Jihlava – Líšeň 3:2 (kon.) | Hr. Králové – Chrudim 2:0 (kon.) | Brno – Vítkovice 1:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:0 (2:0)
MFK Chrudim
Pátek 23.08.2019, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zazněl závěrečný hvizd utkání, ve kterém se rozhodovalo už v prvním poločase. To se totiž prosadil domácí Prekop a poté Martinec, kteří tak stanovili konečný výsledek na 2:0. Chrudim si dnes žádnou velkou příležitost nevypracovala, proto na bodový úspěch příliš pomýšlet nemohla. Ode mě je to tak vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou! (19:57:58)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na druhé straně bezpečně lapil balon do rukavic Ottmar a vypadá to, že konec utkání je na spadnutí.
     
    90+3
    Zatímco se Hradečtí dožadovali odpískání pokutového kopu na Doležala, balon už byl u kopaček Vlkanovi, který se však nedokázal střelou z pravého úhlu prosadit.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    89
    Vašulín si chystal míč do dobré střelecké pozice, až se nakonec zamotal do vlastních kliček a o balon přišel.
     
    88
    Hra je přerušena, jelikož velké křeče trápí domácího Prekopa. Ten byl rychle ošetřen a hosté ještě spěchají za snížením.
     
    86
    A tak nakonec to klidně i 3:0 mohlo být! Procházka si navedl míč z levé strany a tvrdou ranou blíže k zadní tyči trefuje břevno chrudimské svatyně!
     
    84
    Na pozoru je teď více Mrázek, nedá se ale úplně říci, že by byl třetí gól na spadnutí. Hradeckým to ale samozřejmě vůbec nevadí.
     
    82
    Chrudim to ještě zcela logicky nebalí, Hradec ale pevně drží otěže zápasu ve vlastních rukou, navíc nyní útočí.
     
    80
    Druhý poločas toho příliš pohledného nenabízí. Tohle tvrzení stále platí a přihlížející diváci spíše čekají na závěrečný hvizd, jelikož veškerá atraktivita byla zřejmě k vidění už v prvních pětačtyřiceti minutách.
     
    78
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Christian Frýdek, přichází David Doležal.
     
    77
    Už se opět hraje blíže k brance Ottmara, ten však může být i nadále klidný, jelikož jeho spoluhráči, především v defenzivě, na něho nepustí skoro žádný prudší balon.
     
    76
    Tak nakonec ano, Frýdek ale hradbu těl nedokázal prostřelit.
     
    76
    I na druhé straně je ještě stále rozruch, Hradečtí se nyní točili ve vápně kolem balonu, až se jim nakonec ani vystřelit na branku Mrázka nepovedlo.
     
    74
    Poslední minuty začínají patřit také zajímavým akcím Chrudimi, zatím to končí vždy před brankou Ottmara. Vypadá to ale, že hosté nepatrně čím dál více přidávají po kotlem.
     
    72
    Následně se domácí tým hnal do hodně nadějného brejku, Djurdjević celou situaci vyřešil skvěle, Vlkanova ale na branku nemohl zcela osamocený putovat proto, jelikož si míč špatně zpracoval!
     
    71
    Další dobrá příležitost pro hosty! Přímý kop ale tentokrát putoval pouze na hlavu prvního bránícího borce, kterým byl tentokrát Kopečný.

    Ondřej Novotný

    Branky: 12. Prekop, 34. Martinec

    Karty:   17. Kopečný (HKR), 30. Šípek (HKR), 37. Jukl (HKR), 40. Zbrožek (HKR) – 42. Kesner (CHR), 56. Vašulín (CHR), 63. Sulík (CHR)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Zbrožek, Jukl (39. Djurdjević) – Šípek (65. D. Procházka), Vlkanova, Ch. Frýdek (78. Doležal) – Prekop.
    Náhradníci: Vízek – M. Černý, Djurdević, Doležal, Firbacher, D. Procházka, Soukeník.

    MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček (15. Mastík), Vencl (52. Sixta), Drahoš, Krčál, Hlavsa – Kesner, Janoušek, Sulík, Froněk (69. Rybička) – Vašulín.
    Náhradníci: Zíma – Luong, Ujec, Sixta, Mastík, Rybička, Čáp.

    Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Vodrážka
    thejrc.org