Ostrava – Slovácko 3:0 (kon.) | Olomouc – Teplice 2:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
3:0 (2:0)
1.FC Slovácko
Pátek 23.08.2019, 18:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na shledanou. (19:56:16)
     
    V Ostravě je dobojováno. Prvních dvacet minut se nesl v duchu protestu fanoušků proti rozhodnutí LFA a utkání se hrálo za hrobové ticha. To však domácím nevadilo a v 15. minutě se ujali vedení brankou Dyjana Carlose de Azeveda. O pár minut později to již bylo o dva góly. Fillův centr totiž v druhý zářez přetavil Jiří Fleišman. Ostrava posléze mohla ještě svůj náskok navýšit, ale zakončení Jiráska skončila na tyči hostující brány.

    Po začátku druhé půle se hosté snažili o korekci stavu, avšak poté udeřilo na druhé straně. Centr Kuzmanoviće si do vlastní brány srazil Stanislav Hofmann. Baník následně mohl navýšit svůj náskok ještě více, ale Smolovu hlavičku zastavila podruhé branková konstrukce. První šance hostů přišla až téměř po hodině hry, ovšem Milan Petržela svou tutovku poslal mimo tři tyče. Ostrava poté mohla opět zvýšit zásluhou de Azeveda, avšak domácí záložník svůj druhý gól hlavou nepřidal. Poslední možnost ke změnu stavu měli hosté, avšak Navrátil bránu Laštůvky netrefil. Ostrava tak zcela zaslouženě zvítězila 3:0 a vyhoupla se na průběžné 3. místo právě před Slovácko.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Z něj však na přední tyči hlavičkovali pouze mimo bránu a utkání se blíží do finiše.
     
    90+3
    Fleišman ještě zablokoval centr z pravé strany a hosté si tak vyzkouší další rohový kop.
     
    90+2
    Holzer nyní po odpískání dohrál Šimka a sudí Hrubeš píská ve prospěch hostujícího týmu.
     
    90+1
    Velmi dobrou práci odvedl Milan Baroš, který podržel míč pro své barvy a Baník tak díky němu může nadále kombinovat.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuta nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Slovácko nakonec dokázalo prodloužit centr do vápna, kde však domácí obránci zablokovali pokusy soupeře a ve finále pomezní arbitr odmával ofsajd hostujícího celku.
     
    89
    Hosté si ještě po faulu na pravé straně vypracovali standardní situaci, která je jedním z posledních pokusů, jak zkorigovat skóre.
     
    88
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Patrik Hellebrand.
     
    87
    Dyjan Carlos de Azevedo si vysloužil opravdu bouřlivé ovace ve stoje. Místo něj si zahraje letní posila Milan Lalkovič, pro kterého je to ligová premiéra v dresu A-týmu Baníku.
     
    87
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Milan Lalkovič.
     
    86
    Laštůvka si nyní došel velmi zkušeně pro centr z levé strany a uklidňuje své spoluhráče. Mezitím se na straně Ostravy chystá poslední změna.
     
    85
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Daniel Holzer.
     
    84
    V 84. minutě přichází další žlutá karta pro hosty. Tentokrát jí vidí trenér Slovácka Martin Svědík, který dal průchod svým emocím vůči rozhodčímu Karlu Hrubešovi.
     
    83
    Reiter si teď dobře všiml nabíhajícího Jiráska z hloubi pole, ale pas do pokutového území si hostující defenzíva pohlídala.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Jan Kalabiška (1.FC Slovácko).
    82. Navrátil padá v pokutovém území, o penaltu ale nešlo
     
    82
    Navrátil si poté zkoušel vymodlit pokutový kop, ale při své akci padal daleko dříve než se vůbec dostal do souboje s domácím hráčem, což Karel Hrubeš vyhodnotil na výbornou.
    81. Navrátil musel reagovat rychle, ale pálil z výborné pozice daleko mimo
     
    81
    S trochou štěstí si nyní hosté vytvořili druhou solidní možnost na skórování. Navrátil ale pohotovou ranou na zadní tyč zařízení Laštůvky přestřelil.
     
    80
    Milan Baroš nyní šikovně prostrkával příhru mezi stopery Slovácka, ale ti dokázali před nabíhající dvojicí Kuzmanović-Reiter odkopnout.
     
    79
    Výborná práce Jánoše. Ten po odraženém míči při průniku Daníčka zahrál zkušeně míč hrudí k Laštůvkovi, jenž balón sebral do náruče.
     
    77
    Kuzmanović to udělal velmi dobře u lajny, kde se zbavil svého strážce. Poté ale nenacentroval přesně na hlavu de Azeveda a hosté se tak dokázali ubránit.
     
    76
    Ostravský útočník musí být navíc ošetřen ve středovém kruhu, a tak se nějakou chvíli hrát nebude.
    75. Daníček jde surově podrážkou napřed proti Barošově kolenu
     
    75
    Ostrým šlapákem na půlce hřiště na koleno Milana Baroše se prezentoval Vlastimil Daníček. Následuje žlutá karta pro kapitána Slovácka.
     
    73
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází Milan Baroš.
    73. Rychlý brejk domácích, De Azevedova hlavička končí vedle tyče
     
    73
    Dyjan Carlos de Azevedo mohl nyní přidat svůj druhý gól. Reiter posadil zprava centr na hlavu maličkého záložníka Ostravy, ale ten z ideální pozice minul.
     
    73
    Dnešní utkání sleduje 7 288 diváků.
     
    72
    Havlíkův centr domácí zlikvidovali, ale i přesto se museli bránit. Nakonec to byl Smola, kde míč dopravil na rohový kop.
     
    71
    Jan Navrátil se pokusil propálit obránce Baníku před sebou, ale ti jeho ránu zablokovali na další roh.
     
    70
    Jeho nabídku teď ukradl Smolovi v záklonu hlavičkující Martin Šindelář, který nezakončil přesně a balón končí nad bránou hostů.
     
    69
    Šimko teď na zadní tyče odvracel centr z levé strany na rohový kop Ostravy. Ten rozehraje Milan Jirásek.
     
    68
    Z něj ale Slovácko vůbec nezahrozilo a následný dlouhý nákop končí útočným faulem jednoho u hostů.
     
    67
    Fillo teď dobře vystál pronikajícího Šimka, který vybojoval pro své barvy alespoň další rohový kop.
     
    66
    De Azevedo měl posléze hodně času i prostoru k centru z levé strany, nicméně svou nabídkou trefil jen hlavu prvního bránícího hráče Slovácka.
     
    65
    Baník si nyní vysloužil ovace publika za svou kombinaci u lajny. Ta končí špatným sklepnutím Reitera na de Azeveda, ale Baník bude pokračovat s míčem na kopačkách.
     
    64
    Reiter opět pronikal podél pravé postranní lajny, kde jej nakonec možná trochu zbytečně stáhl k zemi Šimko.
     
    63
    Hosté sice po centru dokázali míč nasměrovat hlavou na Laštůvku, ale ten nemusel tasit žádný těžší zákrok a balón pohodlně ukryl v náruči.
     
    63
    Kuzmanović se nyní na nějakých pětatřiceti metrech dopustil přestupku proti pravidlům a veškeré dění se tak stěhuje k vápnu Baníku.
     
    61
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Jan Kalabiška.
     
    60
    Ze kterého se mohlo v Ostravě slavit počtvrté! De Azeveda naprosto přesným centrem našel hlavu Smoly, jenž z ideální pozice trknul míč do pravé tyče.
     
    59
    Rychlá rozehrávka standardní situace hosty málem překvapila. Nakonec však Fillův průnik stačili srazit na rohový kop.
     
    58
    První branková možnost hostů přišla v 58. minutě. Tomáš Zajíc z levé strany vápna servíroval přihrávku na střed, kde si výborně naběhl Milan Petržela, který však prudkou ranou těsně minul levou tyč.
     
    57
    Krásná kombinace Ostravy měla jedinou chybu. Jiří Fleišman až příliš dlouho podržel přihrávku na de Azeveda, který mu mezitím přeběhl do ofsajdu a následné neúspěšné zakončení Smoly z gólové pozice tak již bylo zbytečné.
     
    56
    Smola se nyní na půlce trochu ukopl při přenesení hry na Kuzmanoviće, ale i přesto jej málem vyslal do šance. Dobíhající bek Slovácka si však situaci dobře pohlídal.
     
    55
    Z následné standardky ale Baník neudeřil. Trmal si totiž opět došel pro míč, který bezpečně ukryl ve svých rukavicích.
     
    54
    Sprinterský souboj za míčem letícího podél lajny svedli Martin Fillo a Michal Kadlec. Domácí obránce byl u balónu dříve, načež byl posléze svým soupeřem poslán k zemi a následovat nemůže nic jiného než žlutá karta pro Michala Kadlece.
     
    53
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Josef Divíšek, přichází Patrik Šimko.
    50. Stanislav HOFMANN - 3:0
     
    50
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava přečkala úvodní aktivitu soupeře a krátce na to udeřila potřetí! Nemanja Kuzmanović skvěle tlačil přihrávku zprava na malé vápno, kde se Trmal natahoval za míčem marně. Před číhajícím Smolou však vložil do pasu nohu STANISLAV HOFMANN, od nějž se odrazil balón do odkrytého zařízení.
     
    49
    Reiter si nyní píchl míč podél lajny, čímž vyřadil ze hry hned tři hráče Slovácka. Poté balón předložil na střed, kde se ale domácím nepovedlo zakončit. O to se následně pokoušel Kuzmanović, avšak střela z hranice šestnáctky letěla vysoko nad.
     
    48
    Jirásek skvělým centrem posadil míč za obranu na hlavu de Azeveda, který svým líznutí bránu minul. Pomezní sudí navíc odmával ofsajd Ostravy a případný gól by stejně neplatil.
     
    47
    Hosté jsou zatím ve druhé půli aktivnější a snaží se alespoň o snížení. Baníkovci ovšem pozorně brání a soupeře do šance nepouští.
     
    46
    Rychlou kombinaci Slovácka přerušil až dobře bránící Fleišman, který před Petrželou odpálil balón do zámezí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    Je za námi úvodní půle zápasu, která domácím vyšla na jedničku. Prvních dvacet minut bylo však ve znamení protestu vůči rozhodnutí LFA a fanoušci obou celků nefandili. To však hráčům nevadilo a za hrobového ticha se Ostrava ujala vedení v 15. minutě. Po centru Smoly hlavičkou překonal Trmala Dyjan Carlos de Azevedo. Ve 23. minutě to již bylo o dvě branky. Chybující obranu Slovácka potrestal po centru Filla kapitán Jiří Fleišman. Baník poté mohl ještě zvýšit svůj náskok, ale šanci Jiráska zastavila branková konstrukce. Hosté toho v první půli směrem vpřed moc nepředvedli, a tak si hráči v bílém odnáší do kabin dvoubrankové vedení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní sudí nastavuje v první půli 1 minutu.
     
    45
    Po standardce Slovácka sice přilil do ohně nepovedenou hlavičkou Smola, ale hosté poté faulovali Filla a rozehrávku tak obstará Jan Laštůvka.
     
    44
    Procházka si naskočil na záda Zajíce a povalil jej k zemi. Sudí Hrubeš píská proti domácímu celku.
     
    43
    Kuzmanović nyní nemůže pokračovat v další akci, jelikož v předešlém souboji se provinil proti pravidlům jeho spoluhráč Tomáš Smola.
     
    42
    Baník následně rozehrával standardní situaci z pravé strany, ale centr si nakonec s přehledem našel Matouš Trmal, který uklidňuje své spoluhráče.
     
    40
    Hned dvojice hostů se nyní ocitla za zadní linií Baníku, ale pomezní sudí mává ofsajd a hrát tedy budou moci Ostravané.
     
    39
    Petržela se nyní hnal za přihrávkou za obranu, ale Procházka ve spolupráce s Laštůvkou si hravě poradili.
     
    37
    Teď se Slovácko dostalo do postupné kombinace, ale blok Baníku působí velmi pevně, a tak to hosté musí zkoušet znovu z vlastní poloviny.
     
    36
    Slovácko toho zatím směrem do útoku moc nepředvedlo a Ostrava má dá se říci dosavadní průběh pod kontrolou. Hosté však mají ještě dostatek času, aby s výsledkem něco provedli.
     
    34
    Baník je i nadále aktivnějším týmem směrem vpřed, ale nyní si další brankovou pozici nevypracoval.
     
    33
    Baník poté mohl udeřit znovu, tentokrát po rohovém kopu! Po signálu pálil z voleje za hranici vápna Jánoš, do jehož přízemní nepovedené střely vložil nohu nejspíš Jirásek, který nastřelil jen tyč hostující brány.
     
    31
    Se Slováckem mohlo být ještě hůře. Reiter se protlačil ke zpětné přihrávce zprava, ale de Azevedovi střela z ideální pozice nesedla. Trmal tak mohl zůstat v relativním klidu.
     
    29
    Po faulu na polovině hřiště sudí Hrubeš tasí druhý žlutý kartónek. Tentokrát jej vidí hostující Josef Divíšek.
     
    29
    A domácím záložníkem to zřejmě nebude nikterak vážné. Pomezní sudí jej právě pustil zpět do hry a Baník tak pokračuje opět v plné polní.
     
    28
    Střelec první branky je v doprovodu lékařů odváděn z trávníku a uvidíme, zda ještě do utkání zasáhne.
     
    28
    Na hrací ploše je nyní ošetřován Dyjan Carlos de Azevedo a hráči tak mají prostor k drobnému občerstvení.
     
    27
    Marek Havlík zkusil své štěstí zhruba z pětadvaceti metrů, avšak jeho slabý přízemní pokus směřoval pouze do rukavic připraveného Laštůvky.
     
    25
    Hosté to následně zkoušeli centrem zleva, ale na zadní tyči Zajíc fauloval Fleišmana. Hostující útočník poté nejspíš za své protesty uviděl první žlutou kartu zápasu.
    23. Jiří FLEIŠMAN - 2:0
     
    23
    Baník právě vstřelil branku!
    Městský stadion v Ostravě se raduje podruhé, Slezané totiž přidávají druhý gól! Centr Martina Filla z pravé strany propadl napříč malým vápnem, kde jej nezasáhli hostující hráči ani chybně vyběhnuvší Trmal a JIŘÍ FLEIŠMAN na zadní tyče poté dopravil míč do prázdné brány.
     
    21
    Jánoš velmi dobře zasáhl před střídačkami, kde jeho spoluhráči ztratili míč. Vhazovat ovšem budou hosté ze Slovácka.
     
    20
    Téměř dvacetiminutovka ticha je u konce. Domácí fanoušci povstali a hlasitě skandují nesouhlasné chorály, které není vhodné publikovat veřejně.
     
    19
    Jirásek posléze nacentroval na přední tyč, který balón na chvíli propadl, ale hosté se velmi rychle zorientovali a razantním odkopem uklidnili situaci.
     
    18
    Reiter teď pořádně prohnal Divíška, který raději před rychlonohým záložníkem domácích odvrátil míč na první rohový kop.
     
    17
    Ticho na ochozech ovšem pokračuje dál. To však domácí neodradilo od další útočné aktivity, která ale končí centrem Filla z levé strany, jenž si pohodlně stáhl ze vzduchu brankář Slovácka.
    15. Dyjan Carlos de Azevedo - 1:0
     
    15
    Baník právě vstřelil branku!
    Dosavadní nezvyklé hrobové ticho je protrženo obrovským jásotem! Tomáš Smola z pravé strany napodruhé nacentroval přesně na zadní tyč na hlavu DYJANA CARLOSE DE AZEVEDA, který jakožto snad nejmenší hráč na hřišti přehlavičkoval svého strážce a rozvlnil síť za Matoušem Trmalem.
     
    14
    Rudolf Reiter se posléze hnal za přihrávkou za obranu, ale balón se nakonec po nakropeném trávníku sklouzl a skončil v zámezí.
     
    13
    Trmal dalším dlouhým nákopem hledal na hrotu útoku své kolegy, ale na své polovině byli domácí zadáci dobře připraveni a míč ukořistili do své moci.
     
    12
    Smola se teď neprosadil hlavičkou přes Kadlece, což byla pro Baník škoda, jelikož by připravený Kuzmanović upaloval sám na bránu.
     
    11
    Procházka velmi dobře vystoupil před Petrželou a balón před svým bývalým spoluhráčem z Plzně sebral do své moci. Baník tak může rozvinout svou kombinaci.
     
    9
    Sudí Hrubeš nechal výhodu po faulu na Šašinku, ale hosté se zmohli jen na střelu ze střední vzdálenosti, která opět minula domácí zařízení.
     
    8
    Nemanja Kuzmanović se nyní zlobí na pomezního sudího, avšak jeho rozhodnutí nezmění. Je tedy máván a pískán ofsajd Ostravy.
     
    7
    Smola nyní dobře napadal rozehrávku Slovácka, avšak Trmal situaci vyřešil s přehledem a domácímu útočníkovi nedal lidově řečeno ani „čichnout“.
     
    6
    Atmosféra na hřišti zatím koresponduje s okolním prostředím. Jako by hráči trochu čekali, až fanoušci začnou povzbuzovat a zatím to směrem vpřed není žádná velká podívaná.
     
    5
    V Ostravě nezvyklé ticho teď přerušil až potlesk domácích fans, kteří ocenili spolupráci Šindeláře s Laštůvkou.
     
    4
    Domácí se následně dostali k centru z pravé strany, avšak Smola se k míči neprobojoval a hostující stopeři míč uklidili do bezpečí.
     
    3
    Na Městském stadionu panuje hrobové ticho. Fanoušci obou táborů sedí na sedačkách a na protest proti rozhodnutí LFA nepovzbuzují své hráče.
     
    2
    Až nyní se hosté dostali ke střele, nicméně rána z pětadvaceti metrů letěla vysoko nad bránu Laštůvky.
     
    1
    Baník se ihned v úvodu nepřesnou rozehrávkou dostal do menší problémů, ale Slovácko si svou kombinací nevytvořilo žádnou šanci. Akce končí nepovedeným pasem na Milana Petrželu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    A ti právě opustili útroby stadionu a za potlesku tribun nastupují na hrací plochu. Domácí duel odehrají v tradičních bílých dresech a hosté se představí v tmavě modrém provedení.
     
    Do začátku zápasu zbývá již jen několik málo minut a v Ostravě dnes panuje příjemné slunečné počasí. Čeká se jen na příchod samotných hráčů a rozhodčích.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, Jirásek, de Azevedo – Kuzmanović, Smola.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, J. Pokorný, Holzer, Lalkovič, Kaloč, Baroš.

    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, S. Hofmann, Mich. Kadlec, Divíšek – Havlík, V. Daníček (C) – M. Petržela, O. Šašinka, Navrátil – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Tischler, Hellebrand, Šimko, Kalabiška, J. Krejčí.

    Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Kubr.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    24.11.2018 Baník – Slovácko 0:3
    28.7.2018 Slovácko – Baník 2:1
    17.2.2018 Baník – Slovácko 1:2
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko zatím prožívá velmi povedený start. Hned v prvním kole překvapivě vyloupilo Letnou a Spartu porazilo 2:0. Následně však přišla domácí porážka 0:2 proti Českým Budějovicím, kterou doprovodil debakl 0:6 v Jablonci. Posléze ale svěřenci Martina Svědíka zabrali, když doma porazili Zlín 1:0, v Doosan Aréně si vyšlápli na Plzeň a po Spartě tak porazili 2:0 i druhý přední český klub a svou formu korunovali v minulém kole domácí výhrou 2:0 proti Příbrami. Aktuálně tak Moravané okupují 3. příčku s 12 body.

    Ani hosté ovšem nebudou v plné polní. Chybět budou zranění Dvořák s Juroškou a nejistý je rovněž start Franiće.
     
    FC Baník Ostrava

    Ostravané mají za sebou letos prozatím šest zápasů, že kterých vytěžili pouze 9 bodů, jenž jim vynesly dosavadní 8. místo. Jejich postavení mohlo být navíc výrazně lepší, nebýt zbytečných domácích proher proti Liberci a Teplicím.
    Po tomto období se ale Slezané chytli, když v derby zvítězili 2:0 v Opavě a následně doma přestříleli Bohemku 4:2. V minulém kole však přišla další porážka, tentokrát na půdě pražské Sparty, která vyhrála 2:0.

    Bohumil Páník dnes bude stále postrádat zraněného Lukáše Pazderu a otazník visí také nad startem Patrizia Stronatiho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 8. kola FORTUNA:LIGY mezi Baníkem Ostrava a Slováckem. Zápas začíná v 18:00.

    Radomír Fukala

    Branky: 15. de Azevedo (Smola), 23. Fleišman (Fillo), 50. S. Hofmann (vla.)

    Karty:   25. Zajíc (SLO), 29. Divíšek (SLO), 54. Mich. Kadlec (SLO), 75. V. Daníček (SLO), 82. Kalabiška (SLO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:4.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman (C) – Reiter (85. Holzer), Jánoš, Jirásek, de Azevedo (87. Lalkovič) – Kuzmanović, Smola (73. Baroš).
    Náhradníci: Budinský – Granečný, J. Pokorný, Holzer, Lalkovič, Kaloč, Baroš.

    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, S. Hofmann, Mich. Kadlec, Divíšek (53. Šimko) – Havlík, V. Daníček (C) – M. Petržela (61. Kalabiška), O. Šašinka (88. Hellebrand), Navrátil – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Tischler, Hellebrand, Šimko, Kalabiška, J. Krejčí.

    Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Kubr

    Diváci: 7288
    thejrc.org