
    Mexický záložník ale našel jen hlavu jednoho z bránících hráčů, od kterého šel míč až ke střídačkám. Vhazuje Feltscher.
     
    37
    Feltscherův centr neprošel přes první překážku v podobě Tola. Balón byl sražen na roh, který rozehraje Jonathan dos Santos.
     
    36
    Dvakrát za sebou Seattle lacino přišel o míč a sám se dostal pod menší tlak. Galaxy však jsou daleko od Freiovy branky.
     
    35
    I v oslabení dokáží Galaxy svého soupeře přehrávat. Ibrahimović hrudníkem sklepl centr zprava do volného prostoru, nicméně Lletget vypálit nestihl.
     
    34
    Sebastian Lletget si došel pro faul od Rondána a získal pro Ibru zajímavý přímý kop. Švédská fotbalová ikona ho ale kopla vysoko nad břevno.
     
    33
    Střídání v týmu LA Galaxy: ze hřiště odchází Favio Álvarez, přichází Giancarlo González.
     
    33
    Favio Álvarez popoběhl k rohu velkého vápna, odkud centroval k penaltovému bodu. Ibrahimović ale stál o několik metrů vedle a musel si nechat zajít chuť na zakončneí.
     
    32
    Pavón vrátil míč doprava Antunovi. Tolo se od něj ale nehnul a domácí se několika dalšími nahrávkami přesunuli k levé postranní čáře.
     
    31
    Švédský záložník Gustav Svensson zkusil štěstí z nějakých třiceti metrů. Střele ale nedal moc razance a Bingham si s ní u pravé tyčky s lehkostí poradil.
     
    30
    Držení míče: 46% – 54%.
     
    29
    Arreaga na půlce netrefil míč vůbec čistě a měl velké štěstí, že u něj byl „pouze“ Ibrahimović, který nestihl nabrat takovou rychlost, aby se utrhl do úniku.
     
    28
    Roldan přenesl hru doprava na Leerdama. Ani on se ale neodvážil předvést nic odvážnějšího a míč se nakonec dostal k Lodeirovi, jehož centr byl snadno zneškodněn.
     
    27
    Ibrahimović trochu zpomalil domácí protiútok. Sounders se stihli vrátit v hojném počtu a neměli problém akci Galaxy ukončit v samotném zárodku.
     
    26
    Seattle se opětovně usadil na útočné polovině. Kvůli nepřesnému centru zprava se ale musel vrátit do míst, kde skvělým skluzem balón vybojoval nazpátek Svensson.
     
    25
    Snadná práce pro Davida Binghama, který zatím neměl moc možností ošahat si balón. Teď si ze vzduchu jednoduše lapil centr z pravého křídla.
     
    24
    I zprava jej zahrál Uruguayec Lodeiro, ovšem hlava urostlého Ibrahimoviće balón k nikomu v zeleném nepustila.
     
    23
    Rohový kop pro hosty po zablokované střele Kelvina Leerdama.
     
    21
    První žlutá karta tohoto duelu. Za faul na Antunu si její podobu prohlédl Jordan Morris.
     
    19
    Ibrahimović připravil už druhou dobrou šanci! Favio Álvarez střílel levačkou ze středu vápna, ovšem míč prosvištěl nad břevnem.
     
    18
    Napotřetí už to bylo zajímavé. Lodeiro si připravil centr z levé strany a hledal nabíhajícího Jordana Morrise, kterému chybělo jen pár centimetrů, aby mohl nasměrovat balón do sítě.
     
    17
    A znovu Antuna přispěchal s dobrým obranným zákrokem. Lodeiro si rozehrávku rohu zopakoval, ale ani napodruhé nic nevymyslel.
     
    16
    Kapitán Nicolás Lodeiro odcentroval před vápno na Shippa, který mu balón vrátil. Centru zleva však zamezil Antuna.
     
    15
    Z rychlého postupu Seattlu resultuje výhoda rohového kopu.
     
    14
    Zadní řady Sounders si mohou oddechnout. Favio Álvarez podle názoru hlavního arbitra fauloval Svenssona.
     
    13
    Jsme teprve ve třinácté minutě a už jsme viděli mnoho spektakulárních momentů. Početní výhoda Seattlu zatím není na hřišti vůbec znát.
     
    11
    Penalta se ruší! O faul Arreagy na dos Santose se zřejmě jednalo, nicméně mexický šikula si ještě předtím pomohl při zpracování rukou.
     
    9
    Radost fanoušků Los Angeles dost možná byla předčasná. Zákrok Arreagy se bude zkoumat u videa.
     
    8
    Ruidíaze zradila stabilita uprostřed hřiště. Domácí se zadarmo dostali k protiútokou, při kterém byl dos Santos faulován v pokutovém území. Sudí neváhá a píská penaltu!
     
    7
    Menší drama před Binghamem dopadlo pro domácí celek ještě dobře. Ruidíazovi byla odpískána hra rukou.
    6. Červená karta pro domácího stopera
     
    6
    Tak to je obrovská rána pro Galaxy hned v šesté minutě zápasu! Steres trestuhodně podcenil situaci v roli posledního hráče. Nechal přes sebe projít Ruidíaze a okamžitě jej zfauloval za cenu červené karty.
     
    6
    Akce Galaxy ale pokračovala a byla z toho první domácí šance Pavóna, který po přihrávce Ibrahimoviće trefil šťastně vystrčenou ruku Freie.
     
    5
    Galaxy působí od samotného začátku lepším dojmem. Dos Santos roztáhl hru doprava, leč Antuna neodcentroval na žádného ze spoluhráčů.
     
    4
    Dos Santos dostal pokyn k rozehrání rohového kopu, kterým dostal do šance Polentu. Jeho hlavička však letěla přesně na brankáře Freie.
     
    3
    Tolo prožil dosti smolný začátek. Po ubránění Feltschera dostal od venezuelského krajního beka ránu kopačkou do hlavy. Následuje ošetřování.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v tmavě modrých, zatímco hosté v zelených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vzájemné zápasy

    24.09.2018 LA Galaxy – Seattle 3:0
    18.08.2018 Seattle – LA Galaxy 5:0
    11.09.2017 Seattle – LA Galaxy 1:1
    30.07.2017 LA Galaxy – Seattle 0:0
    23.04.2017 LA Galaxy – Seattle 0:3.
     
    LA Galaxy

    Kaliforňany v probíhající sezóně potkal podobný osud, jako jejich dnešní soupeře. Z úvodních devíti zápasů jen dvakrát nebodovali naplno, leč porážka s New Yorkem Red Bulls započala období nezdarů. To pokračovalo i na konci července a začátku srpna, kdy Galaxy prohráli tři zápasy v řadě proti Portlandu, Atlantě a DC United, přičemž zaznamenali skóre 1:9. Jistý náznak zlepšení nastal až před pár dny, kdy třetí tým Západní konference hostil Dallas a porazil jej 2:0. Oba góly vstřelil sedmatřicetiletý švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovič, který je s osmnácti zásahy jednoznačně nejlepším střelcem Galaxy. Druzí Fabio Álvarez a Daniel Steres mají na kontě góly jen tři.
     
    Seattle Sounders

    Klub ze státu Washington měl fantastický začátek sezóny, když z třinácti prvních zápasů našel jediného přemožitele. Na konci dubna však Seattle prohrál s Kansasem City a od té doby spíše tápe. Z předchozích pěti zápasů v MLS vyhrál jen jednou nad Houstonem, následně znovu padl s Kansasem a po remíze 3:3 s New Englandem odehrál velmi špatné utkání v Salt Lake City, kde prohrál 0:3. V tabulce Západní konference se Sounders propadli na páté místo, kde je dva body za druhou Minnesotou, ale zároveň jen tři body před osmým Dallasem, který je první pod čarou postupu do play-off. Nejlepším střelcem Seattlu je s osmi góly peruánský útočník Raúl Ruidíaz.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu zámořské Major League Soccer. Od čtyř hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy LA Galaxy a Seattlem Sounders FC!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45. Ibrahimović (Lletget), 66. Ibrahimović (pen.) – 42. Ruidíaz (Shipp), 82. Skjelvik (vla.)

    Karty:   21. Morris (SSD)   6. Steres (GAX)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 9:8.
    LA Galaxy: Bingham – Feltscher, Steres, Polenta, Skjelvik – Lletget, dos Santos – Antuna (85. Araujo), F. Álvarez (33. G. González), Pavón (90. Corona) – Ibrahimović (C).
    Náhradníci: Lampson – G. González, Romney, Araujo, Carrasco, Corona, E. Álvarez.

    Seattle Sounders FC: Frei – Leerdam, Kee-hee Kim, Arreaga, Tolo (69. Jones) – Svensson, Roldan – Shipp (66. Bwana), Lodeiro (C), Morris – Ruidíaz.
    Náhradníci: Meredith – Abdul-Salaam, Jones, Delem, Leyva, Bwana, Silva.

    Rozhodčí: Sibiga – Atkins, White
    thejrc.org